🔸🔸 رویداد ملی با موضوع بانوان تاثیرگذار تاریخ
🔻 سمانه خلفزاده از برگزاری کنگره شعر ملی رحیل با موضوع بانوان تاثیرگذار تاریخی تا انقلاب اسلامی و محور مقاومت خبر داد.
🔻 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو، کنگره ملی شعر رحیل با موضوع بانوان تاثیرگذار تاریخ به زودی برگزار میشود.
🔻 سمانه خلفزاده تهیهکننده برنامه رحیل با خبرنگار جهانبانو دربارهٔ ایده و نوآوریهای کنگره ملی شعر رحیل با موضوع بانوان تاثیرگذار تاریخ مطرح کرد: اینکه میگوییم بانوان تاثیرگذار اشارهٔ ما به بانوانی تاریخی است که با محور قرآنی یا دینی از آنها نام برده شده است. محورهای بعدی این کنگره مادران، همسران و فرزندان و دختران حضرات معصومین علیهمالسلام هستند.
🔻 خلفزاده به محورهای تاثیرگذار از این بانوان تاثیرگذار همچون زنان تأثیرگذار در عاشورا، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و دفاع از حرم اشاره کرد و افزود: زنانی همچون مرضیه دباغ که از بانوان صدر انقلاب اسلامی هستند تا خانم آمنه وهابزاده که جانباز شیمیایی جنگ هستند در این کنگره باید بیش از پیش شناخته شوند.
🔻 گفتنی است افتتاحیه کنگره ملی شعر رحیل، آذرماه در تلویزیون اینترنتی کتاب برگزار شد و قرار است این کنگره هر سال با موضوعات بانوان تاثیرگذار برگزار شود. اطلاعرسانیهای بعدی از این برنامه در رسانه تلویزیون اینترنتی کتاب خواهد آمد.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 مصوبه امروز شورای عالی فضای مجازی، گامی رو به جلو در مدیریت قاعدهمند فضای مجازی بود
🔻 به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در صفحه شخصی خود در شبکههای اجتماعی نوشت:
🔻 بین نظرات کارشناسی موجود و راه حلهای پیشنهادی، عملیاتی مصوبهٔ ۳۲بندی امروز شورای عالی فضای مجازی، هرچند با اشکالات، ملاحظات و تعهداتی، گامی رو به جلو در مدیریت قاعدهمند فضای مجازی بود؛ راهکاری عملی که نهاد مجری هم حاضر به انجام آن است. وقتی مدیریت قانونمدار و قاعدهمند باشد، آزادی معنا دارد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
27.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 بانوان ارزش توانایی و توانمندی خود را میدانند
🔻 مرضیه وحیددستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت میگوید: امروزه بانوان ما ارزش خودشان را درک کردهاند و میدانند که میتوانند در جامعه و خانه و خانواده خود موفق باشند؛ قدر توانایی و توانمندی خود را میدانند و آگاهاند که از تواناییهای خودشان چه استفادههایی میتوانند داشته باشند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
15.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 نقشآفرینی معلم در روشهای جدید
🔻 خسرو باقری، استاد تمام دانشگاه تهران درباره روشهای قدیم و جدید تعلیم میگوید: اگر بخواهیم معلم را به روش قدیمی، تعریف کنیم، مرگ معلم قطعی است. یعنی بچهها به این معلم نیازی ندارند و خودشان به وفور اطلاعات در دسترس دارند.
🔻 این سخن زمانی میتواند غلط باشد که معلم کارهای جدیدی برای خود تعریف کند. مثلاً معلم در ارزیابی اطلاعات، نقد و بررسی آنها و ... میتواند نقشآفرین باشد. یعنی کاری کند که فقط از معلم برمیآید. چراکه تفاوتی که معلم باید داشته باشد، این است که تجربه و تأمل سالیان گذشته، سرمایه انباشتهای در وجود معلم است و وقتی یک اطلاع را میخواند و دانشآموز هم همان را میخواند، دو مدل برداشت وجود خواهد داشت؛ چون تحلیلها متفاوت است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 مسئله «حجاب، چرخشهای فرهنگی و دینی» بررسی شد
🔻 «مسئله حجاب؛ چرخشهای فرهنگی و دینی» عنوان جدیدترین گزارش راهبردی گروه بررسیهای راهبردی میراث است، در این گزارش آمده است؛ در مواجهه با موضوع حجاب معمولاً دو منظر غلبه داشته است؛ فقهی و دینی و منظر سیاسی، اما آنچه کمتر مورد توجه بوده است، منظر روانشناختی و نسبت آن با بُعد اجتماعی بوده است. مفهومی که توجه بدان از ضروریات معرفتی تصمیمسازان فرهنگی است.
🔻 آنچه در تصمیمهای سیاستگذاران مفقود است، توجه به انگیزههای افراد در رعایت یا عدم رعایت حجاب است. اینکه در سر زنان محجبه و مکشفه چه میگذرد، بسیار مهمتر از چیزی است که روی سر آنها هست یا نیست! این نگاه، بهانه اولیه تهیه گزارشی بود که در گروه بررسیهای راهبردی میراث با عنوان «مسئله حجاب؛ چرخشهای فرهنگی و دینی» تهیه شد.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 دعوت به حجاب با چاشنی مقاومت
🔻 بهاره جنگروی، مسئول گروه مردمی "دختران انقلاب" به برگزاری تعزیه "وفاق فاطمی(ع)" در ایام فاطمیه اشاره کرد و گفت: تعزیه "وفاق فاطمی" از تاریخ 30 آبان تا 5 آذر در بوستان دانشجو با محوریت حجاب و مقاومت برگزار شد. در این تعزیه بخشهایی از زندگی حضرت زهرا(ع) و ماجرای پشت درب خانه را نمایش دادیم، تونل مقاومت نیز بخشی از این برنامه بود که در آن تصاویری از فجایع انسانی زیر بمبارانهای وحشیانه رژیم کودککش اسرائیل در فلسطین و لبنان و مظلومیت زنان و کودکان به نمایش گذاشته شد. همچنین ما در این مسیر با نمایش تصاویر شهدا، ازجمله حاج قاسم سلیمانی، آرمان علیوردی، ابراهیم هادی، معصومه کرباسی و دیگر شهدای مقاومت، برای حاضران توضیحاتی ارائه میدادیم.
🔻 در انتهای تونل مقاومت هم یادبود شهید سنوار را گذاشته بودیم و به مخاطبانمان میگفتیم همان کسی که مرتکب جنایت علیه مظلومین است و یحیی سنوار را شهید کرده گفته است؛ "من کنار زنان و دختران بیحجاب ایرانی هستم."، و از آنها میپرسیدیم؛ "آیا شما نتانیاهو را کنار خودتان میبینید؟" این بچهها از نتانیاهو بهخاطر جنایتها و مظلومکشیهایش بهشدت متنفر بودند، به همین خاطر عصبانی میشدند همینجا به آنها توضیح میدادیم؛ امروز حجاب، فراتر از یک اعتقاد مذهبی، نماد مقاومت در برابر دشمنان از جمله اسرائیل و نتانیاهو است؛ یعنی همانطور که لباس رزم برای مردان نماد ایستادگی در میدان جنگ است، روسری نیز نماد ایستادگی در برابر دشمنان است.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 برنامه دشمنان سست کردن پایههای خانواده است
🔻 به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین سیداسماعیل حسینی در مراسم اهدای 110جهیزیه به نوعروسان قمی که به همت کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم انجام شده است، گفت: در زندگی اجتماعی همگان به دنبال گمشدهای به نام سکونت و آرامش میگردند، اما گمشده اصلی انسان این است که روحی آرام، قانع و تسلیم داشته باشد.
🔻 این روحیه فقط در آیات شریفه قرآن کریم در سه موضوع مورد اشاره قرار گرفته است که مهمترینش همسر است.
🔻 معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم گفت: قرآن میفرماید ازدواج و همسر آیت خداست، پس بیهمسری در جامعه قطعاً انسان را به سکونت و آرامش نخواهد رساند؛ چون قرآن تصریح کرده که در کنار همسر آرامش پیدا میکنید.
🔻 امروز یکی از آسیبهای مهم جامعه گرایش به زندگی مجردی است که این آسیب است و باید حواسمان باشد و بدانیم چرا ازدواج کم شده است.
🔻 حسینی با اشاره به آمار طلاق تصریح کرد: خانوادهای که بناست مایه آرامش باشد دشمن درصدد سست کردن پایههای آن است؛ توطئه علیه بنیان خانواده زیاد است؛ چرا در حوزه حجاب و عفاف اینقدر هجمه می شود؟ چون حریم خانواده را حفظ می کند؛ اسلام حکیمانه این حکم را تکلیف کرده تا آرامش شکل بگیرد، اگر دنبال پول و امکانات هم میرویم باید در راستای تحکیم بنای استوار خانواده باشد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 پوشاک متناسب با یک زن مؤمن انقلابی نداریم
🔻 به گزارش خبرنگار تسنیم، نجمه چگینی، مسئول سازمان بسیج جامعه زنان سپاه استان البرز، در آیین اختتامیه اولین جشنواره فرهنگی هنری و دانشبنیان فردخت استان البرز، هدف از برگزاری این جشنواره را جریانسازی مد و لباس مطابق با گفتمان انقلاب اسلامی و تولید پوشاک عفیفانه دانست.
🔻 وی با اشاره به ارسال 120 اثر به جشنواره و انتخاب 54 اثر به عنوان آثار برگزیده و ارسال آنها به کاشان جهت شرکت در جشنواره ملی مطرح کرد: پنج کمیته اجرایی، اطلاعرسانی، تولید، آموزشی و علمی در این جشنواره حضور داشتند و آثار را در سه محور اثر، طراحی کالکشن خانواده و پژوهش بررسی کردند.
🔻 چگینی با بیان اینکه ما هنوز در تولید پوشاک به جایگاه مطلوب نرسیدهایم، بر ضرورت تولید پوشاک مناسب از نظر کیفیت و قیمت در جامعه تاکید و اظهار کرد: این اولین جشنواره ما در استان البرز است و تقاضا داریم همکاریها و حمایت ها به همین جشنواره ختم نشود.
🔻 وی خاطرنشان کرد: ما پوشاکی متناسب با یک زن مؤمن انقلابی نداریم در حالیکه رهبر معظم انقلاب در سخنان خود به زیبایی بیان میکنند که میتوان زن بود، عفیف بود، محجبه و شریف بود و در عین حال، در متن و مرکز بود. بنابراین باید زمینه تولید پوشاک مناسب برای حضور زنان در جامعه فراهم شود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 مصوبه تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران اصلاح شد
🔻 به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید باقری؛ معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران در دویست و نود و یکمین جلسه شورا در جریان بررسی نامه فرماندار تهران درخصوص اعتراض هیئت تطبیق به مصوبه «تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران» اظهار کرد: در صحن شورا مقرر شد این مرکز زیر نظر دفتر شهردار تشکیل شود که مورد مخالفت فرمانداری قرار گرفت.
🔻 با تدبیر شهردار تهران شورای اداری شهر مصوبهای داشت که بر همان اساس مرکز زیر نظر دفتر شهردار تشکیل شود و از شورا درخواست میشود که پاسخ به نامه بر مبنای مصوبه شورای اداری شهر، به فرمانداری ارسال شود. مصوبه شورای اداری شهر در این خصوص تنظیم شده است.
🔻 گفتنی است نامه فرماندار تهران در خصوص اعتراض هیئت تطبیق به مصوبه «تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران» بررسی و اصلاحات با حداکثر آراء موافق اعمال شد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 چه کسانی نقش اجتماعی زنان را به گفتمان تبدیل کردند؟
🔻 دکتر ناهید طیبی، مدیر دانشنامه زن مسلمان، با تبیین نقش اجتماعی زنان در تاریخ اسلام گفت: میتوان به «منزلت اجتماعی زن در عصر نبوی، پسانبوی و عصر علوی» پرداخت.
🔻 پیامبر اکرم(ص) زمینه حضور اجتماعی را برای زنان فراهم و در این مسیر گفتمانسازی میکنند. این گفتمانسازی را بهوسیله سیره خودشان انجام میدهند. نوع رفتاری که با حضرت خدیجه(س) دارند، یک رفتار منحصربهفرد است. اگر ما رفتار ایشان را با حضرت خدیجه(س) و با حضرت زهرا(ص) واکاوی کنیم و بعد بخواهیم مشابه آن را در آن زمان پیدا کنیم؛ میبینیم که مشابه آن خیلی کم است. چند نفر دیگر مانند پیامبر(ص) این رفتار یا این جمله را در مورد همسر خود داشتند؟
🔻 وی ادامه داد: ما عملاً در این دوره 25 ساله بعد از پیامبر اکرم، نقش اجتماعی قوی برای زن نمیبینیم. نقشهایی که میبینیم اینطور است که مثلاً فلانی رفت خواستگاری فلانی و آن را گرفت. یا مثلاً یکی از خلفا خانم زیبایی را به عقد خودش در میآورد، خانم یک سؤال سیاسی میکند که چرا شما در این اتفاق سیاسی این کار را انجام دادی؟ آن خلیفه میگوید: «شما را چه به این کار و این حرفها. شما لعبهای هستید که ما از شما استفاده میکنیم و بعد هم شما را گوشهای مینهیم.» عبارت عربی آن را هم داریم.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 بررسی ملاکهای جدید در پدیده ترنس/ نگاهی به داوریهای عرف دقّی و مسامحی در تغییر جنسیت
🔻 آیتالله جواد حبیبیتبار در بخشی از درس خارج «فقه جنیست» مطرح کرد: اخیراً نظر متفاوتی دربارۀ ملاکهای جنسیت در پدیدۀ ترنس ذکر شده است. این نظریه معتقد است که با پدیدۀ ترنس نباید از جهت فیزیولوژی مواجهه داشت، بلکه میبایست از نظر روحی و روانی در این باره شاخصگذاری کرد.
🔻 طبق این مبنا شخصی که ترنس است، از نظر فکری خود را جنس مخالف میپندارد و همین اعتقاد مبنای تعیین جنسیت او قرار میگیرد، نه مواردی که پزشکی مطرح میشود مانند آلت مردانه یا زنانه، هورمون مردانه یا زنانه و... .
🔻 بر اساس این مبنا آنچه که معیار تعیین جنسیت افراد ترنس است، تمایلات فرد است حتی اگر ظاهر جسمی او برخلاف تمایلاتش باشد.
🔻 گفتنی است که اگر تلقّی از این وضعیت، نوعی بیماری باشد و فردی که ظاهر او برخلاف تمایلات و روحیات باطنی وی است بیمار بدانیم؛ به این بیان که این فرد به لحاظ فیزیکی اشکالی ندارد و تنها از نظر روحی بیمار و محتاج درمان است، در این صورت این بحث مطرح میشود که چرا بهجای درمان وضعیت روحی این فرد، چندین عمل جراحی انجام داده تا فیزیک ظاهری او را مطابق پندارش کنیم؟
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 آمار سقط در طبقات بالای جامعه چگونه است؟
🔻 سیدکمیل حسینی، جامعهشناس میگوید در طبقات بالا تعداد فرزند کمتر است و به نظر میآید آمار سقط هم در این طبقات بیشتر باشد، چون نوع نگرش به فرزند عوض شده است./آکادمی زناشویی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 ملزومات الگوپردازی از شهید سلیمانی برای نوجوانان
🔻 سیدهفاطمه حسینی، مشاور و روانشناس خانواده در گفتوگو با ایکنا مطرح کرد: نشاط دائمی سردار سلیمانی باید به نسل نوجوان و جوان بهخوبی معرفی شود.
🔻 اگر در معرفی درست الگوها به نسل نوجوان و جوان موفق عمل کنیم، سرعت ما برای دستیابی به اهداف در تربیت نسل قوی و توانمند افزایش یافته و جامعه متعالی شکل خواهد گرفت.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸تاریخنگاریهای فمنیستی چگونه تاریخ را مردانه روایت می کنند/ نقش زنان در تاریخ اسلام از غزوات تا گفتمانهای سیاسی
🔻 زهره باقریان؛ عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده، در نشست علمی «فمنیسم و نظریه جنسیت در تاریخنگاری» بیان کرد: امروزه در دانشگاههای مختلف ایران نظریاتی در مورد تاریخنگاری جنسیت دست به دست میشود بدون اینکه معرفتشناسی این نظریات مورد توجه قرار بگیرد. این نظریات به عنوان نظریات پساساختارگرایانه و فوکویی در مطالعات تاریخی مورد استفاده و کاربست است در حالی که معرفتشناسی آن نشان میدهد نظریات فمنیستی است.
🔻 طبیعتا در هر کجا تاریخ را تورق میکنیم به دنبال یافتن نقش زنان در تاریخ هستیم و آن را انکار نمیکنیم؛ ما حضور زنان در تاریخ اسلام را برخلاف نظرات برخی که این حضور را پنهان میدانند، آشکار و پررنگ میدانیم؛ زیرا اسامی آنان در برخی غزوات و صحابهنگاریها و تراجم بیان شده است.
🔻 تاریخنگاریهای فمنیستی زن را با برچسب مردانه معرفی کردهاند؛ مثلا در تنازعات گفتمانی بین بنیامیه و بنیعباس یا بنیامیه با علویان، ماجرای سمیه مادر زیاد را پررنگ نشان میدهند یا اینکه زنان را طوری نشان میدهند که مقهور قدرت هستند و درباره آنان در ذیل قدرتهای ایدئولوژیک بحث میشود.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 دیکتاتوری مردسالارانه رسانهای/ برشی از صحبتهای خانم علمالهدی در همایش «زنان عصر انتظار»
🔻 مردسالارانهترین نوع دیکتاتوری در امپراطوری رسانه: امروز به رغم ضرورت حضور پررنگ زنان مسلمان در عرصههای اجتماعی، امپراطوری رسانهای بدترین، وحشیانهترین و مردسالارانهترین نوع دیکتاتوری را علیه زنان اعمال میکند.
🔻 تصویر غیرواقعی از زن در مردسالاری رسانهای: در مردسالاری معمولی شاید چند زن به اشکال مختلف مورد سوء استفاده قرار گیرند، اما در نوع امروزی مردسالاری رسانهای، به طور کلی تصویری غیرواقعی از زن را پردازش و شبیهسازی کردهاند و به زنان گفته میشود که باید از این تصویر پیروی کنید.
🔻 بردگی جنسی یکی از ارزشهای مردسالاری رسانهای: همه میدانند که زنان عموماً اهل وقار، حیا و با شخصیت هستند و هرگز حاضر نیستند بدنشان را برای فروش به نمایش بگذارند و هرگز دوست ندارند به بردگی و به خصوص بردگی جنسی تن بدهند و اساساً ذاتشان چنین کاری را نمیپذیرد، ولی در مردسالاری رسانهای، اینها به عنوان ارزش تلقی شده و به زنان تحمیل میشود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 پیام رهبر معظم انقلاب به نشست افق تحول رسانه ملی
🔻 جناب آقای جبلی شما و مدیران رسانهای نقش بیبدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان-که بیش از همیشه است- میدانید.
🔻 امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند.
🔻 ما در این عرصهٔ مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است./ خبرگزاری رسا
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 زنى که به دستور شهید اول، مرجع زنان شد
🔻 بنابر گزارش شیخ حر عاملی، فاطمه دختر شهید اول، که مشهور به ستالمشایخ (بزرگ مشایخ) بود، زنی فقیه و دانشمند و پرهیزگار بود و پدرش او را میستود تا آنجا که به دستور وی، زنانِ (منطقه جزین و جبل عامل) در مسائل فقهی به او رجوع میکردند.
🔻 بنابر سندی که سیدحسن صدر بدان دست یافته، ستالمشایخِ مذکور، ارث خود از املاک پدری در منطقه جزین را به برادرانش بخشیده تا در مقابل، نسخه کتاب تهذیبالأحکام و کتاب المصباح نوشته شیخ طوسی و کتاب من لایحضره الفقیه و نسخه کتاب الذکری نوشته شهيد اول که از ماترک پدر بوده، مالک شود. صدر پس از اینکه متن سند یادشده را گزارش میکند، خواننده را به تأمل در آن دعوت می کند تا به بزرگی ستالمشایخ پی ببرد و بنگرد چگونه او برای رسیدن به چند نسخه کتاب از مال دنیا چشمپوشی کرده است.
🔻 جالب اینکه بنابر گزارش حرعاملی، همسر شهید اول نیز از فقیهان بوده و مرجع زنان در احکام فقهی به حساب میآمده است./بانوان بهشتی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 پراستنادترین زنان پژوهشگر
🔻 براساس گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، هجده زن پژوهشگر دانشگاه تهران، در فهرست پراستنادترین پژوهشگران در سطح بینالمللی و ملی قرار دارند.
🔻 فرزانه شمیرانی و فرنوش فریدبد از اعضای هیئت علمی دانشکده علوم و فرشته رشچی، عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران در بازه زمانی ۲۷ ساله (۲۰۲۳ – ۱۹۹۶) در بین فهرست ۲ درصد پژوهشگران پراستناد جهان قرار دارند.
🔻 همچنین مریم سلامی و زهرا امامجمعه، از اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، اکرم حسینیان سراجهلو، عضو هیئت علمی دانشکده فنی، رقیه قاسمپور و فاطمه یزدیان، اعضای هیئت علمی دانشکده علوم و فناوریهای میانرشتهای و ریحانه لونی، عضو هیئت علمی دانشکده حکمرانی در بازه زمانی ۱۰ ساله (۲۰۲۴ – ۲۰۱۴) طبق اطلاعات پایگاه WoS جز یک درصد نخست پژوهشگران پراستناد جهان محسوب میشوند.
🔻 علاوه بر این، هدیه ساجدی و سپیده خویی، اعضای هیئت علمی دانشکده علوم و میترا موسوی، پژوهشگر دانشکده شیمی دانشگاه تهران نیز در زمره دو درصد پژوهشگران بینالمللی پراستناد سال ۲۰۲۳ الزویر-استنفورد قرار دارند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
15.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 دختران دلپاک ما/ اشک ریخت و روسری سر کرد
🔻 کاش بهجای راه انداختن ونهای گشت ارشاد در تابستان چهارصد و یک، اینگونه با معدود موارد بدححاب برخورد کرده بودیم.../ مطالعات اسلامی زنان
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
چالشهای_مادرانگی_در_نسل_دیروز،_امروز_و_فردا ۲۰۲۵۰۱۰۱_۲۱۴۶۳۶.mp3
21.09M
#صوت
🔸🔸 چالشهای مادرانگی در نسل دیروز، امروز و فردا
با ارائه:
🔻 سرکار خانم دکتر سمیه خراسانی، عضو هیئت علمی دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب
دبیر نشست:
🔻 سرکار خانم الههسادات شفیعی، پژوهشگر حوزه زنان
🗓 برگزار شده در ۱ دی ۱۴۰۳ با همکاری پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان و ستاد راهبری زن و خانواده
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 چگونه فمنیسم نظام خانواده را با کلمات زیبا نابود کرده است؟/ انزوای اعضای خانواده در چارچوب شبکههای اجتماعی
🔻دکتر لیلا محمدبلخیر، استاد زبان عربی در دانشگاه قسنطینه الجزایر، در یادداشتی مطرح کرد: خانواده بهعنوان یک نهاد جهانی، هدفگیری اندیشه فمینیستی غربی قرار دارد که قصد دارد با بهرهبرداری از مسائل زنان و خانواده، معیار قانونی جهانی جدیدی را تحمیل کند. این معیارها که ادعای نمایندگی از مشترکات انسانی دارند، در واقع تنها بازتاب فرهنگ غربی هستند. فمینیستها با تشکیل شبکههای فعال حقوقی و استفاده از تکنولوژی، سعی در تغییر قوانین خانواده و ترویج سیاستهای نابودکننده خانواده دارند.
🔻 فمینیستها تلاش میکنند از جایگاه استبداد، اصطلاحات زیادی را برای تأثیرگذاری بر مخاطب ترویج دهند. لازم است معانی این اصطلاحات آشکار شده، حقیقت آنها بیان شود و موضع معرفتی نسبت به آنها مشخص گردد. این جریان اساساً با تغییر اصطلاحات، درصدد تغییر نگاه جهانی به مسائل خانواده است.
🔻 تفکر فمینیسم غربی در اشکال مختلفی ظاهر میشود و از فرهنگ رسانه بهره میبرد، مانند بازیهای رایانهای، انیمیشنها، داستانها و سریالها. این ابزارها برای عادیسازی رذایل، تحقیر دین و ارزشها و تغییر اصطلاحات برای تغییر نحوه تفکر جهان نسبت به خانواده استفاده میشوند. هدف آنها کسب پذیرش و تسلیمپذیری در میان جوانان و کودکان و ترویج مشروعیت از مبانی کاذب است.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 عاملیت از خانوادهها سلب شده است/ حمایت از طرحهای خانوادهمحور
🔻 فهیمه فرهمندپور، رئیس شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن انتقاد از طرحها و اقداماتی که موجب سلب عاملیت از خانوادهها شده است، برای حمایت از طرحهای خانواده محور اعلام آمادگی کرد.
🔻 سند سلامت زنان به همت فرهنگستان علوم پزشکی تدوین شده و هماکنون در مسیر آمادهسازی برای قرار گرفتن در ارائه به شورا و تصویب است.
🔻 بند اول و دوم این سند ناظر بر ایجاد جامعهای خانوادهمحور است. چطور ممکن است به ایجاد جامعه خانوادهمحور مأمور باشیم، اما مدیران ما اولاً اطلاعی از این مأموریت نداشته و از سوی دیگر دریافت درستی از مفهوم خانوادهمحوری، مؤلفههای خانوادهمحوری، مدیریت خانوادهمحور و ... نداشته باشند.
🔻 فرهمندپور با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند محور قرار گرفتن خانواده در قوانین، مقررات، برنامهها، سیاست،های اجرایی و تمامی نظامات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باید صورت گیرد، گفت: اساساً باید با جامعهای مواجه باشیم که خانواده در آن اصل است، اما در نظام قانونگذاری، برنامهریزی، بودجهریزی و ... چقدر این بند مورد توجه است؟ اساساً نگاه برنامهریزی بودجه سازمان برنامه و بودجه تا چه میزان خانواده محور است؟ در برنامههای پنج ساله توسعه و پیشرفت چقدر خانوادهمحوری رعایت شده است؟
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 خانوادهمحوری را از مسئولان مطالبه کنید
🔻 مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری تهران از مسئولان امور بانوان نهادها و سازمانها درخواست کرد که خانوادهمحوری را در تمام اقدامات از مسئولان مطالبه کنند.
🔻 زهره جعفری، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری تهران افزود: ایجاد کسب و کار پایدار خانواده محور اقدام دیگری است که انجام و ۶۰ میلیارد تومان طی دو سال برای اشتغال به بانوان اهدا شد. از آنجایی که تهران پایتخت است امکانات، مشکلات و ظرفیتهای این شهر هم ویژه است، اما کمتر به آن توجه میشود؛ استان محروم و مظلوم تهران در برابر چشم مسئولان است، اما به آن توجه نمیشود و ما تلاش کردهایم از محرومیتها و مشکلات این استان فرصت بسازیم.
🔻 فهیمه فرهمندپور، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست با اشاره به بخشهایی از سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده گفت: با اطمینان میگویم بیش از ۹۰ درصد مدیران کلان و میانی ما سیاستهای کلان مقام معظم رهبری در حوزه خانواده را نخواندهاند؛ مدیران ما در حالی حتی یک بار این سیاستها را نخواندهاند که چند بند این سیاستها ناظر بر همه نهادها و سازمانهاست.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 زنان میتوانند فتوا بدهند، ولی ولایت ندارند
🔻 حجتالاسلام مهدی سجادیامین، استاد حوزه علمیه و نویسنده کتاب «زنان، افتاء و مرجعیت» مطرح کرد: در آرای فقها درباره اجتهاد زنان بین مقام ولایی و افتا، خلط شده است.
🔻 مرجع تقلید دارای شئون الهی است که برخی از این شئون، ولایی و مستلزم تصرف در امور دیگران نیست، مانند فتوا دادن و استنباط حکم شرعی، ولی برخی دیگر ولایی و مستلزم تصرف در امور دیگران است، بنابراین زنان در بخش اول هیچ محدودیتی ندارند و میتوانند فتوا بدهند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 ۴ اصل ازدواج در فرهنگ دینی
🔻 معصومه ظهیری، استاد حوزه علمیه خواهران در گفتوگو با خبرنگار ایکنا اظهار داشت: چهار اصل انتخاب آگاهانه، ازدواج بهنگام، ازدواج آسان و ازدواج پایدار جزو مواردی است که در فرهنگ دینی به آن سفارش شده و متولیان امور فرهنگی در جامعه نیز باید به آن بپردازند و در این زمینه فرهنگسازی کنند.
🔻 چهار اصل انتخاب آگاهانه، ازدواج بهنگام، آسان و پایدار جزو مواردی است که در فرهنگ دینی به آن سفارش شده و متولیان امور فرهنگی در جامعه نیز باید به آن بپردازند و در این زمینه فرهنگسازی و آموزشهای لازم نیز ارائه شود.
🔻 ظهیری با تأکید بر ضرورت پایداری ازدواج افزود: در اسلام به سلامت و سازگاری و انس و الفت در خانواده سفارش شده است، همچنین روایاتی داریم که در آن به مردان گفته شده به زنان خود ابراز علاقه کنید و به زنان نیز گفته شده که خدمت شما در خانواده اجر ویژهای دارد.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 نامه بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) خطاب به دغدغهمندان حوزه عفاف و حجاب/ تقنین جای تبیین را نمیگیرد!/ بخش اول
🔻 چکیده: قانونی که مقبولیت اجتماعی برای آن ایجاد نشود، به شکاف جامعه منجر میشود
﷽
🔻 «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَهٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا کَذَلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمْ آیَاتِهِ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ»
قرآن کریم، سوره آل عمران آیه ۱۰۳
🔻 برادران و خواهران دغدغهمند حوزه حجاب و عفاف،
سلام علیکم؛
انقلاب اسلامی ایران صحنه اتحاد عموم ملت ما بود که پس از سالها منازعه میان مردم با یکدیگر و با دولت حاکم، رویدادی کم نظیر در تاریخ هزاران ساله این مرز و بوم به حساب میآمد. علایق و سلایق مختلف علیرغم اختلاف نظرهای سیاسی، اعتقادی و مذهبی خود ذیل یک بزرگمرد گرد آمده و برای تحقق شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بر سر سرنگونی رژیم دیکتاتور پهلوی یکدل شدند. این همدلی مژده از ساخت ایرانی قوی میداد که خود را فراتر از نظم موجود جهان تعریف مینمود. آرمانی که صدالبته برای مستکبرین این عالم خطرناک بوده و جایگاه آنها به عنوان حافظان نظم موجود را زیر سوال میبرد. بدیهی است که در برابر این حرکت عظیم بی تفاوت نبوده و در طول سالیان پس از انقلاب از طریق انواع و اقسام فشارها و فریبها، موانعی جدی در تحقق شعارهای انقلاب ایجاد نمودند؛ موانعی که هر بار چالشی را در یکی از حوزههای اداره امور کشور آفرید.
🔻 در برهه کنونی و به خصوص در سالیان اخیر، این انقلاب از همه جهت و توسط همه سازمانها، کشورها و افراد مختلف که در جبهه باطل و استکبار قرار گرفتهاند مورد تهاجم و هجمه قرار گرفته است.
🔻 امروز شرایط کنونی منطقه به گونهای است که رهبر انقلاب اینگونه آن را توصیف میکنند که هم برای دشمن صهیونیستی «شرایط مرگ و زندگی» است و هم برای جبهه حق به این صورت است. این میزان از اهمیت شرایط کنونی انقلاب و جبهه حق بیش از پیش ضرورت این نکته را روشن میکند که به چه میزان، اقدامات مسئولین و مردم میتواند نقش تعیین کننده و حیاتی در تعیین سرنوشت و وضعیت کشور داشته باشد.
🔻 در حال حاضر یکی از نقاط بسیار مهم و کلیدی که دشمن جهت آسیب رساندن و ضربه زدن به انقلاب بر آن تکیه کرده است و آن را به خصوص در یک یا دو سال گذشته نقطه محوری تحرکات خود قرار داده است، موضوع فرهنگ و به طور خاص پوشش بانوان جامعه به حساب میآید. به مرور زمان صحنههایی بیش از پیش هنجارشکن و ضد ارزشهای دینی، کوچه و خیابان شهرها را فراگرفت تا آنکه واکنش قشر حزب اللهی را برانگیخت و اغلب تصمیم گرفتند که صرفا از طریق تذکر لسانی، مواجهه سلبی و همچنین مطالبه اجرای قانون عفاف و حجاب توسط دولت، به اصلاح روندهای موجود بپردازند.
🔻 نیک میدانیم که بر مبنای آیه «و المومنون و المومنات بعضهم اولیاء بعض یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر» پیششرط و لازمه امر به معروف و نهی از منکر، ولایتی است که میان مومنین در جامعه اسلامی وجود دارد؛ ولایتی که از آن به نوعی پیوند و محبت تعبیر میشود که حول امام جامعه شکل میگیرد. ما معتقدیم پرتوی از این ولایت میان مومنین به رهبری امام راحل (ره) و در راه رسیدن به عدالت و استقلال و آزادی در جامعه ایران شکل گرفت و رشته پیوندی محکم میان عموم مردم ایجاد کرد.
🔻 اکنون باید اندیشید جامعه امروز که پس از گذشت چند دهه از شکلگیری نظام اسلامی علیرغم موفقیتها شاهد کثرت مشکلات اقتصادی و سیاسی و… که ناشی از فشار حداکثری دشمنان خارجی و همچنین ناکارآمدی برخی مسئولین داخلی بوده و مانع از تحقق کامل وعدههای انقلاب گشت، آیا به همان میزان و بلکه بیشتر به یکدلی و صمیمیت جامعه ابتدای انقلاب نیازمند نیست؟ آیا روحیه ایثار و فداکاری که در اقشار مختلف مردم موج میزد و بزرگ مردان و زنانی را روانه جبهههای جنگ و پشتیبانی آن میساخت امروز هم به میزان همان روزهای آغازین در بحبوحه جنگی پیچیده و همه جانبه لازم نیست؟ آیا غفلت از تقویت همبستگی اجتماعی و تالیف قلوب مردم با یکدیگر در حالی که تنها صدای قانون قانون ما بلند باشد ما را به جامعهای دستهدسته و گروهگروه که رشته پیوند خویش را از دست داده تبدیل نخواهد کرد؟/ ادامه دارد...
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|