رو به راه | رها عبداللهی
🔴نگاهی به سیرک سفیر انگلیس در شب یلدا نجات آینده با درس تاریخ 🔺شب یلدا آیین اختصاصی ایرانیان است که
به نظر میرسد دستگاه آموزشوپرورش در انتقال آموزههای ملی دچار ضعف شدید است، به گونهای که خیلی از دانشآموزان مقطع متوسطه پس از اتمام تحصیلات دبیرستانی از نگرش و انسجام هویتی قابل قبولی برخوردار نیستند یا آن را از محیط دیگری دریافت کردهاند.
این خلأ نسبت به برخی معلمان محترم هم وجود دارد که حتی در ساعات زنگ تاریخ هم موفق به برقراری پلی بین سرگذشت کشور و ادراک تاریخی دانشآموزان نشدهاند و سهم چندانی در شکلگیری هویت ملی آنان ندارند. بماند که عدهای هم ناخواسته و نادانسته با اطلاعات غیردقیق برخلاف آن عمل میکنند.
اما یکی از عوامل اصلی شکلگیری چنین خلأیی وضعیت تدریس درس تاریخ در مدارس است. کتابهای تاریخ با تمرکز بسیار روی دورههای تاریخی و ردیف کردن پشت سر هم اطلاعاتی سرد و بیروح، با تعاریف و عبارات کلیشهای و تکراری و اسامی ناآشنا نمیتوانند جاذبهای برای دانشآموزان ایجاد کنند. خیلی از مطالب کتابها اطلاعات صِرف و بدون تحلیلی هستند که کمکی به بالا بردن فهم تاریخی نمیکنند. بیتعارف بگویم متن کتابهای تاریخ، دانشآموزان را نسبت به عباراتی چون نفوذ بیگانگان و بیبندوباری درباریان بیحس کرده. عباراتی که فقط پشت سرهم حفظ میشوند و دانشآموز از تاثیر آن وقایع بر سرنوشت امروز خود چیزی نمیفهمد و نمیتواند آنان را با زندگی امروزش گره بزند. دست آخر هم چون درسی است که در کنکور تأثیر چندانی ندارد، با امتحانی به فراموشی سپرده میشود.
🔹شیوههای آموزش این درس نیز فاقد تنوع لازم است و به خاطر اهتمام اندک به آن، نوسازی نشده، در حالی که امروز با مجهز شدن بسیاری از کلاسها به ویدئوپروژکتور به آسانی میتوان با پخش محتوای چندرسانهای محتوای تاریخی را با کمک ایجاد درک بصری در ذهن دانشآموزان تثبیت کرد.
🔹البته موضوع فقط آموزشوپرورش نیست. صداوسیما و سینما نیز در توجه کافی به تاریخ عملکرد قابل قبولی ندارند. ما میبینیم پخش سریالهای باکیفیت تاریخی مثل مختارنامه، یوسف پیامبر(ع) و کلاه پهلوی چقدر در علاقهمند شدن مردم به دانستن تاریخ نقش داشت؛ اما اینها اتفاقات خوبی بودند که بسیار کم تکرار میشوند. گفتنی است در هفتههای اخیر پخش سریال سرزمین مادری نیز در حال ایفای نقش خوبی در بازخوانی ناگفتههای تاریخ دهه 30 و حوادث ملی شدن صنعت نفت و کودتای 28 مرداد است.
🔻تاریخ، تنها گذشته نیست، تاریخ تعیینکننده آینده است، بویژه اطلاع از آنچه دشمن در گذشته انجام داده تا حد زیادی موجب تسلط بر ترفندهای او در زمان فعلیست و میتواند نقش ملت را در وقایع امروزش پررنگتر و فعالتر کند. بله؛ با تاریخ گذشته میتوان آینده را نجات داد.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔺در دیدار اخیر بانوان با رهبر معظم انقلاب، ایشان به موضوعی اشاره فرمودند که میتوان گفت دال مرکزی نزاع گفتمانی تمدن غرب با اسلام است؛ یعنی #عدالت_جنسیتی.
🔻در این یادداشت تلاش کردم ضمن مروری بر بخشی از بیانات رهبری در دیدار هفته گذشته، به عدالت جنسیتی از منظر رهاورد برابری و آزادی برای زنان غربی بپردازم.
این یادداشت را در صفحه اندیشه روزنامه وطن امروز بخوانید 👇
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3943/1/273689/0
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔴زنان ایرانی در چه سنی مادر میشوند؟
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3952/1/275028/0
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔴زنان ایرانی در چه سنی مادر میشوند؟ http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3952/1/275028/0 📝 #رها_ع
🔴زنان ایرانی در چه سنی مادر میشوند؟
🔺سازمان ثبتاحوال کشور اعلام کرد زنان ایرانی به طور میانگین در سن 27.3 سالگی مادر میشوند. این عدد برای ما حاوی پیامهای متعددی است:
1⃣بوی بهبود ز اوضاع جهان میشنوم؟
به نظر میرسد سن مادر شدن در سال ۱۴۰۲ نسبت به سالهای گذشته اندک بهبودی داشته. طبق آمار سازمان ثبتاحوال، سال ۱۳۹۸ این رقم 29.1 سالگی بوده که امسال تغییر چشمگیری داشته است. هنوز دلیل اعلام شدهای برای این موضوع نیافتهایم اما به نظر میرسد این اتفاق با افزایش اندک تعداد ازدواجها در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ ارتباط داشته باشد. محدودیتهای کرونایی موجب کاهش تشریفات ازدواج و در نتیجه بالا رفتن تعداد ازدواجها شده بود. دلیل دیگری که برخی میآورند ازدواج زودتر متولدان دهه هفتادی نسبت به متولدان دهه 60 است. دودوتا هم که چهارتا میشود، یعنی ازدواج زودتر مساوی است با باروری زودتر. با وجود بهبود نسبی هنوز هم این سن برای مادری بسیار دیر است.
2⃣سرمان شلوغ است!
آمارها حاکی از ارتباط مستقیم افزایش اشتغال زنان با افزایش سن مادری است. افزایش نرخ مشارکت زنان در نیروی کار طی دهه ۷۰ از زیر 10درصد به نزدیک 20درصد، مساوی شد با کاهش شدید نرخ باروری زنان در همین دهه از حدود ۵ فرزند به ۲ فرزند و کمتر! هر چه زنان بیشتر وارد بازار کار شدند، کمتر به فرزندآوری تمایل پیدا کردند. دلیل این همبستگی ۲ چیز است؛ اولا قوانین حاکم بر ادارات و بازار کار بانوان، توجه چندانی به ازدواج و فرزندآوری زنان نداشت و دوم اساسا جذابیتهای نقد حضور اجتماعی، افراد را از توجه به لذتهای مادری غافل میکرد. گفتنی است در برنامه اول توسعه مصوب سال ۱۳۶۸ ذیل بند کنترل جمعیت، راهکارهای قابل تأملی آمده که یکی از آنان افزایش اشتغال زنان است!
3⃣پزشکان چه میگوید؟
پزشکان بهترین سن برای مادر شدن را ۱۸ تا ۲۴ سالگی میدانند. فاصله زیاد میانگین سنی نخستین بارداری زنان در کشور با بازه سنی مطلوب خبر خوبی نیست، چون عوارضی مانند افزایش ناباروری، فرصت کمتر برای داشتن فرزندان بیشتر، افزایش احتمال کاهش کیفیت باروری، پایین آمدن شانس استفاده از روشهای کمکباروری و... را در پی دارد. از نظر تربیتی نیز فاصله بیشتر سن والدین با فرزند فاصله بین نسلی را افزایش و ارتباطگیری را مشکلتر میکند.
4⃣از عوارض دیر «بله» گفتن!
در دهه 60 میانگین سن ازدواج زنان، 19.8 سال بوده که در انتهای دهه 90 به 24.8 رسیده. دلایل متعددی برای این افزایش وجود دارد. بدیهی است تا عوامل افزایش سن ازدواج وجود دارد، انتظار کاهش سن مادر شدن نابجاست. از بین عوامل مختلف مانع ازدواج بهنگام نقش عوامل اقتصادی و تغییر سبک شروع زندگی زوجین نسبت به گذشته پررنگتر است.
5⃣پدر و مادر شدن خرج دارد
ترس از موانع اقتصادی نقش بالایی در تاخیر تصمیم به فرزنددار شدن دارد. مقوله احساس ناامنی اقتصادی امر مهمی است اما باید گفت تصور اینکه تصمیم به بچهدار شدن باید پس از اطمینان از رفاه آینده فرزند باشد تصور نادرستی است. خانوادههای زیادی با فرهنگ قناعت و اعتماد به وعده خداوند مبنی بر تامین رزق و روزی فرزندان (آیه ۳۱ سوره اسرا) بچهدار میشوند و خود را از موهبت پدر و مادر شدن در جوانی محروم نمیکنند.
6⃣دورهایمان را بزنیم بازمیگردیم!
افزایش فاصله بین ازدواج و پدر و مادر شدن به میانگین ۴ سال رسیده. بسیاری از زوجین معتقدند فرزنددار شدن محدود شدن در کار و تفریح است و باید دورهایشان را برنند و سفرهایشان را بروند و پروژه بچهدار شدن را به آینده موکول کنند. بسیاری از جوانان امروز بچه را وبال گردن میدانند نه سرمایه و ثمره زندگی خود.
7⃣فریز کردن آینده!
آنچه گفته شد موجب شده بسیاری از بارداریها به بعد از 30 سالگی زنان موکول شود. پزشکان معتقدند بارداری بویژه پس از 35 سال احتمالا با افزایش ریسک ناباروری و کاهش کیفیت نطفه همراه است. از این رو به بانوانی که به هر دلیلی تصمیم دارند بارداری را به نیمه دوم 30 سالگی تاخیر بیندازند توصیه میکنند برای ذخیره تخمکهای فریز شده خود اقدام کنند تا در زمان پیدا کردن آمادگی باروری، گرفتار مشکلات ناباروری نشوند. در حال حاضر مراکز متعددی در کشور این خدمات ذخیره تخمک را انجام میدهند.
8⃣تشویق زرنگترها
به تازگی وزارت ورزش و جوانان برای تشویق جوانان به ازدواج طرحی ابتکاری را در پیش گرفته. وحید یامینپور، معاون وزیر ورزش و جوانان در این باره به ایسنا گفت: «وام ازدواج برای سال آینده با افزایش ۶۵ درصدی، ۳۵۰ میلیون برای پسران زیر ۲۵ سال و دختران زیر ۲۳ سال و ۳۰۰ میلیون تومان برای سایرین خواهد بود». این طرح در راستای قانون جوانی جمعیت اجرایی خواهد شد. البته مهم است اجرای آن در دستانداز عدم همکاری بانکها دچار تعلل و توقف و ایجاد سرخوردگی نشود.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔴رهبری از کدام توطئه دشمن سخن گفتند؟
🔺اشارات مکرر رهبری به نقشههای دشمن برای جمعیت ایران کدام اتفاقات دهه شصت و هفتاد کشور را نشانه گرفته؟
🔺 وامهای سازمان ملل در دهه هفتاد چگونه دست دشمن بدخواه را برای دخالت در خصوصی ترین تصمیمات خانوادههای ایرانی و سرنوشت امروز و فردای جوانی جمعیت کشورمان باز کرد؟
🔺 آیا رهبری در قضایای سیاست کنترل جمعیت نقشی داشتند که برای بار چندم بخاطر آن عذرخواهی میکنند؟
🔻 در ستون نگاه وطن امروز بخوانید 👇
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3960/1/275360/0
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔴رهبری از کدام توطئه دشمن سخن گفتند؟ 🔺اشارات مکرر رهبری به نقشههای دشمن برای جمعیت ایران کدام اتفا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مقام معظم رهبری در دیدار هفته گذشته با ائمه جمعه:
«...افرادی از دشمنان ملت ایران نشستهاند در یک گوشهای از دنیا، برنامهریزی کردهاند که نگذارند جمعیت ایران افزایش پیدا کند؛ بالاخره یک کشوری با این همه امکانات مادی و منابع و موقعیت راهبردی جغرافیایی و مانند این حرفها، با این جمعیت بااستعدادی که کشور ما دارد، حالا مثلاً ۱۵۰ میلیون یا ۲۰۰ میلیون هم جمعیت داشته باشد! این یک خطر بزرگی است برایشان، [لذا برنامه دارند که] باید جلوی این گرفته بشود.
آن نیروی انسانیِ پیشرانی که کشور را پیش میبرد کیست؟ جوانها.
ما چند سال قبل از این، آمار کشور را که میدادیم، میگفتیم فلان درصد از جمعیت کشور ـ یک درصد بالایی ـ جوانند؛ امروز آن[جوری] نیست، امروز کم شده. چنانچه این کم بشود و کشور تبدیل بشود به یک کشور پیر، دیگر پیشرفتی ندارد؛ این نقشه دشمنان است.
بنده یک وقتی در سخنرانی عمومی به همه ملت عرض کردم، گفتم بنده خودم جزو کسانی هستم که اشتباه کردند در دهه 70 این مساله را مطرح کردند، این را دنبال کردند...»
🔴تلخترین تولدهای دنیا!
غزه امروز، صحنه رقم خوردن تلخترین های دنیاست. تس انگرم، سخنگوی یونیسف، در تشریح وضعیت اسفبار مادران و کودکان غزه، از تلخترین تولدهای دنیا سخن گفت؛ از نوزادانی که با سزارین، از «مادران کشته شده» متولد میشوند...
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔺دیروز؛ تروییکای اروپایی: پرتاب ماهواره ثریا به مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین را محکوم میکنیم؛
🔻امروز؛ ایران سه ماهواره مهدا، کیهان ۲ و هاتف ۱ را با ارتفاع کمینه ۴۵۰ و ارتفاع بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتری زمین به فضا پرتاب کرد!
#تا_کور_شود_هرآنکه_نتواند_دید
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔴نمره ما در روایت پیشرفت «نیاز به تلاش» است!
🔺چرا مردم رتبه دوم ایران در رشد اقتصادی دنیا را به خاطر گرانی باور نمیکنند؟!
🔺چرا وقتی اسم نخبه میآید، اطلاعات و واکنش مردم فقط حول مهاجرت و فرار مغزهاست نه دوبرابر و نیم شدن مدال آوری المپیادهای علمی؟!
🔺چرا در افکار عمومی پراید نماد صنعت و تکنولوژی ماست نه پیوستن به باشگاه فضایی دنیا؟
🔺 خبرهای بد را کتمان نمیکنیم؛ اما چرا افکار عمومی خبرهای بد را ضربدر هزار دریافت میکند و خبرهای خوب بازاری ندارد؟
این یادداشت را در ستون نگاه وطن امروز بخوانید👇
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3974/1/276906/0
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔴نمره ما در روایت پیشرفت «نیاز به تلاش» است! 🔺چرا مردم رتبه دوم ایران در رشد اقتصادی دنیا را به خاط
🔴نمره ما در روایت پیشرفت «نیاز به تلاش» است!
🔺میزان پیشرفت یک کشور از مهمترین عوامل احساس عزت، احساس رضایت، ایجاد علقه، امید و تابآوری ملت است. به شرط اینکه ادراک جامعه با پیشرفت آن همراهی کند و دچار بیخبری یا اختلال نشود.
🔹بیخبری افکار عمومی از مظاهر پیشرفت جامعه، تحت تأثیر 2 عامل اتفاق میافتد؛ اینکه رسانه دشمن ادراک جامعه را به سمت دیگری منحرف کند و نیز دستگاه رسانه دولت در روایت پیشرفت، ضعیف و منفعل عمل کند.
🔹ضعف در روایت پیشرفت دلیل انتقاداتی است که رهبر معظم انقلاب بویژه در 2 سال اخیر بسیار آن را تکرار کردهاند و بارها به دولت سیزدهم به خاطر این ضعف تذکر دادهاند. مرتبه آخر این انتقاد چند روز پیش در دیدار فعالان اقتصادی بود که ایشان پس از بازدید از نمایشگاه توانمندیهای تولید داخلی فرمودند:
🔹« تنها تأسفی که من دارم این است که این پیشرفتها برای مردم توضیح داده نشده و مطمئناً اکثر افراد کشورمان از این تلاشهایی که انجام گرفته و توفیقاتی که به دست آمده و ابتکاراتی که از نیروهای انسانی نخبه ما سر زده، بیاطلاعند».
🔹حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی نیز روز دوشنبه در همایش ملی روایت پیشرفت، گفت: «باید رشادتها، شجاعتها، ایستادگیها و مظاهر پیشرفت را تبدیل به امید در روح، جان و روان جامعه کرد». که البته مخاطب این «باید»ها پیش از همه خود دولت است.
🔹هفته گذشته صندوق بینالمللی پول اعلام کرد ایران پس از هند بهترین رتبه رشد اقتصادی دنیا در سال ۲۰۲۳ در میان ۳۰ اقتصاد برتر دنیا را به دست آورده است. این در حالی است که آرژانتین، عربستان، آلمان و پاکستان سال گذشته با رکود اقتصادی و رشد منفی مواجه بودهاند. این رشد اقتصادی حاصل افزایش فروش نفت، روابط تجاری پویا با کشورهای همسایه، کنترل نقدینگی، افزایش تولید با حمایت از تولید و احیای کارخانههای تعطیل شده در دولت قبل توسط دولت سیزدهم بوده است. اما گرانی و بیخبری مردم از این پیشرفتهای بیسابقه موجب شده بیشتر مردم تصور کنند اقتصاد کشور در حال سقوط است!
🔹دیروز اعلام شد مدالآوری نخبگان ایران در المپیادهای علمی در سال گذشته رشد 2 برابر و نیم داشته و این حاصل حمایت بالای دولت و شخص رئیسجمهور از نخبگان است اما افکار عمومی فقط آمار مهاجرت و بحث قدیمی فرار مغزها را در تصور دارد و از احیای باشگاه دانشپژوهان جوان توسط آقای رئیسی پس از ۱۳ سال تعطیلی بیاطلاع است!
🔹ایران به باشگاه فضایی دنیا پیوسته و هرچند مدت پرتاب یک ماهواره جدید به فضا با فناوری کاملاً داخلی اتفاق میافتد. اما افکار عمومی خودروسازی و پراید را نماد صنعت میداند و بابت آن سرافکنده و ناراضی است.
🔹از این مثالها فراوان است. دلیل گلایههای رهبری از ضعف دولت در اطلاعرسانی اقدامات بینظیرش همین است که پیشرفتی که جامعه از آن آگاه نباشد، نمیتواند منجر به تولید عزت ملی و امید و بازتولید سرمایه انسانی شود؛ چیزی که امروز بیش از همیشه کشور به آن نیاز دارد.
🔹گرچه دولت نخستین مسؤول روایت پیشرفت است اما همه در این مسیر وظیفه دارند و باید با اهمیت و شیوه آن آشنا شوند. همانطور که رهبری فرمودند، خواص یعنی هر کسی که اثرگذاری دارد موظف به نقشآفرینی در نیازهای جامعه است.
🔹حال که از وظیفه خواص در این مسیر گفتیم، چند کلمهای هم درباره ویژگیهای روایت پیشرفت بیان کنیم:
🔰روایت پیشرفت یعنی روایت فراز و نشیب؛ یعنی روایت رو به جلو بودن با وجود شکستها و زمین خوردنها. وقتی افکار عمومی، جامعه را رو به جلو بداند، زمین خوردنها، خطاها و کاستیها و حتی توقفهای مقطعی را شکست و پسرفت تعبیر نمیکند و امیدش را از دست نمیدهد.
🔰روایت پیشرفت باید اثر هویتی داشته باشد. وقتی مخاطب از یک اتفاق مهم و یک دستاورد باخبر میشود و اهمیت آن در ارتقای سطح زندگی مردم را میفهمد، این شناخت، عزتمندی و امید را به هویت او میافزاید. اثر روایت پیشرفت بر بهبود هویت ملی جامعه قطعاً از وقایعی مثل پیروزیهای تیم ملی فوتبال در مسابقات عمیقتر و پایدارتر است.
🔰روایت پیشرفت امکان تکرارپذیری اتفاقات خوب را در اذهان ایجاد میکند و منحصربهفرد بودن آن را از بین میبرد و امکان رو به جلو بودن را تثبیت میکند.
🔰اولویت خطاب در روایت پیشرفت با کسانی است که بیشترین تأثیرگذاری را روی مردم دارند. معلمان، اساتید دانشگاه، فعالان رسانه، مبلغان و... متاسفانه بیخبری بسیاری از معلمان و اساتید دانشگاه از پیشرفتهای کشور، برخی کلاسهای درس را به مراکز تولید تحقیر و یأس تبدیل کرده است. رسانهها نیز سیاهیها و مشکلات را چند برابر پیشرفتها پوشش میدهند و ذائقه مردم را به خبرهای بد عادت دادهاند.
🔰نیاز نیست برای مخاطب، یک جامعه بینقص را روایت کنیم. وقتی مفهوم رو به جلو بودن جامعه جا بیفتد، پیشرفتگی با وجود کاستیها باورپذیر میشود.
ادامه👇👇👇
رو به راه | رها عبداللهی
🔴نمره ما در روایت پیشرفت «نیاز به تلاش» است! 🔺میزان پیشرفت یک کشور از مهمترین عوامل احساس عزت، اح
🔰 اردوهای راهیان پیشرفت سنت حسنه دولت رییسی در روایت پیشرفتهاست. اما دایره شمولش محدود است. ضریب راهیان پیشرفت باید به کف جامعه برسد تا باور مسموم عقب ماندگی را خنثی کند.
🔻امروز وظیفه اصلی هر کسی که دلسوز این آب و خاک و انقلاب است، کمک به تولید امیدواری است. سریعترین و صادقانهترین ابزار برای تولید امید همین روایت پیشرفتهاست. گفتمان پیشرفت مطمئنا با تقابل امواج یأسآفرین، سرزنش دوستان نادان و هجمه دشمنان بدخواه مواجه میشود اما نقش آن در عزتمندی کشور آنقدر بالاست که به هیچوجه نباید انگیزه دستاندرکاران آن با این رفتارها کم شود یا برایشان از اولویت بیفتد.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔰 اردوهای راهیان پیشرفت سنت حسنه دولت رییسی در روایت پیشرفتهاست. اما دایره شمولش محدود است. ضریب را
26.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وقتی به این بچهها #قله رو نشون میدن، جذبه اون میگیردشون و دیگه خودشون به لوازم فتح قله پایبند میشن!
#اردوی_راهیان_پیشرفت
@revayat_gomshode
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715