خانواده آسمانی ۳۴.mp3
11.58M
#خانواده_آسمانی ۳۴
✿ آخرت، مقصد حقیقی انسان است.
☜ و برای رسیدن به این مقصد باید از مسیری امن گذشت، که این مسیر را خداوند برای انسان طراحی کرده است.
- سریعترین راه
- و تجهیزات مورد نیاز انسان در این راه کدام است و چگونه باید از آن ها استفاده کند؟
#استاد_شجاعی 🎤
#آیتالله_ضیاءآبادی
@Ostad_Shojae
@rooshanfekr
1_96795659.pdf
7.23M
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
✅ گزیدهای از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره این واجب عظیم به صورت ساده و مختصر
࿐࿇🌺✶﷽✶🌺࿇࿐
💠امام علی عليه السلام فرمود:
🍃هماهنگى (معقول) با مردم در اخلاقشان سبب ايمنى از كينه توزى و دشمنى آن هاست.
📚نهج البلاغه، حکمت 401
💠یکی از کارهای خیلی موثر در روحیهی انسان توجه هنگام ذکر گفتن هست.
❄وقتی ذکر الحمدلله رو توی تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها میگوئید
با هر ذکری یه دونه از داشته هات رو به یاد بیار
♻️مثلا بگو: الحمدلله به خاطر
عقلی که بهم دادی
الحمدلله به خاطر ایمانم
پدرم
مادرم
برادرم
خواهرم
معلمینم
دست و پا و چشم و گوش و ...
❄هر چی به ذهنت میاد رو با هر الحمدلله
گفتنی مرور کن.
بعد از دو سه روز ببین چقدر غرق نورانیت میشوی
امتحانش میکنی؟!
نتیجه ش معجزه میکنه برات...
@rooshanfekr
🌟امام زین العابدین عليه السلام :
💎 گناهانى كه روزى را دور مى كنند
چنين اند :
🔰 اظهار فقر كردن
🔰 خواب ديرهنگام در شب
🔰 و خوابیدن پس از نماز صبح
🔰 كوچك شمردن نعمت ها
🔰 و از خدا گلايه كردن
📚 معاني الأخبار : 2 / 271
@rooshanfekr
✳️ #محمد پیامبری برای همیشه... ✳️
📌 این عبارات زیبا، بخش کوچکی از ویژگیهای رفتاری #پیامبر_اکرم (صلوات الله علیه) است که از زبان حضرت #سیدالشهداء علیهالسلام توصیف شده است :
⚫️ «دائمُ الفکر» بود؛ همیشه در تفکر بود، هرگز از فکر کردن خسته نمیشد؛ «مُتِواصِلُ الأحزانِ» بود؛ یعنی همواره در غمِ شیرینِ باوقاری فرو رفته بود و معلوم میشد که غم متصلی است و بخش اعظم این غم، در دل پیامبر(صلوات الله علیه) بود؛ در حالیکه معمولاً بر لبش، لبخند جاری بود؛ اما غمِ سنگین و ریشهداری در دل همراه او بود. آیا غمِ ناشی از درکِ یک حقیقتِ بزرگ بود؟ غمِ مردم بود؟ «لِیسَت لَه راحةٌ» هرگز پیامبر را بیدغدغه نمیدیدیم، همیشه دغدغۀ چیزی داشت. «طَویلُ السَّکت» یعنی اهل سکوتهای طولانی بود.
⚫️ «لایَتَکَلَّمُ فی غَیرِ حاجَةٍ» جز زمانیکه لازم و مفید بود، سخن نگفت. بنای پیامبر بر سکوت بود، الا وقتیکه حرف زدن، ضرورت و فایدهای میداشت.
⚫️ لَیِّن و اهل مدارا بود. اما تو خالی و بیاراده نبود. باوقار بود، در عین حال ترسناک هم نبود. پیامبر همیشه در بین ما حُرمت و ابهّت داشت، اما هیچوقت از او نمیترسیدیم.
⚫️ نعمت هرچند اندک، نزد او بزرگ بود. بدِ هیچکس و هیچچیز را نمیگفت. هرگز برای امر دنیوی و برای منافع خود عصبانی نشد. هرگز قاهقاه نخندید اما همواره تبسّم بر لب داشت، ظاهر و باطنش با مردم یکی بود. در خلوت و جلوَت یک شخصیت داشت.
⚫️ رفتارش در جامعه با مردم چگونه بود؟ سیدالشهداء میفرماید: بنای پیامبر بر دوستی و جذب و وحدت و محبت و اُلفت با مردم بود، نه ایجاد نفرت. «کانَ یُؤَلِّفُهُم و لایُنَفِّرُهُم».
⚫️ «مَن سَألَهُ حاجَةً لَم یَرجِع إلا بِها أو بِمَیسورٍ مِنَ القَولِ» هرکس به پیامبر رجوع میکرد و از او چیزی و کمکی میخواست، محال بود که بیجواب و با دست خالی برگردد؛ پیغمبر اگر داشت، میداد و اگر نداشت، او را با کلماتِ زیبا بدرقه میکرد، از او عذر میخواست، به او آرامش میداد و بهگونهای سخن میگفت که از دادنِ آن چیز هم نزد آن فرد عزیزتر بود.
⚫️ هیچکس از محضر پیامبر صلی الله علیه و آله ناراحت بیرون نمیرفت، حتی دشمنانش وقتی نزد ایشان میرفتند و در ساحت قدس او قرار میگرفتند، از جلسه که بیرون میآمدند، نمیتوانستند از او متنفّر باشند.
⚫️ «و صارَ لَهُم أباً» برای مردم #پدر بود «و صارَ عِندَه سِواء» و همۀ مردم بدون استثناء در چشم او مساوی بودند. برای هیچکس بیدلیل، احترامی بیش از بقیه یا بیاحترامی قائل نمیشد. اهل «تَسوِیَةُ النَّظَرِ و الإستِماعِ بَینَ الناس» بود. یعنی حتی نگاهش بین مردم به تساوی میچرخید و حتی به سخنان افراد که گوش میداد، بهطرز مساوی گوش میداد. تا این حدّ بر حقوقِ بشر تأکید و دقت داشت.
⚫️ مجلس پیامبر (صلوات الله علیه) مجلس صدق حلم، حیاء و امانت بود. در حضور او هیچوقت صدا بلند نمیشد. در مجلسی که او حضور داشت، همه متعادل بودند؛ همه بر اساس تقوا سخن میگفتند و همه متواضع بودند. به بزرگترها و مُسنّترها احترام میگذاشتند و با کوچکترها با #مهربانی برخورد میکردند. «وَ یُوثِرونَ ذا الحاجةَ» و نیازمندان را بر خود مقدم میداشتند.
⚫️ چهرۀ پیامبر(صلوات الله علیه) شاد بود، ابرو گره نمیکرد، مگر آنگاه که بیعدالتی یا منکری را میدید. «سَهِلُ الخُلق» بود؛ یعنی خیلی راحت میشد با او رابطه برقرار کرد. «لَیسَ بِفَظٍّ و لاغَلیظٍ» خَشِن و تندخو نبود. «و لافَحّاشٍ و لاعَیّاب» هرگز فحش بر لب او جاری نشد، عیبگیر نبود، عیب مردم را تعقیب نمیکرد. «و لامَدّاحٍ» در عین حال اهل مبالغه در تمجید از افراد هم نبود.
📖 #محمد_پیامبری_برای_همیشه / #حسن_رحیمپور_ازغدی / ص ۲۹-۳۴
✅ پ.ن : تمام این جملات، ترجمه و توضیح فقراتی از روایت نسبتاً طولانیای است که در کتاب شریف «معانیالاخبار، ص۸۲» نقل شده است.
💠بعداز نماز،کودکان را درآغوش بگیرید و رفتار بامحبت تری با او داشته باشید
تافرزند ببیند شما هروقت نماز میخوانید مهربانتر میشوید وبه این وسیله به نماز علاقه مند تر می شود.
@rooshanfekr
🌟امام رضا علیه السلام:
💎هرگاه برای شما پیشامد سختی روی داد به وسیله ما اهل بیت از خدا یاری بجویید
📚مستدرک،ج۵،ص۲۲۸
@rooshanfekr
🌟امام صادق علیه السلام ؛گريان فرمود:
◻️محنت ومصيبات ما درايام سقيفه وآتش زدن درب خانة اميرالمؤمنين و کشتن
◻️ محسن بن علي،عظيمتروتلختراز مصيبات کربلاست
◻️چرا که اصل روز عذاب و سختی آن روزاست.😭
📚نوائب الدهور،ج۳،ص۱۵۷-بحار
✨ انتخاب ها در دین ✨
انتخاب ها مهم است، منتهی گاهی اوقات آدم در انتخاب ها اشتباه می کند،همان طور که بعضی ها بعد پنجا سال کار در یک شغل،بهشان می گویی که اگر دوباره بچه بشوی این شغل را انتخاب می کنی؟!می گوید نه، همان طور که بعضی ها می آیند دادگاه تو طلاق و توی اختلاف خانوادگی می گوید آقا من در انتخاب همسر اشتباه کردم،تو انتخاب شوهر اشتباه کردم، عزیز من انتخاب شغل اگر اشتباه کردی خب در دنیا اذیت شدی،انتخاب همسر اگر اشتباه کردی در دنیا اذیت شدی، راه کارهایی دارد، ممکن است طلاق بگیری، ازدواج بکنی، تو انتخاب رشته اگر اشتباه کردی، یک کد بالا پایین زدی، ممکن است دوتا دانشگاه آنور تر بیافتی، در انتخاب خانه اگر اشتباه کردی، ممکن است چند میلیون ضرر بکنی،
اما در انتخاب دین این طور نیست، در انتخاب شخصیت ها این طور نیست،خطرش خیلی است،ضررش خیلی است،که یک کسی یک عمری دنبال رو کسی باشد که خودش قیامت کم دارد،انسان واقعا تأسف می خورد این هایی که از کسانی پیرویی می کنند،حضرت زهرا(سلام الله علیها)فرمود:« افمن یهدی الی الحق احق ان یتبع »،کسانی که در مسجد جمع شدید سقیفه را ایجاد کردید،یک سؤال منطقی،خدا می داند این بهترین استدال است، آیا کسی که خودش هدایت شده است،آدم باید برود دنبالش؟!
یا کسی که خودش هم هنوز مشکل دارد،باید هدایت بشود ؟!شما برای بیماریتان می روید پیش پزشک متخصص یا می روید سراغ دانشجو سال اول پزشکی؟!خب دانشجو سال اول پزشکی که خودش هنوز چیزی بلد نیست! کسی که درس خوانده و مدرک گرفته و تخصص دارد و می روید پیشش یا دانش آموز اول ابتدایی، اول دبیرستان!! یا بیاد اصلا پایین تر،کسی که سواد ندارد، کسی که سابقه ی عدم سواد دارد؛شما دنبال کسی بروید که از ده سالگی دنبال پیامبر (صلی الله علیه و آله)بود، قبلش هم یک لحظه به خدا شرک نورزید، پدرش ابی طالب هم موحد بود،« اَشْهَدُ اَنَّک کنْتَ نُوراً فىِ الاْصْلابِ الشّامِخَهِ وَ الاْرْحامِ الْمُطَهَّرَهِ لَمْ تُنَجِّسْک الْجاهِلِیَّهُ بِاَنْجاس»
شما خودتان همه ی تاریخ را نگاه کنید ببینید خلیفه اول کی مسلمان شد،پیر مرد بود، اواخر عمرش؛ خب سابقه ی طولانی در عدم اسلام دارد،همه نوشته اند، شیعه و سنی؛ کسی که از آغاز می گوید من کنار غار حرا با پیامبر (صلی الله علیه و آله)بودم،امیرالمؤمنین می فرماید من صدای وحی را می شنیدم،من صدای ناله ی شیطان را شنیدم.
〖از بیانات حجت الاسلام رفیعی〗
#حضور_قلب
🌟امام صادق (علیه السلام ) می فرمایند :💎 هر میزان که در #نماز ، حضور قلب پیدا کردی و در هنگام ذکر ، هر میزان که توجهت به پروردگار متمرکز تر شد ، بدان که او بیشتر به تو توجه کرده است ...
🔻بنابراین اگر ذاکر و مذکور را حق بگیریم ، یعنی خود حضرت حق بدانیم ، نگاه مان تغییر می کند ؛ لذا این یک نکته بسیار لطیفی است که انسان باید ببیند تا چه حد قابل است که او را بپذیرند و به میزان پذیرفته شدنش است که حضور قلبش بالا می رود !
@rooshanfekr