💠اسباب نجات مومن
♦️امام سجاد (علیه السلام ) فرمود:
💠سه چیز مایه نجات مؤمن است:
1- نگه داشتن زبان خود از مردم و از غیبت کردن آنها
2- مشغول ساختن خود به اموری که برای آخرت و دنیایش سودآور است
3- گریه طولانی بر گناهان خویش
📚 #منبع :
#تحف_العقول،
#ص282
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
آقا امیرالمومنین(ع):
مداومـــت بر گناهان،روزی را قطع میکند.
📚غررالحکم:حدیث شماره۳۲۶۶
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
🌟 عن أمیرالمومنین علیهالسلام:💎 إِنَّ أَسْعَدَ النَّاسِ فِی الدُّنْیا مَنْ عَدَلَ عَمَّا یعْرِفُ ضَرَّهُ وَ إِنَّ أَشْقَاهُمْ مَنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ[1]
💎سعادتمندترین مردم در دنیا کسی است که از آنچه می داند برایش زیان آور است اجتناب کند و بدبخت ترین آنها کسی است که از هوای نفسش پیروی نماید.
چند نکته در این روایت منسوب به حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام قابل توجه است:
💎نکته(۱)
: سعادت و شقاوت انسان به دست خود اوست و در حقیقت اینکه پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: «الشَّقِی مَنْ شَقِی فِی بَطْنِ أُمِّهِ وَ السَّعِیدُ مَنْ سَعِدَ فِی بَطْنِ أُمِّهِ.»[2] معنای ظاهرش مراد نیست، و خدا کسی را فطرتاً شقی یا سعید نیافریده، اگر چنین بود ارسال رُسُل و انزال کتب معنا نداشت. بلکه به این معناست که خداوند با علم بینهایت خود از همان ابتدا میداند چه کسی خوشبخت و چه کسی بدبخت خواهد شد، ولی این خوشبختی و سعادت و همچنین بدبختی و شقاوت به دست خود انسان است.
💎نکته۲:
میزان سعادت تقواست. تقوا یعنی همین، المتقی اسمٌ لمن یقی نفسه عما یضرّه فی الآخرة. متقی کسی است که از آنچه برای آخرتش ضرر داشته باشد اجتناب می کند. شاگردی از استادش معنای تقوا را پرسید؛ استادش گفت: آیا تا به حال در بیابانی که پر از خار و تیغ است عبور کردهای؟ شاگرد گفت: آری. استاد پرسید چطور از بین خارها و تیغها عبور میکنی؟ شاگرد گفت: أتقی؛ مواظبم که خارها و تیغها به پایم نرود. استاد گفت: تقوا در دنیا یعنی همین؛ انسان مواظب باشد تیغ گناه در روحش فرو نرود.
میزان سعادت این است که انسان از آنچه میداند برایش ضرر دارد اجتناب کند و میزان شقاوت، نقطه مقابل یعنی هواپرستی است. دنبال هوا و هوس رفتن است.
💎نکته3:
وجوب اجتناب از هواپرستی و گناه عقلی است. تعبیر «عَدَلَ عَمَّا یعْرِفُ ضَرَّهُ» یعنی میداند هواپرستی و گناه برایش ضرر دارد؛ یعنی عقل انسان خودش تشخیص میدهد. معنای آیه «و هدیناهُ النّجدین» همین است، انسان نجد و راه خیر و شر را می داند.
: درس خارج فقه استاد محمدی ری شهری
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
💠 چرا هیچگاه نباید تعقیبات نماز را ترک کرد؟
هیچ موقع نباید نماز رو بدون #تعقیبات ، ولو کوتاه رها کرد...تعقیب نماز مثل #بدرقه یک عزیز است که به خانه شما می آید و زمانی که می خواهد برود شما چند قدمی او را مشایعت می کنید...کسی که نماز برایش عزیز است از تمام شدن آن خوشحال نمی شود و همیشه با ادعیه وارده یا خواندن آية الكرسي نماز خویش را و لو چند لحظه ای بدرقه می کند!....🌷
✅نکته های ناب
🍃🌸 @rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
💠 کلام امير (ع):💠
🌟امام على عليه السلام:
💎هرگاه با حق روبه رو شديد و دانستيد كه حقّ است، درباره آن مسامحه نكنيد كه به سختى زيان خواهيد ديد.
🔸تحف العقول، ص150🔸
✅نکته های ناب
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
"نماز اول وقت"
آیت الله قاضی ؛
اگر کسی نماز اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد مرا لعن کند ..
اگر کسی در حد خود اهتمام به نماز اول وقت داشته باشد آثار زیادی دارد و لو حضور قلب نداشته باشد ...
📜در محضر بزرگان
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
👇امام علی (علیه السلام)
💟در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شوذ، امّا برای مرگ آماده نمی شود.
📚غررالحکمج4/ص336/ح62
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
🔅چند سال بعد از اینڪھ
از دنیا مےروید
هیچڪس بخاطر نخواهد آورد ڪھ چقدر ثروتمند و زیبا بودید
🍃اما همھ یادشان خواهد ماند
ڪھ چھ تأثیرے روے دلها و ذهنها گذاشتھاید
#اخلاق_نیک
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
🌟امام صادق عليه السّلام فرمودند:
💎إنَّ أميرَ المؤمنينَ عليه السلام أشبَهُ الناسِ طُعمَةً برسولِ اللّه صلى الله عليه و آله و سلّم ، كانَ يَأكُلُ الخُبزَ والخَلَّ والزَّيتَ ، ويُطعِمُ الناسَ الخُبزَ واللَّحم ؛
💎امير المؤمنين عليه السلام در زمينه طـعـام و غـذا ، شبيه ترين مردم به رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم بود ؛ خودش نان و سركه و روغن مى خورد و به مردم نان و گوشت مى خوراند .
📚المحاسن: 2 / 279 / 1901 📚منتخب ميزان الحكمه: 342
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
🌟امام محمد باقر علیه السلام :
💎مَنْ كَانَ مِنْكُمْ مُطِيعاً لِلَّهِ تَنْفَعُه وَلَايَتُنَا وَ مَنْ كَانَ مِنْكُمْ عَاصِياً لِلَّهِ لَمْ تَنْفَعْهُ وَلَايَتُنَا وَيْحَكُمْ لَا تَغْتَرُّوا وَيْحَكُمْ لَا تَغْتَرُّوا.
هر کدام از شما شیعیان مطیع خداوند باشد ولایت ما برایش مفید خواهد بود و هر که خدا را نافرمانی کند ولایت ما سودی برایش ندارد
📚کافی(ط-الاسلامیه) ج2 ، ص75 و 76 ،ح5
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
🚩امام صادق علیهالسلام:
قالَ عیسَى بنُ مَریمَ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ: تَعمَلونَ لِلدُّنیا وأنتُم تُرزَقونَ فیها بِغَیرِ عَمَلٍ، ولا تَعمَلونَ لِلآخِرَةِ وأنتُم لا تُرزَقونَ فیها إلاّ بِالعَمَلِ!
عیسى علیه السلام فرمود: براى دنیا کار مى کنید، حال آن که در دنیا بدون کار، روزىِ شما داده مى شود، و براى آخرت که در آن جز با عمل، روزى داده نمى شوید، کار نمى کنید!
📚کافى: ج. ۲، ص. ۳۱۹، ح. ۱۳
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
✨استاد فاطمی نیا:
حديثي زيبا از امیرالمومنین علیه السلام نقل شده است كه موارد بسياري به بنده مراجعه كردند كه بعد از عمل به اين روايت مشكلشان حل شده است! حضرت در یک جمله کوتاه میفرمایند:
✨ الاحتمال ، قبر العیوب ✨
تحمل و بردباری قَبر عیب هاست
چطور جسد در قبر پنهان میشود، همه عیب ها با بردباری پنهان میشود.
مردي برايم نقل ميكرد كه من تا به منزل ميرسيدم، همسرم شروع به دعوا میکرد كه چرا تو فقيري؟! چرا من را بيست سال اسيرخود كردي؟! و...! مرد میگفت من هم جوابش را ميدادم و تا شب مدام دعوا میکردیم! و به همين منوال روزهاي ديگر! از وقتي كه این حدیث را شنيد و عمل كرد، کارشان درست شد!
مرد نقل ميكرد که همسرم طبق معمول ، تا من رسيدم شروع کرد به تكرار همان حرف ها!میگوید یاد این روايت افتادم که الاحتمال قبر العیوب هیچی نگفتم و سكوت كردم! با همين سكوتم ،تمام شد! دعوا ریشه کن شد!
@rooshanfekr
۱۶ اسفند ۱۴۰۰