🌟قال الله تبارک و تعالی
💎یابن ادم اکثر من الزاد فان الطریق بعید بعید وجدد السفینة فان البحر عمیق عمیق و خفف الحمل فان الصراط دقیق دقیق و اخلص العمل فان الناقد بصیر بصیر و اخر نومک الی القبر و فخرک الی المیزان و شهوتک الی الجنة و راحتک الی الاخرة و لذتک الی الحور العین و کن لی اکن لک و تقرب الی باستهانة الدنیا و تبعد عن النار ببغض الفجار و حب الابرار فان الله لا یضییع اجر المحسنین.
💎ای فرزند آدم زاد و توشه زیاد بردار چون راه (مرگ و قیامت) دور است و دور، و کشتی خود را عوض کن چون دریا عمیق است و عمیق و وزر و بال خود را سبک گردان چون صراط دقیق است و دقیق، و عمل را خالص گردان چون بررسی کننده بصیر است و بصیر، و خواب خود را به قبر واگذار و فخرت را به میزان و شهوت خود را به بهشت و راحتی را به آخرت و لذت را به حور عین و تو برای من باش، من برای تو می شوم و تقرب به من پیدا کن بوسیله بی اهمیتی به دنیا و از آتش دور کن خود را به بغض گنهکاران و محبت نیکان. همانا خداوند پاداش نیکوکاران را ضایع نمی کند.
✅نکته های ناب
@rooshanfekr
💠احکام خمس💠
🔵آيا به پولى كه انسان براى ازدواج ذخيره كرده، خمس تعلق مى گيرد؟
⭕آيات عظام امام، تبريزى، سيستانى، مكارم و صافى: خمس دارد.
⭕آيه اللّه بهجت: چنانچه پس انداز كوتاه مدت و در حد متعارف (مثلاً تا سه سال) باشد، خمس ندارد
آيات عظام فاضل و نورى: چنانچه بدون پس انداز نمى تواند در آينده ازدواج كند، خمس ندارد.[۳]
⭕آيه اللّه خامنه اى: اگر براى تهيه هزينه هاى ازدواج درآينده نزديك (مثلاً تا سه ماه پس از سال خمسى) پس انداز شده باشد و با پرداخت خمس آن، نتواند آنها را تهيه كند، خمس ندارد.
@rooshanfekr
اقسام اهل توحید :
بدان که اهل توحید سه گروه باشند .
نخست توحید عوام بود که با جمله خدا یک است و دو نیست قانع شده اند به شرط آنکه در شریعت استوار باشند خداوند از ایشان قبول فرماید، اما در زمره خاکیان باشند .
دوم توحید متوسلان است که توحید را با تعقل و دلایل فلسفی و عقلایی پذیرفته اند و در این راه به بحث و استدلال و حجت نشسته اند و این مرتبه ایمان را چون مهتاب در جان ایشان باشد و اینان از خاک بر خاسته و آسمانی اند.
گروه سوم اهل کشفند که وحدت حق تعالی را در کل عالم هستی به مشاهدت نشسته اند .و اینان اهل یقینند که در این منزل نه بحث است و نه استدلال .چرا که" آفتاب امد دلیل آفتاب" و ایمان ایشان در تابش نور یقین است که خورشید معرفت بر جانشان ظاهر گشته و در حقیقت عرشیان اینانند.
ای عزیز
ورود در این منزل دست ندهد جز برای کسانی که کمر عبودیت بر بسته و به پاکی و صفا پیوسته و از غیر دوست بریده و عمر در طلب رضای او گذارده ،نه در کسب از او غافل گشته و نه در اجتماع یاد او را فراموش کرده ، در خلوت با او و در جمع با او،
لب از گفتار بیهوده بر بسته و چشم از دیدار جز او پوشیده و جز خدای در حرمسرای دل ره نداده .روزها اغلب صائم و سحر ها قائم اند.
استاد کریم محمود حقیقی
📚پیک مشتاقان
﷽
✍️ امام علی علیه السلام:
انسان با نيّت خوب و اخلاق خوب
به تمام آنچه در جستجوى آن است،
از زندگى خوش،
و امنيت محيط،
و روزى زياد، دست مى يابد ...
غررالحكم، ح ۱۰۱۴۱
💠عقوبت حرف زدن علیه مومن 💠
🌟امام جعفر صادق (علیه السلام ) مى فرمایند:
💎«من روى على مؤمن روایه یرید بها شینه و هدم مروءته لیسقط من اعین الناس اخرجه الله من ولایته الى ولایه الشیطان ، فلا یقبله الشیطان».
💎اگر کسى سخنى را بر ضد مومنى نقل کند و قصدش از آن ، زشت کردن چهره او و از بین بردن وجهه اجتماعى اش باشد و بخواهد او را از چشم مردم بیندازد، خداوند او را از ولایت خود خارج مى کند و تحت سرپرستى شیطان قرار مى دهد؛ (ولى) شیطان هم او را نمى پذیرد.
اصول کافى ، ص 358، ح 1.
@rooshanfekr
خانه نابود شدنی و موقت را آباد می کنیم اما خانه ابدی را از یاد برده ایم.
@rooshanfekr
🌟پیامبر خدا (ص):
💎هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود، بايد گره از كار گرفتارى باز كند. 💛
(نهج الفصاحه: ح2961)
🕋 @rooshanfekr
🌟نصایح مسیح علیه السلام:
💎یَا عَبِیدَ السَّوْءِ اتَّخِذُوا مَسَاجِدَ رَبِّکُمْ سُجُوناً لِأَجْسَادِکُمْ وَ جِبَاهِکُمْ وَ اجْعَلُوا قُلُوبَکُمْ بُیُوتاً لِلتَّقْوَى وَ لَا تَجْعَلُوا قُلُوبَکُمْ مَأْوًى لِلشَّهَوَاتِ إِنَّ أَجْزَعَکُمْ عِنْدَ الْبَلَاءِ لَأَشَدُّکُمْ حُبّاً لِلدُّنْیَا وَ إِنَّ أَصْبَرَکُمْ عَلَى الْبَلَاءِ لَأَزْهَدُکُمْ فِی الدُّنْیَا
اى بندگان بد! مساجد پروردگارتان را زندانهایى براى بدنها و پیشانی هاى خود کنید و دلهایتان را منزل پرهیزگارى سازید و دلهایتان را جایگاه شهوتها قرار ندهید، به راستى بی قرارترین شما هنگامه مصیبت، دنیا دوستترین شماست و همانا بردبارترین شما هنگامه مصیبت پارساترین شما در دنیاست.
@rooshanfekr
📢 سخت در اشتباه است آدمیزاد!
آنان که میاندیشند اگر شغلی خوب و درآمدی سرشار و خانهای عالی و مرکبی رهوار نصیبشان شود، از هر جهت راحـت میشوند، یا اگر کـسی که زن یا فـرزند ندارد اگـر زندار و فرزند دار شود دلی خوش خواهد داشت، اینان سخت در اشتباهاند!
هر کدام از این ها هم که به دست آید، اگر یک نوش به آدم بدهد به دنبال خود ده نیش به او خواهد زد!
اصلاً نوش بینیش در دنیا تحقق ندارد! تنها انس با خدا و رضا دادن به قضای خدا است که به انسان، آرامش جان میبخشد و در همه حال او را شاد و خرم نگه میدارد.
🌷 آیت الله ضیاء آبادی ، در جلسه تفسیر 🌷
@rooshanfekr
✔️ امتحان، فضل خداست و برای رشد خلق نافع و لازم است.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸هر جا خدا امتحانت کرد و یک خورده عقب رفتی، غصّه نخور. این امتحان لازم بود تا به ناقص بودن خود پی ببری. یک کمی تلاش میکنی، جبران میشود. امتحان، فضل خداست و برای رشد خلق نافع و لازم است. پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم از خداوند درخواست کرد امّت من را امتحان نکن. خداوند فرمود: این کار نمیشود. باید امتحان شوند. پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم عرض کرد: پس طوری امتحانشان کن که امّتهای دیگر متوجّه نشوند. فرمود: طوری امتحانشان میکنم که شما هم متوجّه نشوید. قرآن که فرمود: اِقرَاء کِتَابَک کَفی بِنَفسِکَ الیَومَ عَلَیکَ حَسیباً: خودت نامهی اعمالت را بخوان که امروز، خودت برای رسیدگی به حسابهایت کفایت میکنی؛ معلوم شد که خود خدا هم نگاه نمیکند. یک معنی آیه این است که: حاسِبوا اَنفُسَکُم قَبلَ اَن تُحاسِبوا: قبل از آنکه به محاسبهی کارهایتان بپردازند، خودتان حساب کارهایتان را رسیدگی کنید. معنی دیگرش هم این است که بندهی من، نمیخواهد صورتحساب کارهایت را پیش من بیاوری، تو میخواهی خوب باشی، من هم همانطورت میکنم که میخواهی.
🔸خداوند در جواب تقاضای پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم که فرمود حساب امّت مرا به خودم واگذار تا در مقابل امّتهای دیگر مفتضح نشوند، فرمود: بلکه طوری از آنها حساب میکشم که تو هم مطّلع نشوی و نزد شما هم رسوا نشوند. از آیهی شریفهی اِقرَاء کِتابَکَ کَفیٰ بِنَفسِکَ الیَومَ عَلَیکَ حَسیباً: خودت نامهی عملت را بخوان که برای رسیدگی به حسابت خودت کفایت میکنی استفاده میشود که خداوند ستّار و غفور، خودش هم نامهی عمل مؤمن را نگاه نمیکند و خودت را قبول دارد و بررسی حساب را به خودت واگذار مینماید. دیدی خدای کریم از لطف و رحمت با ما چه کرد؟
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#کتاب_نفس_خود_را_بخوان
@rooshanfekr
بحار الأنوار عن حمران عن الإمامِ الباقرِ عليه السلام : ما مِن مُؤمنَينِ اهتَجَرا فَوق ثَلاثٍ إلاّ وَ بَرِئتُ مِنهُما في الثّالِثَةِ ، فقيلَ لَهُ : يا بنَ رسولِ اللّه ِ ، هذا حالُ الظّالِمِ فما بالُ المَظلومِ ؟ فقالَ عليه السلام : ما بالُ المَظلومِ لا يَصيرُ إلَى الظّالِمِ فيَقولُ : أنا الظّالِمُ ، حتّى يَصطَلِحا ؟! .
بحار الأنوار ـ به نقل از حمران ـ : امام باقر عليه السلام فرمود : هيچ دو مؤمنى بيش از سه روز با يكديگر قهر نكردند، مگر اينكه در روز سوم من از آن دو بيزار شدم. عرض شد: يا بن رسول اللّه ! آنكه ظالم و مقصّر است، درست [چون حقّش همين است ]اما مظلوم چرا؟ فرمود: چرا آن مظلوم پيش مقصّر نمى رود و نمى گويد: مقصّر منم، تا آشتى كنند؟
✅نکته های ناب
@rooshanfekr