🌟آیت الله ناصری:
📝حضرت علی علیه السلام در خطبه متقین در مورد متقین می فرماید: يکي از صفات متقين این است که «اَجسادُهُم نَحیفَه»است. یعنی بدنهاي متقین، غالبا لاغر است. البته معنای آن این نیست که هر کس چاق باشد، تقوا ندارد و هر کس لاغر باشد، اهل تقواست. حضرت نمی خواهند بفرمایند که معیار تقوا، چاقی و لاغری است؛ بلکه می خواهند بفرمایند که هم و غم اهل، تقوا شکم پروری نیست. هدف آنها شکم و دنیا نیست.
@rooshanfekr
💠 گره گشایی💠
🌟قالَ ابُوعَبْدِاللّهِ عليه السلام: 💎قالَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ؛ اَلْخَلْقُ عَيالِى فَاَحَبُّهُمْ اِلَىَّ اَلْطَفُهُمْ بِهِمْ وَاَسْعاهُمْ فِى حَوائِجِهِمْ؛
🌟امام صادق عليه السلام فرمود: 💎خداوند بزرگ فرمود: مردم خانواده من هستند، پس محبوبترين آنها پيش من كسانى هستند كه نسبت به مردم مهربانتر باشند و در تأمين نيازهايشان كوشاتر باشند.
📚 بحارالانوار، ص 336، روايت 114
@rooshanfekr
🌟 پیامبر اکرم (ص) :
💎هر كس پيوسته به قرآن بنگرد ، تا زنده است ، از بهره بينايى برخوردار مى شود .
📚كنز العمّال ، جلد 1 ، صفحه 536 ، حديث 2406
@rooshanfekr
🌹امام علی(ع):
💎هرگاه دیدی خدای سبحان پیاپی بر تو بلا نازل می کند بدان که تو را (از خواب غفلت) بیدار کرده است.
و چون دیدی خدای سبحان، با آنکه گناه می کنی، پیاپی به تو نعمت می دهد، بدان که این تدریجاً به سوی هلاکت بردن توست.⚡️
📚میزان الحکمه، ج 2، ص 576
@rooshanfekr
#بیانات_رهبر_انقلاب_در_ابتدای_جلسهی_درس_خارج_فقه
🌟عن النّبیّ صلَّى اللَّه علیه و آله قال: 💎لا یُؤَمَّرُ رَجُلٌ عَلىٰ عَشَرَةٍ فَما فَوقَهُم اِلّا جِیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه فَاِن کانَ مُحسِناً فُکَّ عَنهُ وَ اِن کانَ مُسیئاً زیدَ غِلّاً اِلىٰ غِلِّهِ. (۱)
💎لا یُؤَمَّرُ رَجُلٌ عَلى عَشَرَةٍ فَما فَوقَهُم اِلّا جِیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه
این حدیث دربارهی بنده و امثال بنده است؛
[رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله] فرمود که💎 هیچ کس نیست که بر ده نفر یا بیشتر ریاست و امارت داشته باشد -هر کسی که بر ده نفر، نه حالا بر هشتاد میلیون نفر امارت و ریاست داشته باشد- «اِلّا جیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه»، [مگر اینکه] این آدمِ رئیس را که اینقدر در دنیا محترم است و رئیس است و مدیر است، چنین آدمی را در روز قیامت وقتی که میآورند، دست او را به گردنش بستهاند؛ یعنی دستبسته او را وارد محشر میکنند، آن هم به این شکل که دستش به گردنش بسته است. نفْس این مسئولیّت و آمریّت و ریاست، یک تبعاتی دارد که ایجاب میکند این را.در آن حوزهی مأموریّت که ما آنجا رئیسیم، مدیریم، یک کارهای هستیم، بعضی از کارها انجام میگیرد که ما میتوانستیم مانع آن بشویم و نشدیم؛ حالا یا غفلت کردیم [وارد] نشدیم، یا از روی تنبلی وارد نشدیم؛ این کار خلاف، زیر نظر ما و در پُست نگهبانی ما انجام گرفت -پُست نگهبانی ما است دیگر- یا بعضی از کارها باید انجام میگرفت در حوزهی مأموریّت ما که انجام نگرفت؛ یا بهخاطر اینکه ما نفهمیدیم، دقّت نکردیم، تعقیب نکردیم، مشورت نکردیم، پرسوجو نکردیم و ندانستیم، یا نه، دانستیم، تنبلی کردیم، امروز و فردا کردیم، [گفتیم] حالا انشاءاللّه بعداً، فردا، و ضایع شد، فوت شد. اگر ماها عقل داشته باشیم، باید دنبال ریاست ندویم؛ واقعاً اینجوری است. باید دنبال ریاست نرویم؛ ریاست این تبعات را دارد. بعضی میدوند دنبال ریاست، نمیفهمند که نفْس این آمریّت و ریاست، این خطرات را دارد که روز قیامت وقتی او را بیاورند، مغلولاً میآورند؛ این چیز خیلی مهمّی است. مغلولاً میآورند او را در پای محاسبهی الهی.
📚 امالی طوسی، مجلس دهم، ص ۲۴۶
✅کانال نکته های ناب مهدوی
@rooshanfekr
✅ برای اموات فاتحه کبیره بخونید
یکی از علمای شیعه به نام شیخ مهدی فقیهی جهت استخاره و رفع گرفتاری نزد آیت الله بهجت میرود.
آیت الله بهجت به ایشان میفرماید:
چرا فاتحهی کبیره نمیخوانید؟
شیخ مهدی میپرسد، فاتحهی کبیره چیست؟
آیت الله بهجت میفرماید:
– سوره حمد یک مرتبه
– چهار قل هر کدام یک مرتبه (سورههای توحید، کافرون، ناس و فلق)
– سوره قدر هفت مرتبه
– آیت الکرسی سه مرتبه
سپس آیت الله بهجت میفرماید:
هرکس برای میتی اینگونه فاتحه بخواند، هم رفع گرفتاری از خودش میشود و هم گنجی است برای میت.
شیخ مهدی فقیهی میگوید:
به روستای خودمان رفتم و بر سر قبر پدر و مادرم فاتحهی کبیره را خواندم و به قم بازگشتم.
شب عمهام خواب پدر و مادرم را میبیند که خمرهای از طلا و جواهرات در مقابلشان است.
عمهام از من پرسید چه خیراتی برای پدر و مادرت فرستادی؟
گفتم: فاتحهی کبیره را خواندم.
مشخص شد روزی که من فاتحهی کبیره را برای پدر و مادرم خواندهام، رحمت واسعهای از طرف خداوند شامل حالشان شده است. در ضمن به برکت خواندن فاتحهی کبیره، گشایشی نیز در زندگیام مشاهده کردم.
@rooshanfekr
💠💠خیلی مهم و سرنوشت ساز💠💠
💎💎حتما تا آخر بخونید💎💎
❔❔آیا تا به حال چیزی در مورد ثواب و اهمیت نماز جماعت میدانستید❔❔
✨وعده خداوند متعال در مورد نماز جماعت
قرآن کریم دستور داده تا مسلمانان نماز را به بهترین و زیباترین شکلش، که جماعت است بخوانند. روایات اسلامی در پاداش و ارزش نماز جماعت فراوان است. در حدیث معروفی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) از جبرئیل نقل کرده اند، می فرمایند: خداوند متعال وعده داده است که اگر عدد حاضران در نماز جماعت بیش از ده نفر باشد، اگر تمام دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
مستدرک الوسائل، ج ۱ ص ۴۸۷
🌟اهميت نماز جماعت از ديد گاه پيامبر اعظم(صلي الله عليه وآله وسلم)
هرکس به قصد شرکت در نماز جماعت به سوي مسجد حرکت نمايد، خداوند براي هر قدمي که بر ميدارد هفتاد هزار حسنه به او عطا مي کند وبه همان اندازه بر درجات او مي افزايد چنانچه در مسير رفت وبرگشت از دنيا برود خداوند هفتاد هزار فرشته را مامور مي کند تا در روز قيامت مونس او باشند و فرمودند:در نماز جماعت حاضر شوید، اگر چه با دشواری و سختی باشد.
مکارم الاخلاق ج۲ ص ۳۷۵
🌟رسول خدا(ص)فرمود:هر کس در هر کجا که باشد اگر بر جماعت مداومت کند،مانند برق سریع و درخشان همراه نخستین گروه بهشتیان از روی صراط میگذرد.
ثواب الاعمال ، ص 343
🌟تحقیر نماز جماعت،به منزله تحقیر خداوند بشمار آمده است.
من لا یحضره الفقیه،ج 1 ص 377.
🌟پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
هنگامی كه اذان نماز را شنیدی- هر چه سریعتر- به مسجد بیا، گر چه سینه خیز باشد.
«كنز العمال/ج ۷/ ص ۵۷۸/ حدیث ۲۰۳۳۷
🌟رسول خدا(ص)فرموده است:اگر نماز صبح را به جماعت بخوانم،در نظرم محبوب تر از عبادت و شب زنده داری تا صبح است.
کنز العمال،ج 8 حدیث 22792.
🌟رسوا خدا(ص): نماز خواندن انسان در جماعت بهتر است از نمازی که چهل سال در خانه خوانده شود. عرض کردند:یا رسول الله ! نماز یک روز؟ حضرت فرمود: بلکه یک نماز.
( وسائل الشیعه ، ج 5، ص 374 )
💐در نتیجه از آنجا که زندگی ابدی و همیشگی ما در آخرت است نباید از این نکته غافل شد که دنیا با نقش مقدمه ای خود از چنان جایگاه و ارزشی برخوردار است که می توان گفت آخرت و همه چیز آن در توسط همین دنیا ساخته می شود؛ از این رو در بیانی زیبا، دنیا به عنوان کشتزار و مزرعه آخرت معرفی شده است. این بدان معناست که هر آن چه در آخرت نصیب و بهره انسان می شود،در همین دنیا ساخته و تأمین می گردد بنابراین، فرصت کوتاه عمر و زندگی دنیا تنها جایی است که انسان می تواند زندگی ابدی خود را بسازد و این فرصت بی بدیل و بی نظیر هرگز تکرار نخواهد شد و نماز جماعت یکی از بهترین و مؤثرترین کارها در دنیا برای ساختن آخرت و ابدیت و همچنین تقرب و نزدیک شدن به خدا هست و بهتر است هنگامی که شیطان ما را نسبت به این امور بی میل و بی توجه میکند،این حقایق را مرتب به خود یادآوری کنیم تا ان شاءالله دچار غفلت نشده و در آخرت حسرت نخوریم.
ان شاء الله از حالا تصمیم بگیریم تمام نماز های واجب خود را با جماعت بخوانیم.
لطفا تا میتوانید این احادیث را پخش کنید تا ان شاء الله دیگران از این توفیق بزرگ الهی به خاطر ندانستن محروم نشوند
🆔 @rooshanfekr
🔵 پاداش پاسخ دادن به سوال!
✳️سـؤالهایش زیـاد بود، اما اسـتعداد فراگیـریاش اندک. هرچه بیشتـر توضیـح میشـنید، کمتـر متوجـه میشـد.
🌹 ده بـار سـؤال کـرد و جـواب شـنید و هر بـار مفصل تر از قبـل. دیگر خجالت میکشـید سـؤالی بپرسـد.
🔅سـر به زیر افکند و اجازه مرخصی خواست.
🌺زهـرای اطهـر سلام الله علیها ایـن شـرم را در چشـمانش خوانـد. میدانسـت هنـوز توضیـح بیشتـری نیـاز اسـت تـا او جوابـش را بگیـرد،
🌹لذا فرمود:
💥از پرسـیدن خجالـت زده نشـو...
چراکـه در برابـر هر مسـئله ای که به تـو می آمـوزم پـاداش میگیـرم.
💐پاداشـی باارزشتـر از فاصلـه زمین تا عـرش خـدا کـه از جواهـرات پر باشـد.
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
📕ریاحین الشریعه، ج2، ص 131؛ منیه المرید، ص2
@rooshanfekr
💠 عزّت و آبروی مؤمن خیلی ارزش دارد. برای همین است که ثواب قرضالحسنه بیشتر از صدقه است.💠
🔻عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸به عزّت و اختیار کسی لطمه نزن که خدا هم عزّت و اختیار خلقش را مراعات کرده است. فرموده است: لا اِکراهَ فِی الدّینِ: در پذیرش دین اکراه و اجباری در کار نیست. و فرموده است: قُلِ الحَقُّ مِن رَبِّکُم فَمَن شَاءَ فَلیُؤمِن وَ مَن شَاءَ فَلیَکفُر: بگو حق از جانب پروردگارتان آمد، هر کس که خواست، ایمان میآورد و هر کس هم که خواست، کافر میشود. و فرموده است: اِنَّا هَدَینَاهُ السَّبیلَ اِمّا شَاکِراً وَ اِمّا کَفُوراً: ما او را به راه درست رهنمون شدیم، خواه شاکر باشد و پذیرا شود و خواه کفران کند و نپذیرد.
🔸عزّت و آبروی مؤمن خیلی ارزش دارد. برای همین است که ثواب قرضالحسنه بیشتر از صدقه است، چون در قرضالحسنه، عزّت مؤمن محفوظ است. خوب است کسی که قرضالحسنه میدهد، در دل قصد کند که پس نگیرد، مگر اینکه خود قرض کننده بخواهد پس بدهد؛ امّا در ظاهر به او بگوید این پول را به شما قرض میدهم تا هر وقت داشتید، یا پس از فلان مدّت به من پس بدهید؛ تا عزّت قرض گیرنده محفوظ بماند.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#حسن_سلوک_با_خلق
@rooshanfekr
💎 إذا قالَ العبدُ : ما شاءَ اللّه ُ لاحَولَ ولا قُوَّةَإلّا بِاللّه ِ ، قالَ اللّه ُ : مَلائكَتي اِستَسلَمَ عَبدي أعِينُوهُ ، أدرِكُوهُ ، اُقضُوا حاجَتَهُ
🌟 امام صادق عليه السلام :
💎 هرگاه بنده بگويد : ما شاء اللّه لا حول و لا قوّة الا باللّه ، خداوند فرمايد : اى فرشتگان من! بنده ام تسليم شد ، كمكش كنيد ، او را دريابيد ، حاجتش را برآوريد .
📚 بحار الأنوار : 93/190/25 .
@rooshanfekr