شکست برای مومن تعریف نشده
میدانیم که با نگاه توحیدی، هر گونه تلاش و مجاهدتی در راه هدف، انسان را قطعاً به نتیجه میرساند. این نتائج مراتبی دارد؛ یقیناً به یک نتیجهی مطلوب میرساند. با این نگاه، در زندگی انسان دیگر یأس، ناامیدی، سرخوردگی و افسردگی معنی ندارد. وقتی شما میدانید وجود شما، پیدایش شما، حیات شما، تنفس شما با یک هدفی تحقق پیدا کرده است، دنبال آن هدف میگردید و برای رسیدن به آن هدف، تکاپو و تلاش میکنید. از نظر خدای متعال که آفرینندهی هستی است، خود این تکاپو هم اجر و پاداش دارد. به هر نقطهای که رسیدید، در واقع به هدف رسیدید. این است که در دیدگاه توحیدی، خسارت و ضرر برای مؤمن اصلاً متصور نیست. فرمود: «ما لنا الّا احدی الحسنیین»؛ یکی از دو بهترین در انتظار ماست؛ یا در این راه کشته میشویم، که این بهترین است؛ یا دشمن را از سر راه برمیداریم و به مقصود میرسیم، که این هم بهترین است. پس در اینجا ضرری وجود ندارد.
*موجیم و وصل ما،از خود بریدن است
ساحل، بهانه ایست؛ رفتن، رسیدن است*
@rooshanfekr
🌟 امام على عليه السلام:
💎حَسِّنْ خُلْقَكَ يُخَفِّفِ اللّهُ حِسابَكَ؛
💎اخلاقت را خوب كن تا خداوند حسابت را آسان گرداند.
📚امالى صدوق، ص 278
@rooshanfekr
#امانتهای_زندگی_من
💎روح تو، مهمترین اَمانت خداست در زندگی تو.
این روح، درست شبیه جسم تو، خوراک میخواهد، تا زنده بماند، رشد کند، بالغ شود...!
💎رهاکردن روح، و عدم دریافت خوراکهای آن، بصورت منظم و مستمر، بزرگترین خیانت هر انسان، در حق خویش است.
@rooshanfekr
کیفیت امر به معروف و نهی از منکر
اجوبه الاستفتائات
س 1069: وظیفه فرزند در برابر پدر و مادر و یا زن در برابر شوهرش، اگر خمس یا زکات اموال را نپردازند، چیست؟ آیا برای آنان تصرّف در مالی که خمس یا زکات آن پرداخت نشده و مخلوط به حرام است با توجه به تأکیدات وارد در روایات مبنی بر عدم استفاده از آن، به سبب آلوده کردن روح انسان جایز است؟
ج: بر آنان واجب است که هنگام مشاهده ترک معروف یا انجام حرام توسط پدر و مادر یا شوهر، به امر به معروف و نهی از منکر در صورت تحقق شرایط آن مبادرت کنند، ولی تصرّف در اموال آنان اشکال ندارد.
س 1070: روش مناسبی که بهتر است فرزند در برابر پدر و مادری که بر اثر عدم اعتقاد کامل به تکالیف دینی، به آنها اهمیت نمیدهند، اتخاذ نماید، کدام است؟
ج: واجب است که با زبان نرم و مراعات احترام ايشان به عنوان پدر و مادر، آنان را امر به معروف و نهى از منکر کند.
س 1071: برادر من مسائل شرعی و اخلاقی را رعایت نمیکند و تاکنون نصیحت در او تأثیری نداشته است، وظیفه من هنگام مشاهده رفتارهای او چیست؟
ج: واجب است از اعمال خلاف شرع وى اظهار تنفر کنيد و او را به هر روش برادرانهاى که مفيد و مؤثر مىدانيد، موعظه کنيد، ولى قطع رحم، جايز نيست.
س 1072: رابطه با اشخاصی که در گذشته مرتکب اعمال حرامی مانند شرب خمر شدهاند، چگونه باید باشد؟
ج: معيار وضعيت فعلى اشخاص است، اگر از آنچه انجام دادهاند، توبه کرده باشند، معاشرت با آنان مانند معاشرت با ساير مؤمنين است. ولى کسى که در حال حاضر هم مرتکب حرام مىشود، بايد او را از طريق نهى از منکر از آن کار منع کرد، و اگر از انجام فعل حرام اجتناب نمىکند مگر با دورى جستن از او، قطع رابطه و ترک معاشرت با وى از باب نهى از منکر واجب مىشود.
س 1073: با توجه به هجوم مستمر فرهنگ غربی که در تضاد با اخلاق اسلامی است، و رواج بعضی از عادتهای غیراسلامی، مثل به گردن آویختن صلیب طلایی توسط بعضی از مردان، و یا استفاده بعضی از زنان از مانتو با رنگهای زننده، و یا استفاده بعضی از مردان و زنان، از زیورآلات و عینکهای تیره و ساعت هایی که جلب نظر میکند و استفاده از آنها نزد عرف مردم قبیح است، و عدهای از آنها حتی بعد از امر به معروف و نهی از منکر هم اصرار بر کار خود دارند، امیدواریم حضرتعالی روشی را که باید در برابر این افراد در پیش گرفت، بیان فرمایید.
ج: پوشيدن طلا يا آويختن آن به گردن بر مردان مطلقاً حرام است، و پوشيدن لباسهايى که از نظر دوخت يا رنگ يا غير آن تقليد و ترويج فرهنگ مهاجمِ غير مسلمانان در نظر عرف محسوب مىشود، جايز نيست. همچنين استفاده از زيورآلاتى که استعمال آن تقليد از فرهنگ تهاجمى دشمنان اسلام و مسلمين محسوب شود، جايز نيست، و بر ديگران واجب است که در برابر اينگونه مظاهر فرهنگى تقليدى از بيگانگان مبادرت به نهى از منکر زبانى کنند.
س 1074: گاهی مشاهده میکنیم که دانشجوی دانشگاهی و یا کارمندی مرتکب فعل حرام میشود، حتی بعد از تذکرات و راهنماییهای مکرر هم از کار خود دست برنمیدارد، بلکه بر انجام کارهای زشت که باعث ایجاد جو فاسد در دانشگاه است، اصرار میورزد، نظر شریف جنابعالی درباره اِعمال بعضی از مجازاتهای اداری مؤثر مثل ثبت در پرونده آنها چیست؟
ج: با مراعات نظام داخلى دانشگاه اشکال ندارد، و بر جوانان عزيز لازم است که مسأله امر به معروف و نهى از منکر را جدى گرفته و شرايط و احکام شرعى آن را به دقت بياموزند و اين اصل را عام و فراگير نموده و روشهاى اخلاقى و مؤثر را براى تشويق فعل معروف و جلوگيرى از ارتکاب محرمات به کار بگيرند، و از استفاده از آن براى اغراض شخصى بايد خوددارى نمايند و بدانند که اين راه بهترين و مؤثرترين روش براى ترويج کار خير و جلوگيرى از شرّ است. خداوند شما را به آنچه رضاى او در آن است، موفق بدارد.
س 1075: آیا جواب ندادن به سلام کسی که فعل حرام انجام میدهد، برای تنبیه او جایز است؟
ج: جوابِ سلامِ مسلمان شرعاً واجب است، ولى اگر بر خوددارى از جواب سلام به قصد نهى از منکر، عرفاً نهى و منع از منکر صدق کند، جايز است.
س 1076: اگر برای مسئولین بهطور قطعی ثابت شود که بعضی از کارمندان ادارات در خواندن نماز کوتاهی کرده و یا اصلاً نماز نمیخوانند و نصیحت و راهنمایی هم تأثیری نداشته باشد، در برابر اینگونه افراد چه وظیفهای دارند؟
ج: در عين حال واجب است که از تأثير مداومت بر امر به معروف و نهى از منکر با رعايت شرايط آن غفلت نکنند، در صورت نااميدى از تأثير امر به معروف نسبت به آنان، اگر بر حسب مقررات قانونى محروم ساختن اينگونه افراد از مزاياى شغلى مجاز باشد، بايد در مورد آنان اجرا شود و به آنان تذکر هم داده شود که اين محروميت بر اثر سستى و کوتاهىشان در انجام اين فريضه الهى اتخاذ شده است.
✅کانال کافیه نکته های ناب
@rooshanfekr
🌹حدیثی بسیار مهم وزیبا🌹
🔸امیرالمومنین عليه السلام فرمود:
علَيكَ بِإدمانِ العَمَلِ في النَّشاطِ و الكَسَلِ .
در حال نشاط و تنبلى بر عمل مداومت كن.
📖📒📚✏️غرر الحكم،ح۶۱۱۷
@rooshanfekr
💠سوال:
آیا بیرون گذاشتن مقداری از مو، به طوری که تحریک کننده نباشد، اشکال دارد؟
💠پاسخ:
💎بیرون گذاشتن موی سر (حتی به مقدار چند تار مو) از چادر یا روسری در انظار عمومی و دید نامحرم، حرام است. در حرمت نگاه به موی زن فرقی بین تمام یا قسمتی از آن وجود ندارد و بر زنان مسلمان واجب است تمام موهای سر را از نامحرم بپوشانند و مواظب باشند از زنان غیر مسلمان و بی بند و بار پیروی نکنند.
توجه🔰
مژه های مصنوعی و ریمل های خرده مژه دار که به عنوان زینت محسوب می شوند، باید از نامحرم پوشانده شوند.
📚توضیح المسائل ده مرجع، با استفاده از م 2435؛ العروه الوثقی مع تعلیقات، ج 1، (الستر و الساتر)، با استفاده از قبل م 44؛ بهجت، خامنه ای، سیستانی و مکارم: استفتا؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 417 و احکام جوانان، م 417؛ صافی، جامع الاحکام، ج 2، س 1693 و استفتا.
»> برگرفته از کتاب «احکام مصور پوشش بانوان»، اطلس تاریخ شیعه، 1391، ص 52.
@rooshanfekr
✅چرا برکت از زندگی می رود ؟
✍استاد فاطمی نیا: مشاجره ها و نزاع ها، نور باطن را خاموش میکند. بسیاری از بی حالی ها و عدم نشاط ها به جهت مشاجرات است. کم منزلی داریم که درآن پرخاش و تندی نباشد! روزی چندتا پرخاش باشد، برکات را از منزل میبرد.
حتی اگر حق هم با تو بود ، در امور جزیی وشخصی مشاجره نکن ، چون کدورت می آورد.مرحوم علامه جعفری از صاحب دلی نقل کرد: در موضوعی که گمان میکردم حق با من است ،داشتم با همسرم مشاجره میکردم؛ ناگهان صورت باطنی غضبم را نشانم دادند ! بسیار کریه وزشت بود! آن صورت نزدیکم آمد و گفت : کثیف! ساکت شو! همین که متنبه شدم فورا "دست همسرم را بوسیدم و عذرخواهی" کردم.
@rooshanfekr
◻️#تفسیر_آیه_از_لسان_معصوم_علیه_السلام
✨امام صادق عليه السلام در تفسير آيه شريفه
✨ « ﷽ يَوْمَئذٍ يَفْرَحُ المُؤْمِنُون بِنَصْرِ اللَّه» [۱]
📃«در آن روز مردم با ايمان به يارى خدا شاد مى شوند»،
✨ فرمود:
◻️ مقصود هنگام قيام حضرت مهدى (عجل الله تعالی فرجه) است كه:
◻️مؤمنان گر چه در قبرهاى خود باشند شاد مى شوند و خوشنود مى گردند. [۲]
📚[۱] سوره روم، آيه ۴ و ۵
📚[۲]تفسير برهان،جلد ۳،صفحه ۲۵۸، حدیث ۳
@rooshanfekr
کودکعزیزروانتوامانته.mp3
1.83M
#سلسله_مباحث_نکته_های_ناب_سخنوران65
💎کودک عزیز روان مهمترین امانت الهی
#عمق_معرفت
#اصل_مطلب
114#ثانیه_کلیدی
#هزار_سوء_برداشت_دینی
🌟#استاد_شجاعی
✅مجله علمی نکته های ناب در همه پیامرسانها
@rooshanfekr
6.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️فیلم تجربیات پس از مرگ آیت الله خامنه ای
🔻احساس کردم که مرگ در مقابل من است کاملا در آن مرز عالم برزخ خودم را دیدم ...
🔻متن سخنان فیلم منتشر شده ی خاطرهی حضرت آیتالله خامنهای از این لحظات در عالم برزخ
@rooshanfekr
ارتباط موفق_3.mp3
9.83M
#ارتباط_موفق ۳
🔺بعضیها شبیه مگسند !
میگردند دنبال عیب و نقطهضعف این و آن ، تا بنشینند روی این ضعفها .. و نقدشان کنند!
⚡️چنین کسانی هرگز به حریم ارتباطی موفق وارد نمیشوند، و هرگز در حفظ محبت و جذب قلوب دیگران موفق نخواهند بود.
#استاد_شجاعی 🎤
@Ostad_Shojae
@rooshanfekr
#مداد_العلما
💠 آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (ره) :
💢 همه افراد به نحوی گرفتاری و مشکل دارند .
🔶 گرفتاری دنیا خلاصی ندارد و لکن به برکت و عنایت اهل بیت علیهم السلام زودگذر است.
🔷 کاری کنید که در آخرت گرفتار نباشید. عمل در دنیا ، میزان در آخرت است.
✅ پس عمل خود را خالصانه و برای رضایت خدا انجام دهید تا درهای رحمت بر شما باز شود.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@rooshanfekr
@howzehtabligh