💠نگرانیهای پیامبر(ص) بعد از خود💠
💎«إنّما أتَخَوَّفُ علی اُمَّتی مِن بَعدِی ثلاثَ خِلالٍ: أن یتَأوَّلوا القرآنَ علی غیرِ تَأوِیلِهِ، أو یبتَغُوا زَلَّةَ العالِمِ، أو یظهَرَ فیهِمُ المالُ حتّی یطغَوا و یبطَرُوا؛ پس از خود برای امتم از سه چیز بیم دارم: تأویل نابه جای قرآن یا پی جویی لغزش عالِم یا زیاد شدن مال و ثروت در میان آنها، آن گونه که سرکش و سرمست شوند». (مجلسی، 1403: ج72: ح 7: 63)
💎«أکثَرُ ما أتَخَوَّفُ علی اُمّتی مِن بَعْدی: رَجُلٌ یتأوَّلُ القرآنَ یضَعُهُ علی غیرِ مَواضِعِهِ، و رَجُلٌ یری أنّهُ أحَقُّ بهذا الأمرِ مِن غیرِهِ؛ بیشترین ترس و نگرانی من برای امتم بعد از خودم، وجود مردی است که قرآن را نابه جا تأویل و تفسیر کند و مردی که خود را به این امر (دین) سزاوارتر و شایسته تر از دیگری بداند».
📚متقی هندی، 1397: ح 28978
✅کانال جامع نکته های ناب
🆔 @rooshanfekr
🔰استغفار
yon.ir/0Ud8
✨مرحوم حاج اسماعیل دولابے مےفرمود:
💠 هر وقٺ ڪسے شما را اذیٺ ڪرد و یا از ڪسے ناراحٺ شدید، نمےخواهد بہ ڪسے بگویید.
📿 بلڪہ استغفار ڪنید، هم براے خودتان، هم براے ڪسے ڪہ شما را اذیٺ ڪرده اسٺ.
بگو بیچاره ڪار بدے ڪرده اسٺ، اگر فھم داشت نمےڪرد.
❤️وقتے استغفار مےڪنے
اگر قلبٺ حاضر نیسٺ استغفار ڪند با زبان استغفار ڪن،آن وقت یڪدفعہ دلٺ نرم مےشود.
⚪️ اگر دو سہ مرتبہ این کار را ڪردے، دیگر غم نمےتواند شما را بگیرد. چون راهش را بلد هستے.
✨استغفار "امان گاه" انسان اسٺ، یعنے پناهگاه،
وقتے گفتے استغفرالله در پناه خدا هستے، و ڪجا امن تر و آرامش بخش تر از آغوش خدا....
@rooshanfekr
🌟امام خامنهای
💎در جمهوری اسلامی🇮🇷،
هر کجا قرار گرفته اید.
همانجا را مرکز دنیا بدانید.
و آگاه باشید که همهی کارها
متوجه شماست.
@rooshanfekr
‼️احکام تیمم
💐تیمم بر اشیای معدنی که جزو زمین محسوب نمیشود، مانند طلا و نقره و امثال آن صحیح نیست، ولی تیمم بر سنگهای مرغوبی که عرفاً به آن سنگ معدنی گفته میشود، مانند مرمر و غیره صحیح است.
💐 تیمم بر سیمان و موزاییک اشکال ندارد، اگر چه احوط (استحبابی) ترک تیمم بر سیمان و موزاییک است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
@rooshanfekr
‼️تیمم نکردن قسمتی از پیشانی یا پشت دست
💐اگر قسمتی از پیشانی یا پشت دست را حتی اندکی از آن را مسح نکند تیمم باطل است، چه عمداً یا از روی جهل به مسأله یا فراموشی باشد، البته دقت زیاد هم لازم نیست و همین اندازه که بگویند همهی پیشانی و پشت دستها مسح شده کافی است.
💐برای این که یقین کند که تمام پشت دست را مسح کرده باید اندکی بالاتر از مچ را هم مسح کند، ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
@rooshanfekr
‼️ تیمم جبیرهیی
کسی که وظیفهاش تیمم است اگر محلی که باید بر روی آن مسح کند یا دستش که باید با آن مسح کند، به واسطهی زخم و امثال آن بسته باشد، به همان ترتیب تیمم میکند یعنی محل زخمبندی شده را به جای پوست بدن قرار میدهد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🕋احکام جماعت مطابق با فتوای مقام معظم رهبری
۱۴۷۰- ماموم بايد غير از آنچه در نماز خوانده مىشود كارهاى ديگر آن مانند ركوع و سجود را با امام يا كمى بعد از امام به جا آورد و اگر عمدا پيش از امام يا مدتى بعد از امام انجام دهد، معصيت كرده و لى نمازش صحيح است، اما اگر در دو ركن پشتسر هم از امام جلو يا عقب بيفتد بنابر احتياط واجب بايد نماز را تمام كند و دوباره بخواند، اگر چه بعيد نيست نمازش صحيح باشد و فرادى شود.
١٤٧١ اگر سهوا پيش از امام سر از ركوع بردارد، چنانچه امام در ركوع باشد بايد به ركوع برگردد و با امام سر بردارد و در اين صورت زياد شدن ركوع كه ركن است نماز را باطل نمىكند ولى اگر به ركوع برگردد و پيش از آن كه به ركوع برسد،امام سر بردارد نمازش باطل است.
@rooshanfekr
💞🌟حضرت محمد (ص) :
💎 خداوند زبان را طوری عذاب فرماید که هیچ یک از اعضاء را آنچنان عذاب نکند ، زبان گوید پروردگارا مرا عذابی نمودی که چیز دیگر را عذاب نکردی ، پس به آن گفته میشود از تو کلمه ای خارج شد که به مشارق و مغارب زمین رسید و به وسیله آن سخن ، خون محترم ریخته شد و مال محترم غارت گردید و ناموس محترم دریده شد،به عزت و جلالم سوگند تو را عذابی کنم که هیچ یک از اعضاء دیگرت را آنچنان عذاب نکرده باشم.
📚اصول کافی جلد ۳ باب الصمت و حفظ اللسان حدیث ۱۶ و ۱۷
@rooshanfekr
✅ علامه شهید آیتالله سید محمدباقر صدر: هر یک از ما پیش از اینکه بخواهد به حساب دیگران برسد، باید از خودش حساب بکشد
هر یک از ما پیش از اینکه بخواهد به حساب دیگران برسد، باید از خودش حساب بکشد، باید به دردها و واکنشهای درونیاش بیاندیشد و ببیند که آیا این واکنشها برای خداست یا برای منافع خودش؟
اگر دردها و واکنشهایش برای منافع خودش باشد دیگر نباید از خدا توقعی داشته باشد، حتی نباید از خدا انتظار ثواب داشته باشد؛ چون او برای خودش غصهدار شده است، نه برای خدا، پس چرا خدا به او ثواب بدهد؟ برای چه کاری خدا او را پاداش بدهد؟ او حتی از ثواب هم محروم است، چه رسد به اینکه فرج و گشایش هم شامل حال او بشود، حتی از ثواب قیامت هم محروم است.
اما اگر درد و رنج او حقیقتاً برای خدا باشد، اگر غصه او واقعاً برای خدا باشد، نفس و وجود او گستردهتر خواهد بود، افق او گستردهتر خواهد بود و به کل جهان اسلام و به کل مسلمانان و به کل مشکلات با نگاهی یکسان، نگاه میکند.
📗 بارقهها، ص ۴۸۱
@rooshanfekr
💞بی تعارف بگیم،
خیلی وقتها خجالت کشیدن نابجاست که ما را در دام می اندازه.
اگر بدونیم که هنگام گناه، خجالت هیچ جایگاهی نداره اجازه نمی دیم کسی ما را وادار به شنیدن غیبت کنه
درسته که نمی شه مستقیم در چشم مادربزرگ و پدربزرگمان نگاه کنیم و بگیم غیبت نکن!
اما می تونیم گاهی با شوخی و خنده یا گاهی با عوض کردن موضوع صحبت یا هر نکته ی دیگری که بسته به موقعیت و شخصیت طرف مقابل به ذهنمان می رسد، از شنیدن غیبت خودداری کنیم و یا مؤدبانه بگیم:
حرف خودمان را بزنیم، کار مردم به ما چه؟! 😉
امام حسین (علیه السلام) می فرمایند: کسانی که رضایت مخلوق را به بهای غضب خالق بخرند، رستگار نخواهند شد.
حالا اگر کسی گوشش به هیچ حرفی بدهکار نبود و از هر راهی استفاده کردیم تا غیبت نکند، اما باز هم به کار خود ادامه داد، باید سعی کنیم حرفهایش را نشنویم و خودمان را سرگرم کار دیگری کنیم
@rooshanfekr
💐 غیر از این، یک وظیفه ی دیگر هم داریم، اینکه از غیبت شونده دفاع کنیم. مثلا اگر دوستمان از معلممان غیبت می کنه باید از معلممان دفاع کنیم. به این کار
🌸رد غیبت میگن.
پیامبر اکرم (ص) به مولای متقیان علی (ع) فرموده اند: ای علی! کسی که پیش او از برادر مسلمانش غیبت شود و بتواند آن برادر را یاری کند ولی کمک نکند، خداوند او را دردنیا و آخرت خوار می کند.
مثلا اگر به ما بگن فلانی خسیسه اصلا خرج نمی کنه، می شه گفت:
از کجا می دونی خرج نمی کنه؟ شاید برای خانواده اش خرج می کنه یا مثلا اگر کسی کار حرامی کرده و دیگران آن را بیان و از او غیبت می کنند، باید بگیم:
از کجا معلوم، شاید توبه کنه و بخشیده بشه و امثال این حرفها و غیبتها که باید تا حد امکان از آبروی دیگران دفاع کنیم.
به این کار پر ارزش و مهم و این وظیفه رد غیبت میگیم🌸
@rooshanfekr
💢زرنگ واقعی چه کسی است
✅امام صادق(ع):
به خوبی نماز بخوانید، و براى آخرت خود كار كنيد، و آنچه را كه به سود شماست انتخاب کنید.
گاهى مردى پيدا مى شود كه در امور دنيا، باهوش و زيرك است و دیگران درباره او میگویند: فلانى چقدر زيرك است
ولی در حقیقت ، زرنگ و زيرك، آن كسى است كه در كار آخرت زيرك باشد.
📚امالی شیخ مفید - مجلس ۲۳
@rooshanfekr