✳️ منظور از هشت فرسخ شرعی
❓ منظور از هشت فرسخ برای تحقق سفر شرعی چند کیلومتر است؟
🔰 جواب:
🔹 #امام_خمینی: 45 کیلومتر؛
🔹 #امام_خامنه_ای: 41 کیلومتر؛
🔹 #مکارم: 43 کیلومتر؛
🔹 #سیستانی: 44 کیلومتر
@rooshanfekr
↙ زن حامله یا شیردهی که نتوانسته روزه بگیرد، آیا باید فدیه بدهد؟
✅ #جواب:
🔹 #امام_خمینی: در صورت ضرر برای #خودش، بنابر احتیاط واجب بايد براي هر روز يك مد طعام به فقير بدهد؛ ولی در صورت ضرر برای #حملش، باید چنین کند.
🔹 #امام_خامنهای و #مکارم: با ضرر برای #خودش، فدیه لازم نیست؛ ولی در ضرر برای #حملش، فدیه لازم است. و اگر هم در ماه رمضان و هم در طول سال، به علت ضرر برای #خودش نتواند روزه بگیرد، قضا لازم نیست و فقط باید برای هر روز یک فدیه بپردازد.
🔹 #سیستانی: #در_هر_دو_صورت باید براي هر روز يك مد طعام به فقير بدهد. شایان ذکر است که پرداخت مدّ اختصاص به زن حامله ای دارد که وقت زایمان او نزدیک است مثلا وارد ماه نهم حاملگی شده است و شامل زنی که زایمان او نزدیک نیست، نمی شود.
@rooshanfekr
ـ🍃🌸🍃🌸
ـ🌸🍃🌸﷽
ـ🍃🌸
ـ🌸#روزه_زن_باردار
❓مسئله ۶۷: روزه گرفتن براى زن بارداری كه نمىدونه روزه براى بچه ضرر داره یا نه، چه حكمى داره؟
📚 همه مراجع: لازم نیست مطمئن باشه؛ اگه حتی میترسه برای بچه ضرر داشته باشه، نبايد روزه بگيره.
🔺توضيحالمسائل مراجع، م1728؛ العروةالوثقى، ج2، فصل 11.
@rooshanfekr
💮قال🌟 الامام الصادق (ع)
💎 الشّابَّ الحَسَنَ الخُلُقِ مِفتاحٌ لِلخَيرِ، مِغلاقٌ لِلشَّرِّ، وإنَّ الشّابَّ الشَّحيحَ الخُلُقِ مِغلاقٌ لِلخَيرِ مِفتاحٌ لِلشَّرِّ.
💎بدان جوان خوش اخلاق، کلید خوبی ها و قفل بدی هاست.
💎و جوان بداخلاق، قفل خوبی ها و کلید بدی هاست.
📓امالی شیخ طوسی، ص ۳۰۲، ح۵۹۸.
@rooshanfekr
🍀مردی خدمت🌟 پیامبر اعظم(ص) آمد و عرض کرد:
یا رسول الله! مرا سفارشی کن. فرمود: 💎زبانت را نگه دار. باز گفت: یا رسول الله! مرا سفارشی کن. فرمود:
💎زبانت را نگه دار. مرد برای بار سوم گفت: یا رسول الله! مرا سفارشی کن. فرمود:💎 زبانت را نگه دار.
🍂💎وای بر تو! آیا مردم را جز دِرو شده های زبانشان به رو در آتش اندازد؟
📚 اصول کافی، ج 3، ص 177.
@rooshanfekr
🌟پیامبر اکرم (ص)
💎روز قیامت
بهترین کسے که نزد خداوند
برای زن شفاعت میکند
و باعث نجاتش خواهد شد،
شوهر اوست.
📚وسائل الشیعه، ج۲۰، ص۲۲۲
@rooshanfekr
💠نامه67نهج البلاغه-خطاب به سلمان فارسی💠
💎آنگاه که با دنیا خوگرفتی بیشتر بترس، زیراکه دنیاپرست تا به خوشگذرانی اطمینان کرد به تلخ کامی کشانده شد و هرگاه بادنیاانس پیداکرد و آسوده شد به وحشت دچارگردید.
@rooshanfekr
🌟قالَ الصَّادِقُ عليهالسلام:
💎 ما امَنَ بِاللّهَ وَلابِمُحَمَّدٍ وَلابِعَلىٍّ مَنْ اِذا اَتاهُ اَخُوهُ الْمُؤْمِنُ فِى حاجَةٍ لَمْ يَضْحَكْ فِى وَجْهِهِ، فَاِنْ كانَتْ حاجَتُهُ عِنْدَهُ سارَعَ اِلى قَضائِها وَاِنْ لَمْ يَكُنْ عِنْدَهُ تَكَلَّفَ مِنْ عِنْدِ غَيْرِهِ حَتَّى يَقْضِيَها لَهُ، فَاِذا كانَ بِخِلافِ ما وَصَفْتُهُ فَلاوِلايَةَ بَيْنَنا وَبَيْنَهُ
🌟امام صادق (عليهالسلام) فرمود:
💎 به خدا و پيامبر(صلیالله عليه و آله) و جانشين او ايمان نياورده است كسى كه وقتى برادر مؤمنش نيازش را پيش او طرح مىكند با خوشرویى برخورد نكند، پس در صورتی كه قدرت داشت نياز او را بر طرف مىكند و اگر خودش نتوانست با كمك ديگرى اقـدام مىكند تا بر طرف سازد. اگر مؤمنى چنين نکند بنابراين ولايتى بين ما اهلبيت و او نخواهـد بود.
📚مستدرک الوسائل، جلد12، صفحه 434
@rooshanfekr
💠 شرحی بر صلوات💠
5️⃣
🌷 إنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْليماً (56 احزاب)
🍀 «اللَّهُمَ صَلِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم و العَن أعدائَهُم أجمَعین»
🍃 وقتی گفته می شود حقیقت صلوات، خشوع در مقابل خلیفة الله برای تحقق عبادت خداوند متعال است، معنای این سخن آن است که باطن این صلوات در واقع اقرار و پذیرش مقامات محمد و آل محمد (علیهم السلام) است و وقتی انسان به مقامی اقرار می کند یعنی خودش را ذیل آن مقام تعریف می کند و این راز نیل به شفاعت صاحب آن مقام است.
انبیائی که در اقرار به مقامات چهارده معصوم (علیهم السلام) از دیگران سبقت گرفتند، اولوالعزم شدند. این اقرار یعنی ایشان خود را ذیل آن حضرات قرار می دهند.
🍃 وقتی ما صلوات می فرستیم ظاهرش این است که از خدا می خواهیم صلواتش را بر محمد و آل محمد (علیهم السلام) بفرستد، یعنی خدایا درجات این حضرات را بالا ببر و این یعنی من خودم را ذیل این انوار پاک تعریف می کنم، درجات ایشان را می پذیرم و اقرار می کنم که آنها بندۀ شایسته و برگزیدۀ تو هستند و ما ذیل ایشان هستیم.
بنابراین حال که مصلّی خود را ذیل این حضرات تعریف کرد، درهای ولایت به رویش باز می شود.
پس خاصیت صلوات این است که انسان را به مقام تواضع می رساند.
وقتی انسان از این بابِ حطّه متواضعانه وارد شد، آنگاه مغفور می شود، یعنی همه گناهانش آمرزیده می شود.
🍃 یکی از دقیق ترین راه های شناخت یک حقیقت، توجه به آثار آن است.
یکی از آثار صلواتِ خدا بر نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) و اهل بیتش پاکش این است که علاوه بر تطهیر این حضرات، موجب تطهیر شخصِ مصلّی می شود.
🍃 در صلوات بر حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) داریم که به خداوند متعال عرض می کنیم، خدایا صلواتی بر او بفرست که آن صلوات باعث شفاعت قرون و امت ها شود.
صلوات خداوند آن حضرت را به گونه ای در مقامات عالی قرار می دهد، که ظرفیت چنین شفاعت عظمایی برایشان حاصل می شود.
🍃 از طرف دیگر به عنوان نمونه از امام رضا (علیه السلام) این روایت نورانی نقل شده است که فرمودند: «مَنْ لَمْ يَقْدِرْ عَلَى مَا يُكَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْيُكْثِرْ مِنَ الصَّلَوَاتِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَإِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً»
اگر کسی توانایی ندارد که کاری بکند که باعث پاکی گناهانش بشود، زیاد بر محمد و آل او صلوات بفرستد. اهل کثرت در صلوات باشد چراکه صلوات، ریشه ی گناه را در می آورد.
(أمالی شیخ صدوق، ص73)
إن شاءالله ادامه دارد ...
#تحلیل_صلوات
@rooshanfekr