هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
🔰آداب حضور در اجتماع🔰
امام صادق صلوات الله علیه
👈هنگامي كه داخل مسجد شدي و زماني كه مردم مشغول نماز هستند، بر آنهاسلام نكن، بلكه بر رسول خدا (صلی الله علیه و اله) سلام كن و مشغول نمازشو
👈 ولي وقتي وارد بر گروهي شدي كه مشغول صحبت هستند، بر آنها سلام كن.
📚بحار الانوار، ج ,۷۶ ص ۸
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
#تلنگر
اگر ذهنتان را اصلاح کنید
مابقی زندگیتان سر جایش
قرار خواهد گرفت...
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
#حدیث_مهدوی
#نرم_افزار_جامع_مهدویت
🌟امام حسین علیه السلام
💎«انفاق و احسان کنيد، سوگند به خدايي که دانه را شکافت و انسان را آفريد، روزي فرا خواهد رسيد که ديگر براي انفاق يک درهم و يا يک دينار محلي پيدا نشود (اشاره به بي نيازي مردم در دوران حضرت صاحب الامر)».
📚عقد الدرر/ ص171
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
🌟آیت الله العظمی بهجت :
(رضوان الله تعالی علیه)
💎اگر مردم می دانستند در قبور علما چه می گذرد ، سینه خیز به آنجا می رفتند. !
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
حاج میرزا جواد آقا مىفرمودند : یك روز در نجف ، پیش استادم آمدم و به او گفتم : درس را خوب یاد نمىگیرم ، مغزم هم كم ندارد ، خیلى حافظه و گیرندگى من خوب است ، اما این درسهایى را كه شما مىگویید- حكمت الهى ، عرفان یا فقه - خوب یاد نمىگیرم، نشاطى هم ندارم. سر درس دوست ندارم كه گوش بدهم، كسل هستم. مشكل دارم؟ مشکل کجاست؟ استادم گفت: اهل كجا هستى؟ گفتم: تبریز. گفت: چند وقت است كه به نجف آمدهاى؟ گفتم: چهار سال است. گفت: در نجف قوم و خویش دارى؟ گفتم: بله. گفت: كیست؟ گفتم: خاله زادهام هست. گفت: چه كار مىكند؟ گفتم: او هم طلبه است. گفت: میانهات با او صاف نیست؟ گفتم: نه، صاف نیست. بالاخره حسادت، غرور و كبر در قوم و خویشها هست. گفت: مىخواهى درس متوجه شوى و قلبت را روشن كنم؟ گفتم بله . گفت باید از خود بگذرى. درس كه تمام شد، زودتر مىروى و كفش پسر خالهات را جفت مىكنى. گفتم: من؟! گفت : بله، همه مشكل تو از همین «من» است !
( استاد شیخ حسین انصاریان ، سخنرانی مکتوب ، پایگاه عرفان )
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
۵۶قصص تفسیر نکته های ناب .MP3
1.77M
#تفسیر_امروزی_پانصدساعتی_نکته_های_ناب
💎آیه۵۶ قصص
💎سری جدید هر روز؛ یک آیه، یک روایت نورانی
💎اسماعیل تو چیست؟
💎هدایت پیش نیاز دارد
✅کانال قدیمی نکته های ناب درتلگرام و سروش وایتا
@rooshanfekr2
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
🌿 مراقبات روز عيد قربان
🔅 غسل
▫️در این روز سنّت مؤكّد است، تا آن جا كه بعضى از علما آن را واجب دانستهاند.
🔅 نماز عيد قربان
▫️در زمان غيبت امام علیه السّلام مطابق مشهور فقهاى عظام سنّت مؤكّد است. (خواه به صورت جماعت خوانده شود يا فرادى) و كيفيّت آن همانند نماز عيد فطر و دو رکعت است:
▫️در ركعت اول سورههاى «حمد» و «اعلى» و سپس پنج تكبير بگويد، و بعد از هر تكبيرى دست به قنوت بردارد، و بگويد:
اللَّهُمَّ أَهلَ الكِبرِياءِ وَ العَظَمَةِ وَ أَهلَ الجُودِ وَ الجَبَرُوتِ وَ أَهلَ العَفوِ وَ الرَّحمَةِ وَ أَهلَ التَّقوَى وَ المَغفرَةِ أَسأَلُكَ بِحَقِّ هَذَا اليَومِ الَّذی جَعَلتَهُ لِلمُسلِمِينَ عِيداً وَ لِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهِ عَلَيهِ وَ آلِهِ ذُخراً وَ شَرَفاً وَ مَزِيداً أَن تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ وَ أَن تُدخِلَني فی كُلِّ خَيرٍ أَدخَلتَ فيهِ مُحمّداً وَ آلَ مُحمّدٍ وَ أَن تُخرِجَنِي مِن كُلِّ سُوءٍ أَخرَجتَ مِنهُ مُحمّداً وَ آلَ مُحمّدٍ صَلَواتُكَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ أَجمَعينَ اللَّهُمَّ إِنّی أَسأَلُكَ خَيرَ مَا سَأَلَكَ مِنهُ عِبَادُكَ الصَّالِحُونَ وَ أَعُوذُ بِكَ فيهِ مِمّا استَعاذَ مِنهُ عِبادُكَ الصّالِحُونَ الْمُخلِصُونَ
▫️پس تكبير ششم را بگويد و به ركوع رود، و پس از ركوع و سجود براى ركعت دوم قيام كند، و پس از سوره «حمد» سوره «شمس» را بخواند، سپس چهار تكبير بگويد، و پس از هر تكبيرى دست به قنوت بردارد، و همان دعا را بخواند، چون فارغ شد، پنجمين تكبير را گفته و به ركوع رود و نماز را به پايان برساند، و پس از سلام تسبيح حضرت زهرا عليها السّلام را بجا آورد.
🔅 مستحبّ است دعاهايى را كه پيش از نماز عيد و پس از آن وارد شده است بخواند. به فرموده مرحوم علامه مجلسی، بهترین دعاها، دعای چهل و هشتم صحيفه كامله سجّاديه است كه اوّلش اين است: "أللّهُمَّ هذا يَوم مُبارَک..." و اگر دعاى چهل و ششم را نیز بخواند بهتر است.
🔅 دعاى ندبه
▫️در اين روز و ساير اعياد مستحبّ است.
🔅 قربانى كردن
▫️در اين روز براى همه مستحبّ مؤكّد است تا آن جا كه برخى از علما آن را بر كسانى كه توانايى دارند، واجب دانستهاند و مستحب است بعد از نماز عيد كمى از گوشت آن بخورد و نيز مستحب است هنگام قربانی اين دعا را كه از امام صادق علیه السّلام نقل شده است بخواند:
▪️وَجَّهتُ وَجهیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْاَرْضَ حَنِيفاً مُسلِماً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشرِكِينَ إِنَّ صَلاتِی وَ نُسُكِی وَ مَحيایَ وَ مَماتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ لا شَرِيكَ لَهُ وَ بِذلِكَ أُمِرتُ وَ أَنَا مِنَ الْمُسلمِينَ اللَّهُمَّ مِنكَ وَ لَكَ بِسمِ اللَّهِ وَ اللَّهُ أَكبَرُ اللَّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنِّی (اگر به نيّت چند نفر قربانىِ مستحب انجام شود بگويد: اَللّهُمَّ تَقَبَّل مِنّا)
▪️من روى خود را به سوى كسى كردم كه آسمانها و زمين را آفريد؛ من در ايمان خود خالصم و از مشركان نيستم. نماز و قربانى و زندگى و مرگم براى خداوندى است كه پروردگار جهانيان است. شريكى براى او نيست. من به اين برنامه مأمور شدم و از مسلمانانم. خدايا از تو و براى توست. به نام خدا و خداوند بزرگتر است. خدايا از من قبول فرما.
▫️بسيار مناسب است افراد توانگر در اين روز قربانى نمايند و اكثر آن را به فقرا و نيازمندان انفاق كنند و به همسایگان و آشنايان نيز بدهند.
▫️در روايت است كه امام صادق علیه السّلام فرمود: امام على بن الحسین و امام باقر عليهما السّلام گوشت قربانى را سه قسمت مىكردند؛ يك قسمت آن را به همسايگان مىدادند و يك قسمت آن را به نيازمندان و قسمت سوّم را براى اهل خانه نگه میداشتند.
🔅 تكبيرات بعد از نمازها
▫️براى كسانى كه در اين ايّام توفيق حضور در مراسم حج و صحرای منی را دارند بعد از پانزده نماز اين تكبيرها را میخوانند؛ از نماز ظهر روز عيد شروع كرده تا نماز صبح روز سيزدهم؛ ولى كسانى كه در آن جا نيستند بعد از ده نماز آنها را مىخوانند، از نماز ظهر روز عيد تا نماز صبح روز دوازدهم و آن تکبیرها مطابق روایت کتاب شریف کافی چنین است:
✨ اللّهّ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَ اللهُ أَكْبَرُ الله أَكْبَرُ وَ لِلهِ الْحَمْدُ اللهُ أَكْبَرُ عَلَى مَا هَدَانَا اللهُ أَكْبَرُ عَلَى مَا رَزَقَنَا مِنْ بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ وَ الْحَمْدُ لِله عَلَى مَا أَبْلانَا ✨
خدا بزرگتر است، خدا بزرگتر است، معبودى جز خدا نيست، خدا بزرگتر است، خدا بزرگتر است، تنها براى اوست سپاس، خدا بزرگتر است بر آنچه ما را هدايت فرمود، خدا بزرگتر است بر آنچه به ما روزى داد از چهارپايان بى زبان و سپاس خداى را بر آنچه ما را آزمود.
▫️و مستحبّ است تكرار اين تكبيرات به دنبال نمازها به قدر امكان، و خواندن آن پس از نمازهاى مستحبّ.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
دانش و خواسته است، نرگس و گل
که به يک جاي نشگفند به هم
هر که را دانش است خواسته نيست
وانکه را خواسته است، دانش کم
#شهید_بلخی
#تک
@rooshanfekr
💠لعنت بر مظلوم!💠
📚بحار الأنوار عن حمران عن الإمامِ الباقرِ عليه السلام :
ما مِن مُؤمنَينِ اهتَجَرا فَوق ثَلاثٍ إلاّ وَ بَرِئتُ مِنهُما في الثّالِثَةِ ، فقيلَ لَهُ : يا بنَ رسولِ اللّه ِ ، هذا حالُ الظّالِمِ فما بالُ المَظلومِ ؟ فقالَ عليه السلام : ما بالُ المَظلومِ لا يَصيرُ إلَى الظّالِمِ فيَقولُ : أنا الظّالِمُ ، حتّى يَصطَلِحا ؟! .
📚بحار الأنوار ـ به نقل از حمران ـ : امام باقر عليه السلام فرمود : هيچ دو مؤمنى بيش از سه روز با يكديگر قهر نكردند، مگر اينكه در روز سوم من از آن دو بيزار شدم. عرض شد: يا بن رسول اللّه ! آنكه ظالم و مقصّر است، درست [چون حقّش همين است ]اما مظلوم چرا؟ فرمود: چرا آن مظلوم پيش مقصّر نمى رود و نمى گويد: مقصّر منم، تا آشتى كنند؟
✅نکته های ناب
@rooshanfekr
#مرامنامه_کار_جهادی_تبلیغی_مدیر_کانالهای_نکته_های_ناب
💎هر که را دانش است خواسته نيست
💎و انکه را خواسته است، دانش کم
💎اعتقاد ما بر این است علمی که عبد را قوی و سخی و زاهد و شجاع نکند؛ خود، حجاب اکبر است؛ چراکه فرمود:
🌟 💎علم لایصلحک ضلال
💎العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء
💠جهت تنویر افکار عمومی و جلوگیری از سوءبرداشتها و قضاوتهای ناجوانمردانه همچنین برای ثبت در تاریخ بر خود لازم دانستم نکاتی چند، به استحضار عموم برسانم:
💠بنده مبلغ سبکی از زندگی هستم که اگر فراگیر، علنی و ملموس شود؛ در تقویت فرهنگ متعالی اسلام و باورهای دینی مردم، بسیار موثر خواهد بود. شیوه کار تبلیغی ما به این شکل است که: به هرجایی که برای تبلیغ می رویم؛ نه با مردم قرارداد مالی می بندیم و نه از دولت وجهی دریافت می کنیم. بعد از مدتی مردم به عیان می بینند کسی آمده بدون هیچ چشمداشتی شبانه روز برایشان زحمت می کشد؛ از خودش هزینه می کند؛ محاسبات ذهنی انسانهای دنیامدار به هم می ریزد؛ تعجبشان برانگیخته می شود و این آغاز تغییر در نگاهشان به دین و دنیا است. از طرفی با این سبک زندگی راه بر بسیاری از برچسبهایی که بر روحانیت می زنند بسته می شود.
🔸️مبنای قرآنی فعالیت جهادی ما؛
یکی از عوامل بسیار موثر در پیشرفت دین خداوند اخلاص و عدم چشمداشت مادی پیامبران(مبلغان) در تبلیغ آن دین الهی بوده است.
وَمَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ ۖ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَىٰ رَبِّ الْعَالَمِينَ. این مطلب مضمونا بیش از ده بار در قرآن کریم تکرار شده.
🔸️منابع تامین هزینه های تبلیغ جهادی ما آیه۲و۳ سوره طلاق که می فرماید: "وَ مَنْ یتَّقِ اللَّهَ یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً* وَ یرْزُقْهُ مِنْ حَیثُ لا یحْتَسِبُ وَ مَنْ یتَوَکلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ" ... ابَی اللَّهُ انْ یجْعَلَ رِزْقَ عِبادِهِ الْمُؤْمِنینَ مِنْ حَیثُ یحْتَسِبُونَ
...امام صادق (علیه السلام)- خدای عزّوجلّ روزیهای مؤمنان را از جایی قرار داده که نمیپندارند و این بهجهت آن است که بنده چون وجه و راه روزی خود را نشناسد دعایش بسیار شود.
و همچنین بزرگان دین فرموده اند: نشان صدق و تحقق تقوی و توکل رسیدن روزی "من حیث لا یحتسب" است.
حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام توفیق را به عنوان بهترین راهنما و سند راه معرّفى مىفرمایند؛ (💎لا قائِدَ خَیْرٌ مِنَ التَّوْفیقِ)و از محکم ترین نشانه های مومن "💎مویدا بتوفیق الله" می باشد.
💎التوفیق من السعاده
💎و الخذلان من الشقاوه
وما توفیقی الا بالله العلی العظیم
#اسلام_ناب
#کونوا_دعاة_الناس_بغیر_ألسنتکم
#قد_آذانا_جهلاء_الشیعه_و_حمقائهم
#هل_من_ناصر_ینصرنی
#هزار_نکته_باریکتر_ز_مو_این_جاست
#نه_هر_که_سر_بتراشد_قلندری_داند
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ 🎬 #استاد_شجاعی
💞 توی عشقهای زمینی هم ؛
باید خودت رو، صِدقت رو، به معشوقت ثابت کنی، تا باورت کنه ....
پای عشق خدا و اهل بیت 'علیهم السلام' که وسط میاد، باز هم وضع همینه؛
یه جاهایی باید قربانی بدی ....
از آبروت، از مال ات، از "مَن" ات، از جانت و... تا صِدق عشقت ثابت بشه !
💥 البته نه به خدا، اون که میدونه تو چند مرده حلّاجی ... بلکه به خودت !!!!
🌷پيامبر صلی الله عليه و آله :
«بهترين شما صاحبان عقل هستند». گفته شد: «اى رسول خدا! صاحبان عقل، چه كسانى اند؟».
فرمودند: آنان كه داراى اخلاق خوب اند، بردبار و باوقارند، صله رحم مى نمايند، به پدران و مادران نيكى مى كنند، به فقرا، همسايگان و يتيمان رسيدگی مى نمايند، اطعام مى كنند، آشكارا به همه سلام مى كنند و هنگامى كه مردم در خواب و غافلند، نماز (نماز شب) مى گذارند.
📗كافى ج۲ ص۲۴۰
🌿🌾🌿
◀️ تدبّر و تدبير در امور
🔹 امام جواد (ع) فرمودند:
🔸 فاش كردن چیزى پیش از استحکام آن باعث فسادش مىگردد.
📚 #مفاتیح_الحیات
اثر ارزشمند حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
حضرت_محمد(ص):
🌸🍃خداوند صداى آهسته را دوست دارد و صداى بلند را دشمن مى دارد ...
إنّ اللّهَ يُحِبُّ الصَّوتَ الخَفيضَ، و يُبغِضُ الصَّوتَ الرَّفيعَ ...
ميزان الحكمه جلد6 صفحه 384
#علامه_حلی رضوان الله علیه
شهید ثالث، قاضی نورالله شوشتری رحمه الله، می فرماید:
بین اهل ایمان معروف است که یکی از علمای اهل سنت، که در بعضی از فنون علمی استاد علامه حلی رضوان الله علیه است کتابی در رد مذهب شیعه امامیه نوشت و در مجالس و محافل آن را برای مردم می خواند و آنان را گمراه می نمود، و از ترس آن که مبادا کسی از علمای شیعه کتاب او را رد نماید، آن را به کسی نمی داد که نسخه ای بردارد.
علامه حلی رحمه الله همیشه به دنبال راهی بود که کتاب را به دست آورد و رد کند. ناگزیر رابطه استاد و شاگردی را وسیله قرار داد و از عالم سنی درخواست نمود که کتاب را به او امانت دهد. آن شخص چون نمی خواست که دست رد به سینه علامه حلی بزند، گفت: سوگند یاد کرده ام که این کتاب را بیشتر از یک شب پیش کسی نگذارم. مرحوم علامه همان مدت را نیز غنیمت شمرد. کتاب را از او گرفت و به خانه برد که در آن شب تا جایی که می تواند از آن نسخه بردارد. وقتی به نوشتن مشغول شد و شب به نیمه آن رسید، خواب برایشان غلبه نمود. همان لحظه حضرت صاحب الامر روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداه حاضر شدند و به او فرمودند: کتاب را به من واگذار و تو بخواب.
علامه حلی رحمه الله خوابید. وقتی از خواب بیدار شد، نسخه کتاب از کرامت و لطف حضرت صاحب الامر علیه السلام تمام شده بود.
البته این قضیه را به صورتهای دیگری هم بیان کرده اند؛ از جمله در کتاب قصص العلماء این طور آمده است که:
علامه حلی رحمه الله کتاب را توسط یکی از شاگردان خود که نزد آن عالم مخالف درس می خواند برای یک شب به عنوان عاریه به دست آورد و مشغول نسخه برداری از آن شد. همین که نصف شب گذشت، علامه بی اختیار به خواب رفت و قلم از دستش افتاد. وقتی صبح شد و وضع را چنین دید اندوهناک گردید؛ ولی وقتی کتاب را ملاحظه کرد، دید تمامش نوشته و نسخه برداری شده است و در آخر آن نسخه این جمله نوشته شده: کتبه #م_ح_م_د بن الحسن العسکری صاحب الزمان (این نسخه را حجة بن الحسن العسکری صاحب الزمان علیه السلام نوشته است).
علامه فهمید که آن حضرت تشریف آورده و نسخه را به خط مبارک خود تمام نموده اند.
منبع: #برکات_حضرت_ولی_عصر علیه السلام، ص۱۳۴.
✍امام سجاد علیه السلام:
چون قائم ما قيام كند،خداوند آفات (روحی) و بیماریهای (جسمی) را از بین شيعيان ما بر میدارد و آنان فرمانروايان زمين و برجستگان آن خواهند شد.
📚مشکاه الانوارفی غرر الاخبار،ص۷۹
🌹در آداب دعا کردن
اومده که آخر دعا بگيد:
( ماشاءالله لا حول ولا قوة الا بالله)
که سبب استجابت آن گردد، چه آنکه خداوند فرماید بنده من تسلیم نمود امر را به من، او را اعانت نموده و حاجتش را برآورید.
📕سراج الشيعة مرحوم ممقاني ص٢٩١
❤️اندوهگین هستید؟❤️
پیامبر اکرم صلی الله علیه واله:
هرکس اندوه و نگرانی هایش فزونی گردد باید به استغفار روی آورد.
📕محاسن ج۱ص۹۵
@rooshanfekr
امام صادق(ع):
خداوندمتعال به داوود(ع)وحے فرمود ڪہ:
در زمان آسايشت به ياد من باش،
تا من هنگام گرفتارےات دعاے تو را اجابت ڪنم.
📚ميزان الحكمہ، جلد۴
✨﷽✨
🔴چهار چیز در گناه که بدتر از خود گناه است
✍پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله:
چهار چیز در گناه وجود دارد که از خود گناه
بدتر است :
1.کوچک شمردن گناه : یعنی وقتی به نامحرم نگاه شهوت آلود میکنی به خودت بگویی : اینکه چیز مهمی نیست ، زنا که نکردیم ، قتل که نکردیم.
2.افتخار کردن به گناه : مثلا خاطره ی خلافکاریهای خودت را با افتخار تعریف کنی که بله زمانیکه فلان جا بودم و فلان پست را داشتم چقدر اختلاس کردم و هیچکس هم نفهمید
3.شادمانی کردن به گناه : یعنی بعداز گناه خوشحالی کردن یعنی مثلا بگویی عجب کلاهی سرش گذاشتم ، کیف کردم.
4.اصرار برگناه : مثلا بگویی خوب کردم زدم ، بازهم میزنم ! خوب کردم رشوه گرفتم بازم میگیرم ، خوب کردم مواد فروختم بازم میفروشم تازه راه و چاهش را بلد شده ام .
📚مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل،
ج11، ص: 349
🌸 حضرت امام باقر (ع) میفرمایند:
«إِنَّما یُبْتَلَى الْمُؤْمِنُ فِی الدُّنْیا عَلَى قَدْرِ دِینِهِ
همانا مؤمن به اندازه دینش گرفتار و آزموده میشود»
📚 کافی ج 2 ص 253 🌱
🌸 حضرت امام سجّاد (ع) میفرمایند:
🍁 همانا معرفت و كمال دین مسلمان، در گروِ رها كردن سخنان و حرفهائى است كه به حال او و دیگران سودى ندارد؛
و از ریا و خودنمائى دورى جستن،
و در برابر مشكلات زندگى بردبار و شكیبا بودن،
و داراى اخلاق پسندیده و نیک سیرت بودن است 🔴
📚 تحفالعقول، ص 202 🌱