قال رسول الله - صلى الله علیه وآله -:👇
🔱من ترك صلاته حتى تفوته من غیر عذر فقد حبط عمله ؛🔱
كسى كه نمازش را بدون عذر ترك كند (نخواند) تا وقت آن بگذرد⏰،
عمل او نابود شده است .
📙بحارالانوار، ج 82، ص 203. میزان الحكمه ، ج 5، ص 403
@rooshanfekr
✨🌟🌹✨🌟🌹✨🌟🌹✨🌟
💠برتری امیرالمؤمنین علی علیه السلام برانبیاء💠
صعصعة بن صوحان، از دوستان و ارادتمندان حضرت علی (علیه السلام) بود.
عرض کرد: یا امیرالمومنین! آیا شما افضل هستید یا حضرت آدم؟
✅حضرت، چشم های مبارک خویش را گشوده و فرمودند:انسان خوب نیست از خودش تعریف کند، اما برای اینکه نعمت های الهی را در حق خودم اظهار کنم و نوعی شکرگزاری کرده باشم، جواب تو را می گویم: خداوند متعال، آدم را داخل بهشت کرد و تمام نعمت های بهشت به غیر از خوردن گندم را بر او مباح و حلال نمود. با وجود منع الهی، آدم از آن گندم خورد ولی برای من گندم مباح بود اما از آن استفاده نکردم.
✅عرض کرد: شما افضل هستید یا حضرت نوح (علیه السلام) امام فرمودند: زمانی که قوم نوح، او را اذیت و آزار رساندند، قومش را نفرین کرد و گفت: رب لاتذر علی الارض من الکافرین دیاراً: پروردگارا هیچ یک از کافران را بر روی زمین، باقی مگذار ؛ ولی من با این همه مصیبت و آزار، در عمر خود نفرین نکردم.
صعصعة پرسید: آیا شما افضلید یا ابراهیم خلیل (علیه السلام)؟ حضرت فرمودند: ابراهیم به خدا عرضه داشت«رب ارنی کیف تحی الموتی»: خداوندا، به من نشان بده که چگونه این مردگان پوسیده را زنده خواهی کرد» خطاب رسید: مگر به قدرت ما ایمان نیاورده ای؟ عرض کرد: چرا؛ ولی می خواهم قلبم مطمئن شود، اما ایمان من در مرتبه ای است که «لوکشف العظاء ما ازددت یقیناً»: اگر تمام پرده های بین خالق و مخلوق برداشته شود، یقین و اطمینان من به حدی است که کم و زیاد نمی شود.
✅ باز پرسید: یا علی! تو افضلی یا موسی(علیه السلام)؟ امام فرمود: زمانی که خداوند موسی را با معجزه ید بیضا و عصا به سوی فرعون فرستاد و فرمان داد: برو به سوی فرعون؛ از خداوند تقاضا کرد که برادرش هارون را با او همراه کند؛ «ولهم علی ذنب فاخاف ان یقتلون»: پروردگارا! آنان به اعتقاد خودشان، مرا گناهکار می دانند: می ترسم مرا بکشند اما وقتی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) مرا مامور کرد تا سوره برائت را به سوی فرعونیان مکه ببرم و در موسم حج بخوانم، با وجودی که بسیاری از پهلوانان، پدران و برادران آنها را در جنگ کشته بودم ذره ای به دلم خوف نیامد و کسی را برای کمک و یاری نخواستم.
✅صعصعة عرض کرد: یا علی: تو افضل هستی یا عیسی بن مریم (علیه السلام)؟ امام فرمود: آنگاه که مادر عیسی (علیه السلام) خواست بچه اش را به دنیا بیاورد و زمان وضع حملش رسید از طرف خداوند فرمان رسید: مریم! از بیت المقدس بیرون رو، که اینجا جای زایمان نیست، اینجا عبادتگاه است و او به زیر یک نخل خشک پناه برد. اما وقتی مادر من در مسجدالحرام، آثار وضع حمل را دید و خواست از آنجا خارج شود ندا رسید: داخل خانه ما بیا؛ و دیوار کعبه شکافت و مادرم مرا در خانه خدا به دنیا آورد و سه روز مهمان پروردگارم بودم.
✅صعصعه عرض کرد یا علی تو افضل هستی یا حضرت محمد مصطفی (صلوات الله عیه)؟ فرمود : من بنده ای از بندگان حضرت هستم.
📚بحار الانوار ج 73 ص 456. شبهای پیشاور
🌤اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌤
@rooshanfekr
💠ساده زیستی برای مسئولان واجب است.💠
💎أَوْ أَبِيتَ مِبْطَاناً وَ حَوْلِي بُطُونٌغَرْثَي وَ أَكْبَادٌ حَرَّي أَوْ أَكُونَكَمَا قَالَ الْقَائِلُ
وَ حَسْبُكَ دَاءً أَنْ تَبِيتَ بِبِطْنَهٍ
وَ حَوْلَكَ أَكْبَادٌ تَحِنُّ إِلَي الْقِدِّ
💎أَ أَقْنَعُ مِنْ نَفْسِي بِأَنْ يُقَالَ هَذَاأَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَ لاَ أُشَارِكُهُمْ فِيمَكَارِهِ الدَّهْرِ أَوْ أَكُونَ أُسْوَهً لَهُمْفِي جُشُوبَهِ الْعَيْشِ
💎و من سير بخوابم و پيرامونم شكمهايي باشد ازگرسنگي به پشت دوخته، و جگرهايي سوخته. ياچنان باشم كه گوينده سروده:
درد تو اين بس كه شب سير بخوابي
و گرداگردت جگرهايي بود درآرزوي پوست بزغاله
💎آيا بدين بسنده كنم كه مرا امير مؤمنان گويند، ودر ناخوشايندهاي روزگار شريك آنان نباشم يا درسختي زندگي نمونه اي برايشان نشوم.
📚(نهج البلاغه نامه 35)
@rooshanfekr
#تفسیر_امروزی_نکته_های_ناب
💎صفحه۳۴۶
💎ایمان به غیب، ایمان به یک دستگاه دقیق و هوشمند است که متناسب با عمل خیر وخلوص عبد شارژ می شود به او عزت و توفیق می دهد
✅کانال قدیمی نکته های ناب درتلگرام و سروش وایتا
@rooshanfekr
🌿 شرح حدیث جنود عقل و جهل 5️⃣ 8️⃣ | دنیایی بی اضطراب
شك نيست كه تمام عجلهها و شتابزدگیها و بیثباتیها و بیقراریها، از خوف نرسيدن به مآرب نفسانيّه و لذّات و #شهوات حيوانيّه يا فقدان مقاصد حيوانى است.
دلى كه نورانى به #معرفت حق- جلَّ و عَلا- شده باشد، مجارى امور را به قدرت او میداند، و خود و جدِّيت و حركت و سكون خود و همه موجودات را از او مىداند، و زمام امر موجودات را به دست خود آنها نمیداند. چنين قلبى اضطراب و شتابزدگى و بیقرارى ندارد.
📚 #جنود_عقل_و_جهل ، صفحه ۳۶۲
✳️ @rooshanfekr
حاج اسماعیل آقا دولابی :
🔻روزی که فهم انسان باز شود، خواهد دید که ابتلائات و گرفتاریهایی که خدا برای او پیش آورده است، چه خیرهایی برای او داشته و خداوند از رهگذر آنها محبتی به او کرده که در خوشی ها و نعمتها چنان محبتی به او نکرده است.
🔻به همین خاطر است که وقتی خدا پرده را برمیدارد، انسان غصه میخورد که چرا به خاطر ابتلائات و محرومیتهای دنیا غصه خورده است و آن روز بیش از آنچه برای نعمتها و گشایشها شاکر است، بخاطر محرومیتها و ابتلائات شاکر خواهد بود.
منبع : مصباح الهدی، ۵۰
@rooshanfekr
#یادداشت_روز
🔸 با حلوا حلوا گفتن، فقه شیرین نمی شود!!
🔹چندی پیش آقای دکتر مرتضی عزتی از مؤسسان و اعضای هیئت مدیره اقتصاد اسلامی، در برنامهای تلویزیونی ابراز داشت که معلمان دینی باید در عرصه دین نظر بدهند نه در ساحت اقتصاد! او با این بیان خود به یکی از مراجع تقلید جسارت کرد. بیشک این سخن آن هم در رسانه ملی، خبط بزرگی است و در آن شکی نیست.
🔹ضمن تقدیر از همه کسانی که نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند تا از ساحت حوزه و عالمان دین دفاع کرده باشند، جا دارد این سؤال را از خود بپرسیم که چرا این اتفاق افتاد؟
🔹 اغلب ما در این موارد برافروخته شده و ابراز احساسات میکنیم. مثلاً بلند بلند میگوییم که: «آقای کذا! خودت اقتصاد را نمیفهمی! فقه شیعه پاسخ گوی تمام نیازهای بشر در تمام ادوار است! اینها نشان از بیخبری تو از دین میدهد!» یا میگوییم: «مرجعیت شیعه در طول تاریخ در تمام مسائل ریز و درشت ورود کرده و با موضوع شناسی دقیق و عالمانه پیچیدهترین تحلیلها را ارائه کرده است!» یا باز میگوییم: «فقهای ما صدها سال است که درباره مکاسب و متاجر بحث کرده و سخن گفتهاند. حتی زمانی که اقتصاد به معنای مصطلح آن نبود، فقهای ما اقتصاددان بودهاند!»
🔹شما را نمیدانم، حقیر به عنوان طلبهای که از بُن دندان به جامعیت و حاکمیت دین باور دارد، از تکرار این حرفها شرم دارم. خیلی وقتها خجالت میکشم. بلند بلند بگویم که فقه ما قدرت مدیریت همه جانبه جامعه انسانی را دارد. از اقتصاد و سیاست گرفته تا فرهنگ و جامعه شناسی و... این شرم از تردید در باورها نیست. بلکه از کم کاری خودمان است! از این است که میدانم که هم دانشگاهیان هم مدیران و هم مردم کوچه و بازار آن قدر این حرفها را از ما شنیدهاند و پشتوانهای از عینیت برای آن نیافتهاند که حالشان از آنها به هم میخورد. تا کی میشود با حلوا حلوا گفتن فقه را شیرین جلوه داد. اگر فقه ما پاسخ گوست، پس کو این پاسخ گویی؟! اگر دین جامعیت دارد - که البته دارد - کو این جامعیت؟! اگر دین درونمایههای حاکمیت را دارد، کجاست آن درونمایههای فاخر؟! اشکال بزرگ روشنفکران بر ما همین است که شما فقط شعار میدهید، کو عینیت این شعارها؟! جامعه بشری تا کی باید دلش را به این شعارهای شیرین خوش کند و منتظر بماند تا شما واقعیت آنها را نشان دهید؟!
🔹وقتی حوزه ما هنوز هم که هنوز است، در مکاسب شیخ انصاری(ره) سیر میکند و از بیع عذره و کلب و خنزیر دست نشسته است و در اینکه معاطات بیع است یا اباحه در تصرف تردید دارد و در اصول فقه خود هنوز در اولیات زندگی بشر یعنی حجیت خبر ثقه و امثال آن سالها به بحث مینشیند و مسائل زائد را با لذتی مثال زدنی راست و چپ میکند و بر طولانی شدن دوره اصولش فخر میفروشد، چه امیدی بر تکرار نشدن جسارتها وجود دارد؟
🔹برادران من! وقت آن رسیده است که هم ما و هم بزرگان ما باور کنند که مردم خواه فرهیخته باشند خواه عامی از کلی گوییها ما خسته شدهاند. اینکه #ربا حرام است، نص صریح قرآن است و نیاز به هیچ اجتهادی ندارد، اینکه ما اقتصاد مبتنی بر نفی فاصله طبقاتی میخواهیم، از فطریات العقول است و نیاز به ارشاد بزرگان ندارد. جامعه ما امروز نیازمند راه کارهای اقتصادی است. جامعه ما حق دارد از خود بپرسد: این آقایان که وجوهات را مصرف میکنند و صدها سال است خود را متولی دین میدانند و میگویند دین عهدهدار همه امورات خلق الله است، چرا یک طرح جامع اقتصادی راه گشا برای معضلات اقتصادی کشور بیرون نمیدهند؟
🔹برخی میگویند مکاسب شیخ مقدمه ورود در مسائل اقتصادی جدید است! گیرم این حرف درست باشد، نمیدانم کی ما از این مقدمه رها شده و به ذی المقدمه خواهیم رسید؟!
🔹ای کاش مادر حوزه فرزندان بیشتری از جنس شهید صدر(ره) میزایید تا به جای شعار دادن و کلی گویی، با مسائل جامعه اسلامی مسئولانه برخورد میکردند و با ذهن نظام ساز خویش، فکری به حال انقلاب اسلامی و مردم فلک زده مینمودند. لعن و نفرین خدا بر کسانی که آن نور دیده را با خون خویش غسل دادند.
🖋محمد تقی اکبرنژاد
@rooshanfekr
🌟حاج آقا دولابی:
💎وقتی کسی را همه طرد کردند، آن وقت خدا او را پناه می دهد و می گوید خودم تو را می خواهم.
💎کُلُّ ذَنبِکَ مَغفُورٌ سِوَی الاِعراضِ عَنِّی اُدنُ مِنِّی، اُدنُ مِنّی، اُدنُ مِنّی
💎همه ی گناهانت جز روگرداندن از من بخشیده شده است؛ به من نزدیک شو، به من نزدیک شو، به من نزدیک شو.
💎 آن قدر حق تعالی با ما مدارا کرد که «حَتّی کَاَنّی لا ذَنبَ لی». گویا ما اصلاً گناهی انجام نداده ایم. بلکه بالاتر، آن قدر به ما لطف و محبّت فرمود که گویا ما به او لطف و منّت داریم. «کَاَنَّ لیَ التَّطَوُّلَ عَلَیکَ» و آن قدر مدارا کرد که گویا ما امیریم و او مأمور، ما دستور می دهیم و او اجرا می کند؛ «اُدعُونی اَستَجِب لَکُم».
✍️ مهدی طیّب، کتاب مصباح الهدی ص 178
@rooshanfekr
🔰افزایش تندرستی بدن🔰
🌟 امام صادق علیه السلام
💎ایستاده آشامیدن آب در روز، مایه قدرت افزون تر و تندرستی بیشتر است
📚الکافی، ج 6، ص 382
@rooshanfekr
✨شیخ حسنعلے نخودڪے(ره):
💠حضرت محمد صلے اللہ علیہ والہ وسلم فرمودند:
هرڪس ڪہ خواهد خانہ اش بہ نعمت آبادان باشد، بہ ذڪر شش گانہ زیر بپردازد:
💚اول آنڪہ در آغاز هرڪار بگوید: بسم اللہ الرحمن الرحیم.
💚دوم آنڪہ چون نعمتے از راہ حلال نصیبش شد، بگوید الحمداللہ رب العالمین.
💚سوم آنڪہ چون خطا و لغزشے ڪند بگوید: استغفراللہ ربے و اتوب الیہ.
💚چهارم آنڪہ چون غم و اندوہ براو هجوم آورد بگوید: لاحول و لا قوہ الا باللہ العلے العظیم.
💚پنجم آنڪہ چون تدبیر ڪار ڪند، گوید ماشاءاللہ.
💚. آنڪہ چون از ستمگرے هراسے ڪند بگوید: حسبنااللہ و نعم الوڪیل
@rooshanfekr
حدیث_بسم الله
🌷تأثیر بسم الله در اجابت دعا🌷
🌟پيامبر صلی الله علیه و آله :
💎 مَنْ حَزَنَهُ أَمْرٌ تَعَاطَاهُ فَقَالَ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ-وَ هُوَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ يُقْبِلُ بِقَلْبِهِ إِلَيْهِ لَمْ يَنْفَكَّ مِنْ إِحْدَى اثْنَتَيْنِ إِمَّا بُلُوغِ حَاجَتِهِ فِي الدُّنْيَا وَ إِمَّا يُعَدُّ لَهُ عِنْدَ رَبِّهِ وَ يُدَّخَرُ لَدَيْهِ- وَ ما عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ وَ أَبْقى لِلْمُؤْمِنِين
💎هر كس كارى او را اندوهگين و به خود مشغول كند و او با اخلاص براى خدا بسم اللّه الرحمن الرحيم بگويد و با قلبش به سوى او رو كند، يكى از اين دو براى او خواهد بود: يا در دنيا به حاجتش مى رسد و يا حاجتش نزد پروردگار بوده و براى او ذخيره مى شود و آن براى مؤمنان ماندگارتر است.
📚التوحيد(صدوق) ص 232
@rooshanfekr
💠 سبک زندگی اسلامی
✍استاد فاطمی نیا:
❌مشاجره ها و نزاع ها، نور باطن را خاموش میکند.
👈بسیاری از بی حالی ها و عدم نشاط ها به جهت مشاجرات و درگیری های لفظی است.
کم منزلی داریم که درآن پرخاش و تندی نباشد!
روزی چندتا پرخاش باشد، برکات را از منزل میبرد.
حتی اگر حق هم با تو بود ، در امور جزیی وشخصی مشاجره نکن ، چون کدورت می آورد.
☘مرحوم علامه جعفری از صاحب دلی نقل می کرد:
✍در موضوعی که گمان میکردم حق با من است ،داشتم با همسرم مشاجره میکردم؛ ناگهان صورت باطنی غضبم را نشانم دادند ! بسیار کریه وزشت بود! آن صورت نزدیکم آمد و گفت : ای کثیف! ساکت شو!
همین که متنبه شدم فورا دست همسرم را بوسیدم و عذرخواهی کردم!
@rooshanfekr