#سلوک عارفانه
💠مقام رضای سالک💠
💎(بدان ای سالک راه حق!) رضا مقامی است که در آن مقام هر چه برای سالک پیش آید سالک بدان راضی است. سالک راضی، رنج و راحت، موت و حیات، فقر و غنا نزدش یکسان است و نمیخواهد مگر آنچه را حق متعال میخواهد.
جابربن عبدالله انصاری مریض شد، امام پنجم حضرت باقر(ع) به عیادتش رفت. حضرت باقر به جابر فرمود: جابر چگونهای؟ جابر عرض کرد:
💎در نزد من فقر بهتر از غنا، مرض بهتر از صحت، موت بهتر از حیات است.
🌟امام باقر(ع) فرمود:
💎ما این طور نیستیم. از موت و حیات، فقر و غنا، صحت و مرض هر چه برای ما پیش آید ما آن را میخواهیم، ما راضی هستیم به رضای حق متعال!
آری سالک الی الله وقتی به مقام شامخ رضا برسد، نمیخواهد مگر آنچه را حق متعال برای او میخواهد. هر چه برای او پیش آید نزد او مطلوب و به کام او شیرین است.
📚مقامات معنوی، محسن بینا، ج 2، ص 41
@rooshanfekr
💠 رابطه صبر و مقدرات الهی💠
🌟حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام:
💎اگر صبر کنی مقدرات الهی بر تو جاری میشود و ماجور خواهی بود.
و اگر بیتابی کنی باز هم مقدرات الهی بر تو جاری میشود اما بی اجر و نصیب خواهی بود.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
منبع: #میزان_الحکمه،
@rooshanfekr
💠بلا💠
🌟امیرالمؤمنین(ع) میفرماید:
💎بلا و گرفتارى براى ظالم، برای تنبیه و تأدیب اوست و براى مؤمن، برای امتحان کردن اوست و براى پیامبران، مایه بالا رفتن درجات کمال آنهاست و براى اولیا، موجب بزرگى و کرامت آنان است.
💠برخى آثار مثبت مصائب و بلایا براى مؤمن💠
1. انسانیّت انسان در دل سختیها شکل میگیرد. قرآن کریم میفرماید: هر آینه انسان را در دل سختى آفریدیم. بنابراین بشر در مواجهه با سختىهایى که خداوند در زندگیاش ایجاد میکند، به مدارج انسانیّت راه مییابد و به مقامات انسانى نایل میشود.
2. تحمّل سختىها و شدائد، روح انسان را بزرگ و پرظرفیّت میکند و وجود او را براى دریافت عطاهاى بزرگتر خداوند آماده میسازد.
3. بالاترین منزل سلوک، نیل به دیدار و وصال الهى است و جز با تحمّل سختى و دشوارى، به این منزل نمیتوان راه یافت. خداى متعال میفرماید: اى انسان! تو در سیر به سوى پروردگارت متحمّل سختىهاى بزرگى میشوى، پس آنگاه به لقا و دیدار او نایل میشوى. بنابراین یکى از ثمرات دشوارىهاى زندگى، نیل به لقاء الله است.
4. امتحانات الهى براى این نیست که خداوند وضعیّت درونى شخص را تشخیص دهد؛ زیرا هیچ چیز از علم الهى پوشیده نیست. امتحانات الهى براى این است که خود شخص به شناخت دقیقتر و بهترى از خویش دست یابد. یکى از حکمتهاى مصائب و ابتلائات، دستیابى انسان به همین شناخت است. امام صادق(ع) میفرماید: مؤمن بهاندازه ایمان و نیکى عملش گرفتار میشود. هرکس ایمانش درست و عملش نیکو باشد، گرفتاریش سخت است و هر که ایمانش سست و عملش ضعیف باشد، گرفتاریش اندک است.
5. ابتلائات و سختىها سبب پاک شدن روح مؤمن از آلودگىهایى است که در اثر ارتکاب گناهان به آن مبتلا شده است.
6. ابتلائات و گرفتارىها مایه از بین رفتن ناخالصىها در وجود شخص مؤمن است.
7. ابتلائات و مصائب مایه از بین رفتن و فروکش کردن غرور در وجودشخص مؤمن است.
ادامه دارد
@rooshanfekr
💠تاثیرات لُقمۀ حلال💠
❄ملّای روم یک عیار برای سنجش حلال یا حرام بودن روزی به ما می دهد.
🔹1-اگر ما به طور مستمر در دلمان احساس گرفتگی و تاریکی داریم جایی هم سفره شیطان شده ایم،تا وقتی که تو فکر و قلبت را از افکار و احساس منفی پر می کنی بدان که همنشین شیطان هستی. انسان با ورود به فضای منفی و با اندیشه های مخرب, درواقع دروازه های وجود خود را برای ورود شیطان باز می کند.
1-تا تو تاریک و ملول و تیره ای
دان که با دیو لعین همشیره ای
🔸2-اما نشانه لقمه حلال چه لقمه غذای جسم باشد و چه خوراک روح و جان ما آن است که نتیجه اش گرمی و روشنایی و کمال و امید و عشق و محبت نسبت به مردم است.لقمه ای که در وجود ما نور آگاهی و کمال ایجاد می کند، نتیجۀ لقمۀ حلال است.
2-لُقمهیی کو نور اَفْزود و کَمال
آن بُوَد آوَرْده از کَسْبِ حَلال
🔹3-علم و حکمت و عشق و نازک دلی زاییدۀ لقمۀ حلال است.
3-عِلْم و حِکْمَت زایَد از لُقمهیْ حَلال
عشق و رِقَّت آید از لُقمهیْ حَلال
🔸4-اگر صفات حسادت و نادانی و جهالت را در وجود خودت ندیدی، بِدان که به خاطر لقمۀ حلال است.در مقابل، اگر در دل ما حسد و نفرت،کینه و خشم و غفلت از معنویات موج بزند باید ریشه را در لقمه پیدا کنیم،
حتما لقمه حرام و ناصوابی خورده ایم یا روزی ناپاکی به روح و جان خود داده ایم.
4-چون زِ لُقمه تو حَسَد بینیّ و دام
جَهْل و غَفلَت زایَد، آن را دان حَرام
🔹5-همه ی کسانی که با آنها نشست و برخاست می کنیم،آنچه که می خوریم، می نوشیم،می خوانیم، می بینیم،می شنویم،می بوییم و...همه برای ما "لقمه" هستند،
لقمه هایی که فکر و نگرش ما به هستی و جهان بینی و نوع رفتار ما رو شکل می دهند.غذایی که می خوریم همانند بذری است که در وجود ما کاشته می شود و میوۀ آن اندیشه های ماست. غذا همانند دریا است و گوهرهای آن، افکار و اندیشه ها است.
5-لُقمه تُخْم است و بَرَش اندیشهها
لُقمه بَحْر و گوهرش اندیشهها
🔸6-حلال ترین قوتی که به ما می رسد آن است که نتیجه اش عشق و خدمت صادقانه و بی قید و شرط به همه ی انسان ها و مخلوقات و هستی و البته میل پرکشیدن به سوی جهان معناست.
6-زاید از لقمه حلال اندر دهان
میل خدمت عزم رفتن آن جهان
مراقب باشیم سر کدام سفره می نشینیم و جان و روحمان را با کدام لقمه سیر می کنیم...!
@rooshanfekr
💠 نماز، معجونی الهی برای درمان تمام دردها💠
➖ امام خمینی:💎 اى عزيز، دامن همّت به كمر زن و دست طلب بگشاى و با هر تعب و زحمتى است حالات خود را اصلاح كن و شرايط روحيّه #نماز اهل معرفت را تحصيل كن؛
➖ و از اين معجون الهى كه با كشف تامّ محمدى(ص) براى درمان تمام دردها و نقصهاى نفوس فراهم آمده استفاده كن؛ و خود را تا مجال است، مستخلص كن و به #معراج وصال و قرب كمال برسان؛ كه اگر اين وسيله از دست رفت وسايل ديگر منقطع است
📚 #آداب_الصلاة نوشته امام خمینی(ره)، صفحه 5
@rooshanfekr
🌟حضرت امیرالمومنین علي عليه السّلام فرمودند:
💎مَنْ وَثِقَ بِاَنَّ ما قَدَّرَ اللّه ُ لَهُ لَنْ يَفوتَهُ اسْتَراحَ قَلْبُهُ؛
💎هر كس اطمينان داشته باشد كه آنچه خداوند برايش تقدير كرده است به او مى رسد، دلش آرام مى گيرد.
.....
📚غررالحكم، ح 8763
@rooshanfekr
🔳 حکمت ها و اندرزها در کلام استاد مطهری
✅ علت عدم آرامش برخی با وجود فراهم بودن همه امکانات رفاه مادی چیست؟
🔸بعضی از مردم در خودشان احساس ناراحتی میکنند، همینقدر میفهمند که خشنود نیستند و آب خوش از گلوی آنها پایین نمیرود؛ میفهمند که قرار و آرام ندارند، پژمرده و افسرده میباشند.
🔹اما علت این بیقراری و پژمردگی چیست، نمیدانند. میبینند همه چیز و همه وسایل زندگی را دارند و در عین حال از زندگی خشنود نیستند. این گونه اشخاص باید بدانند که قطعاً احتیاجاتی معنوی دارند که برآورده نشده، قطعاً کم و کسری در روح آنها وجود دارد.
🔸بالاخره باید اعتراف کنند و تسلیم شوند به این حقیقت که ایمان هم یکی از حوایج فطری و تکوینی ماست و بلکه بالاترین حاجت ماست و هر وقت به سرچشمه ایمان و معنا رسیدیم و نور خدا را مشاهده کردیم و خدا را در روح خود و جان خود دیدیم و مشاهده کردیم، آن وقت است که معنای سعادت و لذت و بهجت را درک میکنیم.
🔹قرآن کریم میفرماید: «بدان که تنها با ذکر خدا و یاد خداست که جان آرام میگیرد و قلب احساس آسایش میکند». علی علیه السلام میفرماید: «خداوند ذکر خودش و یاد خودش را مایه جلا و روشنی دلها قرار داده. به این وسیله گوش، باز و چشم، بینا و دل، مطیع و آرام میگردد».
📗 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج1، ص27
@rooshanfekr
چگونه عبادت کنم_53(1).mp3
11.43M
#چگونه_عبادت_کنم ۵۳ 🤲
آنکه به جایی بند نیست؛
آنکه ستون ندارد،
شبیه پرِ کاهی، با هر بادی به اینسو و آنسو پرت میشود!
یاد بگیریم جوری عبادت کنیم؛
جوری نماز اقامه کنیم؛
که ستونِ محکم ما در هجوم تمام حملههای شیطان باشد.
#مداد_العلما
💢آیتالله العظمی مرعشی نجفی(ره) در رابطه با آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی میگوید: خودم دیدم که در نجف صاحبخانه بارها اثاث ایشان را به داخل خیابان گذاشتند و با اینکه ایشان مرجع تقلید بودند، ولی همچنان اجاره نشینی میکردند. آیتالله العظمی سیدابوالحسن اصفهانی روزی با همراهانش از کنار یک خرابه میگذشت، به یکی از همراهانش گفت: این خرابه را میبینی؟ من ۱۵ روز در این خرابه زندگی کردهام. زمانی که صاحب خانه مرا جواب کرده بود و من مجبور شدم در این خرابه زندگی کنم.
.
💢هنگامی که آیة الله میرزا محمد تقی شیرازی ازتنگدستی سید ابوالحسن اصفهانی با اطلاع شد، ۵۰۰ لیره طلا برای او فرستاد تا با آن مبلغ ، برای خود منزلی بخرد، ولی آیة الله اصفهانی آن ۵۰۰ لیره را در کمال تنگدستی خود به تعدادی از نانوایان شهر داد، تا با آن مبلغ نان مصرفی طلاب علوم دینی و تهیدستان تهیه شود.
.
💢دربارۀ دقت نظر ایشان در بیت المال، «شیخ عبدالنبی عراقی»، از همدرس و بحثهای ایشان، نقل میکند که در عصر زعامت سید ابوالحسن، در مضیقه شدیدی قرار میگیرد و با توجه به سابقۀ بین آنها، به ایشان میرساند که در تنگنای شدید قرار گرفته است و نیاز مبرم به مقداری پول دارد. او هم، مقداری پولِ خرد به او میدهد. آن شخص، به دلیل تاریکی شب و گمان اینکه لیره عراقی است با خوشحالی رهسپار خانه میشود؛ اما در روشنایی متوجه میشود، چند فلس پول کم ارزش است و بسیار ناراحت میشود و نامه بلند بالایی به عنوان شکایت و گله برایشان مینویسد به این مضمون که زندگی خوب، رفاه و آسایش، ریاست و مقام برای تو، و فقر، تنگدستی، گرفتاری، درماندگی و سختی برای من؛ اما چرا این چند فلس (پول کم ارزش) را به من دادی...
پس از اینکه نامه به دست ایشان میرسد، آیت الله اصفهانی وی را طلب میکند و به او میفرماید: «تمام دارایی من در آن شب، همانی بود که به تو دادم». سپس اضافه میکند: «فلانی! تو دربارۀ من چگونه میاندیشی؟ در همین زمان که مرجعیت بر عهده من است بارها شده است که خود و همسرم برای حمام پول نداشتهایم و غسل واجب خود را نسیه میگذاشتیم. وقتی تو گفتی من پول ندارم، بی پولیهای خودم به خاطرم رسید و با خود گفتم شاید تو هم مثل من برای غسل واجبت پول نداری؛ از اینرو هر چه داشتم به تو دادم و... .»
🌟 امیرالمومنین امام علی علیه السلام میفرمایند :
💎دو گروه کمر من را شکستند: عالم بی عمل(و فاسق) و جاهل عبادت کننده.
📚 بحارالانوار ج۳ ص ۱۱۱
@rooshanfekr
⚠️ از عالمان اهل دنیا بپرهیزید‼️
▪️➖▪️🌟📜🌟▪️➖▪️
امام صادق علیه السلام فرمودند :
🌟 أوحي اللّهُ عزّوجلّ إلي داؤدَ عَلَيهِ السّلامُ : 💎لا تَجعَل بَيني وَ بَينَكَ عالِماً مَفتوناً بِالدُّنيا فَيَصُدُّكَ عَن طَريقِ مَحَبَّتي ؛ فإنَّ اؤلئِكَ قُطّاعُ طَريقِ عِبادي المُريدينَ ، 💎إنَّ أدني ما أنا صانِعٌ بِهِم أن أنزِعَ حَلاوَةَ مُناجاتي مِن قُلوبِهِم .
🌟 خدا به حضرت داوود فرمود :
💎عالمی را که فریفتهء دنیاست واسطهء بين من و خودت قرار مده ، كه تو را از راه محبت من باز می دارد ، و 💎براستی که چنین عالمان ، راهزنان راه آن بندگان من اند که مرا می خواهند و رو به من می آیند ؛ 💎کمترین کیفری که به آنان می دهم این است که شیرینی مناجات با خودم را از دلشان برمی دارم.
▪️➖▪️🌟📜🌟▪️➖▪️
بحارالانوار ۱۰۷/۲
✅کانال معرفتی جامع نکته های ناب
@rooshanfekr
💠توفیق را دریابید💠
🌟اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند:
💎توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
💎اَلتَّوفيقُ مِنَ السَّعادَةِ وَ الْخِذلانُ مِنَ الشَّقاوَةِ؛
📚بحارالأنوار(ط-بیروت) ج ٧٥، ص ١٢
@rooshanfekr
💠بیشتر ببخش تا حالت خوب شود 💠
⚜️ انسانهایی که نمیبخشند دچار نشخوار ذهنی هستند و بدی دیگران را دوباره و چندباره مرور میکنند.
⚜️این افراد بیشتر مریض میشوند و احساس خوشبختی کمتری دارند.
⚜️در مقابل، کسانی که میبخشند سالمترند زیرا اشتباهات دیگران را رها میکنند تا خود آزاد شوند.
⚜️از کودکی بخشندگی را با بخشیدن اشتباهات فرزندمان به او بیاموزیم. با تنبیه کردن و داد زدن، غر زدن و غیبت کردن، درد دل کردن و سختگیری کردن تنها کینه ورزیدن را که باعث بدبختی ست به فرزندانمان خواهیم آموخت.
@rooshanfekr
🕋یقین
💠ثمرات یقین💠
🌟عن امیر المومنین (ع):
💎 مَنْ أَیْقَنَ بِالْجَزَاءِ أَحْسَن
💎مَنْ أَیْقَنَ بِالْآخِرَةِ لَمْ یَحْرِصْ عَلَى الدُّنْیَا:
💎 مَنْ أَیْقَنَ بِالْمَعَادِ اسْتَکْثَرَ الزَّادَ
عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ 🌟أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَال:َ
💎إِنَّ اللَّهَ بِعَدْلِهِ وَ حِکْمَتِهِ وَ عِلْمِهِ جَعَلَ الرَّوْحَ وَ الْفَرَحَ فِی الْیَقِینِ وَ الرِّضَا عَنِ اللَّهِ وَ جَعَلَ الْهَمَّ وَ الْحَزَنَ فِی الشَّکِّ وَ السَّخَطِ فَارْضَوْا عَنِ اللَّهِ وَ سَلِّمُوا لِأَمْرِه
أَبُو یَعْلَى الْجَعْفَرِیُّ تِلْمِیذُ الْمُفِیدِ فِی النُّزْهَةِ، 🌟عَنْ رَسُولِ اللَّهِ (ص) أَنَّهُ قَالَ: 💎یَا عَلِیُّ إِنَّ مِنَ الْیَقِینِ أَنْ لَا تُرْضِیَ بِسَخَطِ اللَّهِ أَحَداً وَ لَا تَحْمَدَ أَحَداً عَلَى مَا آتَاکَ اللَّهُ وَ لَا تَذُمَّ أَحَداً عَلَى مَا لَمْ یُؤْتِکَ فَإِنَّ الرِّزْقَ لَا یَجُرُّهُ حِرْصُ حَرِیصٍ وَ لَا یَصْرِفُهُ کَرَاهَةُ کَارِه
💎مَنْ أَیْقَنَ بِالْآخِرَةِ سَلَا عَنِ الدُّنْیَا:
💎مَنْ أَیْقَنَ بِالْقَدَرِ لَمْ یُکْرِثْهُ الْحَذَرُ:
💎 لَا یَعْمَلُ بِالْعِلْمِ إِلَّا مَنْ أَیْقَنَ بِفَضْلِ الْأَجْرِ فِیهِ:
💠راه اکتساب یقین💠
الْحَسَنُ بْنُ أَبِی الْحَسَنِ الدَّیْلَمِیُّ فِی إِرْشَادِ الْقُلُوبِ، عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع عَنِ النَّبِیِّ ص أَنَّهُ: قَالَ فِی لَیْلَةِ الْمِعْرَاجِ یَا رَبِّ مَا أَوَّلُ الْعِبَادَةِ قَال
َ💎 أَوَّلُ الْعِبَادَةِ الصَّمْتُ وَ الصَّوْمُ قَالَ یَا رَبِّ وَ مَا مِیرَاثُ الصَّوْمِ قَالَ یُورِثُ الحِکْمَةَ وَ الحِکْمَةُ تُورِثُ الْمَعْرِفَةَ وَ الْمَعْرِفَةُ تُورِثُ الْیَقِینَ فَإِذَا اسْتَیْقَنَ الْعَبْدُ لَا یُبَالِی کَیْفَ أَصْبَحَ بِعُسْرٍ أَمْ بِیُسْر
💠آفت یقین💠
روی عن 🌟امیر المومنین(ع):
💎 آفَةُ الْیَقِینِ الشَّکُّ
https//:telegram.me/rooshanfekr
#بین_الصلاتین_رحیمی_جوار_حرم_رضوی
💎شرح خطبه متقین(۲۰)
💎عقل عملی ما ضعیف است که حالمان در بلا و رخا عوض می شود.
💎معرفتی در احوال ما اثر گذار است که حق الیقینی باشد
✅نکته های ناب اصلی در تلگرام
@rooshanfekr
🌟امام رضا(ع):
💎هروقت خداچيزى بخواهد،عقل بندگان راگرفته وحكمش را اجرا وخواسته اش رابه پايان میرساند.
سپس عقلِ هرکس رابرمیگرداند،بعداو مرتب میگوید:چگونه وچطور چنین شد؟
📙تحف العقول،ص442
@rooshanfekr
🌟آیت الله شوشتری :
💎از مرحوم علامه طباطبایی پرسیدم آیا امکان ملاقات حضرت هست یا خیر!؟فرمودند؛
💎 بلی به سه شرط تقوای کامل ، عشق فراوان و مداومت به زیارت آل یس (البته آن نسخه طولانی) .
📚غم عشق ،ص ۹۰
@rooshanfekr
#مهارت_زندگی
💠این ۱۵مورد شما را نابود میکند :💠
❗️وقتی نمیبخشید
❗️وقتی به کاری که دوست ندارید ادامه میدهید
❗️وقتی وقتتان را تلف میکنید
❗️وقتی از خودتان مراقبت نمیکنید
❗️وقتی از همه چیز شکایت میکنید
❗️وقتی با پشیمانی و افسوس زندگی میکنید
❗️وقتی شریک نادرستی برای زندگیتان انتخاب می کنید
❗️وقتی خودتان را با دیگران مقایسه میکنید
❗️وقتی فکر میکنید پول برایتان خوشبختی میآورد
❗️وقتی شکرگزار و قدرشناس نیستید
❗️وقتی در روابط اشتباه میمانید
❗️وقتی بدبین و منفیگرا هستید
❗️وقتی با یک دروغ زندگی میکنید
❗️وقتی درمورد همه چیز نگرانید
@rooshanfekr
💠فرج و گشايش امر 💠
الف) امام جواد عليه السلام مي فرمايند: براي فرج و گشايش امور بر خواندن اين دعا مداومت کنيد :
💎يا مَنْ يَکْفى مِنْ کُلِّ شَىءٍ، وَ لا يَکْفى مِنْهُ شَىءٌ، اِکْفِنى ما اَهَمَّنى(1) .
ب) اين دعا را بخواند :
💎لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ مُفَرِّجُ کُلِّ کَرْبٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ عِزُّ کُلِّ ذَليلٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ غِنى کُلِّ فَقيرٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ قُوَّةُ کُلِّ ضَعيفٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ مَفْزَعُ کُلِّ لَهيفٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کاشِفُ کُلِّ کُرْبَةٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ مُنْتَهى کُلِّ رَغْبَةٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ رافِعُ کُلِّ حَسَنَةٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ دافِعُ کُلِّ سَيِّئَةٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ عالِمُ کُلِّ خَفِيَّةٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ رَبُّ (وَلِىُّ) کُلِّ نِعْمَةٍ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ خاشِعٌ لَهُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ خاضِعٌ لَهُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ مُشْفِقٌ مِنْهُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ راغِبٌ اِلَيْهِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ راهِبٌ مِنْهُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ قائِمٌ بِه، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ مَصيرُهُ اِلَيْهِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ مُطيعٌ لَهُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ ذَليلٌ لَهُ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ فَقيرٌ اِلَيْهِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ کُلُّ شَىْءٍ مُنيبٌ اِلَيْهِ، وَ الْخَلْقُ کُلُّهُمْ فى قَبْضَتِه، وَ النَّواصى کُلُّها بِيَدِه، وَ الْمَلائِکَةُ مُشْفِقُونَ مِنْ خَشْيَتِه، لَهُ الْحَمْدُ حَمْدًا کَثيرًا طَيِّبًا دائِمًا بُکْرَةً وَ اَصيلاً، وَ صَلَّى اللّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِه وَ سَلَّمَ تَسْليمًا کَثيرًا(2).
__
1– (عدّة الداعى / 278 ـ الباقيات الصالحات ، باب چهارم / 369)
2– (الکلم الطيب و الغيث الصيب / 26)
@rooshanfekr
#بین_الصلاتین_رحیمی_جوار_حرم_رضوی
💎شرح خطبه متقین(۲۱)
💎آنچه عوام رامضطرب ونگران میکند متقین را سکینه میبخشد وآنچه از دنیا عوام به آن تکیه دارند برای متقین نگران کننده است
✅نکته های ناب در تلگرام
@rooshanfekr
🌻🍃ده پند
🌟امام علی بن موسی الرضا علیه السلام:
🌻اول:
در خوشحال کردن مردم بسیار بکوشید تا در قیامت خدا خوشحال تان کند.
🌻دوم:
تا می توانید سکوت اختیار کنید که سکوت موجب محبت می شود و راهنمای هر خیری است.
🌻سوم:
در خواندن سوره حمد استمرار بورزید که جمیع خیردرامور دنیا و آخرت درآن گرد آمده است.
🌻چهارم:
به روزی اندک خدا راضی باشید تا خدا نیز از عمل کم شما راضی باشد.
🌻پنجم:
در برقرار کردن صله رحم ثابت قدم باشید که بهترین نوع آن خودداری از آزار خویشاوندان است.
🌻ششم:
به کسی که از خدا نمی ترسد امید نداشته باشید که نه تعهد دارد، نه نجابت و نه کرم.
🌻هفتم:
بسیار احسان کنید که خداوند در قیامت یک نصفه خرما را مانند کوه احد بزرگ می کند.
🌻هشتم:
حق الناس را رعایت کنید که دوستی محمدوآل محمد بدون آن پذیرفته نیست.
🌻نهم:
ازبخششی که زیانش برای تو بیش از سودی است که به دیگران میرسد، حذر کن.
🌻دهم:
بسیارمراقب کردار خودباشید تا مورد تهمت واتهام قرار نگیرید،که در آن صورت حق ملامت ندارید.
@rooshanfekr
💠 عادات و رسوم و تابع تحسین و تقبیح مردم بودن، خود دین مستقلّی در برابر دین خدا است و انسان را از دین خدا باز میدارد....
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
💎عادات و رسوم و تابع تحسین و تقبیح مردم بودن، خود دین مستقلّی در برابر دین خدا است و انسان را از دین خدا باز میدارد. ابتدا باید در برابر آن بایستی تا قوّت پیدا کنی و عزّت و اختیار خود را در برابر آن فدا نکنی. بعد که قوّت گرفتی، با عزّت و اختیار با خلق مدارا کن تا بر کسانی که هنوز به حدّ تو نرسیدهاند، زندگی تلخ نشود.
🔸عادات و رسوم، بسیار مانع راهند. هر قدر توانستهاید آنها را ترک کنید، ترقّی و رشد کردهاید.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#سالک_باید_چگونه_باشد
@rooshanfekr
🌟 پيامبر صلى الله عليه و آله:
💎لَا يَزَالُ الْبَلَاءُ فِي الْمُؤْمِنِ وَ الْمُؤْمِنَةِ فِي جَسَدِهِ وَ مَالِهِ وَ وُلْدِهِ حَتَّى يَلْقَى اللَّهَ وَ مَا عَلَيْهِ مِنْ خَطِيئَةٍ.
💎زن و مـرد مـؤمن پـيوسته در جـان و مـال و فرزندشان گرفتار بلا مى شوند تا آن كه بدون گناه ، خدا را ديدار كنند.
📚بحار الأنوار(ط-بیروت) ج 64 ، ص 236 ،
@rooshanfekr
محیی الدین بن عربی:
🔴 #دستورالعمل
🔴 #نکته_عرشی
✍شیخ اکبر محیی الدین بن عربی در رساله ی عرشیه ی « الوصایا » می فرمایند :
🔹و تحفّظ أن تؤذی شخصا قد صلّی الصبح فإنه فی ذمة الله فلا تخفر الله فی ذمته و ما رأیت أحدا یحفظ هذا القدر فی معاملته الخلقَ و قد أغفله الناس فإنه قد ثبت عن رسول الله أنه قال : « من صلّی الصبح فهو فی ذمة الله » . فإیاک أن یُتبعک الله بشی ء من ذمته.
◀️ بپرهیز از اینکه کسی که نماز صبح را خوانده است اذیت نمایی چون کسی که نماز صبح را بخواند در أمان و کفالت و پشتیبانی خداوند است و خدا بی وفایی و بد عهدی نسبت به کسی که در امانش است نمی نماید.
و من ندیدم کسی را که در رابطه اش با مردم این مقدار را رعایت نماید و مردم از این مطلب غافلند.
رسول خدا فرمود : « هر کس نماز صبح را بخواند در امان و کفالت خداوند است »
پس برحذر باش از اینکه خداوند تو را دنبال نماید به چیزی که در امان اوست.
✅کانال کافیه نکته های ناب
@rooshanfekr
💠 تعجب فرشتگان💠
🌟 امام صادق علیه السلام در زمینه استدراج که یکی از شدیدترین عوامل هلاکت است- یعنی در وسایل عیش و نوش غرق بودن و مرتکب هر گناهی شدن و توجه نداشتن-میفرمایند:
💎ملکی از جانب حق روزگاری دراز در
زمین زیست،سپس به مقام بلند خود برگشت۰
به او گفته شد:چه دیدی؟
گفت عجایبی بسی زیاد
و عجیبترین چیزی که دیدم عبدی بود غرق در نعمت۰ رزق تو را میخورد و ادعای خدایی میکرد؛از تو و حلم تو نسبت به او تعجب کردم۰
خداوند جلَّ و علا فرمود :از حلم من تعجب کردی؟
عرضه داشت:آری۰
خطاب رسید: چهار صد سال به او مهلت دادم،رگی از او زده نشد و چیزی از دنیا نخواست مگر اینکه به او عنایت کردم و طعم غذا و آشامیدنی را از او بر نگرداندم!!!
📚 بحارالانوار72/3
@rooshanfekr
💠پاداش شاد کردن مردم 💠
🌟پیغمبر(ص) مى فرماید:
💎«مَنْ رَدَّ عَلَى قَوْمٍ مِنَ الْمُسْلِمِینَ
عادِیةَ ماءٍ أوْ نارٍ اُوجِبَتْ لَهُ الْجَنَّهُ» ؛
📚(بحارالانوار، ج 71، ص 239)
💎 هرکس جلو هجوم آب و یا آتش را بگیرد و جمعی از مسلمانان را نجات دهد، بهشت بر او واجب می شود.
🌟امام کاظم(ع) فرمود:
💎 «خداوند بندگانی دارد که پیوسته
در رفت و آمدند تا حوایج نیازمندان را
برآورند، اینان در روز قیامت ،
در امنیت هستند!
و هر کس که مؤمنی را شاد کند،
خداوند دلش را در روز قیامت شاد خواهد کرد.»
📚(کافی، ج 5، ص 197)
@rooshanfekr
💠خضوع تمام ماسوی الله در برابر انسان مخلص:💠
🌟امام صادق علیه السلام؛
💎«إن المومن لیخشع له کل شیء و یهابه کل شیء ثم قال: إذا کان مخلصا لله أخاف الله منه کل شیء حتی هوام الارض و سباعها و طیرالسماء»،
💎بی تردید، هر چیز در برابر مومن خاشع و خاضع است و همه چیز از او هیبت دارد. چنانچه بنده مخلص باشد خداوند ترس او را در دل همه چیز حتی حشرات زمین و پرندگان آسمان قرار می دهد.
💠کفایت امر و درمانده نشدن در کارها:💠
💎 «قال الله عزوجل لا أطلع علی قلب عبد فأعلم منه حب الأخلاص لطاعتی و لوجهی و ابتغاء مرضاتی إلا تولیت تقویمه و سیاسته»،
💎خداوند عزوجل فرمود: اگر بنده خود را دوست دار اخلاص و خداجوی بیابم اداره امور او را شخصا به عهده می گیرم ] و کار او را به دیگران واگذار نمی کنم
📚نقطه های آغاز اخلاق مهدوی کنی
https://t.me/rooshanfekr
🌟امام رضا عليه السلام:
💎خَيرُ مالِ المَرءِ ذَخائِرُ الصَّدَقَةِ
💎بهترين دارايى انسان، اندوخته هاى صدقه است
📚 ميزان الحكمه، جلد ۱۱، صفحه ۱۷۹
@rooshanfekr
چگونه عبادت کنم_54.mp3
13.73M
#چگونه_عبادت_کنم ۵۴ 🤲
حرف آخر ؛
✍ عبادات مؤثر، آرام آرام، انسان را به منبعِ خیر، تبدیل میکنند؛
آنقدر که هر کجا هستند؛ منبع آرامش، مهربانی، خیرات و شادی برای دیگرانند.
سؤال؛ بعد از اینهمه سال عبادات، ما چقدر منبع خیراتِ دیگرانیم؟
⚡️ امواج ابلیسی از سر هزار عارف و عامی میگذرد.
«وادی عبودیت، وادی بسیار پیچیده و لطیفی است. اینطور نیست که بگویید: "به طرف خدا رفتن که کاری ندارد! سرم را زیر میاندازم و پیش میروم"!
هزار نکتۀ باریکتر زِ مو اینجاست. کسی که راهرو نیست و در این امواج نیفتاده، نمیداند که چه خبر است! خیال میكند که با شنا کردن میتواند به آن طرف برسد. یا حتی خودش را نجاتغریق میداند! گردابها و موجهای چهلمتری را که کشتی را فرو میبرد، ندیده است! چنین آدمی ممکن است بگوید پیغمبر یعنی چه و امام(ع) برای چه میخواهیم! ما با پای خودمان به طرف خدا میرویم! مگر او «أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ» نیست!
امواجی که ابلیس میفرستد از سَرِ غیرمُخلَصین (إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ) عبور میکند و همه را غرق میکند. همه باید متمسِّک به امام(ع) باشند؛ «مَثَلُ أَهْلِ بَیتِی فِیکُمْ کَمَثَلِ سَفِینَةِ نُوحٍ، مَنْ دَخَلَهَا نَجَی، وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهَا غَرِقَ».
امواج ابلیسی از سر هزار عارف و عامی میگذرد. چه بسیار عرفایی که سجادۀ عبادتشان لانۀ شیطان شده است («فَبَاضَ وَ فَرَّخَ فِي صُدُورِهِمْ وَ دَبَّ وَ دَرَجَ فِي حُجُورِهِمْ فَنَظَرَ بِأَعْيُنِهِمْ وَ نَطَقَ بِأَلْسِنَتِهِم»)؛ از طریق اَلسنه آنها شکارگاه تاریخی برای خودش درست کرده. گاهی میبینید بعضیها شکارگاه عظیم و تاریخی ابلیس هستند؛ از افق پانصدساله، افراد را جذب خودش میکند و به دهان و جهاز هاضمه ابلیس وارد میکند.
اینها واقعیتهای عالم تکوین است. کسی که این جریانهای پیچیده را در عالم را نمیبیند، میگوید خدا هست و به ما هم نزدیکتر است؛ خودمان راه میافتیم و میرسیم!»
#استاد_میرباقری