⭕ کرونا اثبات کرد خدا فقط «خدای رخنه پوش» نیست
🔹انسان و جهان پس از انقلاب صنعتی، گرفتار غرور شد؛ به طوری که به تدریج دانش جای خدا را گرفت. نیوتن (۱۶۴۳-۱۷۲۷م) که خود فرد دینداری بود و از طرفی در پیش بردن دانش بشری نقش برجسته ای داشت، نام خدا را خدای رخنه پوش نهاد. به این معنی که هر جا دانش کارساز بود و پاسخگوی نیاز بشر، دیگر جای خدا نبود. فقط هر جا علم کارگر نبود، به #خدا تو ّسل می جوئیم. از این رو، خداوند، خدای رخنه پوش نام گرفت. هر چه دانش تجربی بشری پیش می رفت، جای این خدای رخنه پوش، تنگ تر می شد.
◽دیدگاه آگوست کنت، مزید بر علت گردید و موجبات #تقدس_زدایی از هستی و انسان را فراهم ساخت. کنت بر این باور نادرست بود که سرگرم شدن به مفاهیمی همچون خدا، انسان را گرفتار رکود علمی کرده است. او با تقسیم ادوار گذشته تاریخ بشر به سه دوره رّبانی، فلسفی و علمی، دوران جدید را دوره علم و دین این دوران را دین انسانیت نام نهاد. انسانیتی که فقط بر محور دانش تجربی حرکت می کرد و علوم انسانی نیز با همین روش اعتبارسنجی می شدند.
👈امروز داستان #کرونا همان داستان فراموشی خدا و غرور علمی بشر است. کرونا موجب شد نه تنها از جوامع سنتی که از سکولارترین جوامع بشری صدای تضرع و مناجات برخیزد. کرونا بار دیگر اثبات کرد #دین و دانش دو بال برای پرواز بشرند که هر یک بدون دیگری ره بجایی نمی برد.
یادداشت دکترعلی غلامی استاد گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
@feraghvaadyan
تأثیر ادیان در بحران جهانی شیوع کرونا
✅ روشنگر به نقل از ادیان نیوز/اخیراً «جان اوپال»، استاد آمریکایی دانشکده تاریخ و مطالعات کلاسیک در دانشگاه «مک گیل» کانادا در مقالهای در روزنامه گلوب اند میل نوشت: من در کانادا در شهر مونترال زندگی میکنم که اصول جدایی دین از جامعه در آن شدیداً رعایت میشود. تنها نشانه دینی که در اطراف خود میبینم زنان #مسلمان و محجبهای هستند که قوانین استانی، حضور آنها را در مدارس و ادارات دولتی منع کرده است.
✅ وی افزود: من و همسرم، فرزندان خود را بر اساس انسانیت و صداقت پرورش میدهیم نه اصول دینی. با این حال در شرایط کنونی که بحران کرونا جهان را فرا گرفته است احساس میکنم تنها با #دعا و نیایش آرامش پیدا میکنم.
◽با آنکه هزاران مراسم دینی در سرتاسر جهان به خاطر شیوع کرونا لغو شده است اما رهبران #ادیان مختلف مرتباً با دعا و سخنان دینی میکوشند به پیروان خود آرامش ببخشند و از آنان در برابر اضطراب و استرس ناشی از این بیماری حمایت کنند. بهتازگی پاپ از پیروان خود خواست تا برای افرادی که بخش خدمات عمومی در رم را فعال نگهداشتهاند، دعا کنند.
🔽 بسیاری از #گروههای_مذهبی همچنان به ارائه خدمات خیریه از جمله اهدای تجهیزات پزشکی به جوامع محروم ادامه میدهند و رهبران دینی در مورد گروههای آسیبپذیر ابراز نگرانی کردهاند. مؤسسات خیریه کاتولیک در ایتالیا هنوز آشپزخانههای پخت سوپ برای افراد فقیر را با رعایت ملاحظات بهداشتی، فعال نگه داشتهاند و سازمانهای یهودی در ایالت کالیفرنیا در حال جمعآوری کمکهای مالی برای خانوادههای کم درآمد، پناهندگان و سالمندان هستند.
@feraghvaadyan
⭕ مخالفت جریانهای فرقهای با شریعت
⬜ یکی از آموزهها و تعالیمی که برخی از فرقهها از آن برای جذب پیروان بیشتر استفاده میکنند، مخالفت با ادیان الهی و #شریعتگریزی است و تنها راه سیدن به معنویت، حقیقت و کمال را پیروی از فرقه خود عنوان میکنند. از اینرو، برخی افراد سستایمان و ساده لوح که به دنبال یک راه آسان برای ارضای میل کمالخواهی درونی خویش هستند، به این فرقهها جذب میشوند. مخالفت با ادیان در اندیشه #اوشو و اکنکار به وضوح دیده میشود.
♦مثلاً، پال توئیچل رهبر فرقه #اکنکار مىگوید: «تو مى توانى در مقابل همه خدایانى که نام آنها در کتابهاست، به دعا و نماز بنشینى، لیکن آنها صداى تو را نخواهند شنید، مىتوانى از همه مذاهب موجود، طلب یارى کنى، اما هیچ نصیبت نخواهد شد. این، همچنان یک واقعیت قاطع بر جا مىماند که هیچ فردى تا به حال نتوانسته و در آینده نیز نخواهد توانست از مصائب این زندگى و تردید در خصوص زندگىهاى بعدى بگریزد، مگر این سعادت را بیابد که با یک استاد حق (مکتب اکنکار) دیدار کند.»(1)
📚1. توئیچل، پال، سرزمین هاى دور، مترجم؟، انتشارات، سال نشر، ص ص 235.
@feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔚خرافه در مشی اوانجلیستها
❎ کشیش #اوانجیلی که پیشتر از مردم خواسته بود تا دست خود را بر تلویزیون قرار دهند تا کرونا را درمان کند، این بار مدعی شد با فوت به #کرونا دستور داد برای همیشه از بین برود.
@feraghvaadyan
⭕ شبکه کاتولیکهای جهان برای صلح خواستار کاهش تحریمهای آمریکا علیه ایران شد
✅روشنگر به نقل از گفتگو ادیان/ شبکه #كاتولیكهای_جهان برای صلح (پاکس کریستی) در نامه سرگشادهای خطاب به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از وی خواست تا در سیاست های تحریمی خود علیه کشورهای خاورمیانه، از جمله ایران تجدید نظر کند...
◽ بروز اپیدمی #کرونا این جنبش بین المللی کاتولیک برای صلح را بر آن داشته است تا از رئیس جمهوری آمریكا بخواهد "تحریم هایی را كه تأثیرات بسیار منفی بر مردم غیرنظامی این کشورها دارد، به حالت تعلیق درآورد، یا کاهش دهد و همچنین محدودیت هایی را که مانع از پاسخ لازم دولت های این کشورها برای مبارزه با اپیدمی کرونا می شود، بر طرف کند." "پاکس کریستی" به ویژه به تحریم های مالی اشاره می کند که واردات مواد و تجهیزات پزشکی را مسدود کرده است
@feraghvaadyan
❎ فرار روبه جلوی آتئیستها
🔹ویروس #کرونا توجه تمام بشر به قدرتی فراتر از علم جلب کرد و بار دیگر عیان شد که اراده خداوند فراتر از هر علم و اگاهی است و به نوعی جواب دندانشکنی برای ناخدایاوران و مدعیان علم بود.
اما #آنئیستها که این موضوع را به خوبی درک کردهاند از ترس توجه دوباره انسان به معبود بی همتای خود با ارائه مطالب سخیف سعی در فرافکنی و فرار رو به جلو دارند.
@feraghvaadyan
❎ چکیده مشی انجمن حجتیه در دوران غیبت
◽#انجمنیها درصددند در سایه انتظار مقدس با عافیتطلبی دست به سکوت زنند و صرفاً در سوز و گداز فراق، نالههای اشتیاق بسرایند، جانبداری گفتاری از فرهنگ انتظار را تا جایی که عافیت اقتضا کنند، سرلوحه خود سازند، هیچ تکلیفی را بر جامعه ایمانی، بهویژه عالمان دینی و رهبران فکری در عصر غیبت، متوجه ندانند که خود را به رنج اداره جامعه و پیشبرد آن به سوی اصلاح مشغول دارند و تکلیف را خلاف این بدانند.
🔽 آنها مسئولیت را فقط مرثیهخوانی برای غیبت #امام_زمان ولی عصر (ارواحنا له الفداء) دانسته و سرلوحه کتاب و دفتر را صرفاً با استمداد از حضرتش، زیبنده ساخته، و با گفتن یا نوشتن یک (یا بقیةالله ادرکنی) بر گوشه نوشتارهای خود، رسالت خود را در عصر انتظار به انجام رسانده، و از طرفی با این کار مصلحتجویانه، فهم و درک مخاطب را ربوده، فرصت چون و چرا درباره مدعیانش را از آنان میزدایند اما در عمل، هیچ توشه جامعهسازی برای ظهور حضرت فراهم نساخته و در آشیانه عافیت آرمیده، و با نیات سادهلوحانه، دست مسالمت به زمامداران و خونخواران طاغوتی دراز نمایند.
@feraghvaadyan
#بسته_خبری_ادیان
🔹توزیع بستههای بهداشتی میان بیماران مبتلا به کرونا توسط انجمن #زرتشتیان یزد
🔸 ضدعفونی کردن #کلیسا و محله ارامنه اصفهان توسط طلاب و گروههای جهادی
◾برگزاری مراسمهای مذهبی #ادیان_ابراهیمی بصورت آنلاین در نقاط مختلف جهان به دلیل شیوع بیماری کرونا
♦شبکه #کاتولیکهای جهان جهت صلح خواستار کاهش تحریمهای آمریکا علیه ایران شد
@feraghvaadyan
⬜ تصویری که به مذاق تبشیریها خوش نیامد
🔽در روزهای گذشته تصاویری از ضدعفونی کردن #کلیسا و محله ارامنه در اصفهان توسط طلاب و گروههای جهادی در فضای مجازی بازتاب گستردهای داشت که نشان میدهد مردم ایران فارغ از هر اعتقاد و #مذهبی در بزنگاهها پشت هم خواهند بود و همین اتحاد و نوعدوستی رمز موفقیت ایرانیان بودهاست.
🔸اما این نوع رفتار و بازتاب آن به مذاق #تبشیریها اصلأ خوش نیامد چرا که انسان درصدد ایجاد شکاف بین مسیحی و مسلمان برای اهداف سیاسی خود هستند. پیشتر نیز رسانههای تبشیری اینگونه رفتارها را «نمایش حکومتی» خوانده بود.
@feraghvaadyan
شبهه #بهائیان در خصوص تولد #امام_زمان (علیهالسلام)
.
.
🔶️مبلّغان #بهائی در راستای انکار وجود حضرت حجت بن الحسن العسکری (علیه السلام)، تلاش دارند تا روایات مربوط به میلاد ایشان را غیرمعتبر جلوه دهند؛
🔸️همچنان که اشراق خاوری در این خصوص مینویسد: «حکیمه خاتون فرموده در وقت تولد فرزند نرجس، من با نرجس به خواب رفتم و نفهمیدم که چطور طفل به دنیا آمد و نیز فرمود: چون طفل از شکم مادر بیرون آمد، به زمین افتاد و سجده کرد و این دو گفتار با هم مخالف است».[1]
🔷️اما در پاسخ به این شبههی مبلّغان بهائی میگوییم:
🔹️اولاً: ولادت حضرت حجت بن الحسن العسکری (علیه السلام) از مسلّمات تاریخی و روایی است. تا جایی که آیتالله صافی گلپایگانی، تصریحات 68 تن از علمای اهل تسنن را در ولادت ایشان ذکر کرده است.[2]
🔹️ثانیاً: هرچند که روایات مرتبط با ولادت حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) بسیار زیاد است [3]، اما در هیچکدام از آنها این مطلب نیامده است. تنها در یکجا این مطلب آمده که فترت و ضعف بر آن دو عارض شد و در روایت دیگر آمده است که گویا بین آن دو پردهای زده شد؛ ولی بحث خواب رفتن ایشان مطرح نشده است.[4]
🔹️ثالثاً: این مطلب منافاتی با متولد شدن حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) ندارد؛ زیرا در نقل آمده است که حکیمه خاتون منتظر فرزند بود که ناگهان بر او و نرجس خاتون (علیهما السلام) فترت (: وقفه، سُستی، ضعف) عارض شد و در این حال طفل متولد شد.
لذا منظور از عدم توجه به چگونگی تولد فرزند، آن است که ایشان وضع حمل را مشاهده نکرد، ولی پس از تولد، فرزند را دید که سجده میکند.[5] و این دو مطلب با هم تنافی ندارد.
📚پینوشت:
[1]. اشراق خاوری، اقداح الفلاح، ج 1، صص 191-190.
[2]. ر.ک: آیت الله صافی گلپایگانی، منتخب الأثر، ج 2، صص 393-371.
[3]. همان، صص 416-369.
[4]. ر.ک: شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج 2، ص 88.
[5]. همان.
@feraghvaadyan
@n_bahaiat