🔺همسویی #جریانهای_فرقهای با #استکبار
✍️از آنجا که اغلب عرفانوارهها و فرق انحرافی از حمایتهای مالی و تبلیغاتی دولت های استعماری غربی برخوردارند و منافع این دولتها در ایجاد و پرورش چنین فرقه هایی است، سرکردگان و پیروان این فرقه ها با چنین دولت هایی مخالف نبوده و بعضا از آنها تمجید و ستایش نیز می کنند. جدایی دین از سیاست، شعار بسیاری از فرقه های انحرافی است و این در راستای حمایت از منافع استعمارگرانی صورت می گیرد که دین را در تعارض با منافع و چپاولهای خود می بینند.
@feraghvaadyan
💠«اسلام منهای روحانیت»
🔰رویکرد انجمن به روحانیت
✍اگرچه «شیخ محمود حلبی»(مؤسس انجمن)، روحانی و سخنران شناختهشدهای بود، لیکن اندیشهای خاص در انجمن قوت گرفت مبنی بر اینکه: مبادا #روحانیان برای مناظره و بحث با #بهائیان اقدام کنند؛ چون در صورت انجام مناظره و شکست، این امر برای جامعه روحانیت، بد و ناخوشایند خواهدبود و اساساً جایگاه #روحانیت را والاتر از مباحثه با بهائیان میدیدند، لذا از نظر ایشان، مهندسان و دکترها برای این کار بهترند. بر این اساس روحانیان، جایگاه برجستهای در انجمن نداشتند، حتی غالب سخنرانان امروزی #انجمن نیز غیر روحانی هستند. جالب توجه است که برخی نویسندگان در دستهبندی احزاب و جریانهای سیاسی-مذهبی ایران، نام انجمن را جزء «جریانهای اسلام منهای روحانیت» ذکر کردهاند.
@Feraghvaadyan
✝️«کرونا ویروس» و هیجانزدگی اوانجلیکها
✍🏻با شیوع فراگیر بیماری کووید -19 در سراسر جهان و بهویژه افزایش یمار قربانیان در غرب و امریکا، پیروان فرقه افراطی اوانجلیسم، بیش از سایر جریانهای مذهبی به تکاپو افتاده و نظریههایی خاص ارائه دادند.
👈🏻با توجه به مبانی اعتقادی این جریان در خصوص آخرالزمان و شمردن نشانههایی برای بروزآن، بسیاری از طرفداران و عناصر اوانجلیک –که اغلب در امریکا تمرکز دارند- کروناویروس را یکی از نشانههای آخرالزمان و ظهور منجی مورد نظر خود موسوم به «ماشیح» دانستهاند. «وضعیت موجود برای بسیاری از پیروان کلیساهای اونجلیکال، نشانه و بلکه بشارتدهنده نزدیکی فرود آمدن عیسی مسیح است که جهان جدیدی خواهد ساخت و با کمال تعجب، بسیاری از آنها از چنین پیشامدی خوشحال بودند، البته تا قبل از آنکه این موج، امریکا را درنوردد.»(1)
🔹البته در این میان، گروهی دیگر میگویند این از علائم آخرالزمان نیست، چراکه معتقدند هفتسال قبل از نزول عیسی (ع)، خداوند مؤمنان واقعی را (یکصد و چهل و چهار هزار نفر) بهسوی خود «میرباید» و به آسمان میبرد! و چون این امر رخ نداده، کرونا نشانه آخرالزمان نیست...چنین اعتقاداتی در حال حاضر، خاص اونجلیکالهاست. جالب اینکه چند سال قبل بیماری «ابولا» شایع شد و آقای جان هاگی (از شخصیتهای معروف اونجلیکال) این بیماری را مجازات خداوند به دلیل سیاست «غیردوستانه» اوباما نسبت به اسرائیل عنوان کرد. به هنگام شیوع ایدز و انفجار برجهای دوقلو در ۲۰۰۱ هم برخی از آنان همین نوع مطالب را بیان کردند و اخیراً برخی از کشیشان اونجلیکال گفتند کرونا نشاندهنده مقدمات ظهور عیسیمسیح است. یکی از وزرای –حاخام- اسرائیلی نیز درباره کرونا در کنست، گفته بود که نشانه ظهور مسیح است... واقعیت این است که این بیماری بهصورت غیرمستقیم بهنوعی هیجانزدگی اوانجلیکالها منجر شده. »(2)
🔹با توجه به نفوذ عیان جریان اوانجلیکال در سیاست و سیاستمداران ایالاتمتحده، چالش کرونا بیش از پیش بر دامنه و عمق این نفوذ مادی و معنوی افزوده و نقش مهمی در تصمیمگیریهای ملی و فراملی آن ایفا میکند که میتواند بر معادلات جهانی، تأثیرگذار باشد. کرونا بار دیگر، بر ارتباط مستقیم مذهب و سیاست در امریکا، صحه گذاشت؛ امری مغایر با قانون اساسی این کشور.
📚پینوشت:
1.کرونا و بحثهای آخرالزمانی در جهان، گفتگو با محمد مسجدجامعی، دینآنلاین، 11 فروردینماه 1399.
2.همان.
3. متمم اول قانون اساسی امریکا بر جدایی نهاد دولت از مذهب تأکید دارد.
@Feraghvaadyan
✅یهودیان افراطی قرنطینه را نقض میکنند
🔸به گزارش یورونیوز گروهی از یهودیان افراطی مانع اجرای برنامههای محدودکننده برای مهار کرونا هستند.
مأموران پلیس ضد شورش اسرائیل در روزهای اخیر با مواردی از تجمعات یهودیان ارتدوکس برای تشییع جنازه یا مراسم مذهبی و نیز تجمعهای اعتراضی برخورد کرده و با مقاومت گاه به گاه افراد مواجه شدهاند.
روز دوشنبه در یکی از محلههای بیت المقدس به نام «مئه شعاریم» که بنیادگرایان یهودی در آن سکونت دارند، گروهی از افراد در اعتراض به تصمیم وزارت بهداشت برای وضع محدودیتهای کرونایی تجمع کردند و پلیس برای متفرق کردن آنها به نارنجک صوتی متوسل شد. هنگامی که مأموران تلاش داشتند برخی افراد معترض را کشانکشان از محل دور کنند، مردم حاضر در محل فریاد میزدند:« نازیها».
پلیس اسرائیل همچنین با استفاده از بالگرد و پهپاد پیام «در خانه بمانید» در سطح شهرها منتشر کرده و افراد متخلف از مقررات قرنطینه را جریمه میکنند.
مقامات اسرائیلی از شیوع کرونا در اجتماعات مذهبی یهودیان بنیادگرا که «حریدی» نامیده میشوند هراس زیادی دارند زیرا بسیاری از این افراد در محلههای فقیر و دارای امکانات اندک زندگی میکنند و مستعد سرایت بیماری هستند. علاوه بر این مراسم مذهبی مختلف نزد این گروه از یهودیان به شکل ویژهای برگزار میشود به طوری که در مواقع عادی در قالب گروههای بزرگ در کنیسهها و جاهای دیگر نمازها و دعاهای سه روزه برگزار میکنند🔸
@Feraghvaadyan
⬜️ فرخ رو پارسا اولین وزیر زن بهائی در عصر پهلوی
🔹حضور فرخرو پارسای به عنوان یک فرد #بهائی در مقامهای عالی آموزش و پرورش موجب اعلام نارضایتیهایی شد. بر طبق گزارش ساواک، انتصاب وی به معاونت وزارت آموزش و پرورش انعکاسی بدی در بین فرهنگیان و مجامع مذهبی داشته است:
♦️«انتخاب خانم دکتر فرخرو پارسا به معاونت آموزش و پرورش که منتسب به بهائی بودن و از #فرقه_ازلی آن میباشد، انعکاس بسیار بدی در بین فرهنگیان باسابقه داشته و آنها را که عمری به درستی و پاکی خدمت کردهاند مأیوس نموده و نیز انعکاس این عمل در بین روحانیون و افراد مذهبی با اعتراض مواجه شد و آنها را عصبانی نموده است.»
@feraghvaadyan
⭕ کرونا اثبات کرد خدا فقط «خدای رخنه پوش» نیست
🔹انسان و جهان پس از انقلاب صنعتی، گرفتار غرور شد؛ به طوری که به تدریج دانش جای خدا را گرفت. نیوتن (۱۶۴۳-۱۷۲۷م) که خود فرد دینداری بود و از طرفی در پیش بردن دانش بشری نقش برجسته ای داشت، نام خدا را خدای رخنه پوش نهاد. به این معنی که هر جا دانش کارساز بود و پاسخگوی نیاز بشر، دیگر جای خدا نبود. فقط هر جا علم کارگر نبود، به #خدا تو ّسل می جوئیم. از این رو، خداوند، خدای رخنه پوش نام گرفت. هر چه دانش تجربی بشری پیش می رفت، جای این خدای رخنه پوش، تنگ تر می شد.
◽دیدگاه آگوست کنت، مزید بر علت گردید و موجبات #تقدس_زدایی از هستی و انسان را فراهم ساخت. کنت بر این باور نادرست بود که سرگرم شدن به مفاهیمی همچون خدا، انسان را گرفتار رکود علمی کرده است. او با تقسیم ادوار گذشته تاریخ بشر به سه دوره رّبانی، فلسفی و علمی، دوران جدید را دوره علم و دین این دوران را دین انسانیت نام نهاد. انسانیتی که فقط بر محور دانش تجربی حرکت می کرد و علوم انسانی نیز با همین روش اعتبارسنجی می شدند.
👈امروز داستان #کرونا همان داستان فراموشی خدا و غرور علمی بشر است. کرونا موجب شد نه تنها از جوامع سنتی که از سکولارترین جوامع بشری صدای تضرع و مناجات برخیزد. کرونا بار دیگر اثبات کرد #دین و دانش دو بال برای پرواز بشرند که هر یک بدون دیگری ره بجایی نمی برد.
یادداشت دکترعلی غلامی استاد گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
@feraghvaadyan
تأثیر ادیان در بحران جهانی شیوع کرونا
✅ روشنگر به نقل از ادیان نیوز/اخیراً «جان اوپال»، استاد آمریکایی دانشکده تاریخ و مطالعات کلاسیک در دانشگاه «مک گیل» کانادا در مقالهای در روزنامه گلوب اند میل نوشت: من در کانادا در شهر مونترال زندگی میکنم که اصول جدایی دین از جامعه در آن شدیداً رعایت میشود. تنها نشانه دینی که در اطراف خود میبینم زنان #مسلمان و محجبهای هستند که قوانین استانی، حضور آنها را در مدارس و ادارات دولتی منع کرده است.
✅ وی افزود: من و همسرم، فرزندان خود را بر اساس انسانیت و صداقت پرورش میدهیم نه اصول دینی. با این حال در شرایط کنونی که بحران کرونا جهان را فرا گرفته است احساس میکنم تنها با #دعا و نیایش آرامش پیدا میکنم.
◽با آنکه هزاران مراسم دینی در سرتاسر جهان به خاطر شیوع کرونا لغو شده است اما رهبران #ادیان مختلف مرتباً با دعا و سخنان دینی میکوشند به پیروان خود آرامش ببخشند و از آنان در برابر اضطراب و استرس ناشی از این بیماری حمایت کنند. بهتازگی پاپ از پیروان خود خواست تا برای افرادی که بخش خدمات عمومی در رم را فعال نگهداشتهاند، دعا کنند.
🔽 بسیاری از #گروههای_مذهبی همچنان به ارائه خدمات خیریه از جمله اهدای تجهیزات پزشکی به جوامع محروم ادامه میدهند و رهبران دینی در مورد گروههای آسیبپذیر ابراز نگرانی کردهاند. مؤسسات خیریه کاتولیک در ایتالیا هنوز آشپزخانههای پخت سوپ برای افراد فقیر را با رعایت ملاحظات بهداشتی، فعال نگه داشتهاند و سازمانهای یهودی در ایالت کالیفرنیا در حال جمعآوری کمکهای مالی برای خانوادههای کم درآمد، پناهندگان و سالمندان هستند.
@feraghvaadyan
⭕ مخالفت جریانهای فرقهای با شریعت
⬜ یکی از آموزهها و تعالیمی که برخی از فرقهها از آن برای جذب پیروان بیشتر استفاده میکنند، مخالفت با ادیان الهی و #شریعتگریزی است و تنها راه سیدن به معنویت، حقیقت و کمال را پیروی از فرقه خود عنوان میکنند. از اینرو، برخی افراد سستایمان و ساده لوح که به دنبال یک راه آسان برای ارضای میل کمالخواهی درونی خویش هستند، به این فرقهها جذب میشوند. مخالفت با ادیان در اندیشه #اوشو و اکنکار به وضوح دیده میشود.
♦مثلاً، پال توئیچل رهبر فرقه #اکنکار مىگوید: «تو مى توانى در مقابل همه خدایانى که نام آنها در کتابهاست، به دعا و نماز بنشینى، لیکن آنها صداى تو را نخواهند شنید، مىتوانى از همه مذاهب موجود، طلب یارى کنى، اما هیچ نصیبت نخواهد شد. این، همچنان یک واقعیت قاطع بر جا مىماند که هیچ فردى تا به حال نتوانسته و در آینده نیز نخواهد توانست از مصائب این زندگى و تردید در خصوص زندگىهاى بعدى بگریزد، مگر این سعادت را بیابد که با یک استاد حق (مکتب اکنکار) دیدار کند.»(1)
📚1. توئیچل، پال، سرزمین هاى دور، مترجم؟، انتشارات، سال نشر، ص ص 235.
@feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔚خرافه در مشی اوانجلیستها
❎ کشیش #اوانجیلی که پیشتر از مردم خواسته بود تا دست خود را بر تلویزیون قرار دهند تا کرونا را درمان کند، این بار مدعی شد با فوت به #کرونا دستور داد برای همیشه از بین برود.
@feraghvaadyan
⭕ شبکه کاتولیکهای جهان برای صلح خواستار کاهش تحریمهای آمریکا علیه ایران شد
✅روشنگر به نقل از گفتگو ادیان/ شبکه #كاتولیكهای_جهان برای صلح (پاکس کریستی) در نامه سرگشادهای خطاب به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از وی خواست تا در سیاست های تحریمی خود علیه کشورهای خاورمیانه، از جمله ایران تجدید نظر کند...
◽ بروز اپیدمی #کرونا این جنبش بین المللی کاتولیک برای صلح را بر آن داشته است تا از رئیس جمهوری آمریكا بخواهد "تحریم هایی را كه تأثیرات بسیار منفی بر مردم غیرنظامی این کشورها دارد، به حالت تعلیق درآورد، یا کاهش دهد و همچنین محدودیت هایی را که مانع از پاسخ لازم دولت های این کشورها برای مبارزه با اپیدمی کرونا می شود، بر طرف کند." "پاکس کریستی" به ویژه به تحریم های مالی اشاره می کند که واردات مواد و تجهیزات پزشکی را مسدود کرده است
@feraghvaadyan
❎ فرار روبه جلوی آتئیستها
🔹ویروس #کرونا توجه تمام بشر به قدرتی فراتر از علم جلب کرد و بار دیگر عیان شد که اراده خداوند فراتر از هر علم و اگاهی است و به نوعی جواب دندانشکنی برای ناخدایاوران و مدعیان علم بود.
اما #آنئیستها که این موضوع را به خوبی درک کردهاند از ترس توجه دوباره انسان به معبود بی همتای خود با ارائه مطالب سخیف سعی در فرافکنی و فرار رو به جلو دارند.
@feraghvaadyan
❎ چکیده مشی انجمن حجتیه در دوران غیبت
◽#انجمنیها درصددند در سایه انتظار مقدس با عافیتطلبی دست به سکوت زنند و صرفاً در سوز و گداز فراق، نالههای اشتیاق بسرایند، جانبداری گفتاری از فرهنگ انتظار را تا جایی که عافیت اقتضا کنند، سرلوحه خود سازند، هیچ تکلیفی را بر جامعه ایمانی، بهویژه عالمان دینی و رهبران فکری در عصر غیبت، متوجه ندانند که خود را به رنج اداره جامعه و پیشبرد آن به سوی اصلاح مشغول دارند و تکلیف را خلاف این بدانند.
🔽 آنها مسئولیت را فقط مرثیهخوانی برای غیبت #امام_زمان ولی عصر (ارواحنا له الفداء) دانسته و سرلوحه کتاب و دفتر را صرفاً با استمداد از حضرتش، زیبنده ساخته، و با گفتن یا نوشتن یک (یا بقیةالله ادرکنی) بر گوشه نوشتارهای خود، رسالت خود را در عصر انتظار به انجام رسانده، و از طرفی با این کار مصلحتجویانه، فهم و درک مخاطب را ربوده، فرصت چون و چرا درباره مدعیانش را از آنان میزدایند اما در عمل، هیچ توشه جامعهسازی برای ظهور حضرت فراهم نساخته و در آشیانه عافیت آرمیده، و با نیات سادهلوحانه، دست مسالمت به زمامداران و خونخواران طاغوتی دراز نمایند.
@feraghvaadyan
#بسته_خبری_ادیان
🔹توزیع بستههای بهداشتی میان بیماران مبتلا به کرونا توسط انجمن #زرتشتیان یزد
🔸 ضدعفونی کردن #کلیسا و محله ارامنه اصفهان توسط طلاب و گروههای جهادی
◾برگزاری مراسمهای مذهبی #ادیان_ابراهیمی بصورت آنلاین در نقاط مختلف جهان به دلیل شیوع بیماری کرونا
♦شبکه #کاتولیکهای جهان جهت صلح خواستار کاهش تحریمهای آمریکا علیه ایران شد
@feraghvaadyan
⬜ تصویری که به مذاق تبشیریها خوش نیامد
🔽در روزهای گذشته تصاویری از ضدعفونی کردن #کلیسا و محله ارامنه در اصفهان توسط طلاب و گروههای جهادی در فضای مجازی بازتاب گستردهای داشت که نشان میدهد مردم ایران فارغ از هر اعتقاد و #مذهبی در بزنگاهها پشت هم خواهند بود و همین اتحاد و نوعدوستی رمز موفقیت ایرانیان بودهاست.
🔸اما این نوع رفتار و بازتاب آن به مذاق #تبشیریها اصلأ خوش نیامد چرا که انسان درصدد ایجاد شکاف بین مسیحی و مسلمان برای اهداف سیاسی خود هستند. پیشتر نیز رسانههای تبشیری اینگونه رفتارها را «نمایش حکومتی» خوانده بود.
@feraghvaadyan
شبهه #بهائیان در خصوص تولد #امام_زمان (علیهالسلام)
.
.
🔶️مبلّغان #بهائی در راستای انکار وجود حضرت حجت بن الحسن العسکری (علیه السلام)، تلاش دارند تا روایات مربوط به میلاد ایشان را غیرمعتبر جلوه دهند؛
🔸️همچنان که اشراق خاوری در این خصوص مینویسد: «حکیمه خاتون فرموده در وقت تولد فرزند نرجس، من با نرجس به خواب رفتم و نفهمیدم که چطور طفل به دنیا آمد و نیز فرمود: چون طفل از شکم مادر بیرون آمد، به زمین افتاد و سجده کرد و این دو گفتار با هم مخالف است».[1]
🔷️اما در پاسخ به این شبههی مبلّغان بهائی میگوییم:
🔹️اولاً: ولادت حضرت حجت بن الحسن العسکری (علیه السلام) از مسلّمات تاریخی و روایی است. تا جایی که آیتالله صافی گلپایگانی، تصریحات 68 تن از علمای اهل تسنن را در ولادت ایشان ذکر کرده است.[2]
🔹️ثانیاً: هرچند که روایات مرتبط با ولادت حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) بسیار زیاد است [3]، اما در هیچکدام از آنها این مطلب نیامده است. تنها در یکجا این مطلب آمده که فترت و ضعف بر آن دو عارض شد و در روایت دیگر آمده است که گویا بین آن دو پردهای زده شد؛ ولی بحث خواب رفتن ایشان مطرح نشده است.[4]
🔹️ثالثاً: این مطلب منافاتی با متولد شدن حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) ندارد؛ زیرا در نقل آمده است که حکیمه خاتون منتظر فرزند بود که ناگهان بر او و نرجس خاتون (علیهما السلام) فترت (: وقفه، سُستی، ضعف) عارض شد و در این حال طفل متولد شد.
لذا منظور از عدم توجه به چگونگی تولد فرزند، آن است که ایشان وضع حمل را مشاهده نکرد، ولی پس از تولد، فرزند را دید که سجده میکند.[5] و این دو مطلب با هم تنافی ندارد.
📚پینوشت:
[1]. اشراق خاوری، اقداح الفلاح، ج 1، صص 191-190.
[2]. ر.ک: آیت الله صافی گلپایگانی، منتخب الأثر، ج 2، صص 393-371.
[3]. همان، صص 416-369.
[4]. ر.ک: شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج 2، ص 88.
[5]. همان.
@feraghvaadyan
@n_bahaiat
♦ همزمان با نيمهشعبان، نخستین جشنواره ملی هنرهای گرافیکی مقدسنما به منظور نقد فعالیتهای #انجمن_حجتیه با شعار «فتنه بیدار است؛ پنهانی است» از ۲۱ فروردین تا ۲۱ خرداد ماه سال ۱۳۹۹ برگزار میشود.
🔸«تبیین اسلام ناب محمدی(ص) در مقابل #اسلام_آمریکایی»، «مقابله با ترویج تفکر دینداران عافیت طلب و سکولار» و «ممانعت از ابزار شدن عافیت طلبان برای غرب، جهت سرکوبی اسلام ناب» ، «تعظیم و پاسداشت توصیه های امام خمینی(ره) در منشور روحانیت پیرامون مقدس نمایان»، «نمایان ساختن چهره حقیقی تفکر و تشکیلات #انجمن_حجتیه و شبه انجمنی ها» از اهداف اين جشنواره به شمار میرود.
شرکت در نخستین جشنواره ملی هنرهای گرافیکی مقدسنما برای عموم، آزاد است و هر فرد میتواند حداکثر با ارائه پنج اثر همراه با ذکر نام و نام خانوادگی از طریق ربات تلگرام و ادمین کانال جشنواره با نشانی moghadas_nama@ در اين رويداد فرهنگي شرکت نماید.
◼جشنواره ملی مقدسنما در سه قالب طراحی پوستر، کاریکاتور و موشنگرافیک برگزار میشود. آخرين مهلت ارسال آثار 15 خردادماه و برگزاری آيین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان 14 تیرماه سال جاری است.
🔚علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند از طریق شبکه های اجتماعی تلگرام، سروش، ایتا و اینستاگرام با آیدی moghadas_nama@ و سایت جشنواره به نشانی moghadas-nama.ir اقدام فرمايند.
@feraghvaadyan
*اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج*
میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی علیه السلام را تبریک می گوییم.🌹
@Feraghvaadyan
⭕ خطرناک ترین و مهمترین نوع به اصطلاح معنویتهای نوپدید
🔽برخی معنویتها معطوف به ساختار یک جریان یا جنبشاند. برخی هم نه فرقهاند و نه جریان، بلکه به صورت نوعی #معنویت سیال فرهنگی مطرح هستند که از قضا از اهمیت بیشتری برخوردارند. در ایندست جریانها، تقریباً آن فاز فرقهای و جریان اجتماعی را تا حدی پشت سر گذاشتهایم. همچنین از تب و تاب اینگونه فرقهها با سرکرده واحد، کاسته شده و اکنون این اتفاقات توسط یک جریان سیال اجتماعی-فرهنگی، همچون یک مایع در کل بدنه جامعه نفوذ پیدا میکند و همه چیز، از مجلات عامهپسند و روزنامهها گرفته تا شبکههای تلویزیونی، فیلمها و برنامههای ویژه کودکان، از گزند آن در امان نیستند که اتفاقاً جریان اخیر، مهمتر و خطرناکتر است.
♦این نوع خاص، ساختار «جریان» و «فرقه» را ندارد و کاملاً آزاد است. بارزترین مصداق برای درک ملموس این گونه، مفاهیمی چون « #انرژی_کیهانی، انرژی دادن و انرژی گرفتن، چشم سوم، هاله، #قانون_جذب، انرژی تفکر» و مقولاتی از ایندست است.
@feraghvaadyan
روشنگر مدیا
⭕ سران پرسودا ندهد سر سلسله را بر باد!
👈از التقاط مبانی اعتقادی تا سیاسیگری در اینروزهای فرقه گنابادی
#فرقه_گنابادی پس از مرگ نورعلی تابنده(قطب سابق) و روی کار آمدن رئیس تازه، وارد فاز جدیدی شد که جنس و ماهیت
⬜چالشهای درونی و بیرونی آن را نیز متأثر ساخت. شدت این تآثر را آنجا باید مشاهده کرد که مأذون خارجنشین فرقه –و از مدعیان جانشینی قطبیت- اینروزها به سیم آخر زده و با ترکیب مبانی آیینهای شرقی –بةویژه #یوگا و مدیتیتشن- با اصول اسلام و مبانی اعتقادی درویشیگری، ورژنی تازه ابداع نموده تا بهاین تریتب، راه خود را به طور اساسی از سایرین جدا کند و آیین التقاطی خویش را ترویج! نکته قابلتأمل در این مسیر، ارائه تعریف تازهای از شریعت و تطبیق واجباتی مثل نماز با مراقبه و... با تأکید بر اصول اساسی برآمده از آیینهای شرقی است که در این رهگذر برای توجیه مخاطب به آیات قرآن نیز استناد مینماید تا معجون التقاطی خویش را هرچه بیشتر هَم زند.
⏺در سمت دیگر ماجرا، طیف تندرو قرار دارد که همچنان از شرایط و مقتضیات روز در راستای اهداف خویش بهره میجوید و ضمن کوبیدن بر طبل اختلاف از رهگذر مخالفت با قطب تازه(علیرضا جذبی) یا تخریب چهره برخی منتسبان و نزدیکان خانواده قطب سابق، رویکرد سیاسی و معاندانه خود با نظام و حاکمیت را هم با بازیهای رسانهای در دستورکار دارد و هر بار چیزی را بهانه قرار میدهد و اینبار با چشم بستن بر آزادی خیل کثیری از #دراویش، کرونا را دستمایه تشرهای خود برای اتهامزنی های حقوقبشری قرار داده.
🔹دراین میان، باید شاهد ابرازوجودهای گاه و بیگاه برخی چهرهها نیز باشیم؛ از تأکید بر همراهی و تجدید بیعت فرزندان(گزینههای قطبیت) قطب اسبق با علیرضا جذبی تا ادعاهای یکی از مجازین و رو کردن بهاصطلاح اسناد و دستنوشتههایی در این باب.
🔸با این اوصاف، به نظر میرسد فرقه گنابادی #نعمتاللهی در این ایام و زیر سایه سکوت قطب تازه، تجربهگر شرایطی است تازه که نگرانی از سران پرسودای فوقالذکر، بارزترین شاخصه آن به شمار میرود و شاید اینروزها بیش از هر چیز، حفظ ماهیت درویشی و مبانی سنتی، محوریترین دغدغه فکری قاطبه دراویش باشد.
@feraghvaadyan
⭕ ریشههای تشکیلات انجمن ضدبهائیت
♦پس از رونق گرفتن فعالیتهای #بهائیت - از دهه 20 به بعد- بسیاری از عالمان دینی از جمله آیتالله نوری همدانی، بهویژه در منابر و سخنرانیها درصدد مقابله با این فرقه برآمدند. هیأتهای مذهبی، بستر مناسبی برای این مباحث بود. این محافل در شهر مشهد رونق زیادی داشت. حدود شش هیأت به نام هیأتهای مؤتلفه بود که «شیخ محمود #حلبی»، از سخنرانان آن به شمار میرفت. وی، داعیه جدی برای مبارزه با بهائیت داشت. آقای حلبی بعد از انحراف «سیدعباس علوی»(1) در خصوص خطر بهائیت جدیتر شد. ماجرای کودتای 28 مرداد 1332، شکستهای سیاسی مذهبیها در عرصه سیاست و تقویت بهائیت، باعث شد عدهای از سیاسی-مذهبیها، از مسائل سیاسی سرخورده شوند و صرفاً به بحثهای دینی بپردازند که یکی از این اشخاص، آقای حلبی بود.
◽نامبرده، منبری و سخنران توانمند و برجستهای بود و سخنرانیهای جذابی ارائه میداد که حتی از رادیو -دوره پهلوی- نیز پخش میشد. سخنرانیهای سیاسی او در دفاع از ملی شدن نفت و کاندیداتوری برای دوره هفدهم مجلس شورای ملی معروف است اما وقتی از فعالیتهای سیاسی، نتیجه مطلوبی نگرفت، دلسرد شده، از عالم سیاست خداحافظی کرد. سپس به تهران مهاجرت نمود و در ادامه، انجمن #ضد_بهائیت را تشکیل داد که در سال 1336 به ثبت رسمی رسید.
📚1. از روحانیون و دوستان حلبی که همراه با وی اقدام به مبارزه با بهائیت نمود اما چندی پس از نشست و برخاست با بهائیان، به این فرقه گروید.
@feraghvaadyan
⭕شاخصهای عرفانهای کاذب(3)
👈نفی تقلید از عالمان شایسته دینی
🔹تحقیر علم و دانش حقیقی و منبعث از منابع و متون اصیل دینی و استفاده شده ازعالمان و فقهای شایسته، از ویژگی های برخی فرق انحرافی عرفانی است. آنها می خواهند مریدان و طرفداران خود را از علما و فقها دور کرده و در دام خود گرفتار کنند. #عرفانهای_انحرافی گاه سخن از خودشناسی حتی خلوص و خودسازی می زنند و علم و دانش و فقه را حجاب حقیقت اعلام می کنند. این در حالی است که آیات قرآن و دهها روایت، مسلمین و مؤمنین را به علمآموزی تحت هر شرایطی توصیه می کنند. آنچه مسلم است هیچ امری حتی عبادت، ریاضت، خلوص، چله نشینی و ... نمی تواند جای علم آموزی صحیح را نزد عالمان و فقهای اصیل دینی بگیرد. هر کس که به تحقیر علم و تفقه در دین پرداخت و علما و فقها را تحقیر کرد، به خطا رفته و اگر ادعای عرفان دارد، در پی تحمیق مریدان خود و به انحراف کشاندن آنهاست.
🔽نفی تقلید از مجتهدین و فقهای جامع الشرایط یا توصیه به تقلید از فردی که شایستگی علمی و اخلاقی ندارد، در اغلب #فرقههای_انحرافی که ادعای دینی و اسلامی بودن نیز دارند مشاهده می شود، در حالی که به حکم عقل و شرع وقتی کسی خود به مرحله اجتهاد نرسیده، باید در امور دینی و عقیدتی خود به تقلید و تبعیت از دین شناسان و فقهای واجد شرایط بپردازد.
🔸جالب آنکه، برخی فرقه های انحرافی در عین حال که به نفی تقلید از عالمان دینی و فقهای جامعالشرایط می پردازند، در عین حال مریدان خود را به سرسپردگی بی چون و چرا به رهبر و #قطب فرقه توصیه میکنند.
@feraghvaadyan