✝کلیسای تاریخی روستای «چمکی» ارومیه، ثبت ملی شد
⛪️کلیسای «حضرت مریم» #روستای_چمکی ارومیه در جلسه اخیر شورای ثبت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
📶این #کلیسا که در خارج روستای چمکی در همجواری روستای خداوردی خان قرار دارد، با توجه به شواهدات عینی و مقایسه این اثر با کلیساهای مشابه، متعلق به دوره قاجار است. اطراف این بنا را قبور #مسیحیان احاطه کرده اند.
🔸کلیسا دارای پلان مستطیلیشکل با ستونهایی قطور میباشد و در وضعیتی کاملاً سالم به سر میبرد. از خصوصیات بارز این بنا میتوان به تناسبات معمول معماری، ارتفاع نسبتا زیاد بنا، ستونهای گرد قطور، فضاسازی با نیاز های مردم و هماهنگ با زندگی روزمره اشاره کرد.
🔺منبع: خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی
🆔@RoshangarMedia
27.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حجابی که مخصوص کلیسا بود!
⁉️همیشه این سوال ذهنم را مشغول کرده بود که چرا فقط برای #کلیسا باید #حجاب داشته باشم و در خیابان، بدون پوشش در معرض نگاه دیگران
🆔@RoshangarMedia
🔴کلیسای پروتستان آمریکا، اسرائیل را یک رژیم نژادپرست اعلام کرد
✝️کنگره عمومی #کلیسای_پروتستان در جلسات خود در شهر لوئیزویل در ایالت کنتاکی آمریکا با اکثریت آرا به تصمیمی رای داد که براساس آن #اسرائیل در فهرست رژیم های نژادپرست قرار می گیرد. این حکم اولین تصمیم در نوع خود محسوب می شود که توسط یکی از کلیساهای اصلی پروتستان در آمریکا اتخاذ شده است.
✍️در متن حکم این #کلیسا که تعداد پیروانش به حدود یک میلیون و هفتصد هزار آمریکایی می رسد، آمده است: قوانین اسرائیل، سیاست ها و اقداماتش علیه مردم فلسطین با تعریف قانون بین المللی نژادپرستی (آپارتاید) تطابق دارد. در کنگره عمومی کلیسای پروتستان آمریکا همچنین سالروز نکبت #فلسطین و بیرون کردن آنها از سرزمین هایشان در تقویم این کلیسا گنجانده شد.
⚠️منابعی در این کلیسا گفتند که لابی (گروههای فشار) وفادار به اسرائیل فشارهایی را برای جلوگیری از تصویب قطعنامه های مرتبط با فلسطین و اسرائیل اعمال کردند. تصمیم این کلیسا در آپارتاید خواندن اسرائیل با استقبال گسترده فعالان فلسطینی و عصبانیت گروههای حامی اسرائیل همراه شده است. / الجزیره
🆔@RoshangarMedia
🔺افزایش حملات به «مساجد» و «مراکز اسلامی» در انگلیس
🔺تشدید اسلامهراسی در انگلیس
📊بر اساس نتایج یک نظرسنجی جدید در بریتانیا، حدود ۴۲ درصد مساجد و مراکز اسلامی در این کشور در طول سه سال گذشته هدف حمله قرار گرفتهاند. این نظرسنجی که اولین در نوع خود به شمار میرود از سوی دو سازمان مربوط به مسلمانان #بریتانیا (با همکاری یکدیگر) انجام دادهاند.
📈بر اساس این نظرسنجی، معمولترین نوع حمله به مساجد، تخریب و پس از آن، دستبرد زدن و دزدی بوده است. همچنین ۸۳ درصد مراکز اسلامی دستکم سالی یک بار هدف حمله قرار گرفتهاند. این نظرسنجی حاکی از آن است که ۱۷ درصد مساجد، با آزار فیزیکی کارکنان یا عبادتکنندگانشان روبهرو شدهاند و روحانی یک #مسجد، نزدیک به در ورودی این بنا با #چاقو هدف حمله قرار گرفته است.
📌بنا بر اظهارات مقامهای برخی #مساجد_بریتانیا، کارکنان این عبادتگاهها همواره بر روی پلتفرمهای رسانههای اجتماعی محبوب، هدف تهدید به خشونت فیزیکی قرار گرفته و مورد آزار عمومی واقع شدهاند. بنا بر گزارشی که با تکیه بر نتایج این نظرسنجی تهیه شده است، مقامهای مساجد رنجیدگیشان را از افزایش نفرتپراکنی اسلامستیزانه که بر رفاه حال آنان اثرات منفی داشته، ابراز کردهاند.
📂در این گزارش به نقل از یکی از مقامهای این #مساجد آمده است که آنها شاهد حمله برخی افراد و شکستن شیشههای مسجد، حمله به ماشین عبادتکنندگان و اسپری کردن شعارهای نژادپرستانه بر دیوار مسجد بودهاند. ۱۱۳ مسجد، حدود دوسوم مساجد بریتانیا که در این نظرسنجی شرکت کردهاند گفتهاند، دایره این حملهها از مسجد فراتر رفته و اجتماع بزرگتری از #مسلمانان را در بر گرفته است. ۹ درصد نیز از مورد حمله قرار گرفتن مرتب مسجد یا مرکز اسلامی، حدودا هر سه ماه یک بار خبر دادهاند.این گزارش همچنین نشان میدهد طی همهگیری #کرونا، ۱۵ درصد مساجد با افزایش حمله روبهرو بودهاند.
📋بنا بر آمار بریتانیا، از مارس ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، بیش از شش هزار جرم مرتبط با #نفرت_پراکنی به ثبت رسیده است که نیمی از آنان متوجه جماعت مسلمان در این کشور بوده است. مسلمانان بریتانیا حدود ۴/۴ درصد جمعیت بریتانیا را تشکیل میدهند.
منبع: ایران اینترنشنال
🆔@RoshangarMedia
🔵جرج صلیبا؛ مسیحی محب امام علی(ع)
✍️عباس خامهیار، معاون فرهنگى و اجتماعى دانشگاه ادیان و مذاهب و رایزن فرهنگی پیشین ایران در لبنان در یادداشتی به مناسبت عید غدیر نوشت: در دهههاى گذشته، شعرا، ادبا و شخصیتهاى مسیحی بنام و بزرگی وجود داشتهاند که آنها را با عنوان «مسیحیان ولایى» یا «مسیحیان محب اهل بیت» میشناسیم؛ اگرچه بهدلایل گوناگون، از جمله دلایل سیاسی و برخی ماجراجوییهای مذهبی و فرقهای، در سالهای اخیر از تعداد چنین شخصیتهایی نسبتاً کاسته شده است و کمتر چون گذشته شاهد ظهور و بروز چنین شخصیتهایی هستیم، اما هنوز با گنجینه فاخر و ارزشمندی از نوشتههاى گرانسنگ و آثار اندیشمندان مسیحی ولایتدوستِ غایب و حاضر مواجهیم؛ آثاری که همواره ماندگار و جاودانه خواهند ماند.
✝️«مار ثاوفیلوس جورج صلیبا»، كاردینال ارتدكس سریانى جبل لبنان و طرابلس، یكى از این شخصیتها است كه گرچه مدت دوستىمان هنوز از سه سال بیشتر نشده، اما این دوستی، بسیار صمیمانه، خالصانه و صادقانه، آغاز شده و دیدارها و گفتوگوهایمان نیز همینگونه ادامه داشته است. در این چند سال، جرج صلیبا با وجود شرایط جسمى ویژه، بارها با اتكا به عصاى خود، بزرگوارانه به دیدار من آمده یا در مناسبتهاى مختلف رایزنى فرهنگی ایران در لبنان فعالانه شركت داشته و همواره مرا مورد لطف و محبت قرار داده است؛ در این مجال، عید غدیر و محرم پیش رو را بهانه قرار دادهام تا کمی به این شخصیت مسیحی «علی و حسیندوست» بپردازم و اندكى اندیشههاى ولایىاش را بازگو كنم.
🔗 متن کامل یادداشت
🆔@RoshangarMedia
اراده چون کند مولا، قضا تغییر خواهد کرد
علی در سرنوشت عالم امکان اثر دارد
عید سعید غدیرخم بر همگان مبارک باد💚🌷
🆔@RoshangarMedia
🎵جشنواره موسیقی اقلیتهای دینی در اصفهان برگزار شد
🔹جشنواره موسیقی اقلیتهای دینی، شامگاه پنجشنبه با هنرنمایی هنرمندان ارمنی، کلیمی، آشوری و زرتشتی در اصفهان برگزار شد.
🔸در این رویداد فرهنگی هنری که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران در باشگاه آرارات این شهر برگزار شد، افزون بر ۲۰ اثر هنری و قطعه موسیقی بصورت تک نوازی، دو نفره و گروهی اجرا شد.
🔹آوای مذهبی کلیمیان، بداهه نوازی تنبک، سنتور و هنگ دارم، نوازندگی پیانو، گیتار، دف، سنتور، شوفار(ساز باستانی یهودیان) و بداهه نوازی چهار مضراب در دستگاه اصفهان و اجرای موسیقی راک و گروه کُر از جمله برنامه های این جشنواره بود.
🔸در این رخداد هنری، آثاری از هنرمندان نامدار ایرانی و خارجی همچون فردریک فرانسوا شوپَن، اِنیو موریکونه، انوشیروان روحانی، پرویز یاحقی، یروما، جُرج مایکل، فِرانک سیناترا، خُوان مارتین، فریبرز لاچینی و مِتالیکا برای حاضران اجرا شد.
🔹شناساندن هرچه بیشتر هنر موسیقی و همدلی بین موسیقیدانان و نوازندگان ایرانی ادیان مختلف از جمله اهداف برگزاری جشنواره نامبرده بوده است. در این مراسم به هنرمندان برتر نشان و تقدیرنامه اعطا شد.
🔸برپایه آمار موجود، حدود هفت هزار نفر از ارامنه کشور در استان اصفهان سکونت دارند. پیشینه سکونت ارامنه مسیحی در اصفهان به دوره صفویه بازمیگردد و علاوه بر محله جلفا در برخی روستاها و شهرستانهای تابعه این استان نیز زندگی میکنند. جمعیت زرتشتیان اصفهان حدود ۴۰۰ نفر است و شهر اصفهان بهعنوان یکی از حوزههای جمعیتی این اقلیت، دارای یک آتشکده فعال است. جمعیت کلیمیان این دیار نیز حدود ۲ هزار نفر برآورد می شود، همچنین هم اکنون حدود ۲۵ هزار آشوری در ایران سکونت دارند./ منبع: ایرنا
🆔@RoshangarMedia
🔴واکنش نماینده کلیمیان به سفر بایدن / سلاحهای آمریکا به کار کشورهای منطقه نمیآید
🔸نماینده ایرانیان کلیمی در #مجلس گفت: آمریکا به دنبال آن است تا برای جبران آسیبهای اقتصادی ناشی از تحریم #روسیه و به بهانه تشکیل ناتوی عربی، سلاحهای خود را به کشورهای عربی منطقه بفروشد و از این طریق منافع اقتصادی خود را به دست آورد.
↙️همایون سامه یح نماینده ایرانیان #کلیمی در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اخبار منتشرشده درباره تشکیل #ناتوی_عربی و سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه برای این منظور گفت: آمریکا و اروپا هیچگاه نمیخواهند کشورهایی که سالیان دراز تحت سلطه آنها بودهاند با تشکیل یک اتحادیه نظامی قدرتمند شوند.
➕وی افزود: آمریکا به دنبال تحریم روسیه سعی دارد تا آسیبهای اقتصادی ناشی از اعمال این تحریمها را جبران کند و به همین خاطر به دنبال آن است تا به بهانه تشکیل ناتوی عربی و #فروش_سلاح به کشورهای عربی منطقه آسیبهای اقتصادی ناشی از تحریم روسیه را جبران کند.
🔹نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس اظهار داشت: #آمریکا همواره در طول تاریخ پیروزی انقلاب و حتی قبل از آن با ایرانهراسی سعی داشته تا سلاحهای خود را در منطقه به فروش برساند و این پروژه را تحت عناوین مختلف در طول دهههای گذشته ادامه داده است.
📎ادامه مطلب
🆔@RoshangarMedia
🔷رئیس میز تخصصی مقابله با فرقههای انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم: آسیبهای فرقههای انحرافی باید برای مردم روشنگری شود
↩️حجتالاسلام علی محمدیهوشیار با بیان اینکه این میز تخصصی که درباره #فرق_انحرافی شکل گرفته و سالها به فعالیت خود در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه میدهد، هفت کارگروه در ذیل این میز تخصصی تعریف شده است، افزود: این هفت کارگروه شامل کارگروه نقد #بهائیت، کارگروه نقد #مدعیان_مهدویت، کارگروه نقد #عرفانهای_نوظهور، کارگروه نقد #وهابیت، کارگروه نقد #تصوف، کارگروه نقد #باستان_گرایی و #زرتشت_گرایی و کارگروه نقد #مسیحیت_تبشیری است.
🔻وی با یادآوری اینکه هر کارگروهی یک مسئول و چند عضو داشته و به جرأت میتوان گفت بهترینهای نقد فرقههای انحرافی یا مسئولان این کارگروهها و یا عضو این کارگروهها هستند، تصریح کرد: خوشبختانه این اعضا سالها در حوزه پژوهش، آموزش، تبلیغ و ترویج و نیز مواجهه اندیشهای با فرقههای انحرافی در هفت کارگروه مربوطه تلاش میکنند که هر هفت کارگروه ذیل میز تخصصی مقابله با فرقههای انحرافی دفتر #تبلیغات_اسلامی حوزه علمیه قم تعریف شده است.
🔸این مسئول با بیان اینکه بخشی از کارها در حوزه آموزش، تربیت مربی و استاد برای نقد و مقابله با #فرقههای_انحرافی است، ادامه داد: در واقع این دفتر نسبت به تجهیز طلاب و دانشافزایی آنها درباره نقد فرقه چه به لحاظ محتوایی و چه به لحاظ روشی اقدام میکند.
🔺محمدیهوشیار اظهار کرد: همچنین دورههایی با عنوان تربیت مبلغ #نقد_فرقه داریم که با تربیت مربی نقد فرقه کاملاً متفاوت است. در مباحث پژوهشی موضوعات و مسائلی هستند که امروز در مسیر حل این موارد قرار گرفتهایم و گاهی لازم است که در این راستا همایشهایی نیز برگزار شود که در همین راستا چندین مورد همایش با هدف تولید علم برگزار شده است. / خبرگزاری مهر
📎ادامه مطلب
🆔@RoshangarMedia
✅همزمان با عید سعید #غدیرخم یک #مسیحی اهل انگلستان در شهر کلارآباد مسلمان شد.
✍️به گزارش روشنگر و به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، امام جمعه سلمانشهر گفت: ترنس جان آلبرت جونز ۷۸ ساله اهل انگلستان، شهر #لندن با گفتن شهادتین در صحن مطهر آقا سید عبدالوافی (ع) شهر #کلارآباد مسلمان شد و بعد از تشرف به دین مبین اسلام، نام محمد علی را برای خود انتخاب کرده است.
↙️حجتالاسلام عبدالرحمن سورتچی با بیان اینکه "محمد علی جونز" به عنوان #مهندس_عمران در یکی از شرکتهای شهر لندن فعالیت داشته و هم اکنون بازنشسته شده است افزود: ایشان با کمک همسر ایرانی خود (فوت شده در سال ۹۴) و مطالعه و تحقیق با دین مبین #اسلام آشنا و مدتها قرآن کریم را با ترجمه انگلیسی قرائت میکند.
✴️گفتنی است؛ آقای "محمد علی جونز" بعد از تشرف به دین مبین اسلام به زیارت آقا سید عبدالوافی (ع) رفته و در مراسم جشن عید سعید غدیر نیز شرکت کرد. همچنین در این مراسم یک جلد قرآن کریم توسط ائمه جمعه کلارآباد و #سلمانشهر به او اهدا شد.
🆔@RoshangarMedia
📚«معنویت بیسامان» راهی بازار نشر شد
✍️کتاب «معنویت بیسامان» نوشته صدیقه رمضانی تأملی جامعه شناختی بر معنویت گرایی جدید و چرایی گرایش آن در ایران است که بهتازگی توسط شرکت چاپ و نشر بین الملل منتشر شده است. این کتاب در چهار فصل معنویت گرایی جدید در عالم نظر، گفتگو با معنویت گرایان جدید ایرانی، وضعیت شهر تهران به مثابه مشتی از خروار و بررسی انتقادی روایتهای ایرانی درصدد آسیبشناسی و معرفی شاخصهای بومی و دلایل رویآوری افراد به معنویتگرایی جدید پرداخته است.
🔸«معنویت بیسامان» در پی ریشهیابی علمی چرایی گرایش به معنویتگرایی جدید که ازجمله تهاجمات فرهنگی، الگوها و انگارههای شبه معنوی جدید در طبقات و گروههای اجتماعی است منتشر شده است؛ معنویتهایی که به تعبیر مقام معظم رهبری عرفانهای کاذب و بدلی و به دنبال سیطره تفکرات الحادی و دکانداری معنوی هستند.
🔹اینکتاب برای پاسخ به پرسشهای از این قبیل که گرایش معنویت گرایی جدید در میان ایرانیان چه ابعادی دارد و عوامل و زمینههای آن کدام اند و کنشگرانی که به آن گرایش مییابند چه ویزگی هایی دارند و نسبت این ویژگیها با شرایط جامعه ایرانی کدام است علاوه بر متون و پژوهشهای موجود به سراغ معنویت گرایان ایرانی و تحلیل مضمونی آنها، علل و زمینهها و همینطور شاخصهای دقیق متناسب با زیست بوم ایرانی رفته است و با مصاحبههای نیمه ساختار یافته سعی کرده است به این سوالات پاسخ دهد.
روشنگر مدیا
📚«معنویت بیسامان» راهی بازار نشر شد ✍️کتاب «معنویت بیسامان» نوشته صدیقه رمضانی تأملی جامعه شناختی
✅در بخشی از اینکتاب میخوانیم:
◽️«زمینه دوم: عاطفه گرایی
👈عاطفه گرایی به معنای تاکید بر نقش عوامل انگیزشی و عاطفی در انجام یا ترک عمل است تا عوامل عقلانی و معرفت شناختی. عاطفه گرایان به آن عوامل اخلاقی اصالت میدهند که مبتنی بر هیجانات و عواطف باشند.
◽️دین داری احساسی:
👈کنشگری که مبنای کنش دینی خود را حس خود قرار دهد و تنها برای برقراری نوعی ارتباط عاطفی با خداوند و بزرگان دینی به دین رجوع میکند دین داری اش احساسی است. چنین حالتی در گفت و گو با معنویت گرایان (حداقل در دوره دین باوری شأن) با عدم انتخاب آگاهانه دین و ساختن ریاضتهایی خود ساخته برای اعلام احترام خود در قبال خداوند و همچنین با برقراری ارتباط صرفاً عاطفی با دین و ترجیح برنامههای پرشور و حال به جلسات افزایش دهنده آگاهی دینی مشاهده شد.»
🔚اینکتاب با ۳۱۱ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۵۶ هزار تومان منتشر شده است.
🆔@RoshangarMedia