🔘 ایده تولیدات فضای مجازی از جرقه تا آتش🔘
🔸به امید خدا چهارشنبهها در خصوص این موضوع مطالعه خواهیم کرد و امیدواریم آموزش هر روز، همان روز در کارهای رسانهای مورد استفاده قرار گیرد.
⭕تفاوت سوژه و ایده چیست؟
🔸در نظر اول #ایده (Idea) و #سوژه (Subject) مفهومی مشابه به نظر می رسند. اما با کمی دقت در می یابیم که ایده نشانگر زاویه دید شما نسبت به سوژه است.
🔸وقتی شما یک موضوع کلی دارید(مثل آلودگی هوا) و در خصوص آن 10 مورد سوژه پیدا میکنید؛ میگویید حالا برای تولید ویدئو، مستند، نوشتن گزارش و ...، این دو سوژه (خودروهای برقی، حمل و نقل عمومی) را انتخاب میکنم و بدین شکل به دنبالش میروم، این میشود ایده.
🔸سوژهیابی عبارت است از یافتن موضوعات مناسب برای تولید محتوای رسانهای و عبارت است از موضوعی که دارای یک یا چند ارزش خبری بوده و برای مخاطب جذاب باشد.
#ایده_پردازی
#علی_رجبی
🔻در ادامه به موضوعات زیر خواهیم پرداخت:
🔹ایده کجاست؟ نسبت ایده با سوژه و موضوع چیست؟
🔹الگوهای ایده پردازی
(نقشه ذهنی و بارش فکری)
🔹چگونه سوژههای خود را به ایده تبدیل کنیم؟
و ...
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘تکنیک های عملیات روانی🔘
⭕تکنیک های عملیات روانی در حوزه رسانه و خبر
تکنیک 9⃣3⃣ #یک_گام_به_عقب_دو_گام_به_جلو:
🔸به دلایل مختلفی ممکن است واقع شود؛ از جمله جلب اعتماد مخاطب برای بالا بردن ضریب پذیرش اتهام.
🔸لازم به ذکر است در این ترفند، «یک گام به عقب» گاهی پس از «دو گام به جلو» صورت گیرد.
تکنیک 0⃣4⃣#فرار_به_جلو:
🔸همان ترفند «دفاع با حمله» است که در آن به جای پذیرش تقصیر، مقصر یک واقعه را طرف مقابل بر شمارند و یا این که نقطه ضعفی را نقطهی قوت جلوه دهند.
🔹رسم دیرین روزنامههای متخلف است که توقیف ناشی از تخلف خود را به ظلم دستگاه قضا و مظلومیت خود نسبت میدهند.
🔹همچنین پس از افشای فایل صوتی مکاملهی تلفنی مهدی هاشمی و نیک آهنگ کوثر و اذعان هاشمی بر اقدامات براندازانهی خود، رسانههای همسو با خانوادهی هاشمی انتشار این مکالمه را تخطئه کرده و به عنوان نمونه سایت "انتخاب" در واکنش به این مسئله چنین آورد:
↩️«اقدام خلاف عرف، شرع و اخلاق و در عین حال مشکوک یک کاریکاتوریست در انتشار فایل صوتی یک گفت و گوی تلفنی، مقبول هیچ اهل انصافی و آدابی نیست و حکایت از تلاش عناصر مشکوک برای تشدید فضای بیاخلاقی و تنازعات بیفایده سیاسی در جامعه دارد».
#تکنیک_های_عملیات_روانی
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘دیپلماسی دیجیتال🔘
⭕️تعریف ساده دیپلماسی؟
🔸 چیزی که همه کشور های دنیا – ازجمله کشور ما- دنبال آن هستند، اعمال قدرت است و دیپلماسی یک ابزار و بستر برای اعمال قدرت و ایجاد تعامل برای اعمال قدرت است، در کنار بقیه ابزار هایی که برای اعمال قدرت وجود دارند. این یک تعریف کاملاً #لیبرالیستی است.
🔸صرف نظر از این که روش های رسیدن به این قدرت چیست، ما خود قدرت ها را هم می توانیم تقسیم بندی کنیم:
1⃣قدرت سخت،
2⃣قدرت نرم،
3⃣قدرت نیمه سخت،
4⃣قدرت زیرکانه.
1⃣: قدرت سخت بحث قدرت های نظامی و توانمندی های دفاعی است. اگر ابزار نظامی مان را افزایش میدهیم، یک بخشی بخاطر این است که اگر جنگی درگرفت، بتوانیم قدرتمان را اثبات کنیم. اما در دوران صلح هم افزایش قدرت نظامی توجیه دارد. از این جهت که قدرت بازدارندگی بوجود می آورد. وقتی شما سلاحی داریدکه می توانید قدرتش را در دنیا مطرح کنید و می گویید من این توانمندی را دارم، برای کسی که با شما دارای تعارض منافع و گفتمان است بازدارندگی ایجاد میکند که با شما وارد فضای قدرت سخت نشود.
2⃣: قدرت نرم نظیر کار رسانه ای، قدرت دیپلماسی- گفتمان، مذاکره- که می تواند شما را بهنوان یک حکومت، مقتدر کند.
3⃣ و 4⃣: معضل اصلی و جنگ اصلی بر سر این است که چه کسی باید آقایی دنیا را کند. در سند های مختلف راهبرد امنیت ملی آمریکا به این مسائل پرداخته اند و بحث قدرت نیمه سخت و قدرت هوشمندانه را مطرح کردهاند. قدرت هوشمندانه می گوید ما هم در قدرت سخت و هم در قدرت نرم باید اول باشیم. فلذا کشوری مثل آمریکا پله پله به آنچه که در این حوزه می خواسته و طراحی کرده بود، تا حدودی رسیده است. ضمن اینکه خیلی جاها شکست خورده است.
#دیپلماسی_دیجیتال
#هانی_هاشمی
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘تکنیک های عملیات روانی🔘
⭕تکنیک های عملیات روانی در حوزه رسانه و خبر
تکنیک 1⃣4⃣ تکنیک #استتار:
🔸برای کم رنگ کردن خبر یک واقعه در میان اخبار وقایع دیگر، ضمن درج خبر نامطلوب (خبری که پوشش آن مطلوب یک رسانه و در راستای اهداف آن نیست)، اخبار دیگر را به صورت گسترده پوشش میدهند.
🔸این ترفند از روشهای نوین سانسور وقایع بوده و میان رسانههای غربی بسیار پرکاربرد است.
🔹حاشیه سازی بیبیسی فارسی برای اجلاس عدم تعهد در تهران با تمرکز بر خبر «ممنوع التصویر» شدن عروسک جیگر.
#تکنیک_های_عملیات_روانی
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘فضای مجازی🔘
⭕هدف از فعالیت مجازی؟
🔸 ما برای ورود به فضای مجازی و فعالیت در فضای مجازی دلیل و مبنا می خواهیم. اگر این دلیل و مبنا را نداشته باشیم، در آخرت باید جواب بدهیم. برای لحظه لحظه که در این فضا وقت و انرژی میگذاریم، باید جواب بدهیم.
🔸 این روایت را شنیدید که کسی که امروزش مثل دیروزش باشد، مغبون است ( یعنی حسرت خورده است) و اگر کسی امروزش از دیروزش بدتر باشد، ملعون است.
🔸اگر امروز مثل دیروز در شبکه های اجتماعی فعالیت کنم، مغبون هستم. امروز من باید از دیروز بهتر باشد. گاهی امروزمان از دیروزمان بدتر است. در این صورت ملعونیم.
🔸 وارد کاری شدیم برای انجام یک ضرورت و مستحب مؤکدی، برای جهاد، ولی متأسفانه جنس تلاشمان و کاری که انجام می دهیم، ما را ملعون می کند.
🔸 در بهترین حالتش اگر دلیل و مبنا نداشته باشیم، فعالیت های ما خاصیت و ضرری ندارد (لغو است). از صفات مؤمنون این است که از کار لغو باید اعراض و پرهیز کنند. پس خیلی مهم است ما در فضایی که داریم حضور پیدا می کنیم با هدف و رویکرد جهاد، این بلا سرمان نیاید.
🔸 خیلیها این چنین هستند که در این فضا خیلی فعالیت میکنند و زحمت میکشند و زحماتشان ارزشمند است. ولی یکسال میگذرد و میبیند چیزی دستش را نگرفت.
🔹این یک وقتی کمی است؛ دلش می خواست تا شش ماه دیگر مثلاً 1000 فالور جمع کند.
🔹گاهی هم کیفی است؛ آن تأثیری که باید داشته باشد را ندارد. از این بدتر هم داریم. مخاطب این حرف من و شما هستیم.
#فضای_مجازی
#سیدپویان_حسینپور
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘 نویسندگی🔘
0⃣1⃣ اصل مهم در نویسندگی
🔸تکنیک 4⃣ از 0⃣1⃣
💎رمز تبدیل شدن به یک نویسنده خوب، مولد بودن است
#نویسندگی
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘نویسندگی در فضای مجازی🔘
🔸بحث موفقیت در فضای مجازی در کل عجیب و خارقالعادهای نیست، از این حیث که فضای مجازی هرچه باشد فضای مجازیست و فضای حقیقی طبیعتاً حقیقی. بحث نویسندگی بحثی است که در ادبیات فارسی و زبان فارسی بسیار حائز اهمیت است و مدتها است به عنوان شاخهی مهم ادبی از آن یاد میشود و در فضای فرهنگی ساری و جاری میباشد، اما حالا میخواهیم ببینیم چگونه در فضای مجازی نمود پیدا میکند.
🔸موفقیت در فضای مجازی واقعاً چیز عجیب الغریبی نیست فاکتورهای مختلفی دارد اگر شما هدفتان موفقیت و تاثیر گذاری در فضای مجازی باشد اگر یک ذره زرنگ باشید فاکتورها را می توانید کسب بکنید .
⛔ خلاف عادت عمل کردن
🔹اصطلاح عمومی آن خلاف آب شنا کردن است. خلاف جهت آب شنا کردن مصادیق مختلفی دارد در فضاهای مختلف و در شبکههای مختلف اجتماعی در اینیستاگرام شما می بینید. مثلا یک سری صفحه باب شده که افرادی به ظاهر مذهبی در آن صفحهها عکس و پست میگذارند و در مناسبتهای مختلف هم پستهای جانسوز میگذارند ولی پست قبلی همان فرد را وقتی میبینی تعجب میکنی، چرا که یک عکس گذاشته با چادر ولی آرایش غلیظ و این روند همین طور ادامه دارد. میخواهد بگوید مروج حجاب هستم ولی دقیقا دارد با لباس حجاب ترویج بیحیایی میکند؛ در حالی که ترویج حجاب بایستی همراه ترویج حیاء باشد.
🔹در میان آقایان هم مصداق داریم، مثلا مردی با سبیل و هیبت مردانه در جاهای مختلف و لباسهای مختلف، ویدیو رقص از خودش در اینستاگرام منتشر میکرد، به یکباره میدیدید چهار هزار ویدیو رقص از خودش گذاشته. این همان خلاف جهت آب شنا کردن است، این یعنی تناقض یا پارادوکس است. وقتی مخاطب این تصاویر را برای اولین بار میبیند با خود میگوید مگر میشود؟! ویدیو اول حیرت است ویدیو دوم جالب میشو، ویدیو سوم د دیگر فان می شود طنز می شود آن کاربرد حیرت را از دست می دهد .
🔹در فضای توییتر هم همین طور است، فردی با اکانت ارزشی و با هِدِر ارزشی و توییت ها همه انقلابی بعد یک دفعه یک سری توییت ازش میبینید تعجب میکنید. توییتهای بسیار رکیک علیه جبههی مقابل.
🔸این دقیقاً خلاف آب شنا کردن است این برای مخاطب جالب است. یعنی مخاطب باورش نمیشود و حیران میماند. همان حیرت که اول گفتم، این واژه را در ذهن داشته باشید.
🔸مطالب برخی افراد در فضای مجازی خیلی وقتها با حیرت شروع میشود. منظور ما از حیرت این نیست که مثلاً معجزه اتفاق افتد و همه حیرت کنند. نخیر، حیرت درحد خودمان را در نظر میگیریم. این دقیقاً یک ویژگی بارز بسیاری از اکانتهای موفق درفضای مجازی است.
#نویسندگی_در_فضای_مجازی
#پیمان_طالبی
🔻با ما همراه باشید 🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘اینفوگرافی🔘
⛔️زمان در فضای مجازی
⛔️فعالیتهای محبوب در اینترنت!
⛔️جمعیت آنلاین در قارههای مختلف
⛔️میانگین زمان سپری شده! ایران/آمریکا
#اینفوگرافی
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔@rouyesh_media
🔘تکنیک های عملیات روانی🔘
⭕️تکنیک های عملیات روانی در حوزه رسانه و خبر
تکنیک 2⃣4⃣ #تکرار:
🔸یک رسانه به یک بار درج خبر یا تحلیل اکتفا نکرده و به بهانههای مختلف و از زوایای گوناگون آن را باز نشر میدهد زیرا با تکرار، احتمال پذیرش مطلب نزد مخاطب بالا میرود
🔸لازم به ذکر است که این ترفند به دوصورت طولی و عرضی به کار میرود.
🔸در تکرار طولی که به خط خبری معروف است، نقطهی شروع خط، همان واقعهای است که رسانه قصد بزرگ نمایی یا تثبیت آن را نزد مخاطب دارد و نقاط بعدی این خط مراحل مختلف در روند یک اتفاق، واکنش دیگران و نیز حوادث در پی آن است.
🔸اما تکرار عرضی، هم داستانی رسانههای همسو در پوشش هم زمان یک خبر یا تحلیل است.
🔹در ماجرای متلک سایت نوسازی به حسن خمینی -گزارشی با عنوان «راز لپهای گل انداخته سید حسن خمینی»- تمام رسانههای خبری اصلاح طلبان (تکرار عرضی) به طور گسترده و متوالی (تکرار طولی) مسئله را از زمان درج مطلب در سایت نوسازی (نفطه شروع خط) تا زمان فوت حجت الاسلام و المسلمین توسلی و حتی سخنرانیهای مجلس ختم او (نقطه پایان) پوشش دادند و جالب آنکه به جای عبارت «متلک سایت نوسازی به سید حسن خمینی» از عبارت «فحاشی سایت نزدیک به دولت به بیت امام» استفاده کردند.
#تکنیک_های_عملیات_روانی
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘فضای مجازی🔘
⭕️هدف از فعالیت مجازی؟
🔸جنگ با جهاد متفاوت است. آمریکا با ویتنام میجنگد، ویتنام هم دفاع از وطن میکند و شاید ارزشهای انسانی هم داشته باشد، این جنگیدن است ولی جهاد نیست.
🔸جهاد متفاوت است. جهاد، فعالیت خدایی است. کسی که وارد عرصه جهاد میشود باید متفاوت با دیگران باشد. باید اخلاص بیشتری داشته باشد و به خدا نزدیک تر باشد. بیشتر از گذشته نمازهایش اول وقت باشد. باید توسلش بیشتر شده باشد. باید توجهش به خدا بیشتر شده باشد. این کارها را اگر نکنیم، سرمان کلاه میرود. اگر این جهاد، ما را به خدا نزدیکتر نکند، خیلی ضرر کردهایم. حواستان باشد اینگونه نشوید. مجاهد باید ویژگیهای جهاد را داشته باشد.
📌هدف دار فعالیت کنیم!
🔸یکی از چیزهایی که در جهاد به شما کمک میکند و شما را از لغو نویسی دور میکند، این است که از حضور در این فضا #هدف داشته باشید. خودتان را قانع کنید، که چرا در این فضا حضور دارید و میجنگید. بدون دلیل و هدف نباشید.
📌شاخص ارزیابی داشته باشیم!
🔸برای این هدف #شاخص_ارزیابی هم بگذارید. یک سال دیگر، امروز را ببینید و بگویید من آن موقع تعیین کردم هدفم این است و به اینها هم رسیدم.
🔹من وقتی وارد توئیتر شدم هدفم این بود که ما باید در جامعه اثر بگذاریم. یک مقدار جلوتر آمدم، هدفم این شد که این حرفم در جامعه دیده شود. حرفی که در توئیتر میزنم را در جامعه بشنوم، چراکه خیلی وقتها حرفهای ما فقط در توئیتر میماند. هشتگ ترند میشود، ولی در همان فضا میماند و مردم جامعه از آن چندان خبری ندارند.
🔹میتوانم به راحتی بگویم که سنگینترین موجهای آفندی که در شبکههایی مثل توئیتر راه انداختیم، هیچ کدام به خیابان نکشیده و در آنجا مانده است. خیلی از دوستان هر روز عملیاتهای این چنینی میزنند و از او بپرسید پریروز چه هشتگی زدی، یادش نیست، چه برسد به مردم. شاید در همین دو-سه سالی که فعالیت میکنم در فضای مجازی، یکبار توانستهام حرفم را در کوچه و خیابان بشنوم.
🔸برای خودتان هدف بگذارید. برای این هدف هم طراحی و مبنا داشته باشید و برایش سختی بکشید.
🔸اگر رزمنده ما در جبهه دفاع مقدس سختی میکشید، ما هم باید سختی بکشیم، بعضاً میگویند وقت نداریم. خب اشکال ندارد کمتر بخواب. این سختی کشیدن گاهی کم خوابیدن است. میگویند درس داریم در حالیکه همه هم خوب درس خوان نیستند، راهکارش این است که کمتر بخوابیم و کمتر به تفریحات سالم برسیم و بیشتر تلاش کنیم. سختی کارتان این است که هم باید درس بخوانید و هم تهمت بشنوید و هم غر بخورید. الآن فشار هم خیلی زیاد نیست.
#فضای_مجازی
#سیدپویان_حسینپور
🔻با ما همراه باشید 🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘نویسندگی🔘
0⃣1⃣ اصل مهم در نویسندگی
🔸تکنیک 5⃣ از 0⃣1⃣
🔸نوشتن ابزار عادی نیست
#نویسندگی
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media
🔘 ایده تولیدات فضای مجازی از جرقه تا آتش🔘
⭕ ماهیت ایده چیست؟
1⃣نکته اول: هرچیزی به ذهن آدم خطور میکند، ایده است.
2⃣نکته دوم: ایده حتماً پاسخ نو به مسئله است. الزاماً مسئله نباید نو باشد مثل پدیده گورخوابی، مسالهاش مسالهی اعتیاد است اما پاسخی نو به داستان پیدا کرده است.
3⃣ نکته سوم: ایده هر آنچه که برای حل مسئله به ذهن میرسد. هر مسالهای به ذهن میرسد ممکن است در ابتدا احمقانه باشد اما در آینده ممکن است محقق شود.
🔹مثل پرواز کردن. روزی شخصی گفت میخواهم پرواز کنم، همه به او خندیدند که مگر انسان میتواند پرواز کند؟ فقط پرندگان میتوانند پرواز کنند. ایدهاش در ابتدا احمقانه بود اما تلاش او این ایده را به هواپیما تبدیل کرد.
4⃣ نکته چهارم: ایده هر پیشنهادی که تبدیل به طرح یا واقعیت نشده است میباشد.
🔹 مانند هشتاد روز دور دنیای ژول ورن؛ او بعنوان تخیل مینوشت اما بعد به واقعیت تبدیل شد.
5⃣ نکته پنجم: ایده حتما یک تصور ذهنی است.
6⃣ نکته ششم: ایده سادهترین راهحلی است که انسان در برابر یک مساله یا نیاز به آن فکر میکند.
🔸ایده از آنجایی که مجموع چند سوژه است، میتوان یک شکل فشردهای از قابلیت انتقال پیام را ایده دانست.
🔸در ایده میتوان بستر انتقال پیام را به صورت فشرده برای مخاطب جا انداخت.
#ایده_پردازی
#علی_رجبی
🔻در ادامه به موضوعات زیر خواهیم پرداخت:
🔹نسبت ایده با سوژه و موضوع چیست؟
🔹الگوهای ایده پردازی
(نقشه ذهنی و بارش فکری)
🔹چگونه سوژههای خود را به ایده تبدیل کنیم؟
و ...
🔻با ما همراه باشید🔻
🆔 @rouyesh_media