برای روحانی مجاهد؛ حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا
امروز خبر اندوهبار رحلت مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا رسید.
او را هنوز و همچنان آنگونه که باید و شاید نشناختهایم.
کسی که شناختی عمیق از مبانی دینی داشت، عقلانیت در او بلوغ یافته بود، برای انقلاب دردمند و بیقرار بود، نسبت به #سکولاریسم_حوزوی حساسیت ویژه داشت.
در مورد اقدامات انقلابی مرحوم بیریا در دل آمریکا، ناگفتهها و برخی ناگفتنیهای فراوان وجود دارد که انشالله روزی روزگاری که فرصت بازگفتن فراهم شود، حوزه و دانشگاه قدر او را بهتر خواهند شناخت.
همینقدر باید گفت که او برای اهداف عالی انقلاب اسلامی به معنای واقعی کلمه #جان_بر_کف بود.
حساسیت به مسئله #تاریخنگاری او را بر آن داشت که در دوران دشوار بیماری صعبالعلاج، کتاب #عمار_انقلاب را دست گرفت و بر صفحات متعددی از آن حاشیه و تکمله نوشت. صراحت در بیان حقیقت و انصاف و دقتنظر شاخصه مهم این حواشی است.
آن یادداشتهای پرنکته انشالله در چاپ پنجم کتاب منتشر خواهد شد.
مرحوم بیریا واقعا به رسم هم بیریا بود.
مردی دوستداشتنی و عزیز که آدم نمیداند و درمیماند کدام صفت و خصلت خوبش را باید ذکر کند.
حوزه و دانشگاه بزرگمردی را از دست داد
اخلاص و عقلانیت و اخلاق شاخصه بارز شخصیتی او بود
امیدواریم همه دوستان و نخبگان جریان انقلابی در پاسداشت شخصیت و مرام این بزرگمرد سنگ تمام بگذارند تا سیره و زندگانی مخلصانه او برای نسلهای جوانتر الهامبخش باشد.
برای شادی روح مطهر او صلوات و حمدی هدیه کنیم
۲۶ دیماه ۱۴۰۳
@rozaneebefarda
هدایت شده از تلنگر بیداری دانشگاهیان بیدار
🔴اظهاراتی که حاکی از «نفوذ» است
✍دکتر سعدالله زارعی
....مسئولان وزارتخانههای فرهنگی کشور، پا در میدان بیان حقایق موجود ایران هستند یا پا در رکاب دشمن در ناتوان معرفی کردن ایرانِ «جمهوری اسلامی»اند؟ دردمندانه باید گفت بخش قابل توجهی از دستاندرکاران فرهنگی فعلی پا در رکاب ناتوان معرفی کردن کشور و تاریک نشان دادن افق ایران هستند! چرا؟
در حسن باطن بعضی مقامات فرهنگی کشور که متأسفانه پا در رکاب دشمن در #سیاهنمایی از ایران و رو به تهدید نشان دادن آن هستند، لزوماً تردید وجود ندارد، اما چرا آنان در کار #تکمیل_پازل_دشمن هستند؟ در اینجا طبعاً یک پاسخ باقی میماند و آن «نفوذ» است.
....تردیدی در این نداشته باشید که هماینک دور خیلی از مسئولین مؤثر کشور بهخصوص در حوزههای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی حلقهای از نفوذ به وجود آمده تا کارکرد یک مسئول کشور را که باید دفاع از مردم و نظام سیاسی برآمده از آنان باشد، به کارکردی معکوس سوق دهد و ایران را در مواجهه نرم با دشمن شناخته شده، بیدفاع گذاشته تا در فرآیندی داخلی شکست بخورد.
بعضی از گران کردنها و دفاع مسئولان ذیربط از گران کردنهای ماههای اخیر کشور، که واقعاً هیچ توجیه اقتصادی ندارد، خارج از این قاعده نیست.
سلب اعتماد تودههای مردم از مسئولان دولت جمهوری اسلامی فقط یک راه دارد و آن کارکردهای غلط عناصر دولت و دفاع غلط آنان از کارکردهای غلط است.
پدیده نفوذ را باید در بخشهای مختلف جدی گرفت. امروز دو دستگاه معظم اطلاعاتی مسئول در کشور وجود دارد. وظیفه آنان فقط هشدار دادن و اقدامات پس از حوادث نیست.
با توجه به خطری که از ناحیه نفوذ در دستگاههای متولی سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور وجود دارد و این خطر توسط دستگاههای امنیتی گوشزد شده، وقت آن است که این دستگاهها بدون ملاحظه این و آن، حلقههای پیرامونی مسئولان و دستاندرکاران در این حوزهها را تحت اشراف و کنترل درآورده و برخورد قاطعی با افراد خزیده در موقعیتهای حساس کشور صورت دهند. این در درجه اول خدمتی بزرگ به این مسئولین میباشد.
⭕️متن کامل در زیر
https://kayhan.ir/001H2z
#نفوذ_را_باید_جدی_گرفت
#حلقه_پیرامونی_مسئولان
#لزوم_برخورد_قاطع
روزنه
اقدام غلط! رهبر معظم انقلاب اسلامی صریحا و با لسانی قاطع بار دیگر بر ماهیت پلید آمریکاییها و کینه
تصریحات و محکمات آقا در مواجهه با شیطان بزرگ
تذکاری علیه خیالبافیهای ترامپیستهای ایرانی
بخشهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد آمریکا:
«آمریکا، آمریکا است؛ این حزب یا آن حزب، هر کدامشان سرِ کار آمدند، خیری به ما نرساندند، شر رساندند.» ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
«ریگان از ترامپ، هم قویتر بود، هم عاقلتر بود؛ عملاً هم علیه ما اقدام کرد، حالا با تهدید و هیاهو. او هنرپیشه بود، بازیگریاش هم بهتر از این بود،عملاً هم علیه ما اقدام کرد و آن هواپیمای ما را زدند و آن کار را کردند؛ امروز ریگان کجا است، جمهوری اسلامی کجا است؟... امروز ریگان کجا است، جمهوری اسلامی کجا است؟ امروز جمهوری اسلامی چند برابر زمان ریگان پیشرفت کرده، رشد کرده؛ در همهی قسمتها. او در عذاب الهی الان گرفتار است، جسمش پوسیده و خاک شده است، روحش هم علیالقاعده طبق ضوابطی که ما داریم، مشغول مؤاخذه پس دادن به دستگاه عدل الهی است؛ اینها هم همینجور هستند. جمهوری اسلامی به توفیق الهی سرِ پا خواهد ماند و اینها هم داغ ضعیف شدن یا از میدان خارج شدن جمهوری اسلامی بر دلشان خواهد ماند.» ۱۳۹۶/۱۰/۰۶
«نه از سقوط رژیم سلطنتی عبرت گرفتند؛ بلکه از همان ماههای اول، شمشیر را از رو بستند و سفارت شد مرکز توطئه؛ لانهی جاسوسی، مرکز ارتباطات مشکوک برای تحریک این و آن، برای اینکه شاید بتوانند جمهوری اسلامی را به زمین بزنند؛ شاید بتوانند جمهوری اسلامی را شکست بدهند. این اشتباه بزرگ را آمریکائیها کردند. بعد هم هر چه توانستند و هر چه از دستشان برمیآمد، با جمهوری اسلامی و با ملت عزیز و کشور ما کردند، که یک نمونهاش حمله کردن به طبس است؛ یک نمونهاش قضیهی سرنگون کردن هواپیمای مسافری ماست که نزدیک سیصد نفر را در خلیج فارس کشتند - هواپیمای مسافری را زدند و انداختند توی آب - یک نمونهاش حمله به سکوهای نفتی ماست - که در خلیج فارس به سکوی نفتی ما زمانِ ریگان حمله کردند - یک نمونهاش کمکهای همهجانبه به صدام بعثی خبیث است، برای اینکه شاید بتوانند او را در جنگ بر ما پیروز کنند و جمهوری اسلامی را ضربه بزنند. از این قبیل اگر بخواهیم برای جنایات آمریکا فهرست درست کنیم، یک کتاب میشود.» ۸۸/۰۸/۱۲
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرسشهای جوانان از علامه مصباح به روایت مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سقای بی ریا
@rozaneebefarda
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
زندگینامه حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدناصر سقای بیریا رحمهالله
محمد ناصر سقاي بي ريا در زمستان سال 1337 هجري شمسي در خانواده اي متوسط، در شب میلاد امير المومنين(عليه افضل الصلوه و السلام) در كرمانشاه به دنيا آمد، با مهاجرت خانواده به تهران از دو سالگي در تهران بود تا در سال 1353 با ترغیب علامه مصباح یزدی به قم مهاجرت و به حوزه علميه قم راه يافت، از اولين شخصيت هايي كه با آن ها ارتباط داشت اعضاي هيئت امناي مدرسه منتظريه (حقاني)، شهيد مظلوم آيت الله سيد محمد حسين بهشتي(رضوان الله عليه)، شهيد آيت الله علي قدوسي(رضوان الله عليه) و حضرت آيت الله علامه محمد تقي مصباح يزدي(رضوان الله عليه)، مي باشند.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1358 ازدواج نمود و داراي 4 فرزند، دو دختر و دو پسر مي باشد.
دوره سطح حوزه را نزد اساتيد برجسته اي، نظير آيات عظام و حجج اسلام فاضل لنكراني(ره)، جنتي، كريمي جهرمي، وجداني(ره) بحريني، اعتمادي، پاياني(ره) ، به پايان رسانيد. پس از اتمام دوره سطح به مدت هشت سال در درس خارج حضرت آيت الله حسين مظاهري (دامت بركاته) ، و مدت نسبتأ كوتاهي در درس خارج آيات عظام آيت الله العظمي محمد تقي بهجت (رضوان الله عليه)، آيت الله العظمي تبريزي (رضوان الله عليه)، آيت الله حائري عراقي (دام ظله) و آيت الله العظمي شبيري (دامت بركاته) شركت نمود.
همچنين از اساتيد بزرگ اخلاق و عرفان همچون آيت الله العظمي محمد تقي بهجت (رضوان الله عليه)، آيت الله علامه مصباح يزدي (رضوان الله عليه)، آيت الله مظاهري (دامت بركاته)، مرحوم آيت الله احمدي ميانجي (رضوان الله عليه) بهره برد.
از سال هاي قبل از انقلاب كار فرهنگي ديني را در تهران آغاز كرد و سپس با سخنراني در شهرهاي مختلف و نيز تدريس در دبيرستان ها و همايش ها و اردو هاي مختلف با موضوعات روز و اعتقادي فعاليت خود را ادامه داد.
با پيروزي انقلاب اسلامي و آغاز جنگ تحميلي ضمن شركت در دوره هاي تكميلي موسسه در راه حق تحت مديريت حضرت آيت الله مصباح يزدي (رضوان الله عليه) و تحصيل معارف اسلامي، فلسفه اسلامي، اقتصاد اسلامي، جامعه شناسي و ديگر دروس علوم انساني، در جبهه هاي جنوب نيز افتخار حضور پيدا نمود. سردار رشيد اسلام شهيد مصطفي رداني پور (ره) ، دو برادر شهيد رحمت الله و عبدالله ميثمي (ره) و شهيد فرزين (ره) از دوستان نزديك وي بودند.
پس از بازگشايي دانشگاه ها در دانشگاه تهران و دانشگاه شهيد بهشتي به تدريس معارف، روان شناسي اسلامي و نيز حقوق زن از ديدگاه اسلام پرداخت.
دوره عمومي علوم انساني و دوره تخصصي روان شناسي را در بنياد فرهنگي باقر العلوم (عليه السلام) گذرانيد. پس از اتمام دوره تخصصي روان شناسي، كتاب "روان شناسي رشد با نگرشي به منابع اسلامي" را به همراه ديگر اعضاي گروه روان شناسي بنياد فرهنگي باقرالعلوم (عليه السلام) و با سفارش سازمان سمت تاليف نمود
در سال 1370 به دانشگاه مك گيل كانادا راه يافت و كارشناسي ارشد مطالعات اسلامي را در آن دانشگاه با موفقيت به پايان رسانيد.
در سال 1373 با معرفي رهبر معظم انقلاب(دام ظله العالي) سرپرستي مركز تعليمات اسلامي در شهر هوستون از ايالت تگزاس، از بزرگترين مراكز اسلامي در آمريكا، را به عهده گرفت و به مدت ده سال ضمن سرپرستي آن مركز،امامت جمعه آن شهر را نيز عهده دار گرديد. همچنين با سمت نماينده تام الاختيار مقام معظم رهبري(دام ظله العالي) در امور حسبيه در سراسر آمريكا به امر تبليغ اسلام و ايجاد تشكل هاي اسلامي پرداخت. ايجاد تشكل علماي متعهد به انقلاب اسلامي در شمال آمريكا تحت نام "كنگره علما" و تشكل سراسري مسلمانان آمريكا با صبغه انقلابي تحت نام " كنگره مسلمانان" از فعاليت هاي اجتماعي سياسي وي بود.
تاسيس مدرسه اسلامي الهادي در مركز مطالعات اسلامي هوستون و سرپرستي هيئت مديره آن يكي از فعاليت هاي فرهنگي وي به شمار مي آيد.
در سال 1383 پس از كسب مدرك دكتري در علوم تربيتي از دانشگاه هوستون به منظور اداي تعهدات و خدمت به ايران اسلامي به وطن بازگشت و از آن تاريخ تا كنون به عنوان عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) به امر تدريس در زمينه هاي تخصصي، مديريت و نيز فعاليت هاي اجتماعي و سياسي اشتغال داشته است.
دکتر بیریا سالها به عنوان معاون پژوهش و مدیر گروه روانشناسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره مشغول به خدمت بودند و خدمات ارزندهای را به جامعه علمی کشور ارائه دادند.
ایشان که در شب میلاد حضرت امیر المومنین علی علیهالسلام به دنیا آمده بودند، پس از یک دوره تحمل بیماری در شام میلاد حضرت نیز به ملکوت اعلی پیوستند.
روحشان شاد و یادشان گرامی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
53.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | نسخه کامل مستند «لشکر زینبی»؛ دقایقی جذاب از دیدارهای متعدد خانوادهی معزز شهدای مدافع حرم با رهبر انقلاب
❤️ سالروز وفات حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها تسلیت باد.
📥 دریافت و مشاهده👇
khl.ink/f/47711
هدایت شده از وعده صادق
بیانیه رسمی حماس در رابطه با توافق آتشبس
[ترجمه اختصاصی]
فرماندهی حرکت مقاومت اسلامی (حماس) مدت کوتاهی قبل پاسخ خود را به پیشنهاد آتشبس به برادران واسطه تقدیم کرد.
دفتر سیاسی حماس جلسهای فوری برای بررسی توافق پیشنهادی تشکیل داد.
حرکت حماس با مسؤولیتپذیری تمام و با رویکردی ایجابی برخاسته از مسؤولیتی که نسبت به مردم صبور و مقاوم غزه عزیز دارد، نسبت به توقف دشمنی صهیونیستها و قرار دادن سدی در برابر جنایات و نسلکشی آنان اقدام کرد.
حرکت مقاومت اسلامی-حماس
چهارشنبه ۱۵رجب۱۴۴۶ه
موافق با: ۱۵کانون الثانی/ژانویه۲٠۲۵
#توافق_آتشبس
#ترجمه_اختصاصی
🔻وعده صادق؛ گذری بر تاریخ تحولات جبهه مقاومت🔻
ایتا |تلگرام | اینستاگرام | یوتیوب
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
مجموعه مراسم بزرگداشت مرحوم حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدناصر سقای بیریا (ره)
◾️نماز و تشییع
▫️زمان: جمعه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳، ساعت ۹:۳۰ صبح
▫️مکان: نماز در مسجد امام رضا (ع) و تشییع به سمت گلزار شهدای علی بن جعفر (ع)
◾️ختم
▫️زمان: جمعه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳، بعد از نماز مغرب و عشا
▫️مکان: مسجد چهارده معصوم (ع) واقع در بلوار صدوقی
◾️ختم (خواهران)
▫️زمان: سه شنبه، ۲ بهمن ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۵:۳۰
▫️مکان: بلوار صدوقی، کوچه ۳۴، پلاک ۶۰
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
هدایت شده از تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | بررسی الگوی رفتاری آمریکا در برخورد با ایران
👈 باید از حصار تبلیغاتی آمریکایی-صهیونی خارج شویم
🖥 خانم دکتر حکیمه سقای بیریا، استاد دانشگاه تهران و کارشناس مطالعات آمریکای شمالی، در گفتوگو با رسانه KHAMENEI.IR درباره ریشه دشمنی و کینه آمریکا نسبت به انقلاب اسلامی و الگوی رفتاری آمریکا در برخورد با ایران:
🔹 آمریکا از ابتدا تا امروز به دنبال ایجاد یک نوع منحصر به فردی از امپراتوری بوده که در آن تلاش کرده شبکهای از کشورهای دستنشانده را ایجاد کند. این کشورهای دستنشانده به عنوان ستون حافظ منافع آمریکا در منطقهی خود عمل میکنند.
🔹 آمریکاییها با ایران به عنوان یک کشور دشمن مواجه هستند و ابزارهای مختلفی برای مقابله با آن در اختیار دارند. اگر ایران یک کشور دستنشانده بود، ابزارها متفاوت بود. مسئولین یک کشور دستنشانده، حفظ منافع آمریکا را وظیفهی خود میدانند. اما وقتی ایران کشوری مستقل است، آمریکاییها باید از ابزارهای دیگری استفاده کنند تا مسئولین کشور را وادار کنند که در راستای منافع آمریکا حرکت کنند...
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58957
هدایت شده از ماهبندان | محمدرضا شهبازی
جبهه یا صنف؟
| ویرایش و بازنشر به بهانه خودکشی ابراهیم نبوی |
خیلی که بخواهیم صنفی نگاه کنیم، امیرالمومنین علیه السلام و معاویه هم در یک صنف بودند؛ صنف خلفا! و اگر منافعشان تعارض پیدا نمیکرد باید بجای دعوا، یک شورایی چیزی تشکیل میدادند و در جهت تثبیت حقوق صنفشان مصوبه میگذراندند! یا مثلا دو سرباز که در یک جنگ روبروی هم قرار گرفتهاند در یک صنف هستند دیگر؛ صنف سربازها یا مثلا نظامیها. و بعد مثلا یک روز با هماهنگی همدیگر دست از جنگ بکشند در اعتراض به پایین بودن حقوقشان!
مسخره است، نه؟ من اگزجره ترین حالت ممکن را گفتم تا معلوم شود صنف و صنفبازی فارغ از نگاه جبههای چقدر مسخره است.
صنف اصالتی ندارد، آنچه اصالت دارد جبهه است. جبههای که یک طرفش حق است و یک طرفش باطل.
من بجای فکر کردن به زندگی و مرگ طنزپردازی که انبانی از توهین به مقدسات را در کارنامه دارد و به دوش میکشد، به آن بقال با انصافی فکر میکنم که توی این بلبشو دارد به اندازه 10 هزار تومان نسیه دادن به یک خانواده بی بضاعت، باری از دوش کشور برمیدارد. کشاورز، نجار، کارمند، مامور ثبت کنتور برق، سبزی فروش، مکانیک، نصاب کولرگازی، دستفروش و... خلاصه هر کسی که در جبهه حق است برای من مهم است و به شغلش و روزگارش و حال و احوالش فکر میکنم هرچند هم صنفم نباشد.
من ترجیح میدهد با راننده تاکسیای که نوشته بود اگر پول ندارید، کرایه ندهید، با آن یمنی که پابرهنه دارد میجنگد و با آن فلسطینی و با آن ونزوئلایی و با آن میانماری هم جبهه باشم تا با عمله اکرههای عموسام همصنف.
همین نگاه صنفزده در عرصه ادبیات و سینما میشود خیلی از این کتابها و فیلمهای ضد جنگ. میشود مثلا داستانهای مجید قیصری یا احمد دهقان. که دو تا سرباز، یکی رزمنده بسیجی ایرانی و یکی نظامی بعثی عراقی، یکجا گیر میافتند و بعد فارغ از اختلافات «جبههای»، اشتراکات صنفیشان بالا میزند و رفیق میشوند.
ابراهیم نبوی طنزپرداز تاثیرگذاری بوده است، همانطور که نتانیاهو در مرگ پنجاه شصت هزار انسان در یکسال تاثیر داشته! پس صرف تاثیر داشتن مهم نیست. مهم این است انقدر مسلمان باشی که برای یک هتاک به امام زمان و شهدا و... مرثیه نسرایی و فاتحه نخوانی.
ماهبندان | نوشتههای محمدرضا شهبازی @mahbandan
هدایت شده از KHAMENEI.IR
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بازنشر | نخستین خطبه نماز جمعه به امامت آیتالله خامنهای بعد از انتصاب ایشان از سوی حضرت امام خمینی(ره) به امامت جمعه تهران؛ ۲۸ دیماه ۱۳۵۸
🔹️بخشی از مستند روایت رهبری
🗓۲۸ دیماه، سالروز نخستین #نماز_جمعه به امامت حضرت آیتالله خامنهای در سال ۵۸
💻 Farsi.Khamenei.ir