💢 دیباج تحریف بر تن تاریخ حوزه علمیه
نقدی بر روایت مخدوش جناب آقای #علوی_بروجردی از زندگانی آیتالله العظمی بروجردی/بخش دوم
💥اختصاصی/پست ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔺تهیه کنندگان کتاب دیباج در پوشش دفاع از سلوک سیاسی زعیم قم، تلاش دارند به تخطئه مسلک و مرام سیاسی آیتالله کاشانی بپردازند و از آن جمله اصل ورود مرحوم کاشانی به عرصه سیاست و خصوصا عملکرد ایشان در ماجرای نهضت نفت را مورد خدشه قرار میدهند.
حال آنکه کارنامه آیتالله کاشانی، این مجتهد مجاهد مظلوم، کاملا قابل دفاع و منطبق بر اصول اسلامی است و هرگز نمی توان آن جناب را متهم به آلودگیهای رایج عرصه سیاستورزی دانست.
از آن جمله در ماجرای اختلاف نظر آیت الله کاشانی با دکتر مصدق، در اخلاص و وطن دوستی و آینده نگری آن فقیه سیاس، همین بس که ایشان یک روز قبل از کودتا با نگارش نامه ای ضمن پیش بینی احتمال وقوع کودتا، یک بار دیگر وی را نصیحت می کند:
«.. گرچه امکانی برای عرایضم نمانده ولی صلاح دین و ملت برای این خادم اسلام بالاتر از احساسات شخصی است و علیرغم غرض ورزی ها..خودتان بهتر از هر کس می دانید که همّ و غمّم در نگهداری دولت جنابعالی است که خودتان به بقاء آن مایل نیستید..»(آیت الله کاشانی و نهضت ملی شدن صنعت نفت،ص405)
عجیب آنکه در مواردی از کتاب، تلویحا مخالفت فضلای طراز اول حوزه قم با آیتالله کاشانی القا شده حال آنکه پذیرش مخالفت اساسی بزرگانی چون امام خمینی با آیت الله کاشانی، دشوار و مخالف قرائن است، البته سکوت ایشان در لواء آیت الله بروجردی مسأله دیگری است که به ولایت پذیری ایشان بازمیگردد، ولی ابدا بدین معنا نیست که امام مخالف کاشانی بوده باشد! چنانکه امام بعدها در این مورد می گوید «جرم( مثل) کاشانی چیست..اینها عقیده شان این بود که اسلام در ایران پیاده بشود آنها می گفتند احکام غربی مترقی است»(60/3/25)
🔻در بخشی از دیباج ادعا شده که:
« آیت الله بروجردی در تمام دوران اختلاف های نظری با آیت الله کاشانی از حیث مالی وی را کمک می کرد. البته سبک سیاسی باعث نزدیکی آن ها نشد.»(دیباج،ص192)
عجیب که نه نویسنده و نه نقال خاطرات نمی داند که اعتبار آیت الله کاشانی آنقدر در بازار فراوان بوده است که نیاز به استمداد مالی از کسی نداشتند؛ لکن در اینجا اولا باید زمان و تاریخ کمک های آیت الله بروجردی- که البته به حق، نشان از ارادت ایشان به آیت الله کاشانی است- ذکر شود. ثانیا شخص آیت الله کاشانی چنین نبوده است که هر پولی را دریافت کنند ایشان تا منشا پولی معلوم نبود دریافت نمی کردند و بزرگترین دلیل بر رد ادعای دیباج نویسان که آیت الله کاشانی را سوداگر قدرت قلمداد می کنند، اینکه ایشان اگر دنبال دنیاطلبی بودند در همان دوران صدرات مجلس آبی برای خود گرم می کرد که اینگونه در نظر امثال شما حقیر در تاریخ ذکر نگردد، ضعیف بودن وضع مالی ایشان به جهت جفای مصدقی ها و بدنام کردن ایشان با دروغ هایی بود که منجر به انزوای سیاسی ایشان شده بود.(نهضت روحانیون،ج2، علی دوانی،ص510)
🔺تنظیمکننده دیباج که از باب "النقال کالبقال" افاضات جناب علوی بروجردی را چونان وحی منزل پنداشته و نقل کرده، برای معرفی آیت الله کاشانی به خاطرات دسته چندمی برخی افراد مانند سید رضا زنجانی از اعضای نهضت ملی و از مخالفان انقلاب و امام و آیت الله کاشانی و .. بسنده کرده و در موارد متعددی به نوشتجات سست مندرج در ویکی پدیا، ارجاع داده است.
متاسفانه در فرازهای متعددی از کتاب دیباج سعی شده آیت الله کاشانی را العیاذبالله فردی شاه دوست معرفی کند! در حالیکه به شهادت تاریخ، ایشان تمام عمر شریف را خرج مبارزه با نظام استبدادی پهلوی نمود.(ناگفتههایی از مبارزات آیتالله کاشانی به روایت فرزندش، سایت موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی)
همزمانی انتشار دیباج در قم با تخریب سازمان یافته آیتالله کاشانی توسط معاندین خارج نشین، موضوع را کمی پیچیده میکند و علاوه بر آنکه مصداق مظلومیت مضاعف ایشان است، امکان تأثیرپذیری دیباج نویسان از فضای کاشانی ستیزی بینالمللی را به ذهن متبادر می سازد که جای فحص و بررسی دارد.
در بخش سوم یادداشت، به نشانههایی از احتمال اثرپذیری نویسندگان دیباج از آثار و افکار معاندین و ضدانقلاب خارج نشین ارائه خواهد شد.
@rozaneebefarda
💢 دیباج تحریف بر تن تاریخ حوزه علمیه
نقدی بر روایت مخدوش جناب آقای #علوی_بروجردی از زندگانی آیتالله العظمی بروجردی/بخش سوم
💥اختصاصی/پست ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸جناب آقای علوی روجردی، متولد فروردین ۱۳۳۰ است یعنی در هنگام ارتحال آیتاللهالعظمی بروجردی بزرگ، تنها ۱۰ساله بوده است لذا طبیعی است که روایت او از سیره و اندیشه جد مادری اش، بازتکرار شنیدههایش از دیگران(اعضای بیت یا تاریخ نویسان) باشد.
🔺مع الاسف در جای جای کتاب دیباج (خصوصا در تبیین رابطه آیتالله العظمی بروجردی با آیتالله کاشانی) به شخص معلوم الحالی به نام #علی_رهنما _عنصر خارج نشین و ضد انقلاب_ استناد شده است که دم خروس تاثیر پذیری نویسنده و راوی از کتاب پر از دروغ و تحریف آمیز «نیروهای مذهبی بر بستر حرکت نهضت ملی» را بیرون می زند.
🔻نزدیکی تفکرات یک نویسنده معاند لندن نشین (رهنما) با بیت آیت الله العظمی بروجردی، مسأله مهمی است که نیازمند تأمل فراوان است!
با مروری گذرا بر کتاب دیباج و اثر علی رهنما، بدون اغراق می توان ادعا کرد که فصل مربوط به آیتالله کاشانی خلاصه شده آرا و تفکرات پرغلط و تحریف شده ای است که رهنما در کتابش دنبال میکند!
جالبتر آنکه در مرحله تدوین نیز تقریبا تمام پانویس های کتاب رهنما (از جمله کتاب های قلم و سیاست سفری، مصدق و تاریخ افراسیابی و..) عینا بعنوان مأخذ آمده و از برداشت های بی کم و کاست از کتاب علی رهنما نشان دارد.
🔻رهنما در کتابش برای اولین بار ادعای #توطئه آیتالله کاشانی و نواب صفوی در جهت کنار زدن آیتالله بروجردی را مطرح میکند(نيروهاي مذهبي بر بستر...،ص12)
وی در بخشی دیگر از کتاب خود می گوید:
«در بيانيهاي كه به تاريخ 17اسفند1326 صادر ميشود، كاشاني وظيفه ديني مسلمين را تعيين كرده و تيغ حمله خود را بار ديگر تلويحاً متوجه بروجردي ميكند...در اين اعلاميه كاشاني در واقع از اخطار به بروجردي فراتر ميرود و به نظر ميرسد كه استدلالي ارائه ميدهد براي عدم كفايت او به عنوان مرجعي كه به يكي از وظايف عمدهاش كه بايستي كوششي در راه مصالح دنيوي مسلمين باشد، عمل نميكند. از اين نوشته كاشاني چنين استنباط ميشود كه از نظر او، بروجردي الگوي مرجعيت نيست... اگرچه كاشاني از كلمه مرجع استفاده نميكند اما ظاهراً نزد او تعريف رهبري ديني الگوبرداري شده از موضعگيريها و كنش اجتماعي- سياسي و مذهبي شخص او يعني « زير نظام كاشاني» است.»(همان ص56-55)
همانگونه كه ملاحظه ميشود، نويسنده با به كارگيري مكرر عباراتي مانند «تلويحاً»، «به نظر ميرسد»، «استنباط ميشود» و «ظاهراً» تلاش ميكند تا از انگيزه كاشاني براي كنار زدن آيتالله بروجردي از مقام مرجعيت تامه و جانشين ساختن خود در آن موقعيت، پردهبرداري نمايد و اين در حالي است كه در سنت شيعي و حوزههاي علميه هرگز سابقه كنار زده شدن مرجعيت تامه وجود نداشته و لذا به هيچ وجه زمينهاي براي به وجود آمدن چنين انگيزهاي نزد كاشاني نميتوان يافت و از سویی هیچ منبعی جز کتاب رهنما چنین برداشت سبکی را بیان نکرده است.
🔺تأثیر توهات تاریخی رهنما با روایتهای مندرج در #دیباج تابدان حد است که خط فکری آیتاللهالعظمی بروجردی از تاکتیک دوری از سیاست، به نظریه #جدایی_دین_از_سیاست القا میشود(همان،ص156)
به واقع رهنما هیچ ارادتي به آيتالله بروجردي ندارد، بلكه او به تفكري ارادت دارد كه آن تفكر قائل به جدايي دين از سياست است لذا وی بر خلاف آنچه که وی در کتابش ادعا مینماید و مدعی نگارش اثری پژوهشی و سند محور است،در واقع با تحلیل های ماست و دروازه ای که در مورد آیت الله کاشانی به کار می برد، هر پژوهشکر منصفی را متعجب و متأسف میسازد.
🔺علی رهنما در کتاب ممنوعالانتشارش، با کینهورزی، آیتالله کاشانی را فردی غیرمهذب و به جاهطلبي سياسي محکوم میکند و نتيجه میگیرد كه هر يك از روحانيوني كه پاي در سیاست گذاردهاند يا خواهند گذارد، نيز داراي چنين خصائصي بوده یا خواهند بود؛ بدين ترتيب رهنما سعي دارد تا جدايي دين و دينمداران از سياست را به عنوان يك اصل مسلم مطرح سازد و تمامي روحانيوني را كه به هر نحو دخالتي در سياست كنند را يكسره محكوم سازد.
بی شک ایستادگی روحانیت در برابر سلطه خوشایند استعمارگران نیست لذا «سرفرانسس شپرد» سفير وقت انگليس در تهران صریحا چنین مینویسد: «عقلائی و منطقی به نظر نمیرسد که برای برقراری روابط با اين شخصيتهای مذهبی، وقتی صرف شود... البته اگر کوچک ترين احتمال نفوذ در کاشانی هم وجود داشته باشد، نبايد آن را از دست داد ولی من تنها اميدی که در مورد کاشانی دارم آن است که بتوانيم او را در افکار عمومی بیآبرو و متهم سازيم، تا نفوذ خود را از دست بدهد»(فصلنامه تاریخ و فرهنگ معاصر شماره 6 و 7، مرکز بررسی های اسلامی)
@rozaneebefarda
ادامه دارد..
5.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹بیانات رهبر انقلاب در پی حذف نام شهدا از معابر توسط شهرداری تهران
#کوچه_شهید
#خط_را_گم_نکنیم
#لیبرال_های_وطنی
@rozaneebefarda
هدایت شده از استاد شهید هاشمی نژاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺بخشی از مصاحبه #مقام_معظم_رهبری (مدظله العالی) درباره استاد شهید هاشمی نژاد :
💥آقای هاشمینژاد جزء اولین کسانی بودند که این #گروهک_منافقین را که آن موقع با اسم گروهک فرقان بود ، شناختند و جزء اولین کسانی بودند که پیش از بقیه چهره های معروف، و زودتر از خیلی ها ، مورد غضب و اتهام و فشار های تبلیغاتی گروههای منافق و افراد وابسته به آنها قرار گرفتند. ۱۳۶۰/۰۸/۱۷
#فیلم
#استاد_از_نگاه_بزرگان
🌹کانال استاد #شهید_هاشمی_نژاد👇
@shahid_hashemi_nejad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥جناب آقای سیدمحمد جواد علوی، عضو ارشد #نشست_اساتید:
🔻هیئتهای مذهبی باید #مستقل باشند و در سیاست دخالت نکنند!
🔻در بساط امام حسین(ع)، شرابخوار و قمارباز و فاسد هم راه دارند!
🔶حاشیه
پس از مطرح کردن شعار غلط انداز #استقلال_حوزه توسط یک جریان خاص حوزوی، اکنون برای نخستین بار به طور رسمی، موضوع #استقلال_هیئت مطرح شده است.
در مقابل این دیدگاه، بزرگان شیعه قرار دارند که دستگاه سیدالشهداء علیهالسلام را همواره در پیوند ذاتی با مسائل سیاسی میدانستهاند.
بیاییم دوباره #منشور_روحانیت بخوانیم....
#هیئت_سکولار_نداریم
#خط_را_گم_نکنیم
#سکولاریسم_حوزوی
#تحریف_عاشورا
@rozaneebefarda
سکولاریسم هیئتی؛ آموزه جدید سکولارهای حوزوی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸اخیرا یک فرد حوزوی مدعی مرجعیت که پیشتر در حلقه اولیه پروژه تشکل سازی موازی و مطرح کردن شعار استقلال حوزه از نظام ( شما بخوانید جدایی حوزه از نظام ) حضور داشته، سخنانی را پیرامون نسبت هیئت و سیاست گفته است و هیئات را به دوری از مباحث سیاسی دعوت نموده است.
🔸با تأمل در کلمات وی می بینیم که این سخنان دو محمل می تواند داشته باشد:
1. اینکه هیئات هیچ موضع سیاسی نداشته باشند و به عبارت دقیق تر سکولار باشند.
2. اینکه هیئات موضع سیاسی داشته باشند ولی وابسته به احزاب سیاسی نباشند و تبلیغ حزبی نکنند.
🔸مورد دوم در میان جریان انقلابی مصداق ندارد و انقلابی ترین مداح ها هیچ وقت زیر لوای احزاب نرفته اند و برای آنان تبلیغ نکرده اند اما در جریانات غیرانقلابی شخصیتهای حوزوی مثل سروش محلاتی و فیرحی هستند که از یک طرف ارتباطات بسیار نزدیک و بعضا کاری با جناح های سیاسی خصوصا جریانهای رادیکال ضدنظام داشته و دارند و از طرف دیگر از ظرفیت عاشورا برای پیش برد گفتمان سیاسی جریانات متبوعشان استفاده می کنند. به طور مثال محمد سروش محلاتی در سخنرانی محرم خود اصطلاح آتش به اختیاری را به سپاه یزید نسبت داد و با تطهیر ضمنی یزید و یزیدیان که ملعون الی الابدند جریان مخالفش را یزیدی خواند و فیرحی هم از ظرفیت هیئت سوء استفاده کرد و یکی از عوامل رخ داد فاجعه کربلا را خصوصی سازی (!!!) عنوان کرد که همه می دانند یکی از مطالبات و شعارهای صریح مقام معظم رهبری بوده و هست.
🔸این وضعیت جریانات غیرانقلابی بود اما وضعیت جریانات ضدانقلاب بدتر هم هست و اگر افراد پیش گفته هیئات را زیر پرچم جریان اعتدال و اصلاحات می برند؛جریان ضدانقلاب شیعه انگلیسی با وقاحت تمام هیئت حسینی را زیر پرچم ملکه انگلیس و بریتانیای خبیث برده و آن را به سیاست کثیف روباه پیر آلوده است.
جای تعجب وجود دارد که شخصیت برجسته جریان شیعه انگلیسی ارتباطات نزدیکی با گوینده این مواضع جنجالی دارند، اما ظاهرا تذکری به وی برای آلوده کردن هیئات حسینی به سیاست انگلیسی نداده اند که از تحتالحمایگی پرچم کفر و الحاد بیرون آیند!
🔸در پایان باید گفت حوزه علمیه مرکز فکری جامعه اسلامی است و هیئات مذهبی مرکز انگیزشی.
وقتی مراکز فکری و انگیزشی جامعه با شعار استقلال حوزه و هیئت سکولار بشوند به تدریج نجاست سکولاریسم به کل جامعه اسلامی سرایت می کند و جامعه سکولار یعنی کوفه که عمامه فقاهت بر سر می نهد و ذکر سیدالشهداء علیه السلام بر لب می گیرد اما به هنگام نبرد اگر بر فرزند پیامبر شمشیر نکشد نهایتا به کنجی خزیده و با سکوت و انزوایش در خون نواده رسول الله شریک می شود.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
@rozaneebefarda
May 11
15.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥خطر #شیرازی_ها برای جهان اسلام را بهتر بشناسیم
🔸تشیع لندنی به دنبال ایجاد یک تشیع موازی است
🔹تشیع انگلیسی به دنبال ضایع کردن مرجعیت شیعه است.
@rozaneebefarda
هدایت شده از محرمانه
محرمانه
🔴 بهتر بشناسیم
روزنامهنگاران محبوب و موردتوجه دولت روحانی را بشناسید.
نفر اول همان فردی است که به دلایل متعدد و گوناگون، تاکنون باعث توقیف چندین روزنامه و هفتهنامه و رسانه شده است.
نفر دوم نیز فرد نزدیک به لاریجانی است که مهمترین وظیفهاش نفوذ در بیوت مراجع و علمای قم است و جنجال اخیر میان آیتالله یزدی و آیتالله آملی لاریجانی توسط او پیریزی شد...
#محمد_قوچانی #فرید_مدرسی
👌 #محرمانه کانال حرفهایها
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
محرمانه را به دیگران هم معرفی کنید
🔰 #در_میانه_آتش | اولین گفتگوی مطبوعاتی سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
👈 به همراه اشارهها و توصیههای رهبر انقلاب در جریان جنگ ۳۳ روزه با رژیم صهیونیستی
📝 متن این گفتگو در نشریه مسیر دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب به چاپ رسیده است.
📺 پخش فیلم گفتگو:
سهشنبه ساعت ۱۹:۳۰ شبکه ۱ سیما
سهشنبه ساعت ۲۲ شبکه افق
پنجشنبه ساعت ۱۸:۳۰ شبکه مستند
و همزمان در سایت KHAMENEI.IR
@rozaneebefarda
حباب انگاری ضدانقلاب حوزوی؛ توهم یا تاکتیک؟!
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸مدتی است طیفهای مختلفی از #سکولارهای_حوزوی، با همه اختلافات متعددشان، بر گفتمان و تاکتیکی واحد، در مقابل #جریان_انقلابی_حوزوی، به اجماع رسیده اند.
🔸آنان که تا دیروز در توهم اکثریت پنداری جریان غیرانقلابی و ضدانقلاب حوزوی سرگردان بودند، با سیلی روشنگری و حضور میدانی انقلابیون حوزوی، خواب خوش و محاسبات خیالی شان برهم خورده و از ترس فرار از انزوا و بایکوت، به تاکتیکی پیچیده روی آورده اند که جای تحلیل و بررسی دارد.
🔸در گفتمان جدید این طایفه، آنان وجود جریان های مخالف نظام، و حتی شجره منحوس سکولاریسم حوزوی را منکر می شوند و مدعیان وجود سکولاریسم را همنوا با دشمنان خارجی معرفی می کنند تا از این طریق، از سابقه سیاه خود در زمینه تضعیف نظام اسلامی نیز طفره بروند و به دروغ خود را در دایره نظام نشان دهند. تا با سوءاستفاده از حاشیه امن جدید، به کارشکنیهای خویش ادامه دهند.
🔹آنان برای القای نتایج غلط خویش مجبور به اعتراف به حقایقی هستند که جریان انقلابی حوزه هرگز منکر آن نبوده است و از آنجمله اینکه: اکثریت قریب به اتفاق بزرگان و بدنه حوزه مقدسه با انقلاب اسلامی و اصل نظام و اصل ولایت فقیه و شخص ولی فقیه حاکم، هیچ مشکل بنیادینی ندارند و بلکه تضعیف آن را حرام می دانند اگرچه در جزئیات و برخی مصادیق و مسائل دیدگاه خاص خود را دارند یا انتقاداتی را وارد میدانند که در این امر نیز اشکالی نیست چنانکه که شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز وضع موجود را وضعیتی آرمانی نمی دانند بلکه تنها بر پرهیز از سیاهنمایی و نادیده انگاری پیشرفتها و خدمات، تأکید دارند.
اما غیر از این اکثریت، عده معدود مخالفان حوزوی نظام هستند که با هیچ آب زمزمی قابل تطهیر نیستند و سکولارهای حوزوی تلاش دارند وجود آنان را از اساس منکر شوند تا شبکه ضدانقلاب حوزوی از ابتلا به روشنگری و انزوا در امان بمانند و همچنان در خدمت کفار و استکبار و جریانهای وابسته داخلی، باقی بمانند.
مرور برخی مصادیق و شاخصههای این جماعت بدسابقه، مدعای یادداشت را اثبات خواهد کرد.
🔸در همین حوزه کسانی را داریم که یزید و سپاهیان ملعونش را تطهیر میکنند، افرادی را سراغ داریم که با کودتای نوژه همراهی کردند که یکی از اهدافش بمباران تهران و قتل امام خمینی بود، کسانی بودند که به تحریک برخی اعضای وابسته نهضت آزادی فتوای تحریم جنگ تحمیلی را دادند، برخی را میشناسیم که امام را تکفیر کردهاند، کسانی که رهبر عزیز انقلاب را با فرعون تشبیه کردند، کسانی که قبل از انقلاب اسلامی با ساواک مراوده داشتند، کسانی که همین حالا با انگلیس خبیث و آمریکای خونخواره ارتباطات پنهان و پیدا دارند و به وطن فروشی و دین فروشی مشغول اند، افرادی را می شناسیم که اعتقادی به حکومت اسلامی ندارند، جماعتی را سراغ داریم که آرزو دارند حوزه مقدسه را در حد یک محفل حزبی و پیاده نظام احزاب و جریان های معاند و مخالف نظام، تقلیل دهند، کسانی که علیه نظام و انقلاب به تئوری سازی و سیاه نمایی مشغول اند، کسانی که خبرهای خودمانی حوزوی خاصه اخبار بیوت را آلوده به مطالب خلاف کرده و علنی می کنند، کسانی که با تضعیف نهادهای مقدسی چون جامعه مدرسین، به دنبال انشقاق در حوزه اند، افرادی که بر خلاف سنتهای مستمره حوزه و سیره سلف صالح، به مرجع سازی و ریاست طلبی دینی مشغول اند!
آیا این جماعت، غیرانقلابی نیستند؟!
امروز جماعت نوشریعتمداری ها و نومنتظری ها، گرچه تعدادشان معدود است اما به مثابه لکه ننگ حوزات مقدسه تلقی می شوند و متاسفانه باید اعتراف کنیم که برخلاف القائات تاکتیکی سکولارهای حوزوی، سخت مشغول کارشکنی هستند.
@rozaneebefarda