May 11
هوای مسموم در فضای جاده سلامتی!
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸جاده سلامت(health road) بخشی از مجموعه ورزشی انقلاب تهران است که از ضلع شمالی تا جنوبی مجموعه و در اطراف زمین های گلف قرار دارد و علاوه به برگزاری مسابقات مختلف، محل جذابی برای عموم ورزش دوستان تهرانی است.
🔹مدتی است که بی مبادلاتی اخلاقی و کشف حجاب معدود زنان در این محیط، آرامش و سلامت روانی و اخلاقی جاده سلامت را با مخاطره مواجه کرده است.
🔸 هم زمانی این وضعیت ناهنجار نوپدید با پویش های کشف حجاب توسط ضدانقلاب خارج نشین، احتمال سازماندهی شده بودن این اقدامات را افزایش می دهد.
🔸صیانت از قانون و اخلاق، باید به عنوان اصل نهادینه شده و قابل احترام در میان همه اقشار مردم مورد توجه قرار گیرد و طبیعی است که سهل انگاری متولیان اجرایی در این امور موجب وهن تصاعدی قانون گرایی و اخلاق مداری در فضای عمومی خواهد شد.
🔹انتظار می رود مسوولین قضایی و اجرایی کشور، پیش تبدیل شدن این هنجارشکنی های معدود و سازمان یافته به اپیدمی، اقدامات لازم را انجام دهند. طبعا در صورت غفلت، عواقب عمیق و گسترده مضره آن، شرعا و قانونا متوجه آنهاست.
@rozaneebefarda
8.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید| دو طیف متعارض از #انقلابیون در کلام امام خامنهای
#انقلابیون_وجاهت_طلب را بیشتر بشناسیم...
@rozaneebefarda
اساتید حوزه علمیه و انقلابی گری در تردید و ابهام
بازخوانی «انتظارات مدنیت ولایی از اساتید حوزه»
ذبیح الله نعیمیان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
در بازخوانی کارنامه اساتید ارجمند حوزه علمیه پیرامون مسئله فقه حکومتی و انقلابی گری، با طیف های مختلفی مواجهیم؛
برخی از اساتید همواره مواضع ولایی خود را مخلصانه و غیر محافظهکارانه ابراز میکنند.
برخی از این بزرگواران در مرز شفافیت و انقلابیگری اقتضایی هستند.
برخی دیگر از آنان گاهی سخنانی دربارهی ولایت فقیه، رهبری، انقلاب دارند که قابل تمجید است اما غلبه با سکوت یا عدم ابراز مواضع قاطعی است که بتواند مخاطب از سردرگمی دربارهی خود درآورد.
برخی فعالیت علمی در عرصههایی چون فقه سیاسی و حکومتی همسو با انقلاب را نیازمند سخنان صریح دربارهی انقلاب و ولایت نمیدانند.
این بزرگواران نمیتوانند انتظار داشته باشند که مخاطبان تیزبین لزوماً با خوشبینی به آنان نگاه کنند یا دستکم دربارهی آنان قاطعانه به دیدهی تحسین بنگرند.
انقلاب اسلامی و #انقلابیگری نیازمند مواضع شفاف است. ازاینرو، تعریف و تکوین فقه حکومتی نیازمند بازتعریف اساتید دانا، تیزبین و نکتهسنجی است که مواضع خود را به صورت صریح، انقلابی و شفاف ارائه دهند.
جامعهی انقلابی حوزه نیازمند ارتقای فقه حکومتی است. اما حرکت در مرز ابهام نمیتواند بستر مناسبی برای حرکتهای علمی ایجاد کند.
طلاب، فضلا و اساتید انقلابی همواره از تلاشهای علمی همسو با انقلاب و رهبری استقبال میکنند. اما گاه نمیتوانند در صداقت و اصالت برخی به راحتی به نتیجه برسند و ازاینرو، نمیتوانند با این بزرگواران غیرشفاف همسویی آرامشبخشی پیدا کنند.
مواضع ضد انقلابی برخی در حوزه به راحتی قابل شناسایی است. اما مواضع غیرانقلابی یا شبه انقلابی همواره سؤالبرانگیز است.
@rozaneebefarda
عیدی دولت در آستانه عید غدیر به نخبگان استان گیلان.
حکم تخلیه مجموعه یاران توسط آموزش و پرورش استان گیلان، علیرغم بیش از یک دهه فعالیت فرهنگی و تربیتی و وجود ظرفیت هایی از قبیل حسینیه و باشگاه ورزشی و هیات دانش آموزی، آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید، اصرار به قطع ید از این سنگر فرهنگی دارد.
@rozaneebefarda
💥یادداشت موهن سروش محلاتی پیرامون توصیه اخلاقی مقام معظم رهبری
پاسخ نقد سروش را در روزنه بخوانید
@rozaneebefarda
May 11
روزنه
💥یادداشت موهن سروش محلاتی پیرامون توصیه اخلاقی مقام معظم رهبری پاسخ نقد سروش را در روزنه بخوانید @
🔻در پاسخ به طعنه ناشیانه محمد سروش محلاتی
[صفحه ۱از۲]
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻
🔹فقه باید سیاسی باشد امّا سیاستزده؛ نه. شاهکلیدی که برخی مدعیان #فقه_سیاسی از آن دور اند و گاه و بیگاه با ادبیات فقهی افکار جناحی خود را مطرح میکنند.
چندی پیش و درست همزمان با ایام زیارتی مخصوص امام رضا علیهالسلام، آقای #سروش_محلاتی که بعد از لغو برنامه مشترکش با جناب آقای #اعرافی، کمکار شده بود بار دیگر دست به قلم برد و در پوشش نقد؛ طعنه ناشیانهای به رهبر معظم انقلاب زد.
👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/1600
🔹توضیح اینکه امام خامنهای مدظلهالعالی سالها قبل در میان جمعی از پاسداران #سپاه حفاظت ولی امر در مشهد مقدس فرموده بودند:
« بعضیها خیال میکنند باید بروند حتماً به #ضریح بچسبند! اینها چون دلهایشان وصل نمیشود، میخواهند جسمها را وصل کنند؛ چه فایده دارد؟ بعضیها همان دمِ ضریح هستند و چسبیدهاند به ضریح، امّا دلشان اصلاً متّصل به #امام_رضا نیست؛ یکی هم ممکن است دورتر باشد، امّا دلش متّصل باشد؛ این خوب است. اگر اینجور زیارت کردید، این خوب است.»( 06/۰۱/1382)
🔹این بیانات در قالب بنر چاپ شده و در صحن حرم مطهر حضرت امام رضا علیهالسلام نصب شده بود و جناب سروش محلاتی نیز با دیدن آن برآشفت و آن را «مطلبی نامناسب» خواند و نقدی به ظاهر فقهی و کوتاه نوشت.
🔹خلاصه اشکال سروش محلاتی به سخن مقام معظم رهبری این بود که:
نزدیک شدن به ضریح طبق نظر شهید اول و صاحب جواهر وچسبیدن به ضریح طبق قول شیخ بهائی مستحب است و اگر مستحب هم نباشد طعنه زدن به مؤمنین درست نیست.
🔆بررسی این مسئله هر چند از نظر فقهی ارزش چندانی ندارد چراکه پر واضح است قول سه نفر از فقهای متأخر هیچ حکم شرعی را اثبات نمیکند و صرف نقد یک #فرهنگ_غلط توسط ولیفقیه و مرجع تقلید طعن محسوب نمیشود اما ذکر چند نکته در این باب برای روشن نمودن عیار فقهی مدعیان خارجگویی و فقاهت سیاسی خالی از فایده نیست. گفتنی است یادداشت جناب سروش بدون مرجع و منبع دقیق نوشته شده بود که برای بررسی تحقیقیتر، منابع مطالب اضافه شده است:
🔆1. عبارت جناب شهید اول(دروس ج2 ص23) و صاحب جواهر(ج20 ص101) در خصوص نزدیک بودن فرد به ضریح است و نه چسبیدن به آن و تعیین میزان نزدیکی فرد عرفی است و با ایستادن روبروی ضریح با فاصله چند متری نیز حاصل میشود. (کما اینکه وقتی کسی کنار در داخلی و با فاصله چند متری روبروی یکی از ضریحهای مقدس باشد و با کسی صحبت کند؛ به او میگوید: در حال حاضر کنار ضریحم)
نکته جالب اینجاست که جناب سروش محلاتی عبارت شهید اول قدس سره را که در آن تصریح به عدم لزوم چسبیدن به ضریح هست نیز آورده است : « و ثالثها: الوقوف على الضريح ملاصقاً له أو غير ملاصق ». خلاصه اینکه «نفی استحباب الصاق به ضریح»(که محل کلام مقام معظم رهبری بود) با «استحباب الوقوف علی الضریح» تنافی ندارد.
جامع عباسی(ط-جدید ص418) هم گرچه چسبیدن به ضریح را جزء آداب دانسته است اما در حد قول یک مجتهد است که طبیعتا اگر یک مرجع تقلید با آن مخالفت کند مستلزم ملامت نیست.
🔆🔆2. با نگاهی دقیقتر به عبارت #مقام_معظم_رهبری مییابیم که ایشان اساسا در مقام نفی استحباب چسبیدن به ضریح نبودند کما اینکه خود ایشان هم در زیارات خود این کار را انجام میدهند بلکه در مقام نفی یک #انگاره_عوامانه بودهاند چراکه به هرحال انسانهای سطحینگری هستند که کمال مطلوب را منحصر در اتصال ظاهری به ضرائح مقدسه میدانند اما شکی نیست که ارتقای روحی و معنوی اصل است و آداب نیز برای رسیدن به آن ارتقای روحی است در حدی که برخی فقها قائلاند اگر در کسی حالت خضوع و خشوع پدید نیامد اصلا وارد مشاهد مشرفه نشود بلکه منتظر بماند تا آن حال روحی پدید بیاید.(این نکته در منابعی که آقای سروش محلاتی به آن استناد دادند وجود دارد علاوه بر آن:ر.ک: حدائق ج14 ص421. برخی فقهای اهل معرفت نیز روح تمام آداب را حالت رقت قلب و خضوع عنوان نمودهاند.(مناسک حج و عمره (آیتالله العظمی بهجت) ص280)
🔆گفتنی است این نوع نگرش سطحی موجب بروز برخی صحنههای نامناسب در مشاهد مشرفه به ویژه حرم مطهر حضرت امام رضا علیهالسلام که نه تنها در دایره «ادب زیارت» تعریف نمیشود بلکه خلاف ادب نیز هست. حقیقتا چه کسی است که هل دادن زائران، فریاد کشیدن برخی مردها در اثر فشار، جیغ کشیدن برخی زنان و... را که ریشه در همان نگاه عوامانه دارد تحسین کند؟ آیا این حرکات ادب زیارت است یا واقع نشدن این امور در محضر امام عین ادب است؟!
ادامه یادداشت در لینک ذیل:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/1603
@rozaneebefarda
ادامه در پست بعد👇
در پاسخ به طعنه ناشیانه محمد سروش محلاتی
[صفحه ۲ از ۲]
🔆🔆3. با این نگاه مشخص شد که کلام مقام معظم رهبری هیچ رنگی از طعن نداشت بلکه آسیبشناسی عالمانه و مصلحانه بود که وظیفه هر عالم و اندیشمندی است. هرچند شخصیتی مثل آقای سروش محلاتی هم در جایگاهی نیست که به خاطر طعنه زدن بتواند به کسی ایرادی بگیرد. چه کسی است که کتابی از ایشان خوانده باشد و طعنهها و توهینهای او به #جریان_انقلابی (از شخصیتهای برجسته آن گرفته تا شخصیتهای حقوقی و نهادهایی همچون شورای نگهبان، مجلس خبرگان و...) را ندیده باشد؟!
🔆4. جناب آقای سروش محلاتی در دایره فکری #جریان_اعتدال، تلاش میکند هر مسئله اجتماعی (از دیه و ربا گرفته تا چارچوب رسانه و...) را لااقل در حد تشکیک و احتمال حمل بر محملهای عقلایی (آن هم در فضای جهانی شدن و عقلای کشورهای توسعهیافته) کند. حال چگونه ایشان در تشخیص مصداق ادب ،که با نگاه اولی امری عقلایی است، یکباره متعبد و متشرع میشود و شبهاخباری عمل میکند؟
🔆🔆5. این شبهه چند وقتی است از لسان جریان منحط #شیعه_انگلیسی نیز شنیده شده است. بازتکرار آن از زبان #شیوخ_اعتدالی مؤید دیگری است بر #وحدت_جبههای جریانهای غیرانقلابی و ضدانقلاب. وحدتی که یادآور #جنگ_احزاب و البته شکست مفتضحانه جبهه کفر و نفاق در صدر اسلام است.
@rozaneebefarda
May 11