قیامهای روحانیان شیعه در صد ساله اخیر به روایت #امام_خمینی
[ص ۳ از ۵]
توطئه برای انزوای روحانیون
از جمله چیزهایی که آنها بررسی دقیق کردند و دنبالش هم با تبلیغات و با طورهای دیگری عمل کردند، قضیۀ بررسی رابطۀ بین روحانیون با هم و رابطۀ بین روحانیون و مردم و کیفیت اینکه اینها در چه اوقاتی می توانند چه اعمالی را انجام بدهند و در چه زمانهایی می توانند اینها مردم را بسیج کنند.
تمام اینها، کارشناس های آنها در دفاترشان حتماً نوشته اند و دنبالش هم فعالیت کرده اند، نه فعالیت یک بعدی، فعالیت چندین بعدی. آنقدری که می توانستند روحانیون را در بین مردم خفیف می کردند و آنقدری که می توانستند مردم را از روحانیت جدا می کردند و بین خود روحانیین اختلاف ایجاد می کردند و چنانچه این مطلب را کافی نمی دانستند ـ و نمی دانستند ـ آنها با گماشتن بعضی عوامل خودشان با فشار کارها را انجام می دادند.
زمینههای کودتای سیاه
شما، شاید کم از شما باشد که زمان رضاخان را درک کرده باشد. قضیۀ آمدنرضاخان به تهران و #کودتای_رضاخان یک امر عادی نبود که مِن باب اتفاق یک نفر آدم ـ مثلاً ـ عامی لشکری بیاید و کودتا کند و دنبالش هم آنطور اعمال باشد و دنبالش هم آنطور اعمال. ابتدا این را آوردند و کلمه به کلمه آنطور که انسان حدس می زند، به او برنامه دادند و راه نشان دادند.
ابتدا با ظاهر مقدسی و علاقه به اسلام، علاقه به روضۀ حضرت سیدالشهدا اینطور علاقه ها را به او نشان دادند و او هم خوب عمل می کرد. من در روضه ای که گمان می کنم که مال ارتش بود، در جوانی، در اوایل جوانی، در روضۀ آنها رفته ام و دسته جاتی که از ارتشیها نوحه خوانی می کردند و سینه زنی می کردند، دیدم. این ابتدائاً با این سلاح وارد شد در کشور ما؛ یعنی، آوردندش در کشور ما، با قلدری، آنهایی که مراکز قدرت بودند؛ کنار گذاشت و عشایر و کسانی [را] که قدرتی در ایران داشتند؛ آنها را با قلدری و نقشه شکست داد و کنار گذاشت و بعد از اینکه یک قدری استقرار پیدا کرد پایش، شروع کرد به آن نقشۀ دوم.
نقشۀ دوم این بود که اسلام را هر چه می تواند، از آن قیچی کند. به روحانیون که مبدأ امور مردم بودند و مرجع مردم بودند و هریکی شان در یک دِه یا در یک شهر یا در یک استان نفوذ داشتند و می توانستند یکوقت مردم را بسیج کنند، روحانیون را آنقدر تضعیف کرد، آنقدر با تبلیغات اینها را تضعیف کرد که شوفرها اینها را سوار نمی کردند.
اهانت به روحانیت در عصر پهلوی
یکی از دوستان من ـ خدا رحمتش کند ـ گفت من اراک بودم، می خواستم بیایم قم. رفتم که اتومبیلی را اجاره کنم برای آمدن. آن شخص گفت که ما قرار داده ایم با خودمان ـ آن شوفر گفت ـ که دو طایفه را سوار اتومبیل نکنیم: یکی فواحش و یکی آخوندها را! این طور تحقیر کردند. این تحقیر نه اینکه یک مطلبی بود که مِن باب اتفاق رضاخان می خواست این کار را بکند، این نقشه ای بود که روحانی از باب اینکه می توانست یک وقت یک کشوری را به هم بزند و یک ناحیه ای را بسیج کند، این قدرت باید گرفته بشود.
این قدرت را کوشش کردند و گرفتند؛ یعنی، روحانیون را منزوی کردند و از هر جا هم که یک صدایی از آنها بلند می شد و یک قیامی می کردند، آن را خفه می کردند.
... علمای مشهد یک وقت قیام کردند، گرفتند همه را؛ مثل مرحوم آقازاده که آن وقت آنقدر قدرت داشت، او را هم گرفتند. مرحوم آقا میریونس که آن وقت در مشهد بودند و عدۀ زیادی از علما را گرفتند و آوردند در تهران و مرحوم آقازاده را با یک شبکلاه از توی خیابان می بردند به دادگاه برای محاکمه. یک نفری که در خراسان آنقدر قدرت داشت، اینقدر او را تحت سلطه آوردند. و این یک مسئله ای نبود که رضاخان با آقازاده مخالف باشد، نه، مسئلۀ اساسی بود که باید آخوند نباشد. زور، دنبالش تبلیغات دامنه دار، اشعار اشخاصی که منحرف بودند و هکذا.
[صحیفه امام، ج 15، صص 207-209]
▫️ 18 شهریور 1360/ جماران.
@rozaneebefarda
قیامهای روحانیان شیعه در صد ساله اخیر به روایت #امام_خمینی
[ص ۴ از ۵]
هراس استعمارگران از قدرت روحانیون
یکی از قدرتهایی که آنها باز احراز کردند که باید شکسته بشود، قدرت روحانیت بود؛ که اینها با تجربه و با عینیت در جاهای مختلف دیدند که قدرت روحانیت می تواند جلوگیری کند از مفاسدی که آنها می خواهند ایجاد کنند؛ از انتفاعاتی که آنها می خواهند از ما ببرند و ما را عقب نگه دارند. اینها می توانند یک چنین کاری بکنند. قضیۀ تنباکو، در زمان مرحوم میرزا، به اینها فهماند که با یک فتوای یک آقایی، که در یک ده در عراق سکونت دارد، یک امپراتوری را شکست داد و سلطان وقت هم با همه کوششی که کرد برای اینکه حفظ کند آن قرارداد را نتوانست حفظ بکند؛ و مردم ایران قیام کردند و شکستند آن پیمانی که آنها داشتند. این یک تجربه ای شد برای آنها که ببینند یک آقایی در یک ده وقتی یک کلمه می نویسد که «امروز استعمال تنباکو در حکم محاربه با امام زمان است» و این موجش می آید همۀ ایران را فرا می گیرد، به طوری که شاه مستبدّ با آن قدرت را می کوبد، قلم این آقا می کوبد آن سرنیزه های آن روز را، اینها فهمیدند باید این قدرت را بگیرند. تا این قدرت زنده است نمی گذارد که اینها هر کاری دلشان می خواهد بکنند و دولتها عنان گسیخته شده باشند و هر طوری دلشان می خواهد عمل بکنند.
و لهذا با کمال کوشش، تبلیغات کردند بر ضد روحانیت؛ و زاید بر اصلِ تبلیغاتْ عمل خارجی کردند! در زمان رضاخان ـ که اکثر شما یادتان نیست؛ و شاید کمی از شما یادتان باشد ابتدای زمان رضاخان را و من همه اش را یادم هست و از اوّلی که آمد تا حالا مسائل را یادم هست ـ با دست رضاخان شروع کردند کوبیدن روحانیون را، عمّامه ها را برداشتن و مدرسه ها را جلویش را گرفتن، لباسها را تغییر دادن، با آن شدتی که انسان شرم می کند که چه کردند با این طایفه و این هم به اسم اینکه می خواهیم اصلاح بکنیم؛ همین «اصلاحاتی» که پسر می خواست بکند! با اسم اصلاحات، با اسم اینکه همۀ ایران یک رنگ باشند، ملت ما کذا باشد، با این حرفهای ناروا، این قدرت را هم می خواستند بشکنند و شکستند در آن وقت، و سخت هم شکستند. و چند قیامی که در ایران از جانب روحانیون شد، که یکی از آنها از اصفهان بود که با یک دایرۀ وسیعی که تقریباً از همۀ شهرهای ایران اتصال پیدا شد و در قم مجتمع شدند و مرحوم حاج آقا نورالله رأسشان بود و مخالفت با رضاخان کردند، این را هم با قدرت و حیله شکستند.
چنانچه قیام آذربایجان و علمای آذربایجان و قیام خراسان و علمای خراسان، اینها همه را با قدرت شکستند. و آن وقت هم به ما بعضیها گفتند که مرحوم حاج آقا نورالله را ـ که در قم فوت شد ـ ایشان را مسموم کردند. ـ ما مطلع نیستیم، اما اینطور می گفتند بعضی از اشخاصی که از اصفهان، از علمای اصفهان، آمده بودند اینجا ـ و علمای تبریز را دو نفر شخص که در رأس بود از آنجا گرفتند و بردند، گمانم این است که در سُنْقُر. آنجا مدتی تبعید بودند. و بعد هم که اجازۀ رفتن دادند و مرحوم حاج میرزا صادق آقا، که شخص اول آن وقت روحانیت تبریز بود آمد و در قم ماند و در همین جا هم فوت شد و دیگر نرفت آنجا. می رفت هم کاری نمی توانست بکند. و علمای مشهد را دستجمعی گرفتند و آوردند به تهران و حبس کردند. و مرحوم آقازاده که در رأس علمای آن وقت خراسان بود، به محاکمه می بردند، با سر برهنه و یک نفر سرباز همراهش می بردند که در عدلیه محاکمه اش کنند! این قدرت شیطانی آن وقت، این قوّه را می خواستند بشکنند. منتها خوب نتوانستند و خدا حفظ کرد این جمعیت را.
در زمان این یکی، که آنطور قُلْدُری دیگر وقتش گذشته بود یا آنها هم صلاح نمی دانستند که به این نحو باشد، شروع به تبلیغات شد. تبلیغات زیاد کردند نسبت به اهل علم و روحانیت، تبلیغات زیاد شد. آن سرنیزه برداشته شده بود اما نه به آن شدت. مساجد را نگذاشتند تبلیغات صحیح بشود. درست کردند مبلِّغینی بر ضد اسلام. یک صورت روحانی، لکن ضد اسلامی. خود آنها هم تبلیغات در همه جا، خصوصاً در دانشگاه، در دانشگاه دامنۀ تبلیغات ضد روحانی خیلی اوج گرفت، به طوری که بکلّی دانشگاه را از روحانیین جدا کردند. و هم دانشگاه را شکستند، و هم روحانیون را شکستند؛ یعنی می خواستند بشکنند.
[صحیفه امام، ج8 صص 450-452]
▫️ 14 تیر 1358 / قم
@rozaneebefarda
قیامهای روحانیان شیعه در صد ساله اخیر به روایت #امام_خمینی
[ص ۵ از ۵]
شما یادتان است ـ همسن من تقریباً هستید. می شناسم شما را از آن وقت ـ از وقتی که رضاخان آمد تا امروز چند مرتبه قیام شد؟ کی قیام کرد؟ از این طبقات دیگر، مردم، از روشنفکرش بگیر و از نمی دانم نویسنده اش بگیر و اینها، در این قیامهای بر ضد [حکومت] کی بود که قیام کرد؟ قیام آذربایجان را کی کرد؟ علمای آذربایجان. مرحوم آمیرزا صادق آقا؛ مرحوم انگجی، دیگران هم تَبَع. قیام اصفهان را کی کرد؟ مرحوم حاج آقا نورالله.
دیدید که آمده اند علمای اسلام به اینجا و علمای بلاد هم جمع کردند، قیام بر ضد رضاخان.
قیام خراسان را کی کرد؟ علمای خراسان. مرحوم یونس و مرحوم آقازاده، و امثال اینها. بعد از او هم، یک قیام تنهایی آقای قمی کرد که آمد به حضرت عبدالعظیم و ما هم حضرت عبدالعظیم بودیم و منتها این قیامها شد، و قدرت آن قدرتی بود که اینها را شکست داد. قیامها را شکستند. علمای آذربایجان را گرفتند و در یکی از این بلاد کردستان، سَقّز بود یا سُنْقُر، آنجا تبعیدشان کردند و بعدها ـ بعد از مدتها ـ اجازه دادند که مرحوم آمیرزا صادق آقا آمدند همین قم، و اینجا فوت کردند.
علمای مشهد هم، همه آنها را گرفتند آوردند در تهران حبس کردند. مرحوم آقازاده یکی از علمایی بود که درجه یک آنجا بود. من خودم می دیدم که ایشان در گوشۀ یک جایی یک منزلی داشتند، این طور به خیابان بود، تنها آنجا نشسته بود؛ مأمورها هم مواظبش، کسی نمی توانست با ایشان تماس بگیرد، ایشان را هم می بردند در عدلیه آنجا محاکمه می کردند و اینطور در مجلس کی بود که می ایستاد در مقابل اینها؟ مدرّس بود. این علمای «درباری» که اینها می گویند عکس بودند.
این پانزده ـ شانزده سال قیام، مال کی بود؟ مال همین آقایان بود. همین آخوندهای بلاد و اطراف، همینها بودند که اینها بر ضد آنها تبلیغ می کنند و الآن هم نمی خواهند که این رژیمی که اسلامی است باز اسم آخوند در آن باشد؛ الآن هم نمی خواهند! از اینها همچو می ترسند که مبادا این منافع نامشروعی که اینها می بردند و در خارج و در داخل برای خودشان این بساط را درست می کنند دست اینها بیفتد که وقتی در مجلس خبرگان می روند برایشان بودجه قرار می دهند، بگویند که ما عبایمان را رویمان می کشیم می خوابیم، بودجه می خواهیم چکار؟ این آخوند است که این را می گوید.
همین آخوندها هستند که شما می گویید که اینها کذا و کذا هستند که وقتی رفتند مجلس خبرگان و برایشان ده میلیون بودجه قرار دادند، اعتراض کردند که ما بودجه می خواهیم چه کنیم برایشان یک جایی را گرفته بودند، تختهایی گرفته بودند، ما تخت می خواهیم چه کنیم؟ ما هر کداممان بیاییم در مجلس، همین جا عبایمان را دوش می کشیم، همین جا هم می خوابیم. اینها نمی خواهند اینها را، اینها یک رژیمی را می خواهند، یک وضعی را می خواهند، که جیبهای اینها پُر بشود به قدری تُخَمه کنند که ندانند چه می کنند! سرمایه های اینجا را ببرند به خارج. ارز اینجا را الآن هم مشغول اند که ببرند به خارج، و برای خودشان آنجا تعیُّش کنند. من در پاریس که بودم یکی از مطالبی که شنیدم که آنش که یادم ماند و تحفه بود یک کلمه اش بود؛ برای یکی از بستگان همین رژیم، بستگان همین محمدرضا، یکی ـ حالا از کدامشان آن هم یادم نیست ـ ویلایی در خارج هست، [که] ـ قیمت ویلا را هم من یادم نیست ـ اما آنی که یادم ماند این است که شش میلیون دلار خرج گلکاری! ملتفتید یعنی چه؟ شش میلیون دلار یعنی چهل و دو میلیون تومان، یا پنج میلیون دلار، حالا یکی از این دوتاست ، پنج میلیون، ظاهراً پنج میلیون، پنج میلیون دلار خرج گلکاری آن ویلا! آنها این را می خواهند! آنها هم که اطراف آنها هستند و عرض می کنم که الآن در کردستان غائله درست کرده اند و برادرهای کُرد ما را اغفال کرده اند، آنها می خواهند این طوری این وضع را پیش بیاورند که از شما بگیرند و در جیبهایشان پُر کنند و ویلا در آنجا درست کنند که پنج میلیون دلار، سی و پنج میلیون تومان، خرج گلکاریش بشود. من خودش را یادم نیست چه قدر بود، اصلاً نمی دانم چه قدر بود، اما این را یادم بود. خوب سال دیگر هم همین طور.
[صحیفه امام، ج 9، صص 398-400]
▫️12 شهریور 1358
◾️روزنه؛ خانه فضلا و فرهیختگان:👇
@rozaneebefarda
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت درگذشت عالم مجاهد قاضی شیخ احمد الزین
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹متن پیام رهبر انقلاب اسلامی خطاب به دبیرکل حزب الله لبنان؛ به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجةالاسلام آقای حاج سیدحسن نصرالله دامت برکاته
خبر درگذشت عالم مجاهد قاضی شیخ احمد الزین رئیس هیئت امنای تجمع علمای مسلمین در لبنان را دریافت کردم. وظیفهی خود میدانم این حادثهی مولمه را به علمای معزز و بازماندگان و ارادتمندان و شاگردان ایشان در لبنان و سایر بلاد عموماً و جنابعالی خصوصاً، تسلیت بگویم.
دفاع مسئولانه و عالمانه او از #نهضت_امام_خمینی و از #مقاومت_علیه_جبهه_استکبار و صهیونیزم و همراهی با ثبات ایشان با مبارزات ضداستکباری ملتهای منطقه در طول سالیان طولانی، هیچگاه از خاطره تاریخ مقاومت نخواهد رفت.
اینجانب ضمن تسلیت مجدد به مردم لبنان و خصوصاً به همراهان و همرزمان ایشان در تجمع علمای مسلمین لبنان، رحمت و غفران الهی را برای آن مرحوم از خداوند متعال خواستارم.
سیّد علی خامنهای
۱۹ رجب ۱۴۴۲ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
@rozaneebefarda
در آیین رونمایی از کتاب رهبر معظم انقلاب با عنوان «حماسه امام سجاد(ع)» مطرح شد
گزارش غمگنانه زندگی امام سجاد(ع) به مفهومی حماسه ساز تبدیل شد
حجت الاسلام حاج علی اکبری در آیین رونمایی از کتاب«حماسه امام سجاد(ع)» گفت: گزارش غمگنانه و تراژدی زندگی امام سجاد(ع) بعد از عاشورا، توسط حضرت آیت الله العظمی خامنهای به مفهومی حماسه ساز تبدیل شد.
در مراسم معرفی و رونمایی از کتاب «حماسه امام سجاد(ع)» مشتمل بر گفتارهایی از حضرت آیت الله خامنهای(مدظله العالی) درباره ی مبارزات سیاسی فرهنگی امام سجاد(ع) که صبح امروز با حضور تولیت آستان قدس رضوی، استاندار خراسان رضوی، امام جمعه موقت مشهد، مدیر حوزه علمیه خراسان در محل دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد،
حجت الاسلام حاج علی اکبری امام جمعه موقت تهران و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به بیان نگاه متفاوت مقام معظم رهبری به زندگی ائمه هدی به ویژه حضرت سید الساجدین علی بن الحسین(ع) پرداخت.
کتاب حماسه امام سجاد(ع) به همت انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنهای و در سه بخش تنظیم و منتشر شده است که بخش اصلی این کتاب شامل سخنرانی رهبر معظم انقلاب در سال۱۳۵۲ در جمع نمازگزاران و جوانان انقلابی در مسجد کرامت مشهد درباره شخصیت و مبارزات سیاسی و فرهنگی امام سجاد(ع) است.
علاقه مندان می توانند از طریق پایگاه الکترونیکی انتشارات انقلاب اسلامی به نشانی book-khamenei.ir و کتابفروشی های سراسر کشور این اثر ۳۰۰ صفحه ای را دریافت نمایند.
@rozaneebefarda
نقض عهد با پیمانشکنان؛ از تصریحات قرآنی تا دلالتهای عقلانی
نقد جناب استاد شیخ #محسن_فقیهی(مدرس دروس خارج قم) بر اظهارات اخیر آقایان #سروش_محلاتی و #حسن_روحانی
▫️اختصاصی روزنه/ پست ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه ۱ از ۲]
🔸 لزوم وفای به عهد و پیمان، از مسلّمات بین عقلاست و اگرچه از نظر عملی برخی به آن پایبند نباشند ولی از جهت نظری قطعا آن را قبول دارند. دین مقدس اسلام نیز بر وفای به تعهدات تأکید کرده است. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «یا ایها الذین آمنوا أوفوا بالعقود؛ای کسانی که ایمان آورده اید! به پیمانها و قراردادها وفا کنید»(مائده،1)
🔸 همچنین در روایتی امام صادق (ع) از پیامبر اکرم(ص) نقل میکنند که حضرت فرمودند: «من کان یؤمن بالله و الیوم الآخر فلیف إذا وعد؛ هر کس که به خدا و روز قیامت ایمان دارد، باید هر گاه وعده ای داد به آن عمل کند» (کافی، ج2، ص363، ح2)
🔸 پس ارزش عهد و پیمان از نظر اسلام بسیار بالاست به گونه ای که عمل به آن را مقتضای ایمان تلقی و تخلف از آن را درست نمیداند به گونهای که در برخی از روایات، تخلف از آن به منزله تعرض به غضب الهی شمرده شده است.(کافی، ج2، ص363، ح1)
🔸 حال سؤال اینجاست که محدوده این عمل به عهد و پیمان تا کجاست؟ آیا به طور مطلق باید به آن عمل کرد یا اینکه مشروط به عدم #نقض_عهد از طرف مقابل میباشد؟
🔸 این مطلب نزد #عقلا بسیار واضح است که اساسا عهد و پیمان، یک امر #دو_طرفی یا #چند_طرفی است و همه طرفهای قرارداد باید به آن عمل کنند و در صورت نقض طرف مقابل، عهد و پیمان، دیگر معنایی ندارد و مشخص است که التزام یک طرف به قرارداد در مقابل نقض طرف دیگر، هیچ توجیهی ندارد مگر آنکه بند مورد تعهد، مطلوبیت ذاتی داشته باشد به گونه ای که با قطع نظر از قرارداد هم، عمل به آن شایسته باشد؛ در این صورت اگر به آن بند عمل شود، به خاطر مطلوبیت ذاتی خواهد بود نه از آن جهت که مورد عهد و پیمان است!
🔸 قرآن کریم نیز دستوری مطابق با همین #بنای_عقلایی صادر کرده و میفرماید: «فما استقاموا لکم فاستقیموا لهم» (توبه ،7) که در این آیه وفای به پیمان، منوط به وفای طرف مقابل قرار داده شده است. یا در آیه دیگری میفرماید: «و إما تخافنّ من قوم خیانة فانبذ إلیهم علی سواء إنّ الله لایحبّ الخائنین»(أنفال ،58)
🔸 در این آیه خداوند متعال به پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «اگر خوف از خیانت طرف مقابل داشتی، عهد و پیمان را رها کن!»
🔸 علاوه بر این، در بحثهای حکومتی، اساسا امور مربوط به صلح و جنگ و معاهدات، از اختیارات امام معصوم یا نایب اوست و دیگران در این زمینه حقی ندارند؛ پس تعیین تکلیف برای ولی فقیه در این زمینه معنا ندارد!
🔸 با توجه به توضیحی ارائه شده، مشخص میگردد که بنای عقلا، بر ترک قرارداد هنگام نقض طرف مقابل است و آیه شریفه نیز مطابق با آن میباشد. با این وجود، تعجب است که برخی با کم توجهی به مبانی استنباط، با این آیه به گونه دیگری مواجه شده و دلالت آن را زیر سوال برده اند و امر در آن را به خاطر وقوع پس از #توهم_حظر ،دال بر اباحه دانسته اند!
⭕️در پاسخ به این نگاه باید گفت:
🔸 اولا: در بحث وقوع امر بعد از حظر، باید موضوع واحد باشد در حالی که در اینجا موضوع دو حکم، متفاوت است. توضیح اینکه مثلا در آیه شریفه «لاتقتلوا الصید و أنتم حرم»(مائده ،95) صید در حال احرام، حرام شده است و سپس در آیه شریفه «و إذا حللتم فاصطادوا»(مائده،2) حرمت آن برداشته میشود که در اینجا امر و نهی هر دو بر روی «صید» رفته و موضوع واحد است. اما در بحث ما ،حرمت نقض عهد، مشروط به متعهد بودن طرف مقابل است در حالی که امر به نقض مربوط به فرض خوف از خیانت است. پس موضوع امر و نهی یکسان نیستند.
🔸ثانیا: در اینجا اصلا #توهم_حظری در کار نبوده و نیست! یعنی عمل به قرارداد در درون خود مشروط به #پابرجا_بودن_قرارداد است و با نقض طرف مقابل، دیگر عهد و پیمانی وجود ندارد که بخواهیم توهم لزوم به عمل به آن را داشته باشیم! بنای عقلا نیز بر این است که لزوم وفا را مشروط به تعهد طرف مقابل میدانند. پس کسی چنین توهمی را در ذهن نخواهد داشت که حتی پس از نقض طرف مقابل، وجوب التزام به عهد پابرجا باشد!
▫️ادامه یادداشت در:👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/7320
@rozaneebefarda
نقض عهد با پیمانشکنان؛ از تصریحات قرآنی تا دلالتهای عقلانی
نقد جناب استاد شیخ #محسن_فقیهی(مدرس دروس خارج قم) بر اظهارات اخیر آقایان #سروش_محلاتی و #حسن_روحانی
[صفحه ۲ از ۲]
🔸 ثالثا: امر بعد از حظر، ظهور در اباحه خاص ندارد بلکه برای رفع ممنوعیت قبلی است(یعنی اباحه عام را نتیجه میدهد که این با وجوب نیز سازگار است) و اما اینکه الآن چه حکمی دارد، به اقتضای ادله و شرایط بستگی دارد. در بحث ما نیز با توجه به اینکه بنای عقلا در مسأله وجود دارد و آنها در فرض نقض طرف مقابل، نه تنها لزومی در عمل به آن نمیبینند بلکه عمل به آن را مصداق کار لغو و بیهوده میدانند! پس بعد از اینکه آیه توهم حظر را برطرف کرد، طبق قرائن عقلی حکم مسأله روشن میشود.
🔸 عجیبتر از این، اشکال دیگری است که گفته شده کلمه #«فانبذ» در این آیه به معنای اعلام است و در نتیجه آیه دلالت بر لزوم «اعلام» در صورت خروج از معاهده دارد و نسبت به لزوم یا عدم لزوم خروج از آن ساکت است!
⭕️این اشکال نیز وارد نیست زیرا:
🔻 اولا: ماده «نبذ» در لغت به معنای «طرح و القاء» آمده است(کتاب العین، ج8، ص191) که هم با معنای «نقض» سازگار است و هم با معنای «اعلام»؛ اتفاقا کنار هم قرار گرفتن دو واژه #«نبذ» و #«عهد» با معنای نقض سازگارتر میباشد؛ همانگونه که خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «أوکلُّما عاهدوا عهدا نبذه فریق منهم»(بقره ،100) و در این آیه مشخص میباشد که به معنای نقض عهد آمده است. البته داشتن معنایی که جامع هر دو معنا باشد نیز در آیه مورد بحث ما بعید نیست؛ به این صورت که آیه هم دستور به نقض داده باشد و هم اعلام آن.
🔻ثانیا: بر فرض که آیه در مقام بیان وجوب اعلام بوده و نسبت به اصل نقض، ساکت باشد، قرائن عقلی باعث میگردد حکم نقض مشخص شود. یعنی آیه نسبت به اعلام آن امر میکند که حتما اعلام کنید اما نسبت به نقض ،نکته ای نمیگوید و همین به معنای مفروض گرفتن اصل نقض است که مطابق با بنای عقلاست.
🔸 عجیبتر از تمام آنچه گفته شد این است که برخی #مسئولین، برای توجیه #مذاکره_مجدد بعد از پیمان شکنی طرف مقابل به آیه شریفه «الذین عاهدت منهم ثمّ ینقضون عهدهم فی کلّ مرُّة»(انفال ،56) استناد میکنند و ادعا میکنند پیامبر اکرم(ص) نیز با وجود نقض عهدهای مکرر از طرف مقابل، باز هم عهد میبستند!
🔸 در حالی که مراد از آیه این است که عادت آنها نقض عهد میباشد و صرفا اشاره به یک ویژگی آنها داشته و اعلام این مطلب که در آینده، نقض هایی رخ خواهد داد. شیخ طوسی(ره) در این باره میفرمایند: «و قوله تعالى «ثم ینقضون» عطف المستقبل على الماضی، لأن الغرض أن من شأنهم نقض العهد مرة بعد أخرى فی مستقبل أوقاتهم بعد العهد إلیهم»(التبیان فی تفسیر القرآن، ج5، ص143)
🔸 جالب است که افرادی که به این آیه استدلال نمودهاند، به آیات دیگر توجه نکرده اند! مانند آیه شریفه «و إما تخافنّ من قوم خیانة فانبذ إلیهم علی سواء إنّ الله لایحبّ الخائنین»(انفال ،58) که در این آیه نه در صورت نقض مکرر، بلکه حتی در صورت خوف خیانت، دستور به خروج از عهد میدهد.
🔸 همچنین در روایتی، امیر المؤمنین(ع) میفرمایند: «الوفاء لأهل الغدر غدر عندالله والغدر بأهل الغدر وفاء عندالله»(نهج البلاغه، حکمت259) در این روایت، امیر المومنین(ع) وظیفه ما در مقابل خیانتکاران را مشخص میکنند و میفرمایند نسبت به آنها باید مثل خودشان رفتار کرد.
🔸 خلاصه سخن اینکه؛
این بحث با توجه به صبغه عقلانی آن، واضحتر از آن است که بخواهیم آن را با زحمت از آیات استنباط کنیم!
هرچند دلالت آیات و روایات نیز واضح است و تکلیف ما در مقابل نقض عهد دشمن را روشن کرده است.
🔸 خداوند به همه ما توفیق فهم درست دستورات دینی و #عمل به آنها را عنایت بفرماید.
#جوابیه۱۷
❄️روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
حاتم بخشی ۲۰۰میلیارد دلاری روحانی از جیب ایرانیان(؟) و ضرورت هوشیاری مسئولان ارشد و مردم
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
⭕️روحانی بعد از اذعان به وارد کردن ضرر ۲۰۰ میلیارد دلاری دولت آمریکا به ملت و دولت ایران، آنهم در سالهای پس از برجام که جریان سازش مدعی تأمین منافع ملی از طریق برجام شده بود، اکنون در اظهاراتی عجیب، رسما اعلان کرده که دولت ایران فعلا از خسارت آمریکا به ایران چشمپوشی کرده و آمریکاییها میتوانند بدون پرداخت خسارت، به برجام برگردند!
⭕️روحانی گفته:👇
🔹بعضی از دوستان گفتند آمریکا ابتدا باید خسارت مستقیم ۲۰۰ میلیارد دلاری را جبران کند و بعد به فکر مذاکره باشد. ما گفتیم که فعلاً این را بگذاریم در مراحل بعد!
🔶حاشیه روزنه
این نحو حاتم بخشی دولت، آنهم در آخرین روزهای تصدی قوه مجریه، اقدامی برخلاف منافع ملی است که انتظار میرود توسط مجلس و شورای عالی امنیت ملی و قوه قضائیه، فورا از آن پيشگيری گردد تا حق مردم مظلوم و نجیب ایران توسط این جماعت غربگرای عاشق مذاکره بیهوده با آمریکا، اتلاف نگردد.
مشابه این اقدام حسن روحانی، لغو یکطرفه قرارداد تسلیحاتی ایران و آمریکا توسط دولت موقت موقت بود که در واپسین روزهای حضور آنان در کرسی قوه مجریه انقلاب اسلامی، توسط ابراهیم یزدی اعلان شد و متأسفانه تا واپسین لحظات حیات او، هرگز نسبت به این اقدام خیانتبار از او بطور جدی پرسشگری به عمل نیامد و ابراهیم یزدی که با اعلان لغو یکطرفه قراردها، چند میلیارد دلار، به ایران ضرر وارد کرده بود، هرگز مورد محاکمه قرار نگرفت.
امید است تاریخ گذشته، معلم امروز و فردای مان گردد و تا دیر نشده از اقدامات مشکوک دولت روحانی در ماههای پایانی جلوگیری به عمل آید و انشالله بعد از پایان دوره رياستجمهوری نیز، مانند همه کشورهای توسعه یافته دنیا که مسئولان اجرایی خاطی را محاکمه میکنند، زمینه برای محاکمه بیمسامحه روحانی و برخی دیگر از #کارگزاران_اعتدال فراهم گردد.
در تابستان ۵۸ و مدتی قبل از استعفای دولت موقت، آنها قصد داشتند اف۱۴ های آمریکایی را پس بدهند! هواپیماهایی که مدتی بعد در زمان جنگ تحمیلی، تاثیری راهبردی در دفاع از مرز و بوم ما بر جای گذاشت و یاران بازرگان عملا قصد داشتند ایران را خلع سلاح کنند!
مقام معظم رهبری و شهید بهشتی از جمله کسانی بودند که در مقابل این اقدام مشکوک و خسارتبار ایستادند!
حسن روحانی در سال ۱۳۶۴، بهعنوان رئیس کمیسیون دفاع مجلس شورای اسلامی به نماز جمعهی تهران آمد و از دوگانهی جهل-خیانت دولت موقتیها، اینچنین سخن گفت:👇
«برای استقرار صلح در یک جامعه، تنها نیروهای دفاعی نیاز نیست بلکه آمادگی جنگی باید باشد. آن وقتی دشمن میترسد به ملتی هجوم آورد که بداند اگر هجوم کند مقابلهبهمثل میشود و هجوم متقابل را باید تحمل کند. اگر ملتی قدرت تهاجم را نداشته باشد قدرت دفاع هم نخواهد داشت. اگر نادانی دولت موقت نبود شاید جنگی این چنین بر ما تحمیل نمیشد. آنهایی که حتی تصمیم داشتند هواپیماهای اف۱۴ ما را به آمریکا پس دهند و اگر شهید بهشتیها و عزیزانی چون خامنهایها و هاشمیها در شورای انقلاب نبودند، دولت موقت در تابستان ۵۸ آنها را به آمریکا پس داده بود. من نمیگویم خیانت یا عدم خیانت بلکه این یک نادانی و عدم تفکر صحیح برای یک ملت انقلابی بود.»
حالا همین سخنان دیروز روحانی را باید به خودش بازگرداند که آیا این قبیل اقدامات مشکوک او و دولتش در واپسین روزهای حکمرانی، ناشی از جهالت است یا چیز دیگر؟!
سوال دیگری که قابل طرح است آنکه، در زمان چه کسی به جای آیتالله خامنهای و شهید بهشتی، صراحتا در مقابل اقدامات خرابکارانه عناصر غربگرا ایستادگی و روشنگری خواهد کرد؟!
مسئله اصلی در نقد رویکرد اخیر دولت روحانی آن است که اینان اگرچه به ظاهر میگویند، #در_این_مرحله از دریافت خسارت چشمپوشی میکنیم اما تجربه نشان داده که این جماعت در #مذاکرات_یواشکی با طرفهای غربی، گاه منافع ملی را بدون هرگونه نظرخواهی از نهادهای حاکمیتی ذیربط، به حراج گذاردهاند!
با این وجود، اگرچه دریافت خسارت به عنوان پیششرط بازگشت آمریکا به برجام مطرح نیست و طبق تصریحات مقام معظم رهبری(۱۹دیماه۹۹||اگر تحریمها برداشته شد بازگشت آمریکا به برجام معنا میدهد البته مسئلهی خسارتها که جزو مطالبات ما است در مراحل بعدی دنبال خواهد شد، اما بدون رفع تحریمها بازگشت آمریکا به برجام حتی ممکن است به ضرر کشور هم باشد)، لذا رفع تحریم برای بازگشت آمریکا کافی است اما چه ساز و کاری برای دریافت خسارت ۲۰۰ میلیارد دلاری از سوی تیم مذاکره کننده تدارک دیده شده است؟!
اگر دولت روحانی بدون گرفتن تضمین جدی و بدون تنظیم اسناد معتبر، زمینه دریافت خسارت را تدارک نکند، دولت بعدی چگونه خواهد توانست از آمریکای عهدشکن و شرور (که احیانا مجددا عضو برجام هم شده) مطالبه خسارت نماید؟!
@rozaneebefarda
تأیید نشده/ مهم
بر اساس اخبار غیررسمی، احمدینژاد در سفر به قم با آقای #سیدمحمدجواد_علوی دیدار داشته و میهمان ضیافت شام او بوده است.
انتظار آن است که طرفین نسبت به صحت و سقم این خبر تأیید نشده، اطلاعرسانی کنند تا حقیقت مشخص گردد.
در صورت صحت این خبر، ابعاد جدیدی از ارتباطات #احمدینژاد_متأخر با برخی کانونهای حوزوی خاص، روشن میشود که قابل ارزیابی و تحلیل است.
🔶حاشیه روزنه
پیشتر نسبت به کارکردهای پیچیده #انجمن_حجتیه در عرصه سیاست ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نکاتی مطرح شده بود.
انجمن در حال حاضر به عنوان #نخ_تسبیح_نامرئی به ریل گذاری برخی تحولات سیاسی/مذهبی در سطح کلان مشغول است.
بازیگران سیاسی و مذهبی انجمنی ها، لزوما انجمنی نیستند و حتی ممکن است از قرار گرفتن در پازلهای پیچیده آنان بیاطلاع باشند.
@rozaneebefarda
🏴 پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی درگذشت آقای حاج محسن آقا قلهکی از بازاریان متدین و معتمدین #امام_خمینی در بازار
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
عبد صالح، و مومن درستکار آقای حاج محسن آقا قلهکی رحمةالله علیه، در روز نیمهی رجب پس از عمری که به دیانت و صلاح سپری شده بود، دار فانی را وداع کرد.
اینجانب به خانوادهی محترم و به همهی دوستان و علاقمندان ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت و رضوان الهی را برای وی مسالت مینمایم.
سید علی خامنهای
۱۴/اسفند/۱۳۹۹
@rozaneebefarda
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستور قرآن به نقض عهد با پيمانشكنان و ضرورت پرهیز از #تفسیر_به_رأی
نقد جناب استاد شیخ محمد #محمدی_قائینی (مدرس دروس خارج قم) بر اظهارات اخیر آقایان #سروش_محلاتی و #حسن_روحانی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹 آیات قرآن را باید بر اساس قواعد فنی #تفسیر، تحلیل و تبیین کرد.
🔸 آیات مورد اشاره رئیس جمهور، بدون توجه به قواعد و آیات قبل و بعد تفسیر شده است.
🔹 این آیات به ما دستور می دهد با کسانی که #نقض_عهد می کنند، چنان سخت و محکم برخورد کنید که حتی اذناب آن ها #بترسند.
🔸 #آمریکا و اروپا پیمان های متعدد را به صورت مکرر #نقض کرده اند ولی پاسخ مناسب با تعالیم قرآنی دریافت نکرده اند.
⏰ زمان: 16 دقیقه
#جوابیه۱۸
@rozaneebefarda
روزنه
نقض عهد با پیمانشکنان؛ از تصریحات قرآنی تا دلالتهای عقلانی نقد جناب استاد شیخ #محسن_فقیهی(مدرس در
⭕️بازنشر یادداشت روزنه در سایر رسانهها:
👇
🔻خبرگزاری حوزه:
https://hawzahnews.com/xb4Gh
🔻رسا:
https://b2n.ir/w14845
@rozaneebefarda
روزنه
فیلم مناظره آقایان #سیدمحمدجواد_علوی و #عبدالحسین_خسروپناه منتشر شد @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 ⭕️متن
در دام #دگر_اندیشان یا بازگشت به #فقاهت_اصیل؟
نقدی بر سخنان جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی در مناظره با جناب آقای #عبدالحسین_خسروپناه
بازنشر|| جعفر بحرینی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه ۱ از ۲]
🔹 فقه اصیل شیعه با سابقه بیش از هزار سال، توسط فقهای مخلص و آگاهی به سیر تکاملی خود ادامه داده است.بزرگان شیعه همیشه سعی کردند، چون غواصی زبردست به ژرفای دریای علم ثقلین، بروند و مروارید های علمی ناب را برای جامعه خود استخراج کنند.
🔻آنها معارف قرآن کریم و عترت را بسیار زیاد و نا محدود قلمداد می کردند ، لذا برای استخراج احکام و معارف جدید هیچ گاه بن بست و انسدادی قائل نمی شدند. از دیدگاه قاطبه فقهای بزرگ شیعه ، مشروعیت دین اسلام زمان و مکان بردار نیست چرا که «حلال محمد حلال الی یوم القیامة و حرام محمد حرام الی یوم القیامة».از طرف دیگر دین پیامبر اسلام، ختم نبوت و تکمیل کننده تمام ادیان گذشته است. پس بیراه نباشد که انتظار هدایت کامل و تمام برای بشر داشته باشد و به فرمایش قرآن ، از ظلمت ها به سوی نور رهنمون می شود.
🔹برخی از دگر اندیشان چون سروش و شبستری در چند دهه اخیر سعی کردند ، عصری بودن دین را طرح کنند که نتیجه آن ،انحصار هدایت دین اسلام، در عصر حضور ائمه اطهار است. آنها دین را برای زمان حاضر کافی نمی دانند و قائلند که دین باید در ترازوی عقلانیت عرفی هر زمانی قرار بگیرد. و عقلانیت سکولار را ترازوی سنجش صحت و اعتبار دین می دانند. آنها هرچند در ظاهر با مقدسات اصیل اسلام و مذهب شیعه خود را مخالف نشان نمی دهند، امَّا بصورت غیر مستقیم، اسلام را برای هدایت بشر امروز کافی نمی دانند وعلم امام و پیامبر را صرفا محدود به ظرف زمان و مکان خود می پندارند.آنها تنها راه سعادت مسلمانان را از سر تا پا غربی شدن می دانند. پروژه کشف حجاب، یکسان سازی لباس ها، تضعیف دین در باور مردم و ... محصول همان نگاه و جریان است.
▫️در این ایَّام، مناظره ای برگزار شد، موضوع مناظره هر چند ناظر به یکی از علوم انسانی بود، ولی مباحثِ طرح شده به بسیاری از مبانی دینی و استنباطی فقهی سایه افکنده بود.شاید بیراه نباشد که کلیدی تری موضوع مطرح شده را ، «چگونگی مواجه فقه با مسائل مستحدثه» بدانیم.
▫️جناب آقای علوی بروجردی، مباحثی را طرح کردند که القای «عصری بودن دین اسلام» و حجیَّت«عقل عرفی» در مقابل «فهم دینی» داشت.
🔹استدلال ایشان، اینگونه بود که چون 1- اکثر روایات شیعی ، استفتائی هستند و 2- روایات استفتائی بصورت کلی به سوال سوال کننده انصراف دارند، پس بصورت کلی اکثر روایات شیعه، ناظر به مسائل جدید نمی توانند باشند و نباید انتظار داشت، احکام جدید را از منابع استخراج کرد. البته در جواب اینکه فقه بخاطر رسالتش که پاسخگویی به تمام افعال مکلفین است، چگونه قرار است راه حل پیدا کند، ایشان رجوع به عقلانیَّت عقلاء و نداشتن ردع بر آن در منابع را کافی می داند.
🔹ایشان عقلاء را از باب حجَّیت عقل ، حجَّت می شمارند.
با توجه به گسترش کامل علوم و تخصصی شدن آنها، برآیند دستگاه استنباطی ایشان، سیطره کامل علوم بر استنباط فقهی است و فقیه صرفا «یک #ماشین_امضاء» است. که می تواند برخی از مباحث را رد کند.
@rozaneebefarda
ادامه👇
در دام #دگر_اندیشان یا بازگشت به #فقاهت_اصیل؟
[صفحه ۲ از ۲]
⭕️دستگاه استنباطی آقای علوی از جهات متعدد مورد اشکال است:
1- دین اسلام، ختم و خاتم تمام ادیان است و نسخه نهایی هدایت بشر.پس ناظر به تمام مکان ها و زمان ها و انسان ها است.
2- طبق ادله عقلی و نقلی، قرآن کریم وعلم امام معصوم هر چند در زبان عرفی تجلی می کند، ولی عرف زده نیست. لذا کلام ثقلین بخاطر اتصال به دستگاه قدس الهی ناظر به تمام علوم می شود.
3-اینطور نیست که اکثر منابع، استفتائی باشد؛ آیات قرآن کریم، خطبه های حضرات معصومین و فرماین اخلاقی و تدبیری مثال نقض ادعای علوی هستند.
4-در موارد استفتائی، جواب هایی از حضرات معصومین داریم که بصورت قضیه کلیِّه و قانون هستند، مثل روایات باب استصحاب که در جواب وضو مطرح شده است، «لاتنقض الیقین ابدا بالشک» و به سوال سائل منحصر نمی شوند.
5- طبق قاعده «عَلَيْنَا إِلْقَاءُ الْأُصُولِ إِلَيْكُمْ وَ عَلَيْكُمُ التَّفَرُّع » بسیاری از حقایق بصورت قضایای حقیقیه بیان شده اند و فقیه باید با کار آمد کردن دستگاه اصولی خود ، قواعد کلی را استخراج کند و فروع را به آنها بر گرداند.
6-رجوع به سیره عقلاء بصورت کلی بسیار محل اشکال است ، چرا که سیره، آنهم سیره متشرعه با قیودی مورد اعتبار قرار می گیرد نه هر سیره ای!
7- رجوع به سیره عقلاء، عملا ممکن نیست چرا که ما یک سیره ناب و یکدست هیچ وقت نداشته ایم، همیشه بخاطر حکومت دولت های جائر غیردینی، ایسم ها بر جوامع حاکم بوده اند و «کل حزب به لدیهم یفرحون».
9-علومی مثل طب مدرن ، یا اقتصاد و ... نظرات استنباطی بزرگان آن علم هستند، همچنانکه برخی از مکاتب مثل روانشناسی احکام و فتاوای جناب فروید است که بدین صورت بسط و گسترش یافته و یا اقتصاد کمونیستی ، برآیند آراء «مارکس» است که بدین صورت مدوِّن شده است.نه اینکه بصورت ابتدایی قول سیره عقلاء باشد!
10-رجوع بی قید و شرط یک فقیه به نظرات کارشناسی نظریه پردازانی چون مارکس، اگوست کنت و ... چه بسا منجر به تقلید فقیه بشود که برای فقه اصیل غیر قابل پذیرش است.
11-جناب علوی نفرمودند بر فرض اینکه حضرات معصومین به اطباء مراجعه می کردند، آیا دلیل بر این است که خود طب نمی دانستند؟
12-همچنین بر فرض رجوع حضرات معصومین به طبیب یا کارشناس، وجوب از سیره استنباط می شود؟ یعنی امکان سیره را دالّ وجوب می گیرند؟
13- وجه تمایز ، سیره عقلائی که آقای علوی استناد می کنند و «عقلانیَّت عرفی» که امثال سروش و شبستری می گویند و شاگردانشان قائل اند که دین را هم باید در ترازوی این عقلانیت گذاشت، چیست؟
14- تمام مسائل مستحدثه از باب اصول عملیه نیستند که با «عدم ردع» بتوان به حکم رسید.
15- در نگاه آقای علوی ، غرب بسیار مطلوب و موفق است و سیره عقلای آنها را مرجع و منبع دانستند ولی توضیح ندادند که سقط سالیانه 50 میلیون جنین ، بیش از صد میلیون کشته در جنگ های جهانی ، وزارت تنهایی انگلستان و ژاپن، برهنگی فرهنگی و فحشاء و استعمار کشور های فقیر، و قتل و غارتی که در جهان درست کرده اند را ملاک این موفقیَّت و مطلوبیت دانسته اند؟
16- ارجاع دربست و کامل به علوم مدرن و جدید، آیا کناره گیری از دستگاه هدایت اهل بیت سلام الله علیهم اجمعین نیست؟
17- اگر قرار برمبنای آقای علوی در فقاهت بود ، و همه چیز با ارجاع به علوم زمان و پیدا کردن عدم ردع شارع قابل حل بود، چه نیازی بود علم اصول تدوین شود و دستگاه های فقهی و استنباطی امثال شیخ انصاری بوجود آید؟
🔹حتما جناب آقای علوی بدنبال پذیرش کامل «عقل مدرن یا عرفی» نیستند ولی برای بازگشت به فقاهت اصیل شیعه نیاز است که مبانی و نظرات خود را از ابهام در بیاورند و واضح تر صحبت کنند تا برداشت همسویی با دگراندیشانی چون سروش از ایشان نشود!
https://b2n.ir/g59136
▫️روزنه؛ دریچهای به تاريخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر 👇
@rozaneebefarda
حجت الاسلام دکتر جباری.mp3
46M
نقد تاریخی/تفسیری به اظهارات اخیر روحانی و حامیان!
اختصاصی|| حجتالاسلام الاسلام دکتر جباری
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹اروپاییها چه کار باید بکنند که ما باور کنیم قابل اعتماد نیستند؟
🔹اقدام دولت از فضای آیات قرآن دور بود؛ آیات میفرماید بین اینها و یارانشان جدایی بیانداز. القا خوف باید بین دشمن کرد.
اگر سپاه و هوافضا نبود، به این آیات عمل میشد؟
🔹مسئولانی که احیانا متوجه نیستند و مسیری غیر از سنت و مشی قرآنی عمل میکنند، خداوند انشالله بیدارشان کند و به مسیر بازگردند.
🔹اگر آنها بخواهند خط و مشی نادرست خودشان را با تلاش مذبوحانه و سو استفاده و سوتفسیر از قرآن، توجیه کنند، مشمول روایات تفسیر به رأی هستند.
🔹خدا کند آنچه که آقای روحانی در استفاده غلط از قرآن بیان میکند، از روی جهالت باشد نه تجاهل!
که اگر چنین باشد، گناهش مضاعف است.
🔹اگر کسی از روی جهل قرآن را تفسیر به رأی کند، مشمول آن روایات است ولی اگر عزم تجاهل باشد، گناهش بسیار بیشتر است.
🔹کسی که تفسیر به رأی بکند، طبق روایات شریفه، مصداق #کفر_عملی است.
▫️خداوند کشورمان را از شر معاندان و کج فهمان و غرض ورزان حفظ کند.
#جوابیه۱۹
@rozaneebefarda
کنایه گروههای مقاومت عراق به پاپ
🔹اشاره به دست قطع شده حاج قاسم که صدای عبادتگاه های مسیحی نیز مرهون آن است.
@rozaneebefarda
بیانیه انقلابی سرایا سلام به مناسبت سفر پاپ به عراق
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
⭕️یکی از گروههای مقاومت در عراق به نام گردانهای "سرایا اولیاء الدم" نیز با صدور بیانیهای به حمله موشکی به پایگاه آمریکایی عین الاسد و سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان که قرار است امروز جمعه انجام شود، واکنش نشان داد. در این بیانیه آمده است:
♦️نخست: از سفر پاپ واتیکان به سرزمین مقدسات، سرزمین انبیاء و ائمه و صالحین و سرزمین مبارزان مجاهد استقبال میکنیم و به توای مرد با وقار (پاپ) میگوییم: این سفر شما اگر در روزهای به اسارت گرفته شدن زنان ایزدی و مسیحی و اشغال یک سوم خاک عراق به دست داعش انجام میگرفت، در وجدان مصیبت دیدگان تأثیر بیشتری داشت.
♦️دوم: گردانهای سرایا اولیاء الدم همه انواع و اشکال عملیات نظامی را در زمان سفر پاپ فرانسیس و به خاطر احترام به آیت الله سیستانی، مرجعیت معظم عراق متوقف میکند چرا که ما عرب هستیم و مهمان خود را گرامی میداریم و مانند آمریکاییها که به مهمان عراق و سرباز اسلام حاج قاسم سلیمانی و همرزمان او رحمهم الله خیانت کردند، خیانت نمیکنیم.
♦️سوم: عملیات مبارک و دقیق عین الاسد که اشغالگران را آزار داد و آسایش را از خائنان و اشغالگران سلب کرد به مجاهدان تبریک میگوییم و دست آنان را میفشاریم.
@rozaneebefarda
تذکر مقام معظم رهبری پیرامون سفرهای نوروزی: هر چه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص سفر عید اعلام کرد همه عمل کنند
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔻 رهبر انقلاب، پیش از ظهر امروز: یک جمله هم دربارهی مسئلهی کرونا عرض بکنیم. سال گذشته در پی هشدار مسئولین که راجع به کرونا اوایل کرونا بود مثل امروزی و هشدار دادند و گفتند، بنده هم یک کلمهای در همین روز محیطزیست خطاب به مردم عزیزمان عرض کردم.
🔹️ خوشبختانه حرف دلسوزان اثر کرد و مردم ایام عید کاملاً ملاحظه کردند و بلای بزرگی را که در آن ایام میتوانست متوجه کشور بشود از سر دور کردند.
🚨 امسال هم من احساس میکنم که خطر از سال گذشته بیشتر است. امسال خطر را بهتر میشناسیم، بیشتر میشناسیم و میدانیم که خطر فراگیر شد در کشور متأسفانه، سال گذشته به این اندازه نبود، بنابراین امسال هم بایستی همه رعایت کنند.
👈 هر چه که ستاد ملی کرونا گفت، اگر #سفر را ممنوع کردند، سفر نروند. هر چه را که لازم دانستند انجام بدهند.
🔺️ بنده که قطعاً سفر نخواهم رفت مثل سال گذشته و هر چه که ستاد ملی در این زمینه بگوید عمل خواهم کرد. ۹۹/۱۲/۱۵
@rozaneebefarda
شهید ادیان!
به مناسبت ورود پاپ به عراق
محسن قنبریان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️در اوج حملات داعش در عراق و سوریه، پاپ در جمله ای مبالغه آمیز گفت:"حملاتی که امروزه علیه مسیحیان میشود از زمان پیدایش این دین تاکنون بی سابقه بوده است"! اما در عمل فقط از مقامات سیاسی و دینی، خواست علیه داعش موضع بگیرند!!!
▫️یوناتن بت کلیا نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی ایران در مجلس، بعد از شهادت سردار، جامعه آشوریان را مدیون او خواند و فاش کرد: وقتی ۳۰۰آشوری در سوریه اسیر داعش بودند، با سردار دیدار و از ایشان کمک می خواهد؛ آن عزیز ۲۲۵نفر آنان را آزاد می کند!(۷۵ اسیر را داعش کشته بود).
کشیش کلیسای شرق آشور(داریاووش عزیزیان) هم اعتراف کرد: سردار بود که صدها هزار مسیحی را از دست داعش نجات داد!
▫️سیامک مره صدق نماینده کلیمیان مجلس در جلسه پارلمان اروپا در بروکسل گفته بود: اروپائیان باید از این خجالت بکشند که تنها کسی که از مسیحیان شرقی دفاع کرد، سردار سلیمانیِ مسلمان بود؛ در حالیکه نمایندگان پارلمان اروپا پا روی پا انداخته بودند و آب معدنی شان را میل می کردند"!
❗️از جمله برنامه های پاپ در سفر به عراق دلجوئی از خانواده قربانیان حملات داعش است!
ناامنی های داعش و القاعده و... موجب افزایش مهاجرت مسیحیان از عراق و کاهش بیش از ۲۰درصدی آنان شده است!
🔅بهترین پیام نجف به پاپ میتواند تفهیم آیه۴۰حج باشد:"کسانی که از دیارشان ناحق بیرون شده اند می گفته اند: پروردگار ما خدای یکتاست؛ اگر خدا بعضی از مردم (متجاوزان) را به بعض دیگر(#اهل_مقاومت) دفع نمی کرد، دیر ها و کلیساها و کنشتها و مسجدها -که نام خدا در آن بسیار یاد می شود- ویران می شد؛ خدا کسانی را که یاری او کنند، یاری می کند که او توانا و نیرومند است"
#پاپ
#نجف
#پیام_مقاومت
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
در حاشیه دیدار #پاپ با #آیتالله_سیستانی
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[ص ۱ از ۴]
🔹خبر دیدار احتمالی پاپ فرانسیس با حضرت آیتالله سیستانی و طعنههای سادهاندیشانه برخی چهرهها در محافل حوزوی مطرح و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
دیدار میان دو شخصیت مطرح دینی همواره حائز اهمیت بوده و هست اما نکته اینجاست که شناخت طرف مقابل در هر گفت و گو دید واقعبینانهای را بر فضای عمومی حاکم میسازد.
تصوری که ما از «پاپ»، «کلیسا» «کشیش» و... به عنوان مفاهیم دینی داریم، تصوری مقدس و نورانی است که یادآور زهد و دنیاگریزی و ترک غرایز و البته تساهل و تسامح است.شکی نیست که جامعه دینی مسیحیت دارای چهرههای مثبت نیز هست اما آیا ماجرای کلیسا و پاپ به همین قداست و نورانیت خلاصه میشود؟بازخوانی تاریخ ما را به پاسخی روشن در این زمینه میرساند. در این یادداشت مختصر بخشی از کارنامه پاپ بندیکت شانزدهم(پاپ سابق) و پاپ فرانسیس (پاپ فعلی) خواهیم خواند.
پاپ بندیکت شانزدهم؛ توهین به اسلام، رسوایی واتیلیکس و استعفا
پاپ بندیکت شانزدهم(پاپ سابق) در تاریخ 21شهریور1385 در سفری به زادگاهش آلمان، سخنرانی تند و توهینآمیزی علیه اسلام ایراد کرد. او در این سخنرانی اسلام را دینی فاقد منطق خوانده است.(روزنامه سرمایه 25شهریور1385/روزنامه جمهوری اسلامی 27شهریور1385) او با طعنه به دین مبین اسلام گفت: «مسيحيت به شدت با برهان و منطق در ارتباط است و مخالف كساني است كه معتقد به گسترش عقايد خود از طريق زور شمشير هستند.» وی با زیر سؤال بردن حکم جهاد در اسلام با اشاره به اظهارات مانوئل دوم پالئولوگوس، يكي از امپراطورهای بيزانس در قرن چهاردهم افزود:«ترويج ايمان و عقيده از طريق زور غير منطقی است و اقدام غير منطقی مخالف فطرت الهی است. پاپ با استفاده از واژههايی نظير "جهاد" و "جنگ مقدس" در سخنرانی خود افزود: خشونت با فطرت خدايی و معنويت در تضاد است.»
این توهین و طعنههای آشکار علیه دین اسلام واکنش جهانی را برانگیخت. «نیویورک تایمز» در سرمقاله روز جمعه 24شهریور1385 با «فاجعه بار و خطرناک اندن اظهارات پاپ» و در خواست عذرخواهی وی نوشت: این نخستین بار نیست که سخنان پاپ موجب بروز اختلاف بین مسیحیان و مسلمانان شده است. (روزنامه جمهوری اسلامی 27شهریور1385)
در این باره روزنامه ایتالیایی «لارپوبلیکا» نوشت: در حالیکه روز شنبه واتیکان تعویض نخست وزیر و وزیرامورخارجه خود را جشن می گرفت یک تاج سیاه رنگ در مقابل سفارت واتیکان در آنکارا به نشانه اعتراض به سخنرانی پاپ در آلمان گذاشته شد. این شدیدترین بحرانی است که میان پاپ و جهان اسلام از زمان جنگ مذاهب صورت گرفته است. (همان)
واکنش علمای جهان اسلام
پیش از این مراجع عظام تقلید با سخنرانی و صدور بیانیه این سخنان پاپ را به شدت محکوم کردند.حضرت آیت الله محمد فاضل لنکرانیبا صدور بیانیه ای تصریح کرد: سخنان اخیر پاپ، به هیچ وجه با منطق و روح دین اسلام سازگاری ندارد و سخنان و اتهامات بی اساس وی، موجب تعجب، رنجش و نگرانی شدید گردید.
همچنین حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی در بیانیه ای سخنان اهانت آمیز رهبر کاتولیک های جهان را در مورد اسلام محکوم کرد و افزود: این بار پاپ، جهاد را زیر سؤال برده و مسلمین جهان را به خشونت متهم ساخته که با اعتراض شدید و گسترده مسلمانان جهان روبرو شدند.
رئیس انجمن اسلامی شمال آمریکا،شورای مسلمانان بریتانیا(بزرگترین تشکل اسلامی در انگلیس)،تجمع علمای مسلمین لبنان، یوسف فرناندز سخنگوی جامعه اسلامی اسپانیا،آیسیسکو (سازمان علمی،آموزشی و فرهنگی کشورهای اسلامی)،فواد علوی (دبیرکل سازمانهای وحدت اسلامی فرانسه)،کلیسای قبطی مصر، بلال اثر(رئیس بنیاد امور دیانت ترکیه)، شورای مفتیان روسیه، شیخ احمدبدرالدین حسون(مفتی اعظم سوریه)، محمدرشید قبانی (مفتی اهلسنت لبنان)، سیدمحمدحسین فضلالله ،سیداحمد بخاری(امام جماعت و جمعه مسجد دهلی)، شیخ محمدسعید طنطاوی (مفتی اعظم مصر) محمدمهدی عاکف (رهبر روحانی اخوانالمسلمین مصر)، یوسف قرضاوی و رهبران احزاب مذهبی پاکستان در مواضع و بیانیههایی جداگانه به اعتراض علیه این سخنان پرداختند.(روزنامه اطلاعات 29شهریور1385/ایسنا 25شهریور1385)
علاوه بر اعتراضات فوق حضرت آیتالله مکارم در درس خارج فقه به مناسبت روز پایان درس قبل از ماه مبارک پاپ را دعوت به مناظره کرد و گفت: مناظره با پاپ میتواند در هر زمان و هر مکان و بدون هيچگونه قيد و شرط باشد و به طور زنده پخش شود و من مطمئن هستم در پايان اين مناظره مردم جهان قضاوت خواهند کرد که اسلام منادی صلح و صفا و دوستی است و جهاد يک سپر دفاعی در برابر دشمنان است نه برای تحميل عقيده. (عصر ایران 29شهریور1385 / خبرگزاری رسمی حوزه 30شهریور1385)
@rozaneebefarda
ادامه👇
هدایت شده از روزنه
در حاشیه دیدار #پاپ با #آیتالله_سیستانی
[ص ۲ از ۴]
اعتراضات سیاسی و مردمی به سخنان پاپ سابق
اعتراضات علیه سخنان موهن پاپ به نهادهای دینی محدود نشد بلکه سیاستمداران و نهادهای کشورهای مختلف نیز به استنکار این مواضع تحریفآمیز و توهینآلود پرداختند از جمله:
«کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، سخنگوی وزارت خارجه ایران، فواد سینیوره نخستوزیر لبنان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، رجب طیب اردوغان، محمد ششم (پادشاه مغرب)، وزارت خارجه مصر، سخنگوی حزب حاکم هند (کنگره)، نمایندگان مجلس شورای ملی افغانستان.(روزنامه اطلاعات 29شهریور1385)
در پی سخنان موهن پاپ، واکنشهای مردمی شدیدی علیه وی به راه افتاد از جمله مسلمانان هند که روز جمعه در بیشتر مناطق این کشور در اعتراض دست به تظاهرات زدند و هزاران نفر از مسلمانان پس از نمازجمعه در شهرهای دهلی، لکنهو و سرینگر در این ارتباط به خیابان ها ریختند.(ایرنا 24شهریور1385)
گفتنی است علیرغم اعتراضات شدید مسلمین و حتی مسیحیان جهان و اندکی پس از توهین پاپ بندیکت خبرگزاری رسمی ایتالیا آنسا اعلام کرد که سیدمحمد خاتمی با وی در واتیکان دیدار خواهد کرد.(پایگاه خبری آفتاب 11مهر1385)
در پی محکومیت گسترده، پاپ بندیکت شانزدهم 25شهریور1385 عذرخواهی نه چندان جدی ابراز کرد و كاردينال تارسيسيو برتون، وزير كشور واتيكان در اطلاعيهاي اعلام كرد: پدر مقدس از اينكه بخشهايی از سخنانش ممكن است توهين به مقدسات مسلمانان تلقی شده باشد، بسيار متاسف است.(ایسنا 25شهریور1385)
گفتنی است جوزف راتزینگر (نام واقعی بندیکت شانزدهم) 10اسفند1391 استعفا داد. رسانههای مختلف این استعفا را در رابطه احتمالی با رسواییهای جنسی گسترده کلیسای کاتولیک (مشرق10اسفند1391) و یا افشای جنگ قدرت در واتیکان که به رسوایی «واتیلیکس» معروف شد مرتبط دانستند. مارک داد، خبرنگار بیبیسی در این زمینه میگوید:
«در بیانیه رسمی استعفای پاپ بندیکت، او تحلیل رفتن توان جسمی و ذهنی را دلیل کنارهگیریاش اعلام کرد، اما از مدتها پیش گفته میشد که دلایل دیگری هم در کار است. تحقیقات من هم این مدعا را تأیید کرده است.
من برای دیدار با فرانسیس آرینزه، کاردینال نیجریهای، به آپارتمان او رفتم که بر کلیسای سنپیتر مشرف است. او یکی از بلندپایهترین شخصیتهای کلیسای کاتولیک است و واتیکان را مثل کف دستش میشناسد.
در ماه مارس گذشته (اسفند ۱۳۹۱) حتی از او بهعنوان یکی از گزینههای احتمالی جانشینی پاپ بندیکت نام برده میشد. موقعی که پاپ بندیکت شخصا در محل اقامتش تصمیم خود برای استعفا را به شمار معدودی از مقامات ارشد کلیسا اطلاع داد، او یکی از حاضران جلسه بود. من موضوع جنجالها و رسواییهای پیش از اعلام ناگهانی تصمیم پاپ را پیش کشیدم و بطور خاص به ماجرای واتیلیکس اشاره کردم که در آن پائولو گابریله، پیشکار پاپ، اسناد محرمانهای را درباره کشمکش و جنگ قدرت در واتیکان فاش کرده بود. آیا این مسأله در استعفای پاپ تأثیرگذار بوده است؟ پاسخ او به این سوال برایم غیرمنتظره بود.
او گفت: "هر کسی میتواند برای خود حدسهایی بزند، چون برخی از این اسناد بهصورت پنهانی برداشته شدند. این شاید یکی از دلایل استعفا باشد. شاید هم از اینکه پیشکارش آن نامهها را افشا کرده، بسیار ناراحت شده باشد. تعداد نامهها آنقدر زیاد بود که یک خبرنگار بر اساس آنها کتاب نوشت. این هم میتواند یکی از دلایل باشد. انتظار ندارم از این اتفاق خوشحال شده باشد...
لازم نیست در این مورد به حرف من اتکا کنید. این ارزیابی عالیترین منبع کلیسا و رهبر فعلی آن است. پاپ فرانسیس بدون پردهپوشی حرف میزند. او گفته: "دربار برای پاپ حکم جذام را دارد. او گفته که دستگاه اداری واتیکان دچار "خود شیفتگی" و "خود محوری" است. جوزف راتزینگر (نام اصلی پاپ بندیکت) با چنین چیزی سر و کار داشت. قلب کلیسای کاتولیک از سالهای آخر زمامداری پاپ ژان پل دوم به مرکز درگیری باندهای مختلف قدرت تبدیل شده بود. پائولو گابریله، پیشکار پاپ، هم میگفت هدفش از کپیبرداری و افشای اسناد محرمانه نشان دادن همین مسائل است."(بیبیسی فارسی 12آذر1392)
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
در حاشیه دیدار #پاپ با #آیتالله_سیستانی
[ص ۳ از ۴]
پاپ فرانسیس همجنسبازی را مشروع دانست!/مواجهه ضعیف پاپ با رسوایی جنسی گسترده کلیسا
خورخه ماریو برگولیو پس از بندیکت شانزدهم شخص اول کلیسای کاتولیک شد. او در سالهای اخیر درگیر پرونده رسوایی جنسی گستره و عجیب کلیسا بود. او در 4مهر1397 به صورت رسمی اعلام کرد:رسوایی سوء استفاده جنسی از کودکان توسط کشیش ها و واکنش نامناسب کلیسا به این تحول، سبب سرخوردگی و رانده شدن قشر جوان و نسلهای بعدی از کلیسا شده است. او همچنین به تازه ترین رسوایی وقت سوء استفاده جنسی کلیسای کاتولیک در آلمان اشاره کرد که بر پایه گزارشی که روز سه شنبه 3مهر1397 منتشر شد در هفتاد سال گذشته نزدیک به ۱۷۰۰ کشیش دست کم ۳۶۷۷ نفر را مورد تعرض جنسی قرار داده اند.(تارنمای صدای آمریکا 4مهر1397) علاوه بر این، پاپ فرانسیس تأیید کرد گروهی از کشیشها از راهبههای صومعهای در فرانسه به عنوان "برده جنسی" استفاده میکردند.(بیبیسی فارسی 2اسفند1397)
گفتنی است کارلو ماریا ویگانو، یکی از اسقفهای اعظم کایتالیا اسامی افرادی را که از اتهام سوءاستفاده جنسی علیه تئودور مک کریک، کاردینال سابق و اسقف اعظم واشنگتن اطلاع داشتند منتشر کرد. او در نامه خود که در جریان سفر پاپ به ایرلند منتشر شد خواستار کناره گیری رهبر کاتولیکهای جهان به همراه دیگر کاردینال ها و اسقف هایی شده است که به گفته وی از اتهام سوءاستفاده جنسی از کودکان علیه تئودور مک کریک اطلاع داشتند البته پاپ فرانسیس اعلام کرد که به این اتهام پاسخی نمیدهد.(یورونیوز فارسی 2018.8.27/خبرگزاری میزان4شهریور1397) اسقف اعظم ایتالیا که به عنوان یکی از محافظه کاران کلیسای کاتولیک بارها واتیکان را به اتهامهای فساد و رسوایی جنسی محکوم کرده است از آگوست (مرداد- شهریور) سال 1397 ناپدید شده بود.(خبرگزاری دانشجو 21خرداد1398/عصر ایران 21خرداد1398)
یکی از اقدامات غیرقابل دفاع پاپ فرانسیس دفاع از خوان باروس بود. اسقف باروس در سال ۲۰۱۵ میلادی از سوی پاپ به عنوان اسقف اعظم شهر اوسورنو در جنوب شیلی انتخاب شد آن هم در حالی که خوان باروس نقش مهمی در سرپوش گذاشتن بر آزار جنسی کودکان توسط کشیشی به نام فرناندو کارادیما در دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی در شیلی داشته است. در همان سال ۲۰۱۵ میلادی بسیاری از سیاستمداران و رهبرای کلیساهای شیلی خواستار استعفای خوان باروس شدند اما پاپ در قبال این خواست عمومی مقاومت کرد.
رهبر کاتولیکهای جهان حتی پیش از این در جریان سفر ماه ژانویۀ خود به شیلی، با وجود اعتراض قربانیان این سوء استفادهها که معتقد بودند پاپ این آزار و اذیتها را نادیده گرفته، بشدت از خوان باروس دفاع کرد. البته او در نهایت سه سال بعد مجبور به عذرخواهی بابت این داوری ناعادلانه شد.(یورونیوز فارسی 2018.4.12)
@rozaneebefarda
ادامه👇
هدایت شده از روزنه
در حاشیه دیدار #پاپ با #آیتالله_سیستانی
[ص ۴ از ۴]
اقدامات نه چندان جدی پاپ فرانسیس در خصوص جرائم گسترده کلیسا
موج اعتراضات گسترده علیه آزار جنسی کلیسا پاپ را مجبور به اتخاذ برخی اقدامات کرد. یک کاردینال استرالیایی به نام جورج پل و یک کاردینال شیلیایی به نام فرانسسکو خاویر ارازورز، به دستور وی استعفا دادند. البته جورج پل؛ کاردینال استرالیایی همچنان به عنوان مسئول امور مالی واتیکان و مرد شماره 3 کلیسای کاتولیک جهان ابقا شد.(اعتماد آنلاین 22آذر1397) او همچنین کشیش پرتچ را نیز اخراج کرد.(نسیم آنلاین 5شهریور1397) او همچنین در تاریخ 21خرداد1397 با استعفای سه اسقف بلندپایه شیلی موافقت کرد.(العالم 21خرداد1397)
پاپ فرانسیس تغییرات جزئی نیز در برخی قوانین ایجاد کرد.(رادیو فرانسه 2019.5.10 / رادیو فردا 26آذر1398)
این اقدامات جزئی موجب کاهش فشار علیه وی نشد تا آنجا که مطابق برخی اخبار زمزمههای استعفای پاپ فرانسیس در آستانه سال نو میلادی 2021 به گوش میرسید.(ایرنا 5دی1399)
البته رسوایی جنسی و کودکآزاری تنها اتهام کلیسای کاتولیک به رهبری پاپ فرانسیس نبود. بلکه او در اقدامی عجیب همجنسبازی را به رسمیت شناخت و او پس از تسامح شرمآور نسبت به زندگی مشترک همجنسگرایان برای این رابطه کثیف و نامشروع حق ثبت محضری را هم قائل شد.(دویچهوله 2020.10.22)
دیدار پاپِ حامی همجنسبازی و سؤالی جدی از متولیان امر!
حال پاپ فرانسیس، با این کارنامه غیرقابل دفاع عازم سفر به یکی از پاکترین مراکز شیعی جهان، یعنی شهر مقدس نجف است و باید دانست که نام پاپ فرانسیس در فضای بینالمللی قرین مسائلی است که ساحت مقدس مرجعیت هیچگاه نباید بدان آلوده شود. معلوم نیست شخصیتهای پشت پرده دیدار پاپ با مرجعیت اعلای عراق چه کسانی هستند و چه اهدافی را در سر دارند اما آنچه مسلم است ساحت مقدس مرجعیت شیعه در هر شرایطی باید محفوظ بماند و باید دید، اطرافیان حضرت آیتالله سیستانی تبعات منفی بینالمللی دیدار ایشان با شخصیتی که متهم اصلی سرپوشگذاری بر اتهامات گسترده جنسی است و یکی از طرفداران جدی روابط نامشروع و همجنسبازی است را چگونه تدبیر میکنند؟ باید دانست این دیدار ابعادی فراتر از مرزهای اسلامی دارد. آیا دستهای پشت پرده این دیدار فکر کردهاند که تصاویر مشترک آیتالله العظمی سیستانی با پاپ فرانسیس چه حسی را به قربانیان مسیحی شیلیایی، آمریکایی، ایرلندی و... منتقل خواهد کرد؟
البته طبیعی است که رهبران دینی در سطوح عالی با یکدیگر ارتباط داشته باشند کما اینکه پیش از نامهنگاریها در این رتبه یا رتبههای پایینتر برقرار بوده است و حتی امکان دیدار نیز با این اوصاف منتفی نیست اما هیاهو و بزرگنمایی و ذوقزدگی بدون تدبیر در خصوص تبعات منفی وجهه مرجعیت شیعی را در معرض خطر قرار خواهد داد.
⭕️ القصه...
با مرور این حوادث معلوم میشود که دیدار با پاپ افتخاری برای مرجعيت اعلای عراق نیست که عدهای از #سکولارهای_حوزوی بخواهند اینطور با ولع و هیاهو نسبت به آن اظهارنظر کنند بلکه این پاپ است که از دیدار با یک عالم طراز اول شیعی آبرو میگیرد و لذا تیم رسانهای مدعی طرفداری از آیتالله سیستانی بهتر است به جاي دامن زدن به دوگانهسازی کاذب درون شیعی، یا موج سازی کاذب پیروان این دیدار، کمی #واقع_بینانه به ماجرا بنگرد و با واکاوی سوابق سیاه این طبقه، که همواره دربست در خدمت دولتها و سرویسهای جاسوسی کشورهای استعمارگر بودهاند، مراقب طراحیهای پیچیده پشت پرده این دیدار باشد.
❄️روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
🔵 دیدگاه سیدرضا الغرابی تحلیلگر مسائل عراق در رابطه با اختلاف افکنی بین قم و نجف به بهانه سفر پاپ به عراق:👇
▫️سفر پاپ به عراق را پیام آور صلح و برادری میدانند اما در عمل آنرا وسیلهای برای تخریبی درونمذهبی و تأکید بر ایجاد دوگانه قم و نجف و تصفیه حساب کردهاند.
پیشتر گفتم دستاورد شخصی این سفر از آن برخی است.
🔶پی نوشت
در طول روزهای گذشته، برخی از حساب های کاربری ضد ایرانی و ضد مقاومت در عراق، سفر پاپ به این کشور و دیدار با آیت الله سیستانی(حفظه الله) را بهانه ای برای اختلاف افکنی بین حوزه قم و نجف دیده و حملات خود علیه ایران را آغاز کردند.
@iraqevents
@rozaneebefarda
پاپ، کبوتر صلح در انبار باروت
#بازنشر|| زهرا محسنیفر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
⭕️کلیسا، نماد دینِ جدا از سیاست است و برای انسان منقطع از وحی، هویتی تزئینی دارد. #پاپ، پیرمرد محترم سفیدپوش عرقچینبهسر، در مقابل خدایگان زر و زور و تزویر، شیر بیدندان و یال و کوپالی است که بیشتر به درد تشریفات میخورد تا تغییرات.
ناقوس کلیسا برای فطرت انسان مدرن غافل، صرفا نماد عدم قهر با خداست، نه عامل بیدارکننده و محرک تودهها.
🔹مدیریت دنیای سکولار در هزارهی سوم بر مبنای ایدئولوژی یهود میچرخد و مسیحیت بر این اساس دو شقه میشود؛ یا نوکر یهود است و با شناسنامهی او اجازهی حاکمیت دارد (صهیونیسم مسیحی) و یا بر طریق رهبانیت خنثی در سیاست، حاکمیتش بر واتیکان خلاصه میشود. سیاستمداران دنیا در کشورهای مسیحی اغلب بر گونهی اولاند و مردم عادی بر طریقت دوم.
🔹هرکجا لازم باشد، پاپ برای حفظ موجودیت واتیکان مجبور است مأمور اجرای سیاستهای ابرقدرتها باشد و اینگونه جایگاه او تا تبدیل شدن به عروسک خیمه شببازی تنزل پیدا میکند. نگاه ما به مسیحیت یک نگاه رحمانی و مواجههی ما با آنها در چارچوب معارف قرآنی است. «ای اهل کتاب! بیایید بر مشترکات الهی خود تکیه کرده و چیزی را با خدا شریک نگیریم و تا خدا هست، برخی از ما بعضی دیگر را ارباب خود قرار ندهد».
🔹پاپ، برای کارتلهای یهود کبریت بیخطر است، اما اگر کارفرمایانش اراده کنند، میتواند در جهان تشیع آتش تفرقه بیفکند. سفر میتواند منشأ تاریخ باشد، اما سفر کبوتر صلح به عراق جنگزده را نباید سادهانگارانه تحلیل کرد.
🔻نقشآفرینی قدرتها در دنیای پساترامپ در حال بازآرایی است و خاورمیانهی پساداعش مثل همیشهی تاریخ، آبستن حوادث است. بهار در پیش است و جنتلمنهایی که سیاستهای مصیبتبار خود را به جهانسوم دیکته میکنند، این بار برای عراق پیک شادی فرستادهاند.
@rozaneebefarda