#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
«وَ وَهَبْنَا لَهُ مِن رَّحْمَتِنَا أَخَاهُ هَارُونَ نَبِيًّا»
و ما از رحمت خود، برادرش هارون را -که پیامبر بود- به او بخشیدیم.
#سوره_مریم آیه ۵۳
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
و سرانجام، از رحمت خود، برادرش هارون را که او نیز پیامبر بود به او بخشیدیم تا پشتیبان و یار و همکار او باشد (وَ وَهَبْنا لَهُ مِنْ رَحْمَتِنا أَخاهُ هارُونَ نَبِیّاً).
🌺🌺🌺
فرق رسول و نبىّ
رسول، در اصل، به معنى کسى است که مأموریت و رسالتى بر عهده او گذارده شده، تا آن را ابلاغ کند و نبىّ بنا بر یک تفسیر، به معنى کسى است که از وحى الهى آگاه است و خبر مى دهد. و بنا بر تفسیر دیگر، به معنى شخص عالى مقام است. این از نظر لغت.
اما از نظر تعبیرات قرآنى، و لسان روایات، بعضى معتقدند رسول کسى است که صاحب آئین و مأمور ابلاغ باشد، یعنى وحى الهى را دریافت کند و به مردم ابلاغ نماید، اما نبىّ دریافت وحى مى کند ولى موظف به ابلاغ آن نیست، بلکه تنها براى انجام وظیفه خود او است، و یا اگر از او سؤال کنند پاسخ مى گوید.
به تعبیر دیگر، نبىّ همانند طبیب آگاهى است که در محل خود آماده پذیرائى بیماران است، او به دنبال بیماران نمى رود، ولى اگر بیمارى به او مراجعه کند از درمانش فروگذار نمى کند.
اما رسول همانند طبیبى است سیار، و به تعبیرى که على(علیه السلام) در
نهج البلاغه درباره پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) فرموده: طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ.
او به همه جا مى رود، به شهرها، روستاها، کوه و دشت و بیابان تا بیماران را پیدا کند و به مداواى آنها بپردازد، او چشمه اى است که به دنبال تشنگان مى دود، نه چشمه اى که تشنگان او را جستجو کنند.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۵۳ #سوره_مریم
@Roznegaar