#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَمَن يَقُلْ مِنْهُمْ إِنِّي إِلَهٌ مِّن دُونِهِ فَذَلِكَ نَجْزِيهِ جَهَنَّمَ كَذَلِكَ نَجْزِي الظَّالِمِينَ»
و هر کس از آنها بگوید: «من جز خدا، معبودی دیگری هستم»، کیفر او را جهنم میدهیم! و ستمگران را این گونه کیفر خواهیم داد.
#سوره_انبیاء آیه ۲۹
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
روشن است فرشتگان با این صفات برجسته، ممتاز و مقام عبودیت خالص، هرگز دعوى خدائى نمى کنند، اما اگر فرضاً کسى از آنها (و یا از انسانها) بگوید من معبودى غیر از خدا هستم؛ کیفر او را جهنم مىدهیم. آرى این چنین ظالمان را کیفر خواهیم داد (وَ مَنْ یَقُلْ مِنْهُمْ إِنِّی إِلهٌ مِنْ دُونِهِ فَذلِکَ نَجْزِیهِ جَهَنَّمَ کَذلِکَ نَجْزِی الظّالِمِینَ).
🌺🌺🌺
در حقیقت دعوى الوهیت، یک مصداق روشن ظلم بر خویشتن و بر جامعه است و در قانون کلّى کَذلِکَ نَجْزِی الظّالِمِینَ درج است.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۲۹ #سوره_انبیاء
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ»
آیا کافران ندیدند که آسمانها و زمین به هم پیوسته بودند و ما آنها را از یکدیگر باز کردیم؛ و هر چیز زندهای را از آب قرار دادیم؟! آیا ایمان نمیآورند؟!
#سوره_انبیاء آیه ۳۰
@Roznegaar
#تفسیر_آیه
به دنبال بحث هاى گذشته پیرامون عقائد خرافى مشرکان، و دلائلى که بر توحید ذکر شد، آیات بعد، یک سلسله از نشانههاى خداوند در نظام عالم هستى و تدبیر منظم آن بیان گردیده و تأکیدى است بر آن بحث ها.
نخست مى گوید: آیا کافران ندیدند آسمان ها و زمین پیوسته بودند و ما آنها را باز کردیم؟! (أَ وَ لَمْ یَرَ الَّذِینَ کَفَرُوا أَنَّ السَّماواتِ وَ الاْ َرْضَ کانَتا رَتْقاً فَفَتَقْناهُما).
و هر موجود زنده اى را از آب آفریدیم؟ (وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ کُلَّ شَیْء حَیّ).
آیا با مشاهده این آیات و نشانه ها، باز هم ایمان نمى آورند؟ (أَ فَلا یُؤْمِنُونَ).
در این که منظور از رتق و فتق (پیوستگى، و جدائى) که در اینجا در مورد آسمان ها و زمین گفته شده است، چیست؟
مفسران سخنان بسیار گفته اند که از میان آنها سه تفسیر، نزدیک تر به نظر مى رسد و چنان که خواهیم گفت هر سه تفسیر ممکن است در مفهوم آیه جمع باشد.
1 ـ به هم پیوستگى آسمان و زمین، اشاره به آغاز خلقت است که طبق نظرات دانشمندان، مجموعه این جهان به صورت توده واحد عظیمى از بخار سوزان بود که بر اثر انفجارات درونى و حرکت، تدریجاً تجزیه شد و کواکب و ستاره ها از جمله، منظومه شمسى و کره زمین به وجود آمد و باز هم جهان در حال گسترش است.
2 ـ منظور از پیوستگى، یکنواخت بودن مواد جهان است، به طورى که همه در هم فرو رفته بود، و به صورت ماده واحدى خودنمائى مى کرد، اما با گذشت زمان، مواد، از هم جدا شدند، و ترکیبات جدیدى پیدا کردند، و انواع مختلف گیاهان، حیوانات و موجودات دیگر، در آسمان و زمین ظاهر شدند، موجوداتى که هر یک نظام مخصوص و آثار و خواص ویژه اى دارد، و هر کدام نشانه اى است از عظمت پروردگار و علم و قدرت بى پایانش.
3 ـ منظور از به هم پیوستگى آسمان، این است که: در آغاز بارانى نمى بارید، و به هم پیوستگى زمین، این است که: در آن زمان گیاهى نمى روئید، اما خدا این هر دو را گشود، از آسمان باران نازل کرد و از زمین انواع گیاهان را رویانید.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۳۰ #سوره_انبیاء
@Roznegaar