✅ #یادداشت_رشد
📄 سیاست هایی برای عدم اجرا؟
🔻 به مناسبت چهارمین سال ابلاغ #سیاستهای_جمعیت
✴️به اذعان همه اندیشمندان و متخصصان شرق و غرب، #جمعیت_جوان و مولد در هر کشور، مهمترین بازوی تولید علمی، تولید ثروت، دفاع از کشور و ... محسوب میشود. سیاستهای کلی جمعیت ۳۰ اردیبهشت سال ۹۳ در ۱۴ بند توسط رهبر انقلاب ابلاغ گردید؛ پس از ۴ سال میتوان اقداماتی که در حال انجام است را با این #سند_بالادستی تطبیق داد. در زیر اجمالاً به چند مورد اشاره شده است:
🔸 سیاست های کنترل جمعیت
🔹 در ایران پس از انقلاب اسلامی روند قانونی و دولتی کنترل جمعیت با حمایت شدید نهادهای بین المللی، پس از توقف چند ساله مجدداً در سال ۱۳۶۷ آغاز شد و علیرغم رسیدن به نرخ باروری مدنظر این برنامه در سال ۱۳۷۱ ، این روند ادامه یافت؛ البته از سال ۱۳۹۱ و با پیگیری مستقیم شخص رهبری، در ظاهر برخی تحرکات به سمت فرزندآوری شکل گرفت ولی در عمل، #قانون_تنظیم_خانواده مصوب مجلس شورای اسلامی که در آن بسیاری از حقوق فرزند سوم به بعد به رسمیت شناخته نمیشد، به قوت خود باقیست و وزارت بهداشت نیز همچنان از طریق بسیاری از مراکز بهداشت در سراسر کشور به #ممانعت_از_بارداری و نیز آموزشهایی در مورد سنّ باروری زیر ۳۵ سال، لزوم فاصله گذاری ۳-۵ ساله بین فرزندان و ... که دلایل علمیای در رد آنها وجوددارد، ادامه می دهد!
🔹 بنابر بند ۱۴ سیاست جمعیت، لازم است « رصد مستمر از سیاستهای جمعیّتی در ابعاد کمّی و کیفی با ایجاد ساز و کار مناسب و #تدوین_شاخصهای_بومی توسعه انسانی و انجام پژوهشهای جمعیّتی و توسعه انسانی» انجام شود.
🔸 سقط جنین
🔹 در فاصله ی سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۲ با وجود آن که پوشش #وسایل_پیشگیری از بارداری در کشور بیشتر شد، آمار #سقط_غیرقانونی جنین قریب به سه برابر شد. این موضوع دقیقاً با تجربه غربی مشابه آن در امریکا نیز مطابقت داشت (زمانی کمیته کار و منابع انسانی سنای امریکا اعلام کرده بود "در بین سال های ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۱ ایالتهایی که بیشترین بودجه را صرف وسایل تنظیم خانواده کرده بودند، بیشترین افزایش موالید نامشروع و سقط جنین را داشتند").
🔹 متاسفانه فرهنگ تنظیم خانواده از طریق کم ارزش نشان دادن وجود نوزاد، دامن زدن به خودخواهیهای افراد و همچنین القای بیبندوباری، منجر به ترویج جنایت سقط جنین در کشور ما شده است. هم اکنون سقط جنین در کشور (با آمار ۱۵۰ تا ۳۵۰ هزار مورد بر اساس اعلام دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت) سالیانه بیش از پانزده برابر تصادفات جادهای قربانی میگیرد. در شرایط بحران جمعیتی در کشور، از دست دادن این تعداد از کودکان که معادل ۱۶% موالید زنده سالانه است، خود مسأله مهمی است.
🔹 بخش دیگری از سقط جنین نیز به دلیل ترس از تولد جنین معلول رخ میدهد. اگرچه در منابع پزشکی دنیا #غربالگری_مادران_باردار از نظر داشتن فرزند دارای نقایص ژنتیکی برای انجام سقط درمانی و قانونی، تنها در بارداریهای بالای ۳۵ سال و یا در موارد وجود سابقه نقص ژنتیکی در خانواده انجام میشود، اما در ایران به دلیلی نامعلوم این غربالگری ها در همه زنان باردار انجام شده و در صورت عدم تمایل والدین به انجام آن، مراکز بهداشت ضمن ترساندن والدین از عواقب امر، از آنها برائتنامه کتبی میگیرند. باید دید چقدر این اقدامات منطبق با بندهای ۳ و ۴ این سیاست است: «۳. اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمهای هزینههای زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذیربط. ۴. تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزشهای عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزندپروری و با تأکید بر آموزش مهارتهای زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاورهای بر مبنای فرهنگ و ارزشهای اسلامی- ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتهای پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری».
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
🔸 آموزش های جنسی به کودکان، نوجوانان و جوانان
🔹 ویلیام گاردنر نویسنده کانادایی کتاب #جنگ_علیه_خانواده مینویسد «این به اصطلاح #آموزش_جنسی، به واقع باید نوعی از آموزش ارزشها (!) تلقی شود؛ زیرا مطمئناً قویترین سلاح قابل تصویر برای حمله به ازدواج، خانواده و جامعه است.» در غرب نتیجه این آموزشها به اذعان نویسندگان غربی چند صد برابر شدن موارد #باروریهای_نامشروع و سقط جنین بود.
🔹 هم اکنون در کشور ما نیز چندی است که آموزشهای جنسی به بهانههای مختلف بهداشتی و درمانی به شدت مورد توجه قرار گرفته است. رهبر انقلاب در دیدار اعضای برگزار کننده کنگره سالیانه «خانواده و سلامت جنسی» در سال ۱۳۸۸ فرمودهاند: «نکتهای که بسیارحساس و مهم است این کاری است که چند سال قبل از این داشت انجام میگرفت و بنده جلویش راگرفتم. آموزش همین مسائل در محیطهای آموزشی به جوانها است. این بسیار چیز بدی است. سم مهلکی است. قطعا آموزش در شرف ازدواج یک حرف است، آموزش در مدارس و دبیرستان و دانشکده یک حرف دیگر است. آن مطلقا قابل قبول نیست. به آن طرف اصلا حرکت نکنید. این خودش ترویج و تشدید مسائل جنسی است. یکی از چیزهایی که در اسلام بر آن تاکید شده، همین است که ما احساسات جنسی را در جوان و کودک بیدار نکنیم. یعنی بیدارکردن غریزه جنسی باید هرچه ممکن است به تاخیر بیفتد. توجه کنید مسئله محرم ونامحرم، نگاه نکردن و پوشش، به این چیزها ارتباط پیدا میکند؛ بنابراین مسئله آموزش این چیزها در دورههای آموزشی و برای جوانهایی که در شرف ازدواج نیستند و برای ازدواج نیامدهاند، شما باید به کلی جلویش را بگیرید».
🔸 موانع پیش روی ازدواج
🔹 یکی دیگر از عوامل مهم #تزلزل_خانواده، موارد اثرگذار بر ازدواج و تشکیل خانواده است. در حالی که آگاهسازی و #تحریک_جنسی نوجوانان در کشور به طور فزایندهای در حال وقوع است، ازدواج شرعی و قانونی هر روز سختتر و دور از دسترستر میشود. طرح «ممنوعیت ازدواج زیر ۱۸ سال» در مجلس و از سوی دیگر ایجاد قوانینی مانند «طرح غربالگری اجباری ژنتیکی پیش از ازدواج»، جوانان خواهان ازدواج را با سدی جدید مواجه میکند. در صورت اجرای طرح اجباری غربالگری در کشور، زوجینی که احتمال مشکل ژنتیکی برایشان مطرح شود، مجبور خواهند بود که برای دریافت مجوز ثبت قانونی ازدواج به مراکز تخصصی مربوطه مراجعه کرده و هزینههای هنگفت بعضاً چند میلیونی را که مورد حمایت دولت یا بیمهها نیستند برای انجام آزمایش های مربوطه بپردازند. پرداخت این هزینه توسط عموم مردم شهری و روستایی کشور، معقول و منطقی نیست و قطعاً اجرای این طرح در شرایطی که هرساله نرخ ازدواج در کشور کاهش مییابد، نمیتواند وجهی عقلانی داشته باشد.
🔹 اما معضل دیگری که این طرح به دنبال خواهد داشت، ایجاد واهمه و اضطراب در عموم زنان کشور است. در واقع هنگامی که یک زوج، بی دلیل و بدون هیچ سابقه ناهنجاری ژنتیک در خانواده و حتی بدون وجود نسبت خویشاوندی، ناچار میشوند که تحت بررسیهای غیر ضروری قرار بگیرند، به صورت ناخودآگاه گمان خواهند کرد که احتمال وقوع مشکلات ژنتیک در فرزندانشان زیاد است. امری که #هزینه_روانی_فرزندآوری را افزایش داده و زوجین را بیجهت دچار ترس و اضطراب خواهد کرد. در واقع «ایجاد هراس عمومی از تولد فرزند معلول» دستاورد بی چون و چرای اجرای این طرح است؛ چنان که نظیر آن در «اجباری شدن غیرعلمی غربالگری های دوران بارداری» توسط وزارت بهداشت تجربه شده و ضمن تحمیل هزینههای هنگفت به خانوادهها، به سهم خود، آنها را نسبت به فرزندآوری بیشتر بیرغبت کرده و آمار جنایت سقط جنین غیرقانونی را افزایش داده است.
🔹 باید دید این اقدامات قانونی و اجرایی چقدر با بند ۲ سیاست جمعیت منطبق است: «۲- رفع موانع ازدواج، #تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوجهای جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینههای زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد».
✍️ #حلقه_خانواده_پژوهی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 فتح خرمشهرها
✴️ بعضی روزها آنقدر شورانگیز است که در طول زندگی هر وقت به یادش میافتی، شیرینی و شهدش زیر زبان میآید. آنقدر خاطره انگیز است که دوست داری تمام عمر با آن خاطره ، روز و شب را بگذرانی. آن قدر شعف انگیز است که می خواهی بهترین جشن ها و مهمانی هایت را بخاطر آن برگزار کنی و آن قدر روح انگیز است که هر بار با فکر و ذکرش، جان تازه ای می گیری برای تحمل همه سختی ها و گذر از همه دست اندازها در رسیدن به هدف ها و تحقق آرمان ها.
🔹 از این روزهای خوب هم "شخصی و خانوادگی "شان پیدا میشود، هم "گروهی و حزبی" شان و هم "اجتماعی و مردمی" شان. بدیهی آنکه، هرچقدر این روزها عمومی تر و فراگیرتر، جنبش و انرژی حاصل از آن ها بیشتر و هم افزاتر و عطر و ریحان آن ها روح افزاتر.
🔹 در سیر تاریخ جوامع، روزهای بزرگ و خوب عمومی، معمولاً نادرند و کمیاب، اما در طول سال های حیات باشکوه انقلاب ما، این ایام بیشتر از حد متعارف دیده می شوند؛۱۲ بهمن ۵۷، سرآغاز این ایام خوش و دلنشین است که مردم با تمام وجود به استقبال یگانه دوران شان آمدند و #خمینی_کبیر را چون دری ثمین و گرانمایه در گنجینه دلهای شان پاسداری نمودند. @Rushdisu
🔹 اواخر مرداد ۶۹ و روزهای #آزادی_اسرای_جنگ تحمیلی نیز همین بهجت عمومی دلها و قلوب آحاد مردم را در شهرها و خیابان ها و محلات و کوچه ها تا هفته ها و ماهها دربرگرفته بود.
🔹 در سطحی دیگر، صعود تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران به جام جهانی ۹۸ فرانسه (بعد از ۲۰ سال و برای اولین بار پس از انقلاب) در سال ۷۶ و پیروزی تیم ملی فوتبال مان بر #آمریکا در ۳۱ خرداد ۷۷ (در همان جام جهانی) نیز همین حس و حال شعف عمومی را بر دلها افکنده بود.
🔹 اما، شاید مهمترین روز پیروزی و نشاط عمومی ایرانیان، در دهه های اخیر، روز سوم خرداد ۶۱ ، روز #آزادی_خرمشهرباشد. این روز پر از نماد و پیام است: نام عملیات "الی بیت المقدس" همچنان پیام آور و زنده می نماید. دیگر نماد آن، خوشحالی فتح و ظفر رزمندگان در کنار مسجد جامع خرمشهراست. دیگر نشان فاخر باقی مانده در اذهان نوحه"ممد نبودی ببینی" کویتی پور در مدح و رثای شهید جهان آرا فرمانده سپاه خرمشهراست که هشت ماه قبلش آسمانی شد. صدای " شنوندگان عزیز! توجه فرمائید، شنوندگان عزیز، توجه فرمائید، خونین شهر، شهر خون ، آزاد شد ..." رادیو سراسری دیگر نشانه یادگار و ماندگار آن روز است. نماد سرود " این پیروزی خجسته باد ... " محمد گلریز نیز در همه پیروزی های بعدی شیرینی و حلاوت فتح خرمشهر را زنده می کرد. تابلوی" خرمشهر خوش آمدید، جمعیت ۳۶ میلیون نفر" که همه ایران را خرمشهری نشان می داد و نامیدن "خونین شهر" به جای خرمشهر، از دیگر نمادهای برجسته آن روز های خوب بودند.اما از همه مهمتر و والاتر، جمله نورانی امام :"خرمشهر را #خدا آزاد کرد"، است که بر پیشانی نمادهای ماندگار آن واقعه می درخشد. @Rushdisu
🔶 حالا چند سالی است این همه نماد عزت بخش و وحدت آفرین، به پیام جدیدی گره خورده است: " جوانهای عزیز! بچههاي عزیز من! فردا مال شماست، آینده مال شماست، شما هستید که باید این تاریخ را با عزتش محفوظ نگه دارید، شما هستید که این بار مسئولیت را بر دوش دارید، #خرمشهرها_در_پیش_است، نه در میدان جنگ نظامی، بلکه در میدانی که از جنگ نظامی سختتر است ... " رهنمودی از امام روشن بین و حکیم انقلاب برای تحقق آرمانهای بلند و متعالی آن.
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
🔶 حال برای "فتح خرمشهرها" چه باید کرد؟ مروری اجمالی بر مسیر فتح خرمشهر، ما را به چهار عامل محوری که منجر به این فتح عظیم شد، میرساند:
1⃣ حضور فرماندهانی موحد، مومن، شجاع، خردمند، خوش فکر و جان بر کف که توکل شان بر #خدا بود و نه بر کدخدا.
2⃣ اجتماع لشگر اسلام و ایران، بر #ولی_امر خود باور و اعتقاد داشت و او را نائب امام زمان(عج) میدانست و امر و رهنمودش را امر حق و اطاعت و رهرویش را واجب و فرض، قلمداد میکرد. در حقیقت، رهنمود ولی امر را #چراغ_روشنگر_راه میدانست و نه سپر بلای روزهای ندانم کاری.
🔹 در واقع، #وحدت نیروها حول محوری واحد که همان ولایت امر است، از الزامات اساسی فتح عظیم بشمار می رفت. اگر در بین صفوف نیروها نقار و شکاف باشد، بخش اعظمی از توان، صرف ترمیم و توجیه خواهد شد و آنگاه نای و قدرتی برای مقابله و مواجهه نمیماند.
3⃣ #توسعه_سازمان_رزم، متناسب با احوالات و اقتضائات، از مهمات امر فتح خرمشهر بود. در شرایط فعلی که میدان جنگ، حوزه اقتصادی کشور و معیشت مردم را نشانه گرفته، لازم است با فهم راهبردها و قواعد قرآنی و عبرت از سیره و تاریخ، سازمان مناسب را شکل دهیم. تدبیر ولی در این شرایط، تحقق الزامات اقتصاد مقاومتی است و این موضع قبل از هر عملی، نیازمند باور و اعتقاد است. @Rushdisu
4⃣ در عین وجود یک ساختار فرماندهی سلسله مراتبی و زنجیره فرمان، بین تمام نیروها در همه سطوح، #برادری و اتحاد بود و بالا و پائین به معنی برخورداری و نابرخورداری وجود نداشت. لذا مدیرانی که مختصات و قیافه زندگی شان با مردم عادی، زمین تا آسمان متفاوت است و مصرف گرایی و تجمل آرایی و عافیت طلبی را بعنوان حق مدیریت خود گرویی گرفتهاند، نمیتوانند بنیان مرصوص درست کنند.
🔹 اگر می خواهیم باز هم فتح و ظفرهای جدید ببینیم، بایست #سنت_های_الهی را فهم و عمل کنیم تا حلاوت ایام، کام ما و همه مستضعفان عالم را شیرین نموده و چشمان مان را به تحقق وعده های قطعی خدا روشن نماید.
✍ #مصباح_الهدی_باقری پژوهشگر مرکز رشد
🗂 #هسته_مدیریت_جهادی
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
️✅ #یادداشت_رشد
📄 نقادی مبناگروی
🔻 بازخوانی مبناگروی حداکثری از منظر شهید صدر
✴️ #شهید_صدر، دردهه پنجاه میلادی قرن بیستم، سرمقاله¬ هایی باعنوان «رسالتنا» در مجله «الأضواء» به چاپ می رساند که عمدتاً از سوی علمای نجف تولید و بازخوانی می شد. او در ابتدای این سرمقاله ها، شرط اساسی برای موفقیت هر نهضتی و ازجمله نهضت برآمده از مکتب اصیل اسلامی را، #فهم_مکتب از سوی افراد جامعه وایمان عموم جامعه به مکتب بر می شمارد و مسئله چالش برانگیز برای امت اسلام را، عامل دوم یعنی فقدان فهم و درک جامع و کامل ازمکتب را برمی شمارد و راه تحقق کامل اهداف نهضت اسلامی را فهمی فراگیر ازمکتب اسلام برمیشمارد.
🔹 ایشان در یکی ازاین مقالات به چالش #مبناگروی_حداکثری از سوی برخی متفکرین جهان اسلام درمواجهه با تفکر مدرن می پردازد. @Rushdisu
🔹 شهید صدرمی پذیرد که مدرنیته و تمدن غرب، با تمامی افکار و مفاهیم و هویت فرهنگی که دارد، دارای مبنایی فکری به نام دموکراسی،آزادی های اساسی فکری و دینی و سیاسی و اقتصادی و به طور کلی چارچوب اساسی فلسفی درنگریستن پیرامون زندگی، هستی و جامعه است به گونه ای که این چارچوب فکری و فلسفی، نقشی اساسی در تعیین گرایش وجهت گیری علوم انسانی و اجتماعی مدرن ایفا کرده است.
🔹 از این جهت به باورشهید صدر، تأثیر مبادی نظری و فلسفی مدرنیته، تأثیری غیرقابل انکار بر قواعد و نظریه های اقتصاد مدرن، روان شناسی و جامعه شناسی گذاشته و همگی در خدمت رسالت اجتماعی تمدن غربی قرار گرفته است. این داستان در موردتفکر دنیای شرق و تمدن مارکسیستی نیزبه باور ایشان صادق است.
🔹 امااین پیوند محکم دراندیشه شهید صدر، حاوی دلالت های مفهومی و تحلیلی خاص خود است. دراین تبیین و تدقیق است که مسیری که شهیدصدر پیش روی نسل حاضر باز می کند، از برخی جریان های فکری غرب ستیز و انتقادی دنیای مدرن در سنت اسلامی فاصله می گیرد و باتأکید بر فهم هوشمندانه و عالمانه ازهرگونه افراط وتفریط در مواجهه باافکار دنیای مدرن پرهیز می دهد.
🔹 این تبیین نیازمندتدقیق #رابطه_مبنا_با_نظریه (یا هر عنوان دیگری شبیه این همچون اصول با قواعد یا فلسفه با علم در معنای مطلق خود) وبه ادبیات شهید صدر «زیربنا» با «روبنا» است. آنچه در دنیای مدرن رقم خورده،به باور شهید صدر آن بوده است که افکار و نظریه های شکل گرفته در تمدن مدرن، تابع معیارهای نظری و مبنایی مدرنیته است و از مخالفت با آن مبنا پرهیز دارد؛ حال ممکن است برآمده ازآن معیارهای نظری و مبنایی باشد یا نباشد. به واقع تعیین میزان ارتباط میان چارچوب مبنایی نظری مدرنیته با افکار ومحصولات دنیای مدرن تابع فهم رابطه تولیدی میان مبانی و مبادی نظری با نظریه ها واندیشه های غربی است.
🔹 شهید صدر در مقاله پنجم از کتاب «رسالتنا» با نقد مواجهه برخی پژوهشگران اسلامی با افکار نظریه پردازان علوم انسانی و اجتماعی مدرن با مبناگروی خارج از اعتدال و دقت بیان می کنندکه اولین نکته دراین مواجهه بایدقبل از هر چیزفهم میزان ارتباط نظریه های علوم انسانی واجتماعی مدرن با مبنای و مبادی نظری قابل خدشه مدرنیته است. در پرتو این توجه است که داوری در مورد امکان استفاده ازاین اندیشه ها و تلائم با معرفت دینی مطرح می گردد.
🔹 مسیری که برخی پژوهشگران در جهان اسلام معاصر در مواجهه با نظریه های علوم اجتماعی مدرن درپیش گرفته اند که چون آن نظریه از آن مبنای نادرست غربی استنتاج شده است، پس غلط است، به باور شهید صدر مسیر صحیحی نیست زیرا: «استنباط یک اندیشه از یک مبنا در عرصه های نظری معنایش این نیست که آن اندیشه ازآن مبنای خاص نتیجه شده و هر سرنوشتی که آن مبنا دارد، آن اندیشه هم داشته باشد؛ بلکه معنایش آن است که آن اندیشه به گونه ای قالب ریزی شده است که با آن مبنا تضاد نداشته باشد، خواه آن اندیشه ازآن مبنا به طور مستقیم یا غیرمستقیم گرفته شده باشد. آن مبنا هرچند نادرست است ولی ضرورت ندارد که هر اندیشه ای که بایک مبنای غلط تضاد نداشته باشد، خطا باشد». @Rushdisu
🔶 بینشی که شهیدصدر، در فرازی از کتاب «رسالتنا» دراختیار ماقرار می دهد، حاوی بازخوانی مهم ازسویی درفرآیند شناخت تمدن غرب وتحلیل علوم انسانی واجتماعی معاصر و ازسوی دیگر درمرحله ساخت تمدن اسلامی وتولید علوم انسانی اسلامی است. تحلیل مبناگرایانه خطی در تحلیل نظریه های مدرن و بعدتلاش برای ساخت نظریه اسلامی در مورد حیات اجتماعی انسان ازمبادی و مبانی فلسفی به گونه خطی وگاه بافهم یک سویه و مستقل از واقعیت، امری است که نهضت #تولید_علم_دینی رابا چالش و رکون مواجه کرده است.
✍ #حسین_سرآبادانی پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🏠 #خانواده_رشد
💢 #صله_ارحام_در_رمضان
🔹گویا #ماه_مبارک_رمضان را خلاصه کرده ایم در نماز و روزه و دعا و قرآن خواندن و بر سرگرفتن. حال آنکه #صله_رحم فریضه بسیار مهمی است که سه بار در #خطبه_شعبانیه مورد تأکید قرار گرفته است.
🔹پیامبر(ص) در ابتدای این خطبه دستور می دهند به طور ویژه در ماه مبارک رمضان با قوم و خویشان خود ارتباط برقرار کنید: «وَ صِلُوا أرحامَکُم»
🔹در ادامه خطبه #پاداش صله رحم در این ماه را اینگونه بیان می کنند که: « مَن وَصَلَ فیه رَحِمَه وَصَله اللهُ برحمَتِهِ یومَ یَلقاه»
هر کس در این ماه با #خویشاوندان خود رابطه برقرار کند، خداوند نیز در روز قیامت با او رابطه رحمانی و محبّت آمیز برقرار می کند
🔹 اگر کسی در ماه مبارک رمضان #قرآن نخواند، #دعا نکند، #نماز_مستحبی نخواند، #افطاری ندهد و #یتیم_نوازی نکند، گناه نکرده است؛ امّا اگر با فک و فامیلش قطع رابطه کند، قطعاً مستوجب #عقوبت_الهی است:
« وَ مَن قَطَعَ فیهِ رَحِمَهُ قَطَعَ اللهُ عَنهُ رَحمَتَه یومَ یَلقاهُ »: و هر کس در این ماه با خویشاوندان خود #قطع_رابطه کند، خداوند نیز در روز قیامت او را از رحمتش محروم می کند.
🔷یادمان باشد #رسیدگی_به_خویشاوندان یکی از واجبات و مقدم بر تمام مستحبات رمضان است.
👤 #محمدرضا_آرام : پژوهشگر مرکز رشد
🌱 #اهمیت_خانواده
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄غذای دانشجویی
🔻نوشته های مسعود بنافی از زندگی و تحصیل در #انگلیس
✴️عمده هزینههای زندگی دانشجویی در #انگلیس توسط خود دانشجویان تأمین میشود. این امر علاوه بر هزینه شهریه است. یکی از این موارد، غذای دانشجوییست.
🔹 بر خلاف دانشگاههای #ایران، چیزی به نام غذای یارانهای وجود ندارد. شاید یکی از اولین مطالباتی که دانشجویان در ایران از بدو تحصیل دارند، وضعیت غذا باشد. اما این جا، غذای دانشجویان و ژتون دانشجویی، از جمله مواردیست که دانشگاهها به کلی از عهده خود برداشتهاند. بجز یک وعده غذایی که در آستانه سال نو به مناسبت کریسمس به رایگان به دانشجویان بینالمللی داده شد.
🔹در عوض، تأمین غذا به بخش خصوصی سپرده شده است. بدین منظور در دانشگاه چندین غذاخوری، اغذیهفروشی، کافه و سوپرمارکت وجود دارد. با سالنهای کوچک و بزرگ، که همگی توسط بخش خصوصی اداره میشود و با #نرخ_آزاد به دانشجویان، اساتید، کارکنان یا سایر افراد غذا یا نوشیدنی ارائه میکنند. @Rushdisu
🔹 بنابراین اعتراضات دانشجویی، چیدن سینی در کف حیاط دانشگاه، قاشق به سینی زدن و سایر مطالبات و اعتراضاتی که معمولاً دانشجویان ایرانی حق خود میدانند، از اساس وجود ندارد.
🔹 وعده غذایی ناهار در انگلیس، وعدهای #مختصر است: معمولاً یک ساندویچ کوچک، یا غذای مختصری که افراد با خود از منزل میآورند. بعضیها نیز یک لیوان قهوه با مقداری بیسکویت میخورند. البته هواداران غذای سنگین هم وجود دارند.
🔹 در مقابل، افراد صبحانه و شام مفصلتری میخورند، که معمولاً حجیم نیست. وعده شام، معمولاً زود، حدود ساعت ۶ صرف میشود. دانشجویان عمدتاً خود به پخت شام اقدام کرده یا گاهی اوقات از بیرون خریداری میکنند. @Rushdisu
🔹 مقایسه این وضعیت با «ناهار چربِ مفصلِ حجیم و یارانهای» در دانشگاههای ایران شاید عجیب باشد. خصوصاً که در پی آن، خستگی و خوابآلودگی نیز هست. این تازه غیر از وعده شام و صبحانهایست که عمده دانشگاهها خود را درگیر آن کردهاند.
✍ #مسعود_بنافی پژوهشگر مرکز رشد
🔘 #از_گذر_گیلفورد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu