نقل از آیتالله بهجت:
زندگیِ ما
حکایتِ یخ فروشیست که
از او پرسیدند: فروختی؟
گفت: نه، ولی تمام شد! :)
قال الله تبارک و تعالی:
«مَن طَلَبَنی، وَجَدَنی و مَن وَجَدَنی، عَرَفَنی و مَن عَرَفَنی، أحَبَّنی و مَن أحَبَّنی، عَشِقَنی و مَن عَشِقَنی، عَشِقتُهُ. و مَن عَشِقتُهُ، قَتَلتُهُ و مَن قَتَلتُهُ، فَعَلَیَّ دیَتُهُ و مَن عَلَیَّ دیَتُهُ، فأنا دیَتُهُ.»💔😭
[ @ruzefekr ±∞ ] روضهفکر 🌱
و خدا فرمود:
«آن کس که مرا طلب کند می یابد، آن کس که مرا یافت، می شناسد، آن کس که دوستم داشت به من عشق می ورزد، آن کس که به من #عشق ورزید من نیز به او عشق می ورزم، آن کس که به او عشق ورزیدم، او را شهید خواهم کرد و آن کس که کشتهام شود خون بهایش بر من واجب است و آن کس که خون بهایش بر من واجب است پس من خودم خون بهایش هستم.»🌱💔
[ @ruzefekr ±∞ ] روضهفکر 🌱
Afsaneye Shirin - Taher Ghoreyshi.mp3
3.79M
آشوبم💔 🌱
[ @ruzefekr ±∞ ] روضهفکر 🌱
📚 خلاصه کتاب سمزدایی دوپامین (قسمت اول):
دوپامین یه پیامرسان عصبیه که ما رو برای رسیدن به پاداشهای هیجانانگیز و لذتبخش، تشویق به انجام کاری میکنه. البته #دوپامین یه ماده شیمایی لذتبخش نیست و صرفا اگه یه اتفاق باعث ترشحش بشه، به این معنی نیست که برامون لذتبخش بوده!
ما ذاتا همیشه بیشتر از قبل میخوایم و به چیزی که داریم راضی نمیشیم. در مورد دوپامین هم به همین شکله و وقتی کاری رو انجام دادیم و به پاداش لذتبخش اون رسیدیم، ممکنه حس پوچی داشته باشیم و باز دنبال یه کار دیگه هستیم تا دوباره دوپامین در بدنمون ترشح بشه.
ادامه دادن این کار و اینکه مثل یه معتاد دنبال دوز بعدی دوپامین باشیم باعث میشه نتونیم کارهایی که نیاز به تمرکز داره رو انجام بدیم یا انجامش برامون سخت میشه! در نتیجه اغلب کارهایی که نیاز به تمرکز دارن رو به تعویق میندازیم.
نیاز به دوپامین بیشتر در اعتیاد به مواد وجود داره و فرد معتاد با استفاده از مواد مختلف باعث ترشح بیشتر دوپامین در بدنش میشه، در نتیجه به مرور زمان به مواد بیشتری برای تجربهی همون حسِ لذت قبلی نیاز داره. فعالیتهایی مثل قمار، خرید کردن، نشخوارفکری، بازی ویدئویی، ورزش، کار میتونن اعتیادآور بشن. اگه نمیتونید یک روز رو بدون انجام فعالیت خاصی بگذرونید احتمالا به اون معتاد شدید!
شرکتهایی مثل فیسبوک علاقه دارن ما بیشتر در پلتفرماشون وقت بگذرونیم تا اونا از طریق تبلیغات درآمد بیشتری داشته باشن. یکی از راهاشون استفاده از نوتیفیکیشنه تا ما رو در زمانهای مختلف در طول روز به اون پلتفرمها ببره. یک راه دیگه الگوریتم پیشنهاد این شرکتهاست(اکسپلور) که متناسب با علاقه، سلیقه و جستجوهامون به ما محصولات و پستهای سفارشی شدهی بیشتری پیشنهاد میده.
امروزه به جای اینکه ما از اینترنت استفاده کنیم، اینترنت از ما استفاده میکنه و با ربودن #تمرکز ما باعث میشه ما غیرمولد و بیقرار بشیم. برای مثال با دیدن نوتیفیکیشن هر اپلیکیشن، دوپامین برای پیشبینی پاداشِ دیدنش ترشح میشه. ما اغلب کارهایی مثل چک کردن ایمیل و شبکههای اجتماعی و میزان سود سرمایه گذاری، یوتیوبگردی و... رو با انتظار دریافت یک پاداش انجام میدیم.
در زمان باستان گرسنگی و دریافت غذا محرک انسان برای شکار بوده. امروزه ثابت شده که ترکیب قند و چربی در تحریک سامانه پاداش مغز بسیار موثره. بازاریابان غذا تلاش میکنن ما رو به خرید محصولاتشون تشویق کنن. اونا با افزودن قند به خوراکیها باعث میشن ما ولع بیشتری براشون داشته باشیم!
[ @ruzefekr ±∞ ] روضهفکر 🌱
افسرده بود: خیلی حالم بده، خیلی اذیت شدم، خیلی بلا سرم اومده.. بریدم دیگه.. خسته شدم..
طرف جوابشو داد: مگه اهل روضه نیستی؟ اهل حسین اینو میدونن که هر چی اذیت بشی، به قدر اباعبدالله زجر نکشیدی.. هر چی سرت بیاد تازه یک صدم مصائب اباعبدالله هم نیست.. پس چرا بریدی وقتی اربابت نبرید؟!
[ @ruzefekr ±∞ ] روضهفکر 🌱
فرض کن کربلا بودی
ولی نه مهارت جنگ داشتی
نه شمشیر بلد بودی، نه تیراندازی
نه اسب سواری، نه زره بستن..
هیچ هیچ هیچ.. چقدر دلت میسوخت؟
خب الآنم کربلاست و جنگ، جنگ عقیدهها..
چقدر مهارت داری؟ چقدر میانه میدانی؟
بعد مرگ دلمون میسوزه که در کربلای عقیدهها
حسین تنها بود و ما بودیم ولی بلد نبودیم
و ای کاش یاد میگرفتیم و سپر دفاع نماز حسین
میشدیم در این عاشورای جنگ روانی..
[ @sadriion_ir ☫ 𝑨𝒍𝒊 𝑺𝒂𝒅𝒓 ]