▫️ تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار مسعود جعفری جوزانی
👤«اولین فیلمی که دربارهی انقلاب، در سالگرد انقلاب پخش شد، مستند «به سوی آزادی» بود. این فیلم بعد از اخبار ساعت ۹ در ۲۱ بهمن ۱۳۵۸ پخش شد و تلویزیون اعلام کرد مردم میتوانند پس از مراسم تکبیر روی بامها (شب ۲۲ بهمن)، فیلم را ببینند. هیجان عجیبی داشتم وقتی «به سوی آزادی» پخش شد.»
بخشی از خاطرهی
#مسعود_جعفری_جوزانی دربارهی اولین مستند سیاسی در ایران را خواندید. جعفری جوزانی در زمان دولت ازهاری در پاییز ۱۳۵۷ از آمریکا به وطن برگشت تا به جمع انقلابیون بپیوندد و مستند «به سوی آزادی» که فیلمبرداری خام از صحنههای تظاهرات مردم در ایام انقلاب بود، ابتدا با هدف پخش در شبکهی MBC آمریکا فیلمبرداری شد تا صدای مردم انقلابی به گوش دنیا برسد. اما اندکی بعد با تدوین هدفمند به اولین فیلم مستند سیاسی تاریخ سینمای ایران در قبل و بعد از انقلاب تبدیل شد.
▫️در ۱۸ آذر ۱۳۲۷ در خطهی ایل بختیاری (ملایر) فرزندی متولد شد که رنگ و بوی اقوام ایرانی وجه مشترک اغلب آثار هنری او است. سینماگر نامداری که اولین دغدغهی ذهنیاش هویت ملی و تاریخی «ایران» است. فیلمسازی که در ابتدای فعالیت خود در دههی شصت آثار ماندگاری خلق کرد، در دههی دوم فعالیتش در جایگاه تهیهکننده، بستر ساخت آثار ارزشمندی را فراهم کرد و در دههی سوم با ساخت یکی از ماندگارترین سریالهای تاریخ معاصر، نقطهی عطفی در تاریخ هنرهای نمایشیتصویری ایجاد کرد. او مسعود جعفری جوزانی است.
🔗 متن
کامل تکنگاری مسعود جعفری جوزانی را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#سریال
#سینما
4⃣5⃣2⃣
@azadisqart