📌 عوامل افزایش رزق و روزی از منظر روایات اسلامی
✓ تخصص و پشتکار
مهمتر از هر عاملی در افزایش روزی، داشتن تخصص و همت و پشتکار است. نمیشود بدون اینکه در یک کار متخصص باشیم و برای آن زحمت بکشیم، با گفتن چند ذکر، خواندن نماز و … توقع داشته باشیم فرهنگ کار و کوشش را باید از مهمترین پایه های دیدنداری محسوب میشود.
ابن عباس میگوید: رسول خدا (ص) هر گاه کسی را میدید و از او خوشش میآمد میپرسید: آیا حرفهای داری؟ اگر میگفت:
نه، میفرمود: از چشمم افتاد.¹
✓ شروع کار در آغاز روز
کاسب های قدیم در زودتر بالا کشیدن کرکره دکانهای خود رقابت داشتند، اما امروزه بسیاری از آدمها در مشاغل مختلف، نزدیک به ظهر عزمشان را برای کار کردن جزم میکنند.
علی (ع) میفرماید: «صبح زود در پی روزی رفتن، روزی را افزون میکند.»²
امام رضا (ع) نیز فرمود: «فرشتگان ارزاق
بنی آدم را مابین طلوع فجر (ابتدای زمان نماز صبح) تا طلوع خورشید تقسیم میکنند، هر کس در این ساعات خواب باشد، از رزقش محروم میشود.»³
✓ نماز اول وقت
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «بندهای نیست که به وقتهای نماز و جاهای خورشید اهمیت بدهد، مگر این که من سه چیز را برای او ضمانت میکنم: برطرف شدن گرفتاریها و ناراحتیها، آسایش و خوشی به هنگام مردن و نجات از آتش.»⁴
✓ انفاق و صدقه
برخی معارف دینی متناقض با شرایط ما به نظر میرسند، مثل اینکه گفته شده هرگاه دستتان تنگ شد، صدقه بدهید؛ امیرالمومنین فرموده است: «فرود آمدن روزی را با صدقه بخواهید.»⁵ شاید با عقل مصلحت اندیش ما جور درنیاید، فردی که خودش دستش خالی شده و نیازمند است، با صدقه دادن و انفاق کردن در کارش گشایش پیدا شود، اما گزارههای دینی انفاق و صدقه را عامل گشایش در کارها معرفی میکنند.
✓ ادامه دارد...
¹-مستدرک الوسایل ج ۱۳ ص ۸۴
²-وسائل الشیعه، ج ۱۵، ص ۳۴۸
³-وسائل_الشیعه ج۶ ص۴۹۷
⁴-سفینه البحار، ج ۲، ص ۴۲
⁵-نهج البلاغه، حکمت ۱۳۷
💠 به کانال مذهبی از سمت آسمان بپیوندید 👇👇👇👇
@AzSamteAseman
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄