✧❁﷽❁✧
پاسخ دندان شکن به نادانی مولوی عبدالحمید
✍️
بدائع الصانع اثر
علاء الدین کاسانی از معتبرترین کتب فقهی احناف است. او در کتاب قصاص، در مبحث مشارکت در قتل می نویسد:
🔹«وَأَحَقُّ ما يُجْعَلُ فيه الْقِصَاصُ إذَا قَتَلَ الْجَمَاعَةُ الْوَاحِدَ لِأَنَّ الْقَتْلَ لَا يُوجَدُ عَادَةً إلَّا على سَبِيلِ التَّعَاوُنِ والإجتماع فَلَوْ لم يُجْعَلْ فيه الْقِصَاصُ لا نسد بَابُ الْقِصَاصِ إذْ كُلُّ من رَامَ قَتْلَ غَيْرِهِ اسْتَعَانَ بِغَيْرٍ يَضُمُّهُ إلَى نَفْسِهِ لِيُبْطِلَ الْقِصَاصَ عن نَفْسِهِ وَفِيهِ تَفْوِيتُ ما شُرِعَ له الْقِصَاصُ وهو الْحَيَاةُ هذا إذَا كان الْقَتْلُ على الإجتماع»
🔹مناسب ترین جایی که در آن قصاص قرار داده شده است جایی است که چند نفر یک نفر را می کشند! زیرا معمولا قتل با همکاری و مشارکت عده ای به وقوع می پیوندد. در این صورت اگر قصاصی در کار نباشد، باب قصاص و حکم آن از بین می رود. زیرا هر کسی که می خواهد دیگری را به قتل برساند، یک نفر دیگر را با خود همراه می کند تا حکم قصاص را باطل کند و از آن فرار کند! و این امر باعث از بین رفتن حکم شرعی قصاص می شود در حالی که در قصاص حیات است. این حکم در فرضی است که قتل با مشارکت عده ای صورت گیرد.
📚 بدائع الصنائع، ج7، ص: 238
✅ چرا مولوی عبدالحمید ضروریات فقهی همه مسلمین را برای دفاع از چند تروریست و قاتل زیر پا می گذارد؟ این هماهنگی چه سودی برای او دارد؟
#فتنه
#عبدالحمید
#قصاص
✧❁دانشگاه امامت❁✧
🆔
@Emamat110u