🖋
#یادداشت
🎲 قمار دو سر باخت بیتدبیری / تراژیکتر از جنگ و صلح
۱ از ۲
🔹 اخیرا یکی از مسئولین دولتی در یک سخنرانی طی اظهار نظری شاذ بیان کرده که علت محقق نشدن وعدههای انتخاباتی دولت تدبیر و امید، تغییر وضعیت از صلح به جنگ است!
🔹 هرچند این سخنرانی هم مانند بسیاری از گفتارها و کردارهای قبلی دولتمردان جز فرافکنی و جنگ روانی برای پوشاندن ناکارآمدیها و بیکفایتیها، هدف دیگری را دنبال نمیکند و ارزش تحلیل کارشناسی ندارد اما جهت یادآوری به ملت شریف ایران نکاتی عرض خواهد شد.
🔹 مردم شریف ایران باید بدانند که جنگ و تحریمهای اقتصادی ایالات متحده علیه ایران پس از انقلاب اسلامی آغاز شده و به فراخور دشمنی در مقابل سیاستهای حکومتی یا دولتی ایران شدت و ضعف داشته اما در این چهل ساله هیچگاه لغو نشده است.
⚠️ نقطهی اوج این تحریمها در ۱۰ دیماه ۱۳۹۰
(۳۱ دسامبر ۲۰۱۱) در زمان دولت دهم ایران و توسط باراک حسین اوباما، همان رئیس جمهور مودب و باهوش(!) ایالات متحده رقم خورد. در این دوره از تحریمها بانک مرکزی ج.ا.ا. برای اولین بار به لیست جدیدترین و سختترین تحریمهای وزارت خزانهداری ایالات متحده وارد شد. برای توصیف این خباثت بیسابقه در یک جمله باید گفت، هنگامی که در فضای سیاسی بینالملل بخواهند نظام سیاسی کشوری را سرنگون کنند ابتدا بانک مرکزی آن را تحریم میکنند. تحریم بانک مرکزی بهعنوان تیر خلاص بر اقتصاد یک کشور و مقدمهی تغییر حاکمیت سیاسی آن است.
❗️ مجموع تحریمهای ثانویه و اولیه علیه ایران، نظامی از شدیدترین تحریمهای یکجانبه جهان را ایجاد کرده بود که به گفته اوباما و مقامات وزارت خزانهداری آمریکا، تاکنون علیه هیچ کشور دیگری اعمال نشده بود. متخصصان، این تحریمها را حتی از تحریمهای همهجانبه سازمان ملل علیه عراق و لیبی نیز شدیدتر و پیچیدهتر میدانستند. تحریم بانکهای مرکزی عراق و لیبی باعث تضعیف شدید اقتصاد این کشورها و درنهایت جنگ و سقوط حکومت صدام و قذافی شد.
🔹 چنانچه پس از اعمال این تحریم علیه بانک مرکزی شاهد کاهش ارزش پول ملی، افزایش نرخ ارز، تورم و رکود اقتصادی یا نرخ رشد منفی برای اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۱ بودیم.
👈
قسمت دوم یادداشت
#اقتصاد_بین_الملل
#جنگ_و_صلح
#دولت
💠
@Masaf_Eco