#یادداشت
🔰از چاله به چاه با وزارت بازرگانی
⭕️یکی از مهمترین استدلالهای موافقین تفکیک بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل وزارت یا سازمان بازرگانی در سالهای اخیر، این است که دلیل آشفتگی و نابسامانی بازار و تورم و افزایش چشمگیر قیمتها، به خصوص در کالاهای اساسی، حجیم بودن وزارت صمت و گسترده بودن موضوعات کاری بوده است. در تایید همین استدلال نیز میگویند، بعد از ادغام وزارت بازرگانی با وزارت صنایع و معادن در سال ۱۳۹۰، در راستای عمل به تکالیف برنامه پنجم توسعه و تشکیل وزارت جدید، بخش بازرگانی و تنظیم بازار در حاشیه قرار گرفت و کمتوجهی به این بخش باعث مشکلات موجود در بازار شد.
⭕️در رد این دلیل میتوان گفت ناکارآمدی وزارت صمت بیش از آن که ناشی از ادغام دو حوزه صنعت و تجارت باشد، ناشی از وضعیت کلان اقتصادی و سیاسی کشور و فرآیندهای حاکم بر این وزارتخانه است که شامل تصدیگری و بنگاهداری در قالب وزارتخانهای با ۱۶ معاونت و سازمانهای عریض و طویل زیر مجموعه، نحوه تصمیمسازی و تصمیمگیری، کیفیت نظارت، میزان قانونگرایی، نحوه مدیریت منابع انسانی، میزان توانمندی مدیران، میزان ظرفیت تخصصی و متغیرهایی از این دست است. از طرف دیگر، باید اذعان نمود که ساختار و شرایط اقتصاد ایران با کشورهایی که ادغام در آنها موفق بوده متفاوت است.
⭕️ضمنا نباید فراموش کرد که با توجه به شرایط تحریم، نرخ ارز در اقتصاد ایران یک متغیر کلیدی و مهم است که با تغییرات آن، سایر بخشهای تولیدی و تجاری به سرعت تحت تاثیر قرار میگیرند و در شرایطی که دولت نتواند نرخ ارز را مدیریت کند، اگر دهها سازمان بازرگانی هم تشکیل بشود و وظیفه تنظیم بازار را به عهده بگیرند، نمیتوانند نابسامانی موجود در بازار را رفع کنند. بنابراین، راه حل تنظیم بازار و حل مشکل معیشتی مردم و رفع مشکل بنگاهها در تفکیک وزارت صمت نیست بلکه در مدیریت درست و عالمانه است./ خبرگزاری مسیر اقتصاد
#بحران_مدیریت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco