🔴 بخش سوم
✅ هرکس تقوا پیشه کند، خداوند سبحان هم در رزق مادی و هم در رزق معنوی راه را برایش باز میکند. راه ملکوت را برایش باز میکند و از آنجا که گمان نمیکند، (روزی) به او میدهد. یعنی، اگر انسان تقوا پیشه کند و خویشتنداری کند و سعی کند جلوی خطورات را بگیرد و بگوید: خدایا من نمیخواهم بیادبی کنم و مرتکب اشتباه شَوَم، خداوند سبحان هم روزی معنوی و هم روزی مادیاش را زیاد میکند.
🔵 تشخیص حق از باطل
✅ «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً وَ يُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظيمِ»؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد، اگر از خدا پروا داريد، براى شما [نيروى] تشخيص [حق از باطل] قرار مىدهد؛ و گناهانتان را از شما مىزدايد؛ و شما را مىآمرزد؛ و خدا داراى بخشش بزرگ است (انفال، ۲۹). خداوند به شما معرفت میدهد یا القای معرفت میکند. شما را راه میاندازد. تا طهارت و تقوا هست، این تبدیل میشود به روزی معنوی. فرقان کم چیزی نیست. یعنی، انسان موجود شعوریاِرادی است و هر کاری که میخواهد انجام دهد بر مبنای آن معرفتی که دارد انجام میدهد. فرقان معرفتی است که از طرف خدا به انسان داده میشود و طبیعتاً راه را برای او باز میکند.
✅ لذا یکی از راههایی که داریم، تداوم بر طهارت است. ادبیات طهارت و تقوا در قرآن آمده است. ادبیات تزکیه هم در قرآن آمده است. تزکیه هم همینطور است. «ذَلِكُمْ أَزْكَىٰ لَكُمْ وَأَطْهَرُ»؛ [مراعات] اين امر براى شما پربركتتر و پاكيزهتر است (بقره، ۲۳۲). تزکیه دو معنی دارد: که یکی از آنها بحث طهارت است.
🔵 لایروبیِ جان
✅ «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا»؛ هر كس آن را پاك گردانيد، قطعاً رستگار شد (شمس،۹). در تزکیه هم پاککردن و هم نموّدادن وجود دارد. اگر انسان با تزکیه جویِ جان را لایروبی کند، آن آبهای جان که میآیند، اثر میکند. لذا وقتی شاگردان به مرحوم قاضی میگفتند که دستورات را اجرا می کنیم، اثر نمیکند، ایشان میفرمود: در لابهلای جان شما ناپاکیها و آلودگیهایی وجود دارد که آنها حقایق القا شده را آلوده میکنند و الّا شما میتوانید به خدا برسید. در قدیم، اگر حوضها را خوب لایروبی نمیکردند، پس از دوسه روز رنگ و بویِ آب عوض میشد. چون آن لجنها به خوبی پاک نشده بودند.
✅ یکی از چیزهایی که باعث میشود که حقایق برجانمان بنشید، زمانی است که ما اهل طهارت شویم. پس تزکیه و تقوا و طهارت، ادبیاتی است که وجود دارد که به بُعدِ رفعِ عیب و رفع نقایص و پاککردنِ جان میپردازد.
ٰ🔵 فٰازَ ثُمَّ فٰازَ
✅ فطرت نابِ ما آلوده میشود، به همین دلیل نمیتواند بر اساس فطرت اولیهاش کار کند. آلودگی که برطرف شود، به او رزق معنوی داده میشود. این از این سو است. اما از آن سو عنایت خدا به سمت او جلب میشود و این عنایت و فضل خدا که بیاید، خدا او را دوست دارد و باعث میشود که او را جذب کند و لذا اگر انسان رزق «مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِب» میخواهد، طهارت و پاکی خودش را زیاد کند؛ پاکیِ درون را زیاد کند؛ فکر و خیال و نیت و عقایدش را درست کند. اینها را درست کند و بر این پاکی استوار باشد، بعد از مدتی میبیند که «فٰازَ ثُمَّ فٰازَ»؛ پیدرپی این تفضّلات حضرت حقّ میآید.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
@nasimehekmat_erfandarvadiamal
https://eitaa.com/nasimehekmat