#تحلیل_بازار
بهتر از انتظار
با وجود عرضه ی بالا در روز گذشته، امروز بازار بهتر از انتظار عمل کرد و در اکثر مواقع تقاضا قوی تر از عرضه بود و در نهایت نیز 71 درصد از نمادها مثبت بسته شدند تا چهارهمین هفته ی مثبت متوالی نیز به اتمام برسد. چهار هفته ی متوالی که در آن شاخص کل بورس 25 درصد رشد کرد. بعد از اواخر 1401 و اوایل 1402، بورس نتوانسته بود چهار کندل هفتگی صعودی پشت سر هم را تجربه کند. امروز باز هم ارزش معاملات بیش از 10 هزار میلیارد تومان بود و از این جهت نیز کماکان نشانه های روند صعودی قوی ادامه دارد.
بانکی و خودرویی
در بین نمادهای پرتراکنش دو گروه سهام یعنی بانکی و خودرویی به دلیل اخبار مختلفی که در مورد آنها منتشر می شود بیشتر مورد توجه هستند. جنس اخبار گروه خودرو و بانک از نوعی است که تغییرات سریع در شرایط آنها ایجاد می کند. مثلا در مورد وپارس فروش اپال تغییرات یکباره در صورت مالی آن ایجاد کرد. همین داستان در مورد بانک های دیگر نیز قید می کند. به همین دلیل است که خریداران اینگونه با عطش اقدام به خرید می کنند. ممکن است وعده های داده شده در مورد واگذاری دارایی های بانک ها محقق نشود، اما سرمایه گذاران فعلا به سمت مثبت داستان توجه می کنند و می دانند که واگذاری دارایی های با سود بسیار سنگین می تواند ارزش بانک های مختلف را رشد قابل توجه دهد. در مورد خودرویی ها هم بحث تجدید ارزیابی اثری مشابه و البته ضعیف تر از نظر بنیادی دارد. به همین دلیل است که سرمایه گذاران به مقاومت های تکنیکال یا سطوح تاریخی توجه نمی کنند، چرا که اگر قرار باشد این موضوع به واقعیت تبدیل شود، اصلاح 5 یا 10 درصدی ارزش از دست دادن سودهای 100 درصدی را ندارد.
چرا بازار به واگذاری دارایی بانک ها وزن می دهد؟
در یک سال گذشته دو دارایی بسیار معروف سیستم بانکی واگذار شده است. در اواخر سال گذشته بلوک مدیریتی پتروشیمی شازند (
#شاراک ) توسط
#وبانک فروخته شد و پالایشگاه تهران آن را خرید. امسال نیز بلوک مدیریتی
#اپال توسط
#وپارس فروخته شود و
#فولاد و بنیاد آن را خریدند. هر کسی در بورس ایران فعالیت می کند می داند که این دارایی ها بارها آگهی شده بودند و مدل قیمت گذاری جوری بود که همه مطمئن بودن فروش نمی رود. به قول معروف آگهی کردن ها را رفع تکلیف می دانستند. حالا فرض کنید فردا
#خودرو بلوک
#وپارس را آگهی کند، این بار بازار به آن وزن خواهد داد. شاید بازهم این کهنه دارایی آگهی الکی بشود اما نکته اینجاست که بازار به نتیجه رسیده ممکن است برخی از این واگذاری ها محقق شود.
محدودیت رمز ارزی
تقاضای بالایی برای خرید دلار به شکل تتر وجود دارد. همچنین تقاضای بالایی برای خرید رمزارزها نیز وجود دارد. بعد از رشد و تثبیت قیمتی بیت کوین، حالا دیگر رمزارزها سعی در همراهی این مارکت لیدر دارند. اما در صرافی های داخلی امکان واریز و خرید بیش از 25 میلیون تومان وجود ندارد. به نظر می رسد یکی از راه های کنترل تقاضا روی دلار همین محدودیت در واریز بوده که تا الان جواب داده و جلوی سقف شکنی را گرفته است.
#حسن_کاظمزاده