. یکهزار و 700 نفر دیگر از آنها رفتار و اخلاقشان به کلی عوض شده، حالت زشت و بدی به خود گرفته و 837 نفر دیگر، بهطور کامل تغییر شخصیت داده، سخت و خشن شده بودند.»
حیات طیبه در سایه تغذیه درمانی
فصل دوازدهم این اثر با عنوان «تغذیه درمانی بهترین گزینه برای درمان بیماریها» به موضوع «حیات طیبه در پرتو غذای سالم» پرداخته است. مولف در اینباره اشاره کرده که در حوزه مسایل تغذیه و بهداشت، بشر امروز گرفتار حصارها و زندانها و قید و بندهای بیشماری است. نخستین حصارها، حصار هوی و هوس در عرصه شکم است؛ اینکه بشر هر چه دید، بخورد و بیاشامد و بیاندیشه در عواقب کار، آنرا به انبان شکم تحویل دهد، عوارضی دارد که منجر به مصرف داروهای شیمیایی شده و خود عوارضی مضاعف را بهوجود میآورد.»
نویسنده در ادامه فصل با اشاره به ضربالمثل «غذای تو، دوای تو؛ دوای تو، غذای تو است» آورده که بر براساس موازین طب اسلامی، بیمار نباید به محض بروز علایم بیماری، اقدام به مصرف دارو کند و از آنجایی که هر دارویی حتی در صورت مصرف صحیح، مضراتی را همراه دارد، تنها در صورت غلبه بیماری، مجاز به مصرف آن است. به گفته حضرت علی (ع) «مسلمان معالجه نمیکند تا بیماریش بر سلامتیاش غلبه کند.»
پاسخ به یک پرسش
دریایی در مقام نویسنده این کتاب، در فصل پانزدهم با عنوان «پس چه باید کرد؟» با سرفصل وظایف و تکالیف ما، آورده است که حضرت امام خمینی (ره) در کتاب «کشفالاسرار» ضمن بیان برخی حقایق تاریخی به ناتوانی طب رایج اشاره و ناخرسندی خود را از برچیده شدن طب بوعلی و حاکمیت طب رایج بیان فرمودهاند.
این سخنان به روشنی وظیفه و تکلیف ما را مشخص کرده است: «در کشوری که دانشگاهی مانند جندی شاپور داشته که تحصیل کردههای آن پزشک پادشاهان بودند، کار به جایی رسید که پزشکانش یا از یهودیها شدند و یا از کسانی که پیش خود، تحفه حکیم مومنی را خوانده بودند.»
نویسنده همچنین در این فصل در مطلبی با عنوان «مبارزه با خودباختگی و شبیخون فرهنگی دشمن» نیز از سخنان حضرت امام خمینی (ره) استفاده کرده است. امام خمینی (ره) :«یکی از مصیبتهای بزرگی که برای این ملت بار آوردند اینکه ملت را نسبت به خودشان هم بدبین کردند. اگر کسی الان هم مرضی پیدا کند، میگویند اینجا نمیشود معالجه کرد، بروید مثلا انگلستان یا پاریس، این یک مطلبی است که از دست آنها برای ما پیدا شده است. یعنی ما خودمان را در مقابل آنها باختیم.»
نخستین چاپ کتاب «طب استعماری؛ عوارض تغذیه ناسالم و داروهای شیمیایی» با شمارگان 550 نسخه در 728 صفحه، به بهای 30 هزار تومان به همت انتشارات سفیر اردهال منتشر شده است.