📝 احكام
#جشنهاى
#نيمه_شعبان 🔰
❓پرسش: شادى و كف زدن در جشنهاى ميلاد اهلبيت عليهم السلام چه حكمى دارد؟
✅ پاسخ:
🖌 بهجت: اگر در حد لهو نباشد و بىاحترامى هم نشود، مانع ندارد والا بايد پرهيز شود.
🖌 خامنهاى: كف زدن به نحو متعارف در مجالس جشن و سرور اشكال ندارد ولى در مراسم مذهبى مواليد اهلبيت عليهم السلام مناسب است، به جاى كف زدن به ذكر صلوات و تكبير، فضاى مجلس را عطرآگين سازند.
🖌 تبريزى: مناسبت با مجالس مذكور تكبير و صلوات و مانند اينهاست.
🖌 فاضل: در غير از مساجد و حسينيهها مانعى ندارد.
🖌 مكارم: كف زدن مانعى ندارد اما در مساجد و حسينيهها ترك شود. (1)
❓پرسش: اخيراً در ميلاد ائمه معصومين عليهم السلام به عنوان جشن ائمه يا مناسبتهاى ديگرتحت عنوان اجراى موسيقىسنتى كنسرتهاى موسيقى را برپا مىكنند. رواج اينگونه حركات ازسوى هر گروه و نهاد در فرهنگسراها يا مساجد و حسينيهها چه صورت دارد و آيا اساساً با توجه به سيره ائمه معصومين عليهم السلام مىتوان به نام اهلبيت عليهم السلام به چنين اقداماتى دست زد؟
✅ پاسخ:
🖌 مقام معظم رهبرى: هرگونه خوانندگى و نوازندگى كه متناسب با مجالس عيشونوش و خوشگذرانى باشد، جايز نيست و از هر كارى كه با شئونات مساجد و حسينيهها سازگار نباشد، بايد اجتناب كرد.
🖌 فاضل: به طور كلى هر امرى كه هتك و بى احترامى به ائمه اطهار عليهم السلام تلقى شود، جايز نيست و ظاهراً مجموع اين اعمال عرفاً هتك محسوب مىشود.
🖌 بهجت: برپايى و شركت در اين مجالس حرام است.
🖌 تبريزى: اجراى موسيقى در مجالس معصومين مطلقاً جايز نيست و نواختن موسيقى لهوى و گوش دادن آن هرچند در غيرمجالس معصومين باشد حرام است و بين انواع موسيقى لهوى فرقى در حرمت نيست.
مكارم: كليه صداها وآهنگهايى كه مناسب مجالس لهو و فساد است، حرام است. (2)
-------------
1. مسائل جديد، ج 1، ص 167.
2. مسائل جديد از ديدگاه علما و مراجع تقليد، ج 2، ص 36 و 37.
📚 احكام منتظران ؛ ص92
💢 حجة الاسلام محمود اکبری
🔻
@ahkam_akbari