💬پرسش
سلام اگر دربین نماز همسر ویا دختر ویا زن دیگری جلو بایستد و شروع به نمازکندتکلیف نماز هر دو نفر چیست؟ اگر بر عکس باشد تکلیف چیست یعنی زن در حال نماز باشد مرد پشت سرش شروع به نماز کند.
✅پاسخ
لازم است نام مرجع خود را ذکر کنید،نظر مراجع در این زمینه متفاوت است
🔹️
نظر مقام معظم رهبری؛
* فاصله بین زن و مرد در نماز
بنابر احتیاط واجب باید میان زن و مرد درحال نماز (در غیر مسجد الحرام)، حداقل یک وجب فاصله باشد و در این صورت اگر زن و مرد محاذی (برابر) یکدیگر بایستند یا زن جلوتر از مرد بایستد، نماز هر دو صحیح است و فرقی نمیکند که زن و مرد، محرم یا نامحرم باشند.
🔹️حضرت ایت الله مکارم شیرازی:
اگر در نماز، زن مساوی مرد یا جلوتر از او بایستد حکم نماز آنها چیست و آیا در این حکم میان محرم و نامحرم فرق است؟
بايد در نماز، زن عقبتر از مرد بايستد و جاى سجده او از جاى سجدهی مرد كمى عقبتر باشد و الا نماز باطل است و اگر زن در كنار مرد يا جلوتر بايستد و باهم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است، امّا اگر يكى قبلاً وارد نماز شده، نماز او صحيح و نماز دومى باطل است و در اين حكم محرم و غير محرم تفاوتى ندارند، البته اگر میان مرد و زن ديوار يا پرده و مانند آن باشد، يا بهاندازهی ده ذراع (تقريباً 5 متر) فاصله باشد اشكال ندارد و در مکانهای شلوغ که اجرای این حکم مشقّت دارد رعایت آن لازم نیست.
🔹️حضرت ایت الله سیستانی:
مسأله 1130. اگر زن و مرد بخواهند در یک مکان نماز بخوانند، بنابر احتیاط لازم، باید زن عقبتر از مرد بایستد و این عقب ایستادن، حدّاقل به مقداری باشد که جای سجدۀ او، برابر جای دو زانوی مرد در حال سجده باشد.
شایان ذکر است، حکم مذکور اختصاص به زمانی دارد که زن و مرد، هر دو نماز بخوانند، امّا اگر یکی از آنان نماز نمیخواند، نماز دیگری صحیح است، هرچند زن همردیف یا جلوتر از مرد باشد.
مسأله 1131. اگر زن برابر و همردیف مرد یا جلوتر از مرد بایستد و با هم وارد نماز شوند، یعنی همزمان تکبیرة الاحرام را بگویند، بنابر احتیاط واجب، هر دو نفر باید نماز را دوباره بخوانند
مسأله 1132. اگر زن همردیف مرد یا جلوتر از مرد بایستد، در صورتی که یکی زودتر از دیگری مشغول نماز شود، نماز نفری که دیرتر تکبیرة الاحرام را گفته، بنابر احتیاط واجب باطل است،امّا نماز نفر اوّل که زودتر تکبیرة الاحرام را گفته، در صورتی که بتواند در بین نماز، مثلاً حائلی مانند پرده بین خود و نفر دیگر ایجاد کند یا بیش از چهار متر و نیم از نفر دیگر فاصله بگیرد[1] یا اگر مرد است، راه رفته و از زنی که در بین نماز، مقابل او مشغول نماز شده، جلوتر بایستد و اگر زن است، عقب آمده و از آن مرد عقب تر قرار گیرد - برای آنکه نمازش صحیح باشد - باید این کار را انجام دهد، وگرنه نماز نفر اوّل هم، بنابر احتیاط واجب باطل است؛ امّا اگر این کارها امکانپذیر نیست، نماز را ادامه میدهد و در این صورت، نماز نفر اوّل صحیح است.
شایان ذکر است، در هنگام راه رفتن یا ایجاد حائل باید نکات ذیل رعایت گردد:
الف. در حال حرکت ذکر نگوید؛ ب. از قبله منحرف نشود؛ ج. این کار عرفاً صورت نماز را بر هم نزند.
#فاصله_بین_زن_و_مرد_در_نماز
#احکام
📚
#احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c