💠 جلسۀ هفتگی خانمهای اهل ولاء، در روز دوشنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۱، به علّت آلودگی هوا، بطور مجازی برگزار شد.
▫️در بخشی از جلسه، به مناسبت دهۀ اوّل ذیالحجّه و نزدیک بودن روز عرفه و عید قربان، استاد طیّب فرمودند:
▫️این ایّام، فرصتهايی بسيار استثنائی است! بنابر حديثی كه منسوب به پيغمبراكرم صلّی الله عليه و آله وسلّم است، اين ده شبانهروز در تمام سال ممتاز است. اين ده روز بر تمامی ایام سال، حتّی بر ايّام ماه مبارک رمضان و ليالی قدر امتياز دارد. هيچ شب و روزی از سال به پای اين ده شبانهروز نمیرسد. در دعایی که در این ده روز، بعد از نماز صبح و پیش از نماز مغرب میخوانيم، عرضه میداریم:
اللَّهُمَّ هَذِهِ الْأَیّامُ الَّتِی فَضَّلْتَها عَلَی الْأَیّامِ وَ شَرَّفْتَها؛ وَ قَدْ بَلَّغْتَنِیها بِمَنِّکَ وَ رَحْمَتِکَ: خدایا! اين ایّام، ايّامی است که آن را بر سایر ايّام، برتری و شرافت دادی و به لطف و رحمتت، مرا به درک آن نائل کردی. اميدواریم دوستان این دعای بسيار زيبا را فراموش نكنند! بعضاً دوستانی هم كه اهل مراقبات عبادی هستند، اين دعا از دستشان میرود؛ يعنی یکباره میبينند اذان مغرب گفته شد، بیآنكه اين دعا را خوانده باشند؛ يا مدتی پس از نماز صبح، میبينند فراموش كردهاند که اين دعای زيبا را بعد از نماز بخوانند. امیدوارم به خواندن اين دعا موفّق باشيم، تا به فضيلت و اهمّيّت اين ايّام و ليالی بیشتر متوجّه شویم و زمينهای گردد برای توفیق بيشتر در بهره بردن از فرصتهای فوقالعاده عظيم این دهه. امیدوارم خدای متعال عنايت كند که از اين فرصت بسيار فوقالعاده كه در دسترس ما قرار داده است، بيشترين بهره را ببريم.
▫️امیدوارم ذائقۀ ما بيدار شود و حلاوت و شيرينی اين لحظهها را بچشیم. بدانيم! فقط خوراكیها نيستند كه طعم و بو دارند؛ لحظهها هم اينگونهاند. زمانها هم طعم و عطر دارند. امیدوارم شامّه و ذائقۀ روح ما بيدار شود و حلاوت ساعات و لحظات اين دهه، و عطر خوش بهشتی اين ايّام و ليالی را احساس كنيم؛ و لذّت بودنِ در اين ده شبانهروز را با همۀ وجود بچشيم! گاهی فرد از نعمتی استفاده میكند؛ ولی از آن لذّتی نمیبرد؛ حواسش نيست و طعم آن را احساس نمیكند. خدای متعال اين توفيق را هم به ما عنايت فرمايد که قدرشناسانه و شاكرانه از اين موقعيّت و فرصتها استفاده كنيم؛ خصوصاً از روز عرفه! شب عرفه هم فوقالعاده عظيم است. روز ترويه (روز هشتم ذیالحجّه) هم روز بزرگی است؛ ولی روز عرفه كه روز دعاست، روز فوقالعاده عظيمی است. روز عرفه، هم روز اعتراف به نقصها، كاستیها، عيبها و خطايا در پيشگاه حقّ متعال است، و هم روز معرفت و شناخت است؛ شناخت خود و معرفت خداوند. و اين معرفت و شناخت است كه انسان را مستعدّ قربان شدن میكند. اميدوارم توشه و بهرۀ ما از روز عرفه، معرفتالله به معنای شايستۀ كلمه باشد.
▫️روز عيد قربان بهدنبال روز عرفه است؛ چون تا انسان معشوق و محبوب را نشناسد، حُسن و جمال او را نبيند و با همۀ وجود به او دل نبازد و عاشق و شيدا و مفتون او نشود؛ قربانی او نخواهد شد. قربان شدن يعنی فدا شدن و فنا شدن در محبوب و يكی شدن با معشوق و رسيدن به مقام جمع، وحدت و يگانگی. آن كه قربان میشود، با كسی كه در راه او دارد قربان میشود، يكی میگردد، به او میپيوندد و آن حقيقت در جان او تجلّی میكند. اگر بخواهيم در روز عيد قربان، با قربان كردن خود در پيشگاه حقّ متعال، به چنين مرتبهای نائل شويم، لازمهاش اين است كه در روز عرفه به جمال، حُسن، لطف و نِعَم الهی واقف و عارف شويم و معرفت پيدا كنيم. معرفت مقدّمۀ قربان شدن، فنا شدن و به حقيقت حق واصل شدن است. اميدوارم خدای متعال چنين توفيقی را نصيب همۀ اهل ايمان گرداند؛ بهخصوص نصیب دوستان عزيز اهل ولايی ما كه توجّه بيشتری به مراقبات عبادی و قدرشناسی و بهره بردن از فرصتهای معنوی و عبادی دارند.
#جلسات_هفتگی
@ahlevela_channel
@OstadMahdiTayyeb
eitaa.com/ahlevela_channel
instagram.com/ahlevela