▪️
شاخصههای محلۀ مطلوب (۴)/محور اول: #نظم_در_محله
۲. برخورداری از شخصیت حقوقی مستقل و قانونی در نظام اداری رسمی کشوری و شهری
محله در نظام سازماندهی دولت اسلامی اصلیترین واحد اداری و اجرایی است که غالب برنامههای دولت در آن به منصۀ اجرا میرسد و عملیاتی میشود. لذا محله در نظام اداری مطلوب، دارای جایگاهی حقوقی، قانونی و رسمی است که باید در چارچوب قوانین موضوعۀ مرتبط مانند قانون تقسیمات کشوری به رسمیت شناخته شود. بر این اساس محله در کنار ده یا روستا به کوچکترین واحد تقسیمات سیاسی-اداری کشور (در محدودۀ درونشهری) تبدیل میشود و اغلب نهادهای رسمی کشور موظفاند در آن نمایندهای به عنوان «یار» منصوب کنند که تحت امر امام محله و تحت هدایت، حمایت و نظارت نهادهای رسمی کشور فعالیت میکند.
در حال حاضر وفق تبصرۀ ۲ مادۀ ۴ قانون تقسیمات کشوری، محله به عنوان مجموعه ساختمانهای مسکونی و خدماتی تعریف شده که از لحاظ بافت اجتماعی، ساکنان، خود را اهل آن میدانند و تعیین حدود آن به تقسیمات شهری شورای شهر و شهرداری سپرده شده، اما برای ادارۀ آن تشکیلات رسمی مانند ده یا دهستان تعریف نشده است.
بر اساس الگوی محلۀ فاضله، همانگونه که در قانون تقسیمات کشوری، برای محدودههای خارج از شهر مانند استان، شهرستان، بخش و دهستان استقلال سیاسی، اداری و تشکیلاتی لحاظ شده است، میبایست برای محدودههای درونشهری مانند منطقه، ناحیه و در نهایت محله نیز همین استقلال سیاسی و اداری به رسمیت شناخته شود.
@madineyefazele