❓این فضل و زیادی، کاسه ای است که دو کیلو است، سه کیلو اگر دارد به دیگران بدهد. این فضل یعنی مقداری جمع کند و بعد اضافی را بدهد؟ یا اینکه نه از همانی که دارد می تواند بدهد؟
#استاد_عربیان حفظه الله:
🔹چقدر ادبیات دینی ما فاخر است. خیلی فاخر است. خیلی حکیمانه است. باید دقت کنیم. اینجا می گوید وَ أَنْفَقَ الْفَضْلَ مِنْ مَالِهِ دیگر اصلا یک شاخص کمی خاص و این ها ارائه نمی کند چون افراد فرق می کند. یکی که ده سر عائله دارد، آن بنده خدا فضل مالش را، آن مال مورد نیاز فضل مالش، متفاوت است با کسی است که مجرد است و تنهاست. یا عیالش یک نفر و دو نفر اند.
📌ببینید فضل مال، هر کسی متناسب با آن نیازش، زیادی مالش است. باید حساب خودش را ببیند چقدر نیاز دارد. در نیاز هم فقط آن ضروریات نیست که بخور و نمیر باشد. به بچه هایش بخور و نمیر بدهد. نه. حتی آن رفاهش را هم در نظر بگیرد. هم آن ضروریات و هم رفاه را در نظر گرفته است. رفاه خانواده مستحب است. توسعه بر اهل بیت و خانواده استحباب دارد. ثواب است. خانواده در راحتی باشند. اما اضافه آمد، می بینید ضروریات تامین شده است، رفاه هم مورد توجه قرار داده است، باز هم اضافه است، این را انفاق کند. برای چه بخواهد نگه دارد. چون انفاق باعث برکت بیشتر می شود. انفاق شکر عملی است.
📚برگرفته از سلسله جلسات
#حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر،
#جلسه_سی_و_هفت در تاریخ یکشنبه 1400/12/23
#قسمت_چهارصد_و_سی_و_چهار
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔
@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #حدیث #اخلاقی #کلام #زیادی_مال#انفاق