#قصه_های_قرآنی
#حضرت_یحیی(ع)
حضرت يحيى بن زكريا عليهالسلام يكى از پيامبران بنى اسرائيل است كه نام مباركش پنج بار در قرآن آمده است.
چنان چه قبلا ذكر شد، حضرت زكريا عليهالسلام با بانويى به نام ايشاع (يا حنانه) خاله حضرت مريم عليهالسلام ازدواج كرد. سالها گذشت و هر دو به سن پيرى رسيدند ولى داراى فرزند نشدند. سرانجام زكريا عليهالسلام در كنار محراب مريم عليهالسلام غذاها و ميوههاى بهشتى ديد. دريافت كه بايد اميدوار به خدا بود، با اين كه 120 سال از عمرش گذشته بود و همسرش 98 سال داشت(719) از درگاه خداوند تقاضاى داشتن فرزند كرد. سرانجام فرشتگان به او بشارت دادند كه خداوند پسرى به نام يحيى عليهالسلام ، به تو عطا خواهد كرد، و چنين نامى تاكنون كسى نداشته است.(720)
حضرت يحيى عليهالسلام در كودكى به مقام نبوت رسيد، و خداوند در همين سن آن چنان او را از عقل و درايت و هوش، برخوردار نمود كه شايستگى مقام نبوت را پيدا كرد.
مقام يحيى عليهالسلام در پيشگاه خداوند آن چنان در سطح بالايى است كه خداوند مى فرمايد :
وَ سلامٌ علَيهِ يَومَ وُلِدَ وَ يَومَ يَمُوتُ وَ يَومَ يُبعَثُ حَيّاً؛
و سلام بر او آن روز كه تولد يافت، و آن روز كه مى ميرد، و آن روز كه زنده و برانگيخته مى شود .(721)
از امتيازات حضرت يحيى عليهالسلام اين كه: خداوند او را به عنوان تصديق كننده نبوت حضرت مسيح عليهالسلام و به عنوان رهبر، و بسيار عفيف و پرهيزگار و پيامبرى از صالحان، معرفى مى كند.(722)
گرچه از ظاهر آيه 12 سوره مريم استفاده مى شود كه او داراى كتاب مستقل بوده، ولى منظور از كتاب در اين آيه، همان تورات است. او مروج آيين موسى عليهالسلام بود، وقتى كه عيسى عليهالسلام به مقام نبوت رسيد، به او ايمان آورد، و مروج آيين حضرت مسيح عليهالسلام گرديد.
حضرت يحيى عليهالسلام سه سال يا شش ماه از حضرت عيسى عليهالسلام بزرگتر بود.(723)
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉
@amozeshtajvidhefzquran👈