✅
اصول حاکم بر درمان
💪برای حفظ سلامتی باید در بدن اخلاط را به تعادل نگه داشت. یعنی برای نگهداری آنها باید اخلاط را تقویت کرد. برای تقویت هر کدام لازم است غذای زاینده همان ماده یا خلط را به بدن رساند. از این رو به این کار میگویند "
تقویت به عین".
🥊هرگاه یک یا چند ماده در بدن افزایش پیدا کند، موجب بروز بیماری میشود. برای درمان آن بیماری باید آن ماده را کاهش داد و برای کاهش مادهی اضافی باید از ضدّ آن استفاده کرد.
🤹♂مثلاً برای کاهش حرارت(صفرا) باید رطوبت را افزایش داد(از صفرازُدا بهره گرفت) و برای کاهش سردی و خشکی باید از حرارت و رطوبت استفاده کرد(سودازُدا). از این رو به این قاعده میگوئیم "
درمان به ضد و تقویت به عین".
✅
ضرورت دانستن گرمیها و سردیها
🔹برای حفظ سلامت و درمان بیماریها لازم است ما گرمیها و سردیها را بشناسیم تا با بهرهگیری درست و بهجا از آنها بدن خود را در حال تعادل نگهداری کنیم و در صورت بروز بیتعادلی و بیماری از آنها برای درمان بهره بگیریم.
🔸دانستن گرمیها و سردیها موجب توان تطبیق آن با مزاج تن و روان انسان گشته و از عوارض جانبی مصرف غذاها و داروها میکاهد. نیز هر چقدر میزان اطلاعات انسان از این ویژگیها بیشتر باشد و توانایی فهم دقیقتری از مزاج داشته باشد، بر شتاب درمان بیماریها افزوده میشود.
🛑
#مزاج_شناسی ۷
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐
@anjoman_teb_razavi