📖 مسئله نامگذاری
🔸یکی دیگر از شعارهای ما که متأسفانه جامعه ما تحت تاثیر غربزدگی دارد از دست میدهد مسئله نامگذاری است. هر ملتی اسمهایی که روی بچههای خودش میگذارد اسمهایی مخصوص به خود است. رابرت اسم ما نیست، اسم دنیای مسیحیت است. ما مسلمانیم، خودش اسم دارد و اساساً دستور دارد. دستور است که نگذارید این اسمها فراموش بشود.
🔹با کمال تاسف یکی از مظاهر تجدد ما این است که یک حسی در میان بعضی طبقات ما و خصوصا در میان بعضی از خانمها پیدا شده که خیال میکنند اسمهای اسلامی دیگر کهنهشده است و به شخصیت آنها ضربه میزند که بعد از این اسم بچهاش را حسن یا حسین بگذارد (بااینکه ایمان به امام حسن و امام حسین دارد)، اسم بچهاش را علی، احمد، مصطفی، مرتضی، ابوالقاسم، رضا، کاظم، صادق، باقر و اسمهای انبیاء: ابراهیم، اسماعیل، اسحاق، موسی و عیسی بگذارد. مثل اینکه خیال میکنیم که اینها دیگر کهنه شده و مانعی هم ندارد، مسلمانی که به این حرفها نیست، حالا من بهجای این اسمها میآیم اسمی مثلاً از گبرهای سه هزار و چهار هزار سال پیش میگذارم.
🔸خیر، مسلمانی شوخیبردار نیست. اسلام هم به ما نیاز ندارد که بخواهد با ما صلح و مصالحه کند که حالا از این یکی گذاشتم. یا ما باید مسلمان باشیم و شعارهای اسلامی را که اعلام وابستگی ما به اسلام است حفظ و نگهداری کنیم و یا باید از اسلام استعفا بدهیم. از دست دادن تدریجی شعارها باعث میشود که بعد خود محتوا را از دست بدهیم.
🔹من هم قبول دارم ماهیت و واقعیت اسلام هرگز به این مطلب نیست که من اسمم حسن باشد یا کامران. اینقدر اشخاصی بودهاند که اسمشان حسن و حسین و احمد بوده که کمر اسلام را شکستهاند. ممکن است اسم من یک اسم غیراسلامی باشد ولی عملاً من مسلمان واقعی باشم. من منکر این مطلب نیستم؛ نمیگویم هر کسی با اسم مسلمان میشود و هر کسی با اسم از اسلام خارج میشود؛ ولی عرض میکنم که این خودش یک حسابی است در دنیای اسلام که ما این اسمها را بهعنوان ظرفها باید حفظ کنیم تا محتوا و مظروف را از دست ندهیم.
✂️
#برشی_از_کتاب : پانزده گفتار؛ ص۱۶۵
👤 استاد شهيد آيتالله مطهری (ره)
🌐
fatehan.net
🆔
@fatehan