❌
کشف حجاب و گسترش اقتصاد سیاه در رژیم پهلوی ( ۹ )
⭕️
یکی از دورههای استفاده ابزاری از زنان برای پیشبرد اهداف دیکتاتوری بعد از فوت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(10 فروردین 1340) و آیت الله کاشانی( 23 اسفند 1340) بود.
🔸شاه این دو رهبر بزرگ و محبوب شیعیان را مانع اصلی اجرای سیاستهای دیکته شده آمریکا مخصوصا در اصلاحات ارضی و بهرهگیری از کارگزاران بهایی و ازلی مسلک و عمله صهیونیسم بینالملل در ارکان حکومتی خود میدید و از این جهت هم از ناحیه آمریکا و هم از ناحیه شبکه صهیونیستی – فراماسونری، شدیدا در فشار بود.
🔹شاه ارتحال آیت الله بروجردی و کاشانی را فرصت مناسبی برای اجرای دستورات دید و گرفتار این توهم شد که دیگر مانع بزرگی از ناحیه حوزه علمیه قم بر سر راه سلطنت نخواهد بود.
🔸 داستان تصویبنامه انجمنهای ایالتی و ولایتی و استفاده ابزاری از زنان در چنین فضایی شکل گرفت. رژیم پهلوی و صهیونیسم جهانی هیچ گاه تصور نمیکرد حوزه در آن شرایطی که هنوز در غم از دست دادن رهبر عقیدتی و رهبر سیاسی خود سوگوار است و نشانی از تمرکز مرجعیت پس از ارتحال آیت الله بروجردی در آن وجود ندارد رمقی برای مقابله با او داشته باشد.
🔹
یکی از بزرگترین نقاط ضعفی که حوزه علمیه قم پس از کودتای سیاه با آن سر وکار داشت، ضعیف بودن رابطه مرجعیت با فعالیتهای سیاسی روشمند و اهداف مشخص بود.
🔸 همین نقطه ضعف باعث سردرگمی مردم و طمع حکومت برای انزوای مرجعیت از فعالیتهای سیاسی شد؛ به گونهای که وقتی رضاخان قیام قم را با شهادت حاج آقا نورالله در 4 دی 1306ش. تمام شده تلقی کرد، روزنامه حبل المتین که در دست حکومت بود نوشت:
خوب بود با صراحت لهجه به آقایان بلکه به کلیه افراد حالی میشد که در ایران هم تفکیک دیانت از سیاست شد. نه ارباب سیاست دخالت در امور روحانی خواهند نمود و نه روحانیون در کارهای داخلی و خارجی دولت.
📚فصلنامه 15 خرداد، دوره سوم، سال بیست و یکم، شماره 77 و 78، ص 133-134.
🆔
@Bonyadtarikh