📜 ماه ولادت امام علی
🔹️بر اینکه ولادت امام علی در چه زمانی رخ داده، در گزارش های تاریخی فقط به یک ماه اشاره نشده است. پاره ای از گزارشگران، ولادت امام را در سیزدهم رجب دانسته اند. شیخ مفید، اولین گزارشگری می باشد که ولادت امام را در سیزده رجب دانسته است، البته بدون اینکه دیدگاه خود را به حدیثی از امامان نسبت دهد. پس از ایشان ظاهرا بسیاری، به تبعیت از ایشان، روز ولادت امام را سیزدهم رجب دانسته اند.
🏷ولد بمكة في البيت الحرام يوم الجمعة الثالث عشر من رجب سنة ثلاثين من عام الفيل.
📚الارشاد: 1، 5.
🔺️بنابر گزارشی از شیخ طوسی از صفوان جمال از امام صادق، امام در هفتم شعبان به دنیا آمده است.
🏷عن صفوان الجمال عن أبي عبد الله قال: ولد أمير المؤمنين عليه السلام في يوم الأحد لسبع خلون من شعبان.
📚مصباح المتهجد: 852.
🔺️در کتاب اثبات الوصیة ماه ولادت امام علی رمضان معرفی شده است. کراجکی، شاگرد شیخ مفید هم دیدگاه اثبات الوصیة را پذیرفته است.
🏷وكانت فاطمة حملت بعلي عليه السّلام في عشر ذي الحجة وولدته في النصف من شهر رمضان.
📚اثبات الوصیة: 138، کراجکی كنز الفوائد، 1، 255.
🔸️بنابر گزارش خاتون آبادی، در زمان شاه حسین صفوی، آخرین پادشاه سلسله صفویه، در اینکه چه روزی را به مناسبت ولادت امام علی جشن بگیرند، میان عالمان آن روز اختلاف افتاد؛ جمع زیادی، سیزدهم رجب را پیشنهاد دادند و برخی هفتم شعبان را. شاه حسین، روز سیزدهم رجب را پسندید و آن را روز عید قرار داد.
🏷 پادشاه از علماء تفتيش نمود روز تولّد حضرت أمير المؤمنين عليه السّلام را ... و بعد از منازعات، آقا جمال و مير محمّد باقر سلّمهما اللّه و قريب هشتاد نفر ترجيح دادند كه روز ولادت آن حضرت سيزدهم رجب است، و شيخ الاسلام و پسرش مير محمّد حسين و دامادش ملا عبد الكريم هفتم شعبان را روز ولادت آن حضرت گمان كردند، و هركس اعتقاد خود را نوشته محصّل امر مزبور بنظر اشرف رسانيد، و اين مجمع در شنبه يازدهم شهر رجب منعقد شد، و پادشاه والاجاه ترجيح مجمع عليه داده سيزدهم را عيد قرار داد و شب تا صبح بطريق ساير اعياد نوبه را فروكوفتند و آن روز را مجلس ساختند واین عید از مخترعات شاه سلطان حسین بن شاه سلیمان ...
📚وقایع السنین والأعوام: 2، 561-562.
🏠
@chsiqs