دو دستی مواظب داشته های خود باشید
#تحلیل_اختصاصی
#تحلیل_اقتصادی
تاکنون چند نفر پیام داده اند که لطفا در مورد نحوه فعالیت های اقتصادی کلان در دوره فروپاشی نظم دنیا صحبت کنید.
برای دوستان گرامی که از این موضوع اطلاع ندارند باید عرض کنم در دوره ای که نظم دنیا در حال فروپاشی هست فرصت های اقتصادی خیلی خاصی به وجود میاد که میشه باهاش یک شبه ره صد هزار ساله رو طی کرد البته قرار نیست این میان یک غول چراغ جادو باشد و برای هرکسی هر آرزوی اقتصادی را برآورده کند.
مثلا در پست قبلی اگر یک هلدینگ اقتصادی یک مشاور اقتصادی واقعا باسواد داشت که میتوانست خارج از چارچوب های دانش کلاسیک اقتصاد ببیند و توانایی تحلیل وقایع دنیا را داشته باشد آنگاه میتوانست از گذشته متوجه تغییرات در جبهه های مختلف شود و به یک فرصت طلایی اقتصادی در امارات برسد که دریچه آن در مدت محدودی بسته میشود و آنگاه با برنامه ریزی صحیح میتوانست کاری کند که گردش مالی شرکت، در ظرف یک سال و نیم حداقل 36 برابر میزان سرمایه ای که در برخی از جنبه های خاص سرمایه گذاری کرده برسد .
اما این برای همه افراد جامعه چنین چیزی ممکن نیست که در چنین تحولات کلان اقتصادی حضور پیدا کنند .
چراکه صحبت ما در مورد بخشی از علم اقتصاد هست که به هیچ وجه در موردش حتی یک کتاب هم پیدا نمیکنید. چون علم بکری است و برای هر دوره زمانی با توجه به شرایط روز دنیا، ساختار های متفاوتی دارد.
اینگونه نیست که یک فرمول ثابت برای همیشه وجود داشته باشد که هر زمانی پاسخ دهد بلکه حتی کوچکترین حرکتی به صدها متغیر بستگی دارد.
توجه بفرمایید که برخلاف ایران در آمریکا و برخی از قدرت های بزرگ اقتصادی دنیا اکثر جوانان نخبه جامعه در رشته اقتصاد تحصیل میکنند و با این حال تعداد انگشت شماری به این سطح از مهارت اقتصادی میرسند که این فرصت ها را شکار کنند آنهم البته در بسیاری از مواقع به اطلاعات طبقه بندی شده حاکمیتی نیاز دارد که معمولا شرکت های بزرگ و چند ملیتی هم به آنها دسترسی دارند.
نکته بعدی این است که این مباحث در بخش کلان اقتصادی هست و سرمایه هایی کلان را میطلبد که معمولا در اختیار هلدینگ های بزرگ است که افراد عادی به آن دسترسی ندارند.
نکته بعدی مهم این است که دسترسی به درگاه های ارتباطی این بازار ها از نظر زمانی محدود است و حتی خود بازه دسترسی این فرصت های اقتصادی خاص در طولانی ترین حالت حداکثر 10 15 سال است و با شروع دوره های بعدی نظم دنیا این فرصت ها پایان مییابد یا حداقل به نوع دیگری در دسترس قرار میگرد.
توجه فرمایید در علم اقتصاد، رفتارهای فعالان میتواند روی پارامتر های اصلی بازار ها تاثیر زیادی بگذارد و اگر کسی هم این علم را داشته باشد به دیگران منتقل نمی کند چراکه عملا با اینکار دانش خود را بی ارزش میکند.
مثلا در پست قبلی اگر یک مشاور یا فعال اقتصادی نسبت به بازار بزرگ پیش آمده در دبی اطلاع مییافت و آن را در دسترس عده ای زیادی قرار میداد آنگاه شرکت ها یا افراد برای دسترسی به درگاه های اتصالی خاص این بازار که در جنبه های محدودی باز شده بود رقابت میکردند و این باعث میشد سیاست های اصلی حاکمیت ها که این بازار را به وجود آورده بودند سریعا تغییر کند و بازار کلا از دست برود یا جابجا شود خصوصا که اکثرا این فرصت های اقتصادی به به جنبه های امنیتی و استراتژیک حاکمیت ها گره میخورد و دستگاه های اطلاعاتی به شدت نظارت میکنند و اگر رخنه ای ببینند که به سیاست های اصلی ضربه میزند، سریعا آن را میبندند و اینجاست که عرض کردم اگر فردی هم این علم را داشته باشد باید آنقدر زیرک باشد بتواند بهره اقتصادی خودش را ببرد بی آنکه حساسیت بی مورد را ایجاد کند که یکی از اصلی ترین نیازهای آن همین بحث رازداری است.
و صدها دلیل دیگر که نمیشود به این موضوعات بپردازیم.
البته این فرصت های اقتصادی همیشه در ابعاد مختلف برای سایر اقشار جامعه هم وجود دارد اما هرچقدر پایین تر برویم خطر ریسک آن با کاهش سرمایه اولیه بیشتر میشود.
بیشتر افرادی که در دوره های مختلف تاریخی توانسته اند از این فرصت ها بهرمند شوند و یکدفعه از هیچ به همه چیز رسیدند به صورت اتفاقی وارد یکی از این جریانات مالی شده بودند.
بازم تاکید میکنم که خیلی دقت کنید تمام این مطالب چیزی نیست که در اختیار همگان باشد و نود و نه درصد افرادی که در بخش های عمومی مدعی این هستند که میتوانند شما را ثروتمند کنند کلاهبردار هستند.
یکی از دلایل دیگری که من در این مورد صحبت نکردم همین دزدان و کلاهبرداران هستند که در جامعه منتظر شکار طعمه های خود هستند و طبق تجربه هروقت صحبتی هم میشنوند سریعا آن را در کلاهبرداری های خود استفاده میکنند.