چگونه جوک و لطیفه را خوب تعریف کنیم؟
#اختصاصی_داناب
حتما شنیده اید که جوک خوبوبد نداریم، جوکگوی خوب و بد داریم
بهترین لطیفهها با اجرای بد بیمزه جلوه میکنند و بدترین و تکراریترین جوکها با یک اجرای جالب، شیرین و خندهدار میشوند.
مثلث طلایی جوک| قبل از تعریف کردن جوک، باید مثلث طلایی شرایط جوک گفتن را بررسی کنید. یعنی زمان مناسب، مکان مناسب و آدم مناسب. یعنی لحظهای باید جوک را بگویید که جمع آمادگی داشته باشد، وسط مجلس ختم، وقتی همه در حال خوردن هستند، زمانی که بازی دو تیم فوتبال به ضربات پنالتی کشیده و... زمان مناسبی نیست. مکان مناسب هم چیزی شبیه زمان مناسب است. وقتی داخل ماشین هستید و صدای موزیک بلند است، وقتی همسرتان در حال جاروبرقی کشیدن است و خیلی مثالهای دیگر، شما اگر جوک خوب را با تکنیک خوبی تعریف کنید اما زمان و مکانش مناسب نباشد خرابکاری کردهاید، اما آدمهای مناسب ضلع سوم است، یعنی مخاطب شما یکدست باشد، جوکی نگویید که مناسب بچهها نیست یا برای بچهها جالب است و بزرگ ترها را نمیخنداند. یا از ذخیره ذهنی مخاطب دور است و منظورتان را نمیفهمد. بهطور مثال نمیشود برای مادربزرگتان جوک بگویید و حین آن به لیونل مسی ارجاع بدهید.
زور نزنید| اشتباه بزرگ این است که هی جو بدهید و بگویید: «یک جوک میگم روده بر بشین» یا وسط جوک خودتان بخندید. جوک خوب نیازی به این کارها ندارد.
جوک سخت| اگر مسلط نیستید، اگر جوک و ارجاعاتش نیاز به تقلید صدا دارد یا تکنیک خاصی میطلبد به گفتن یک لطیفه ساده بسنده کنید.
شعور مخاطب را دست کم نگیرید| شما باید جوک را تعریف کنید و بعد ضربه پایانی را بزنید و مابقی چیزها را به مخاطب واگذار کنید. نمیشود جوک و تفسیرش را با هم برایش ارائه کنید. مدام جوک را توضیح ندهید و نگویید: «فهمیدی چی شد؟ منظورش این بود که...»
جدی باشید| اگر خندهتان گرفت بخندید اما بهزور نخندید؛ سرد و ساده و جدی جوک را بگویید و در ضربه نهایی خوب مکث کنید تا مخاطب غافلگیر شود.
مرور کنید| قبل از بیان جوک، یکبار آنرا در ذهنتان مرور کنید، از جمعهای کوچک مثل همسر و برادر شروع کنید بعد جوک را در جمع بزرگ اجرا کنید. بدترین اتفاق آن است که جوکی را بگویید و وسطش مکث کنید تا ادامهاش را بهیاد بیاورید. سعی کنید در تمرینها جوک را کوتاهتر کنید و از تصویرسازی استفاده کنید تا ملموستر باشد.
هیچ کار دیگری نکنید| همانطور که لازم است جو و جمع برای جوک گفتن شما آماده باشد خود شما هم نباید وسط جوک گفتن تلفن را چک کنید، تخمه بخورید، با کنترل تلویزیون ور بروید و...
نترسید| نگران بازخورد منفی، نخندیدن و متلک دیگران نباشید. هدف جوک گفتن این است که دورهمی شما شیرین شود. حتی با خودتان شوخی کنید و اسم خودتان را بهجای شخصیت اصلی جوک بگویید تا دیگران بدانند از متلک و بازخورد منفی نمیترسید.
جمع را تخریب نکنید| بدترین کار این است وقتی یک نفر در جمع سوتی میدهد شما بگویید یاد فلان جوک افتادم! بدتر اینکه بپرسید: «اون جوکه رو شنیدین طرف میره جنگل خرس میاد جلوش، اونم میگه فلان» نمیشود یک جوک را کامل تعریف کرد تا بپرسید بقیه آنرا شنیدند یا نه. یا جوک را بگویید یا نگویید. اما سوال نکنید.
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)👇
📚
@dastanak_ir