#قطرات_بارانی_۱۰۰۹۴
برادر بزرگواری در ارتباط با *سیزدهمین پرسش سهشنبهها* فرمودند:
*سوال اول:* گفته شد: محال است در نظام حکیمانه الهی، ظلم بیپاسخ بماند لطفا چگونگی این پاسخ را بیان فرمایید
*سوال دوم:* اینکه خداوند به برخی مهلت میدهد تا به گناه ادامه داده و چوبخط آنها پر شود در تعارض با سلامت اجتماع نمیباشد؟ مثلا طول عمر فرعون به معنی ادامه فساد و ظلم در جامعه نبوده؟
چرا خداوند چنین تدبیری در مورد اینها نمود در صورتیکه میتوانست عمر آنها را کوتاه نموده و در برزخ و دوزخ مجازاتشان نماید؟
*به ایشان عرض شد:*
۱ـ ظلم اگر با استغفار و توبه برطرف نشود، حتما ظالم را به فسق و فجور و جُرم میکشاند و در آخرت آن مُجرم، باید تجسم تلخ و سوزان أعمال ظالمانه خود را تحمل کند.
۲ـ اولا: در نظام رحمانی، سنت فرصت و مهلت و إمداد به همه افراد بشر ـــ بدون إستثناء ــــ تعلق دارد. ثانیا: مهلت بیشتر برای برخی از یکسو برای إتمام حجت با آنهاست و از سوی دیگر، فرصتی بیشتر برای آزمایش و بیداری و تحول بقیه مردم است. پس مهلتی که به فرعون داده شد فرصت ارزشمندی برای ظهور مقاومت در بنیإسرائیل بود و مهلتی که در طول این حدود صد سال گذشته به بنیإسرائیل داده شد، برای این بود که آنها خباثت خود را با ظهور صهیونیست از درون خود به نمایش درآورند و فرصتی طلائی بود تا طوفان الأقصی متولد شود و بسیاری از دانشجویان و مردم غرق در غفلت و فساد غرب، از خواب بیدار شوند و اضرارطلبان خائن داخلی ذات خبیث خود را بروز دهند و غربال و سایر مردم و خواص غافل در داخل با انتخابات آزمایش شوند پس این مهلت فتنهأنگیزی برای یک گروه و فرصت بالندگی برای گروه دیگر در جامعه، نشانه عدالت الهی و شرط لازم برای رسیدن مردم عاقل و مؤمن و مجاهد به دارالسلام جاودانه است.
۳ـ به عبارت دیگر اگر ویروس کرونا (یا هر میکرب یا بیماری دیگری) از مهلت لازم خسارتزدن برخوردار نباشد، دانشمندان فرصت کشف راههای مقابله با آن را پیدا نمیکنند.
۴ـ اگر خداوند (یا رهبر جامعه) با إعمال قدرت خود فرعون یا معاویه یا یزید یا عمر سعد یا هر ظالم دیگری را قبل از آنکه با آن همه جنایت، خباثت خود را إثبات کنند از دنیا ببرد و به آنها مهلت خسارتزدن ندهد، آن همه ابرازات زیبا از افرادی مثل: عمار و حر بن ریاحی و زن زهیر و خود زهیر و هانی و غیره و آن جمله نورانی « ما رأیت الا جمیلا » فرصت ظهور پیدا نمیکنند. پس لازمه آزمایش عادلانه اینست که به هر دو جبهه حق و باطل به اندازه کافی مهلت و فرصت داده شود تا همه ذات و همه بدی و خوبی خود را به نمایش درآورند تا در فردای قیامت هیچ بهانهای نداشته باشند.
لذا قرآن میفرماید: وَ لَوْ تَرى إِذْ وُقِفُوا عَلَى النَّارِ فَقالُوا يا لَيْتَنا نُرَدُّ وَ لا نُكَذِّبَ بِآياتِ رَبِّنا وَ نَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنينَ (أنعام/۲۷)
(و ای كاش وقتی آنها بر آتش عرضه مىشوند را مىديدى كه مى گويند: كاش بازگردانده مىشديم {مهلت دوباره داشتیم} و آيات خدایمان را تكذيب نمىكرديم و از مؤمنان مىشديم!!!!)
قرآن میفرماید: بَلْ بَدا لَهُمْ ما كانُوا يُخْفُونَ مِنْ قَبْلُ وَ لَوْ رُدُّوا لَعادُوا لِما نُهُوا عَنْهُ وَ إِنَّهُمْ لَكاذِبُونَ (أنعام/۲۸)
(اینچنين نيست بلكه آنچه را قبل از اين نهان مىداشتند براى آنها آشكار شده {به اندازه کافی مهلت داشته و ذات خود را نشان دادهاند} و {لذا} اگر باز بازگردانده شوند {و مهلت جدیدی به آنها داده شود} قطعا به آنچه از آن منع شده بودند برمىگردند زیرا دروغگوئی در آنها تثبیت شده است.)
۵ـ اگر مراقبین در جلسه آزمون کنکور وقتی دیدند که شرکتکنندهای پاسخ غلط میدهد، او را إخراج کنند و مهلت را از او بگیرند، این رفتار عادلانه تلقی نمیشود.
لذا در همه کشورها وقتی افراد دزد و قاچاقچی و جاسوس برای پلیس و مراکز أمنیتی شناخته میشوند، بلافاصله دستگیر نمیشوند بلکه به آنها مهلت داده میشود تا با چند تخلف بزرگ و در حین ارتکاب جرم دستگیر شوند تا در دادگاه بتوانند از دستگیری خود دفاع کنند.
در واقع دزدها و خرابکارها و انواع دشمنان، برای مردم و دانشمندان فرصت ایجاد کرده تا انواع وسائل أمنیتی و راههای حفاظتی و پدافندی از خود را ابداع و اختراع و ابراز کنند.
با تشکر از طرح این پرسشهای تأملبرأنگیز و زیبا، که فرصتی برای اندیشیدن من بود، امیدوارم مطالبم برایتان إقناع کننده باشد.
👈واژه:
#ظلم #استغفار #توبه #ابراز #*
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2