از سبک زندگی کوثری تا سبک زندگی تکاثری
🔹به تفاوت معابر در شهرهای سنتی و معاصر دقت کردهاید؟ در شهر سنتی که مصداق شهر/عبودیت بود و متاثر از اقتصاد کوثری و فرهنگ قناعت بود بازار در موقعیتهای مشخصی مکانیابی و احداث میشد به نحوی که در چنین شهری، کارکرد اغلب معابر (متناسب با وجه تسمیه معبر) صرفاً عبور و مرور بود و نه تجارت و بیع.
🔹اما در شهر معاصر که مصداق شهر/ثروت است و متاثر از اقتصاد تکاثری و فرهنگ مصرف است، کمتر معبری را میتوان یافت که بدنه آن به کاربریهای تجاری اختصاص نیافته باشد. در چنین شهری، عملا کل شهر بر مدار تجارت شکل میگیرد؛ به نحوی که شهروندان حتی برای طی کردن مسیرهای روزمره نیز گریزی از مواجهه با انبوه ابنیه تجاری ندارند (به تفاوت دو تصویر ارائه شده عنایت بفرمایید).
🔹
اما دامنه اقتصاد تکاثری، علاوه بر فتح مکانها، به فتح زمانهایمان هم رسیده و در حال هجوم به تمام لحظات زندگی ما حتی از طریق بسترهای مجازی است! (نظیر آنچه این روزها در پلتفرمهای خرید آنلاین طلا شاهدش هستیم). حالا آیا به نظرتان در چنین سبک زندگی که اقتصادمان به غایت تکاثری شده است، و در شرایطی که عدهای با هجوم حقیقی و مجازیشان به بازار طلا و سکه، کمترین توجهی به تاثیر این نوع تکاثرشان بر معیشت سایر هموطنان به ویژه اقشار ضعیفتر جامعه ندارند، جابجایی دقیقهای قیمتها خیلی چیز عجیبی است؟! أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُر حَتَّىٰ زُرْتُمُ الْمَقَابِر.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur