ا
꧂ نمونه های تاریخی
در هدایت و نجات ꧁
🔻نمونه های تاریخی که الهام بخش برای هدایت و رستگاری بشر امروزی است تقدیم میکنیم؛🔺
🔷
هدایت گناهکار
مردى عرض كرد: أنا رجُلٌ عاصٍ و لا أصبِرُ عَنِ المَعصِيَةِ ، فَعِظْني بِمَوعِظَةٍ
من مردى نا فرمانم و در برابر معصيت شكيبايى ندارم، پس مرا اندرزى فرما امام فرمود :
اِفعَلْ خَمسَةَ أشياءَ و أذنِبْ ما شِئتَ ، فأوَّلُ ذلكَ : لا تَأكُلْ رِزقَ اللّه ِ و أذنِبْ ما شِئتَ ، و الثّانِي : اُخرُجْ مِن وَلايَةِ اللّه ِ و أذنِبْ ما شِئتَ ، و الثّالِثُ : اُطلُبْ مَوضِعا لا يَراكَ اللّه ُ و أذْنِبْ ما شِئتَ ، و الرّابِعُ : إذا جاءَ مَلَكُ المَوتِ لِيَقبِضَ رُوحَكَ فادْفَعْهُ عَن نَفسِكَ و أذنِبْ ما شِئتَ ، و الخامِسُ : إذا أدخَلَكَ مالِكٌ في النّارٍ فلا تَدخُلْ في النّارِ و أذنِبْ ما شِئتَ !
پنج كار بكن و آنگاه هر چه خواستى گناه كن. اوّل اينكه روزى خدا را نخور و هر چه خواهى گناه كن. دوم اينكه از قلمرو خدا بيرون شو و هرچه خواهى گناه كن. سوم اينكه به جايى برو كه خدا تو را نبيند و هرچه خواهى گناه كن. چهارم اينكه هرگاه ملك الموت براى گرفتن جان تو آمد، او را از خودت دور گردان و هرچه خواهى گناه كن. و پنجم اينكه هرگاه مالك (مأمورِ دوزخ) تو را به آتش برد، داخل آن نشو، و [آنگاه ]هرچه خواهى گناه كن!(۶)
🔹
نجات و رستگاری حر
زمانی است که با لشکر هزار نفری راه بر امام بست ، و با اینکه با قصد دشمنی بر اردوگاه حسینی وارد شده بود اما امام متوجه تشنگی و بی آبی آنها شد دستور داد به آنها آب بدهند.
اما وقتی امام حسین (ع)، دستور حرکت داد و سپاه حر مانع حرکت امام شد. آن حضرت به او فرمود: « چه میخواهی مادرت به عزایت بنشیند» و حر در جواب گفت: «اگر کسی غیر از تو این حرف را به من میزد، همین حرف را به او میزدم؛ هر کس که باشد؛ اما به خدا قسم که درباره مادر تو جز بهترین سخنها، چیز دیگری نمیتوان گفت».
اما چند روز بعد و در روز عاشورا، وقتی حر تنهایی ، مظلومیت و معنویت امام را دید و خود را بین دوراهی بهشت و جهنم تصور کرد، از لشکر عمر سعد جدا شده و خود را به امام حسین (ع) رساند و عرض کرد: آیا میتوانم توبه کنم؟. امام پس از پاسخ مثبت به او نامش را پرسید. او گفت: من حر بن یزید هستم. امام فرمود: «تو حقیقتاً حر هستی؛ همانگونه که مادرت تو را نامگذاری کرده است».
🔷
زهیر
زهیر از هواداران عثمان به شمار میرفت. در سال ۶۰ قمری، او و همسرش به همراه برخی از خویشاوندان و اهل قبیلهاش هنگام بازگشت از حج به کوفه، در یکی از منازل بین راه، با امام حسین(ع) و همراهانش که به سوی کوفه در حرکت بودند _هم منزل_ روبرو شدند. بنابر نقل دینوری، این ملاقات در منزلگاه زَرُود انجام گرفته است.
امام حسین(ع) شخصی را نزد زهیر فرستاد و خواستار ملاقات با او شد.این دیدار آن چنان غافلگیرانه بود که در گزارش ها آمده است که افرادی که بر سر سفره غذا بودند لقمه هایشان راز دستها انداختند و همه بی حرکت شدند گوییا پرنده ای بر سر آنها نشسته است.
زهیر در ابتدا تمایلی به این دیدار نشان نداد؛ اما به توصیه همسرش- دیلم یا دَلْهم دختر عَمرو به محضر امام حسین(ع) حاضر شد. این دیدار مسیر زندگانی زهیر را تغییر داد. او پس از این ملاقات کوتاه که گزارش دقیقی هم از جزییاتش در تاریخ نیست ،شادمان نزد خانواده و دوستانش بازگشت و فرمان داد تا خیمه و بار و بُنه او را به کنار خیمه امام حسین(ع) منتقل کنند.
زهیر با همسرش نیز وداع کرد و بنا به نقلی همسرش را طلاق داده و به او گفت: «نزد خانوادهات برگرد، زیرا نمیخواهم از سوی من چیزی جز خوبی به تو برسد.»
از زهیر در روز تاسوعا و عاشورا سخنان مهم تاریخی در عشق و دلدادگی به امام حسین(ع) گزارش شده است.
👌غیر از سه مورد فوق موارد دیگر تاریخی از رستگاران و هدایت شدگان با نور مقدس امام حسین(ع) گزارش شده است.
حقیر ؛یکی از اعضا هیئت تحریریه کانال منبر الطلاب ، در کتاب « ح حرفی از حروف یاسین » چهارده قصه از آن افراد سعادتمند را بازگو کرده ام که برخی عناوین کتاب عبارتند از؛
➖فرشته ای که دوباره فرشته شد(فطرس)
➖مثل مومن آل فرعون( زهیر)
➖آزاده ای برای دنیا و آخرت(حر)
➖شیدای مسیح کربلا( وهب)
➖مهمان دقیقه نود ی (ابوالهتوف)
➖طبیب مسیحی در قتلگاه
➖میزبان سر سربلند( راهب نصرانی)
➖پیرمرد دروازه ساعات
➖سفیر شهید
➖مهمان ویژه کربلا
➖ سگی برای نگهبانی خیمه مقدس( رسول ترک)
➖ شاعر ترانه های خاص( کریم آقا صابر)
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. كنز العمّال : ۳۴۱۵۱.
۲.عیون الاخبار،ج۱،ص۵۹
۳.مصباح الشريعة ،ص۱۲.
۴.الإرشاد - الشيخ المفيد - ج ٢ ،ص٩٤
۵.شرح اُصول الکافی: ج۹ ص۱۸۱.
۶.بحار الأنوار ،ج۷۸،ص۱۲۶.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
منبع: کانال محتوایی منبر طلاب
🆔
@fatemi222