⚜📜⚜📜⚜📜⚜📜
📜⚜📜⚜📜⚜
⚜📜⚜📜
📜⚜📜
⚜
#وارث_غدیر
#ولیّ
8⃣قسمت هشتم
🔰"ولیّ" در حضرت قرآن
💠تا بدین جا معنا و ریشه واژه ولی را بررسی نمودیم. حال از بررسی در آیات شریفه حضرت قرآن چنین مستفاد می گردد که از آیات مبارکه ای که در آن واژه «ولیّ» استعمال شده است کریمه عظیم الشأن آیۀ الکرسی در سوره بقره است:
⚜«اللَّهُ وَلىُّ الَّذِینَ ءَامَنُوا یُخْرِجُهُم مِّنَ الظلُمَتِ إِلى النُّورِ وَ الَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطاغُوت یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلى الظلُمَتِ أُولَئک أَصحَب النَّارِ هُمْ فِیهَا خَلِدُونَ»
✨خداوند، ولىّ و سرپرست کسانى است که ایمان آورده اند؛ آنها را از ظلمت ها، به سوى نور بیرون مى برد و کسانى که کافر شدند، اولیاى آنها طاغوت ها هستند؛ که آنها را از نور، به سوى ظلمت ها بیرون مى برند؛ آنها اهل آتشند و همیشه در آن خواهند ماند.
📗سوره مبارکه بقره، آیه۲۵۷
👈🏻با غور در آیات متعدد مبارکه، معانی، نگهدار، نگهبان، پشتیبان، حامی، سرپرست، قیم، ولی، اولیاء، مستحفظ، حافظ، ولی نعمت،صاحب، فرمانروا، مالک، یاری دهنده، مددکار و ...از واژه ولی استنباط می شود.
👈🏻نکته قابل تأمل در آیات مبارکه حضرت قرآن این است که ذات احدیت در اغلب آیات خود را ولیّ مؤمنین دانسته است و در خصوص کافران و مشرکان نیز فرموده که هیچ ولیّ ونصیری ندارند.
💠آیه مبارکه اطاعت (اولی الامر)
از آیات مبارکه دیگر، کریمه اطاعت می باشد: «یا أَیُّها الَّذِینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللّهَ وَأَطیعُوا الرَّسُول وَأُولی الأمرِ مِنْکُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فی شَیء فَرُدُّوهُ إِلی اللّهِ وَالرَّسُول إِنْ کُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْیَومِ الآخر ذلِکَ خَیرٌ وَأَحْسَنُ تَأْویلاً» ؛
ای کسانی که ایمان آوردهاید! از خدا و پیامبر خدا و اولی الامر پیروی کنید، پس، اگر در چیزی نزاع داشتید، آن را به خدا و پیامبر بازگردانید اگر به خدا و روز رستاخیز ایمان دارید، این، برای شما بهتر و پایانش نیکوتر است.
📗سوره مبارکه نساء،آیه ۵۹
💠نزول این آیه زمانی بود که فردی به ظاهر مسلمان (منافق) با یک مرد یهودی بر سر موضوعی اختلاف پیدا کردند، فرد یهودی گفت: موضوع را نزد محمد بن عبدالله ببریم، زیرا مرد یهودی میدانست که محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) رشوه نمیپذیرد.
امّا مرد به ظاهر مسلمان گفت: حَکَم میان من و تو کعب بن اشرف یهودی باشد، زیرا میدانست که او رشوه میگیرد و به نفع رشوه دهنده داوری میکند. در این ماجرا آیه اولی الامر و آیه پس از آن نازل گردید.
۳