بتهای لات،منات،عزی، دختران خدا و دیگر بتهای معروف و خرافات اعراب عصر جاهلیت قبل از اسلام 🗿🔻
قسمت (پایانی) 4️⃣
🔻 اساف و نائله 🗿
🔷 اساف و نائله ،زن و مردی یمنی هستند که که به اصطلاح در کعبه مسخ شدند و مردم آنها را برای عبرت دیگران، جلوی کعبه نصب کردند. «اساف» به صورت مرد و «نائله» را زنی دانسته اند که در سعی صفا و مروه، آنها را استلام می کردند!!.
♦️ با این وصف گذشته از یهودیت و نصرانیت و بت پرستی، عمل به پاره ای از احکام مزبور، اوهام و خرافات زیادی هم در میان عرب رسوخ یافته بود، و به آنها سخت دل بسته بودند.
🔷 از جمله به گفته مسعودی بعضی از عرب عقیده به وجود پرنده ای به نام «هام» داشتند و می گفتند هام روح آدمی است که پس از مرگ یا قتل به صورت مرغی در می آید و پیوسته در اطراف قبر او نوحه سرائی می کند، و اخبار دنیا را به مقتول یا متوفی می دهد و در جلو خانه بازماندگان شخص در گذشته به سر می برد .
🔶 بعضی دیگر «ذات انواط را پرستش می کردند، عبادت ذات انواط همان دخیل بستن بود. ذات انواط در وادی نخله قرار داشت و از زیارتگاه های مردم مکه به شمار می رفت.
🔷 ذات انواط درخت بزرگ سبزی بود که کفار قریش و سایر قبائل عرب هر سال به زیارت آن می رفتند و سلاحهای خود را بر آن می آویختند. در آنجا قربانی می کردند، و یک روز در آنجا می ماندند به ذات انواط چیزهایی به عنوان دخیل می آویختند و حاجت و مراد می خواستند.
🔶 جمعی دیگر از عرب معتقد به وجود «غول» بودند، و عقیده داشتند که غول ها در شب ها و جاهای خلوت پیدا می شوند یا در بیابان ها سر راه ها را می گیرند و باعث آزار آدمی می شوند.
🔷 مسعودی نقل می کند که بعضی از صحابه از جمله خلیفه دوم گفته است که وی پیش از ظهور اسلام در یکی از سفرهایش به شام غول را دیده است!
🔶 عرب به وجود شیاطین و مرده و جن و قطرب و غدار معتقد بودند و برای هر کدام نیز حالات و اوصافی ذکر می کردند.
🔷 به خواب و جادوگری هم اعتقاد داشتند. جادوگری به نام کهانت در میان قبائل مختلف رواج داشت، و جادوگر از مقام والائی برخوردار بود و رای او را هر چه بود به کار می بستند، و سرپیچی از آن را شوم می دانستند.
🔶 «شق» و «سطیح» دو کاهن و جادوگر معروف عرب بودند که عرب در گیرودارهای خود به آنها مراجعه می کردند و از آنها نظرخواهی می نمودند.
🔻 🗿«ذوالشری» هم که از توده سنگ های سیاه تراشیده چهارگوش تشکیل یافته بود مورد احترام پرستش بعضی از قبائل عرب بود.
🔷 اعتقاد به «انصاب و ازلام» نیز از اوهام و خرافات رایج در میان عرب بود. ازلام جمع زلم بر وزن قلم تیرهای کوچکی بود که از درختی به نام «نبع» که با صلابت و قابل انحناء بود می گرفتند و به یک اندازه تراشیده و صاف می نمودند و به هر کدام رنگ مخصوصی می زدند و در قمار و فالگیری از آنها استفاده می کردند، و به آنها «قداح» می گفتند.
🔶 قداح به معنای تیرهای بدون پیکان بود. نام این تیرها که در قمار به کار می رفت، به گفته یعقوبی ده تا بود. هفت تای آنها را «انصب» می گفتند: یعنی نصیب و بهره بده، و سه تا «لا تنصب» بود.
🔷 هفت تای اول «فذ» دارای یک سهم و «توام» دارای دو سهم و «رقیب» سه سهم و «حلس» چهار سهم و «نافس» پنج سهم و «مسبل» شش سهم و «معلی» هفت سهم، و سه تای دیگر: منیح و سفیح و وغد بود که فاقد سهم بود .
🔶 عرب برای جنگ و صلح و انتقام گرفتن و قربانی کردن و ازدواج و یقین به این که فلان طفل زنازاده است یا نیست، یا فلان کار را بکند یا نکند، از این تیرها که کاهن قبیله بنی جمح در مقابل بت «هبل» جنب کعبه در کیسه ای می ریخت و آن را به هم می زد سپس چوبی در می آوردند و اعلام نظر می نمودند، کسب تکلیف می کرد و نتیجه هر چه بود می باید به کار بست.
⭕️ خداوند در قرآن مجید نصیب و بهره گرفتن از این نوع رایزنی و نظرخواهی و فالگیری را مانند شراب و قمار اکیدا نهی کرده و آن را پلیدی و از کارهای شیطانی دانسته است.
♦️خلاصه به مرور ایام که اعراب شبه جزیره از توجه به احکامی که از زمان حضرت اسماعیل باقی مانده بود غافل ماندند، برای تسکین خاطر آشفته و پریشان خویش به پرستش معبودهای ناروا «آله باطله» و اعتقادات عجیب و غریب روی آورده و حیران و سرگردان شده بودند، و به گفته حافظ: چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند.
#بت_پرستی
#جاهلیت
#خرافات
#بت_پرستی_اعراب_قبل_از_اسلام
#جهان_باستان
#عجایب_جهان_باستان
#پرستش_غیرخدا
#پرستش_حیوانات
#ستاره_پرستان
#پرستش_جن
#پرستش_جن_شیطان
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2