🔷بیماری ام اس چیست؟
▪️اماس یا اسکلروز مولتیپل، یک بیماری مزمن و بالقوه ناتوان کننده است که سیستم عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع را درگیر میکند و در بروز التهاب در بدن نقش دارد.
▪️در بدن ما وقتی که به دلایلی (که هنوز کاملاً مشخص نشده) گلبولهای سفید اشتباهاً به میلین (به جای یک عامل بیگانه) حمله ور شوند، بیماری ام اس آغاز میشود.
🔷علائم بیماری ام اس
🔹مشکلات بینایی، دو بینی و در مرحله نهایی از بین رفتن بینایی فرد
🔹بی حسی اعضای بدن و مور مور شدن
🔹سفتی عضلانی و اسپاسم های شدید
🔹خستگی و ضعف بدون علت و در مدت های طولانی
🔹عدم حفظ تعادل و داشتن سرگیجه
🔹مشکلات حافظه، ناتوانی در تمرکز
🔹تغییرات خلق و خوی و افسردگی
🔹اختلال در عملکرد دستگاه گوارش، عدم کنترل ادرار، اسهال و یبوست ، از مهم ترین علائم است.
🔷چرا من ام اس گرفتم؟
▪️از نظر طب نوین علت این بیماری هنوز نامشخص است، اما از نظر طب سنتی این عارضه بیشتر بر اثر غلبه سردی در بدن بهویژه سودا بروز پیدا میکند، بنابراین بیماری اماس در مناطق سرد بیشتر شایع است و در زنان به علت طبع سردی که دارند بیشتر دیده میشود.
▪️در حالت کلی، افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام از غذاهای سرد به حد وفور استفاده میکنند، بیشتر در معرض بیماری اماس قرار میگیرند.
🔷منشا بیماری ام اس از نگاه طب سنتی
▪️زمینه ژنتیکی
▪️حرص خوردن بیش از حد
▪️حساس و زود رنج بودن
عصبانیت شدید و کم تحملی
▪️خوردن بیش از حد غذاهای سرد مانند لبنیات بهویژه پنیر و ماست، ترشی، تنقلات مصنوعی، غذاهای کنسرو شده
▪️مصرف بیش از حد غذاهای تند مانند فلفل، شور، تلخ و ترش مانند سرکه و قرهقروت
▪️بینظمی در خواب شبانگاهی و شروع خواب شب دیرتر از موقع مناسب
▪️ابتلا شدید به یبوست
▪️کمبود شدید ویتامین D3
🔷چه کسانی بیشتر در معرض بیماری ام اس هستند؟
▫️۱) افرادی که به شدت حساس، زود رنج و عصبی هستند
عموما این دسته از افراد با به وجود آمدن کوچکترین شرایط و ناملایمات، کنترل خود را از دست داده و خود را به شدت تحت فشار های عصبی قرار می دهند. زمانی که میزان مواد معدنی در بدن انسان کم یا زیاد شود، سیستم عصبی را درگیر کرده و باعث اختلالات روحی روانی شدیدی در فرد می شود.
بهترین راهکار درمان ام اس در این زمینه که خود راه حلی برای پیشگیری از این بیماری محسوب می شود، پرهیز از هرگونه تنش و کنترل احساسات است؛ این دسته از افراد باید دست به تغییراتی در رفتار خود بزنند تا کمتر در معرض فشار های روحی و روانی قرار گرفته و بتوانند آن را مهار کنند.
▫️۲) افرادی که طبع سرد دارند
عموما افرادی که به صورت ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام غذاهای سرد میخورند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار می گیرند، این دسته از افراد باید در مصرف مواد غذایی دقت زیادی داشته باشند زیرا در صورت عدم رعایت رژیم غذایی درست، ابتلا به بیماری ام اس افزایش می یابد؛ چرا که PH خون انسان، گرایش زیادی به مواد اسیدی پیدا میکند و با مصرف بیش از اندازه موادغذایی ترش، ابتلا به بیماری ام اس بیشتر خواهد شد و در این حالت کنترل و درمان ام اس را، با مشکل مواجه می سازد.
بنابراین بهتر است در مصرف مواد غذایی دقت لازم را به عمل آوردید و رژیم غذایی خود را تغییر دهید تا از آسیب های این بیماری در امان مانده و از بروز آن پیشگیری کنید.
🔷تغذیه بیماران ام اس در طب سنتی
🔹مواد غذایی مفید
▪️بیماران ام اس از نانهای سبوس دار مانند نان سنگک استفاده کنند.
▪️همچنین استفاده از زیتون و روغن آن به این اشخاص پیشنهاد میشود.
▪️این افراد بهتر است، به جای گوشتهای گاو و گوساله از گوشت بره جوان و گوسفند، کبک یا بلدرچین استفاده کنند.
▪️از دیگر خوراکیهای مفید برای این دسته از بیماران میتوان به زنجبیل، خاکشیر، انجیر، برگه زردآلو، انگور، گلابی، هویج، آناناس، انبه، طالبی، توت شیرین، بادام، سمنو، کنجد، زرده تخم مرغ نیم برشت، گلاب و زعفران اشاره کرد.
▪️این بیماران باید از مواد غذایی گرم استفاده کنند با این حال بهتر است توسط پزشک مزاجسنجی شوند و در مصرف گرمیجات هم زیاده روی نکنند.
▪️تقویت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست، به این افراد توصیه میشود.
▪️مصرف میوههایی مانند آناناس و موز برای افراد دچار این عارضه مفید است،
▪️از دیگر خوراکیهای مفید برای افراد دچار ام اس میتوان به انواع آجیلها مانند بادام درختی، پسته، گردو و فندق، آلوی خیس شده، نخوداب، ارده به همراه شیره انگور و شربت عسل اشاره کرد که مقدار مصرف آن باید متعادل باشد.
☘ادامه 👇
▬✧❁
@hajbaba1❁✧▬